Jag har lugnat ner mig nu ..

När man får för sig att Carmine Russo blivit bästa kompis med Byron Moreno och Nicola Rizzoli visar det sig att de fått en ny bekant att gosa sig med. Gervasoni är inte enbart det nya "stjärnskottet" i hatklubben utan även en laziale. Men det trodde jag redan att alla visste? Ger man Totti rött matchen innan derby della capitale trots att han inte förtjänade det blir man självklart Lazios nya hjälte. Ligaledarna som var nära Serie B förra säsongen skall dock inte fira allt för länge för det var faktiskt Vucinic som gav dem två skäl att hata honom i det senaste derbyt. Ranieri har som sagt inte förlorat mot Lazio och han kommer givetvis se till att inte göra det nästa söndag heller.

För trots att Lazio ligger etta i tabellen och är i riktigt bra form kommer Roma inte ha några problem att vinna över dem. Så istället för att sörja att Totti inte kommer att vara med så är det bara att hoppas att vi inte får Gervasonis bror eller bästa kompis när Roma möter Lecce på våren för då kan Totti spela matchen efter och visa Lazio två tummar ner. Jag kan garantera er att örnen sakta men säkert kommer åka ner i tabellen och när de väl står där nere och skrapar kommer de förmodligen trycka upp t-shirtar med texten "Sist i Serie A, men vad gör det när vi låg etta i några veckor".

Åh ja, Lazio merda, ALÉ!

ONLY IN ITALIA!

Jag kan fortfarande inte släppa det här .... som fick mig att tänka på det här ..


TOUCH ME AND I WILL SUE!


ROMA - LECCE 2-0


ROMA: J. Sergio; Cassetti (45´ Cicinho), N. Burdisso, Juan, Riise; Perrotta (58´ Simplicio), De Rossi, Brighi (82´ Menez), Vucinic; Totti, Borriello.

LECCE:Rosati; Rispoli, Gustavo, Ferrario (62´Giuliatto), Mesbah; Piatti (65´ Chevanton), Giacomazzi, Munari; Olivera, Di Michele; Corvia (75´ Ofere)


Med Julio Sergio och De rossi tillbaka skulle spelet vara bättre än någonsin men precis som förra helgen var den första halvleken ingen höjdare och det märkte man redan innan domaren blåste igång spelet då Olimpico hade för få åskådare. Mexés som blev uttagen i Ranieris trupp igår fick stanna hemma eftersom han låg sjuk i feber så istället fick Nicolás Burdissos lillebror Gulliermo värma hans plats på bänken. Trots att Roma skapade en del lägen och styrde bollen ganska bra slutade de 45 första minuterna sorgligt nog mållöst. Vucinic var brännande het och spelade sin bästa match någonsin men det var försvarsspelet som visade att de fortfarande hade en del att jobba på. När domaren sedan blåste igång de resterande 45 minuterna var det Cassettis tur att välkomna in Cicinho och eftersom Perrotta fortfarande inte hittat tillbaks till sin gamla form var det Simplico som fick hoppa in och ta hans plats. Några minuter efter det andra bytet var det Burdisso som såg till att Roma tog ledningen på hemmaplan via en fin nick som såg till att motivationen blev allt större. Som ett ljus i tunneln fortsatte chanserna att öka och när det andra efterlängtade målet äntligen kom från matchens hjäte var det inget firande som åskådarna fick se utan stora känslor väcktes istället när ett rött kort delades ut till Totti.

Jag.. Jag.. Jag I7HIYHOKAGHJAHAopqyhoqwiyqw9128091uip2§t379yhqw1

AHHHH VAFFANCULO GERVASONI!


HAPPY BIRTHDAY ..

DIEGO ARMANDO MARADONA!
Mannen, myten, legenden fyller 50 år idag! Har du vägarna förbi Neapel eller befinner dig där denna vackra morgon så måste du definitivt till Nilo Bar där Maradonaceremonin kommer att börja! Där kommer de inte enbart bjuda dig på en god frukost utan även på den gamla hederliga maradonanostalgin som förmodligen kommer att få dig att rysa och sväva uppe i himlen. Stället kommer andas och dekoreras med Maradonasaker och om du trodde att detta bara var början så trodde du helt rätt! Ceremonin fortsätter sedan längre ner i gatan där flera människor kommer att samlas för att gå runt i staden och visa sin enorma chärlek till sin hjälte, till sin Gud. Nostalgin kommer att fortsätta och dokumentärerna likaså. Du kommer även få höra vackra tal från människor som Maradona berört och festligheterna kommer givetvis att rulla på hela natten lång -allt till minne av Maradona som Neapel älskar av hela sitt hjärta! Så vad väntar du på? Gå och lägg dig så du vaknar upp i tid!

Och Pssst.. Glöm inte: ROMA- LECCE 18:00. Buona notte!

ROMA-LECCE, i convocati di Ranieri. Tornano De Rossi, Menez e Julio Sergio

TRUPPEN:
19. JÚLIO BAPTISTA
27. JÚLIO SÉRGIO BERTAGNOLI
22. MARCO BORRIELLO
33. MATTEO BRIGHI
29. NICOLÁS BURDISSO
77. MARCO CASSETTI
3. PAOLO CASTELLINI
2. CICERO JOâO DE CESARE (CICINHO)
16. DANIELE DE ROSSI
4. JUAN SILVEIRA DOS SANTOS 
1. BOGDAN LOBONT
94. JÉRÉMY MÉNEZ
5. PHILIPPE MEXÉS
89 OKAKA CHUKA STEFANO
20. SIMONE PERROTTA
17 JOHN ARNE RIISE
87 ALEANDRO ROSI
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
10. FRANCESCO TOTTI
9. MIRKO VUCINIC


De troliga startelvorna:

ROMA: Julio Sergio, Cassetti, N.Burdisso, Juan, Riise, Perrotta, De rossi, Brighi, Vucinic, Totti, Borriello.
BÄNKEN: Lobont, Mexés, Castellini. Cicinho, Simplico, Ménez, Baptista.

LECCE: Rosati, Rispoli, Ferrario, Giuliatto, Mesbah, Munari, Giacomazzi, Piatti, Di Michele, Olivera, Corvia.
BÄNKEN: Benassi, Sini, Vives, Bertolacci, Grossmuller, Ofere, Jeda.

Eftersom jag är en nörd och älskar er från djupet av mitt hjärta har jag visat er de senaste resultaten mot Lecce. Jag har alltså tagit er 24 år tillbaks för det var faktiskt då Roma förlorade senast mot Lecce. För att vara helt exakt också, var datumet den 20.04.86 och svensken Eriksson var tränaren. Vem annars liksom? Så egentligen spelar det ingen roll om Roma fortfarande inte vänt oturen och att Pizarro, Taddei och Adriano inte spelar för nu kommer det bli vinst. Garanterat.

Annars hade jag ju inte lagt ner min tid på detta, ellerhur?!

Vill NI däremot få hemläxa så är det bara att klicka här!

De senaste mötena:

85/86 SÄSONGEN:
1:A Lecce - Roma 0-3
MÅL:
Bonetti, Boniek, Tovalieri

2:A
Roma - Lecce 2-3
MÅL:
Graziani, Pruzzo


1986/1987 SÄSONGEN - SERIE B

1987/1988 SÄSONGEN - SERIE B

88/89 SÄSONGEN:
1:A Roma - Lecce 1-1
MÅL:
Rizzitelli

2:A
Lecce - Roma 0-0
MÅL: 0

89/90 SÄSONGEN:
1:A Roma - Lecce 2-1
MÅL:
Giannini, Rizzitelli

2:A
Lecce - Roma 0-2
MÅL:
Gerolin, Voeller

90/91 SÄSONGEN:
1:A Roma - Lecce 3-0
MÅL:
Salsano, Rizzitelli, Voeller

2:A
Lecce - Roma 1-1
MÅL: Muzzi


1991/1992 SÄSONGEN - SERIE B

1992/1993 SÄSONGEN - SERIE B

93/94 SÄSONGEN:

1:A Lecce - Roma 0-2
MÅL:
Lanna, Balbo

2:A
Roma - Lecce 3-0
MÅL:
Rizzitelli, Balbo, Cappioli

1994/1995 SÄSONGEN - SERIE B

1995/1996 SÄSONGEN - SERIE C1

1996/1997 SÄSONGEN - SERIE B

97/98 SÄSONGEN:

1:A Roma - Lecce 3-1
MÅL: Totti, Di Biagio, Balbo

2:A
Lecce - Roma 1-3
MÅL: Balbo (straff) Di Biagio,
Gautieri

1998/1999 SÄSONGEN - SERIE B

05.12.1999 Roma / Lecce 3-2
MÅL: Totti, Candela, Candela

09.04.2000 Lecce / Roma 0-0
MÅL: 0

15.10.2000 Lecce/Roma 0-4
MÅL: Batistuta, Tommasi, Batistuta, Totti

18.02.2001 Roma/Lecce 1-0
MÅL: Samuel

21.10.2001 Roma/Lecce 5-1
MÅL: Totti, Totti, Candela, Batistuta, Samuel

03.03.2002 Lecce/ Roma 1-1
MÅL: CANDELA

2002/2003 SÄSONGEN - SERIE B

30.11.2003 Roma/Lecce 3-1
MÅL: Mancini, Carew, Totti

04.04.2004 Lecce/Roma 0-3
MÅL: Emerson, SJÄLVMÅL, Totti (straff)

22.09.2004 Roma/Lecce 2-2
MÅL: Cassano, Mancini

02.02.2005 Lecce/Roma 1-1
MÅL: SJÄLVMÅL (4' Giacomazzi, 34' Vucinic)

04.12.2005 Lecce/Roma 2-2
MÅL: Cassano, Bovo

09.04.2006 Roma/Lecce 3-1
MÅL: Mancini (straff), Chivu, Mancini (förrädarklubben)

2006/2007 SÄSONGEN - SERIE B

2007/2008 SÄSONGEN - SERIE B

23.11.2008 Lecce/Roma 0-3
MÅL: Vucinic, Juan, Totti

19.04.2009 Roma/Lecce 3-2
MÅL: Totti, Brighi, Totti (straff)

2009/2010 SÄSONGEN - SERIE B

Och eftersom både Milan och Juventus har haft lekstuga mot Lecce förväntar jag mig definitivt ett målkalas mot Vucinic gamla lag!

Känner ni förresten igen killen bredvid Totti?
Inte? Daniele Corvia började faktiskt sin karriär i Roma och är idag ett av Lecces farligaste vapen. Givetvis kommer älskade Roma att se till att han inte nätar men nu är det definitivt Tottis tur att glänsa genom att bjuda oss på ett magiskt mål. Matchen spelas imorgon på Olimpico 18:00. DAJE!

# FRANCESCO TOTTI!

Totti, Totti brukade jag alltid höra de små barnen skrika efter att de gjort mål utanför mitt hus.

Min morfar hade hängt upp hans bild i vardagsrummet och jag hade korkat nog aldrig sett honom spela trots att hans namn hade förföljt mig alla dessa år.

När EM sedan startade fortsatte hans namn att eka i mitt huvud. Totti, Totti hörde jag denna gång ALLA säga efter hans mål mot Belgien för tio år sedan. Italien hade vunnit med 2-0 och Sverige stod näst på tur. Rivaliteten var enorm och trots att jag älskade Henke Larsson som skulle frälsa Sverige med sitt långa och tjocka dreadshår var jag mycket säker på att Italien skulle vinna.På den tiden hade min pappa en liten livsmedelsaffär som jag brukade hänga i och eftersom modern min var hemma med mina kusiner tvingade jag pappa att hänga upp en tv i affären så vi inte skulle missa matchen som alla pratade om.

Det vi inte hade räknat med var att affären skulle bli smockfull så ni kan ju själva räkna ut hur arg jag blev varenda gång någon kund kom in. Di Baggio tog ledningen och Larsson var mannen som kvitterade så det var ingen tvekan om att spänningen var riktigt stor. Trots att matchen snart var slut verkade kunderna aldrig ta slut..

Men plötsligt hände något otippat, något magiskt, något sjukt..

Nummer 10 skjuter Italien till seger i slutminuterna och kunderna som hade gått mig på nerverna tog äntligen slut så jag kunde pusta ut!

Den svenska besvikelsen var stor.

Medians reaktion var hysterisk..

.. Och värre blev det när Sverige sorgligt nog hamnade sist i gruppen när Italien gick vidare till kvartsfinal där Rumänien stod och väntade. Totti gjorde sitt andra mål i mästerskapet och det tredje kom via straff mot Holland i semifinal men nu var det Frankrike som väntade på Italien i den omtalade finalen. Tyvärr var det inget guld som stod på menyn utan Trezeguet var mannen som spräckte den italienska drömmen.

Jag minns tårarna, jag minns bedrövelsen och jag minns mycket väl nummer 20 som redan då var på väg att bli kolossal.

Men vad hände innan dess?


Hur såg det ut för Bimbo d’Oro innan han blev känd?Hans chärlek till fotbollen började väldigt tidigt och han var enbart 9 månader när han sparkade sin första boll. Trots att han brukade spela inomhus tog han aldrig sönder någonting och sov alltid med bollen då han vägrade att släppa den berättar hans moder med ett stort leende på läpparna.

Hans fader berättar att han aldrig var intresserad utav barnprogram utan älskade att få spela fotboll med de stora grabbarna. Den blonda smala pojken som brukade spela fotboll på stranden tillsammans med familjen sin var enbart sju år gammal när han började spela för Fortitudo och Smit Trastevere stod näst på tur. Redan då var det ett faktum att han var mycket bättre än alla andra pojkar i laget eftersom hans taktik inte var någon annan lik och hans dribblingar var en gåva från himlen.

Passionen som växte mer och mer för varje dag som gick lönade sig till slut när han enbart 13 år gammal upptäcks av en romascout som var mycket säker på att han skulle bli en lovande stjärna. Giuseppe Giannini var den stora idolen och Olimpico brukade han tillsammans med sin broder Riccardo besöka. När han sedan blev 14 år gammal fick han äran att träffa den legendariske Roma- presidente Dino Viola som gick bort innan han fick åskåda hans debut i A-laget.

Roma vann då enkelt över Bresica med 2-0 men det var inte förens ett år efter debutmatchen som hans efterlängtade mål kom. Han kvitterade då mot Foggia tjugotre dagar innan sin födelsedag och lyckades näta in ytterligare tre mål den säsongen. Hans moder hade fått ett erbjudande från Milan innan hans karrär blomstrade ut men det var ingen nyhet om att hon inte ville lämna den eviga staden.

Det var bara en tidsfråga innan lilla Totti skulle se till att hans namn var någonting att minnas. Det var bara en tidsfråga innan lilla Totti skulle se till att lysa klarare än alla stjärnor på himlen och eftersom en ny historia var på väg att skrivas..

Är han idag, efter flera destinationer en..

Gud.

En hyllad Gud världen över.

34 år gammal och är den vackraste symbolen för Roma.

Den viktigaste symbolen för Roma.

Han är dyrkad utav Maradona och har blivit utsett till världens bästa spelare av legendariska Pelé men har även visat att hjärta är mycket viktigare än pengar som många andra klubbar tyvärr inte hållt med.Trots att han tackat nej till flera erbjudanden från storklubbar som trånat efter honom är han fortfarande spelaren som alla drömmer om. Italienaren som för fyra år sedan slog den avgörande straffen som tog Italien vidare mot Australien i slutminuterna fick honom sedan att lyfta den efterlängtade VM-bucklan som många andra spelare avundade i finalen mot Frankrike.

Totti som hade gift sig med den vackra modellen Ilary Blasi året innan han lagt till VM-guldet på meritlistan har tillsammans två barn. Om Cristian och Chanel får nya syskon när deras pappa lagt fotbollsskorna på hyllan återstår fortfarande att se men det är trots allt fem barn vår er pupone vill ha.

På senaste tid har åldern varit det största samtalsämnet och med tanke på att hans skador brukar spöka lite då och då är det många som oroar sig om slutet är nära..

Scudetton som han tillsammans med Batistuta och Montella fick lyfta upp mot himlen för tio år sedan är fortfarande en stor dröm för alla rödgula spelare och åskådare men om vår kära Francesco vinner den igen är fortfarande oklart då säsongen visat det motsatta. Ranieri som kom som en räddande ängel den förra säsongen är inte längre den mannen som vi allihop såg upp till för ett år sedan.

Kriserna i laget har inte enbart gjort att spelarna fått ett starkare band till varandra utan har även fått dem att inse att det inte alltid kommer solsken efter regn då de italienska domarna fortfarande är ett stort grått moln av ännu mer regn.Vi kan tillsammans sitta och rabbla upp alla minnen men även alla priser för att göra inlägget vackrare än någonsin men inte kommer det se till att säsongen kommer att bli ännu bättre. Oturen har fortfarande inte vänt och sorgen, den finns fortfarande kvar men om ni tror att detta är slutet så får ni tänka till igen.

Ingenting är slut än.
Inte Roma.
Inte Totti.

Åldern är bara en siffra.

Han är fortfarande den blonda lilla pojken som trixar bollen som ingen annan.

Han är fortfarande den blonda smala pojken som hela världen beundrar.

Han är fortfarande fotbollsspelaren som alla vill efterlikna.

Ingenting är slut än.

Han kommer igen.
Hela Roma kommer igen.

Det är bara att vänta och se.
Vänta på bättre tider.
Vänta på finare tider.

För detta är inte slutet. Det finns inget slut.

Maya människorna försöker bara skrämma skiten ur oss.
Numero dieci. Bimbo d’Oro.. Er pupone.. Il nostro capitano, il simbole della Roma ..

Det är dig vi älskar.
Det är dig vi dyrkar!


C'è solo un Capitano

- sempre e comunque!

C´est le comble!

Det var en gång en kolossal idiot som ingen i denna värld lyssnade på, som ingen i denna värld brydde sig om. Hans åsikter, dem var likt honom mycket löjliga och fick folk att skratta tills tårarna började rinna. Den kolossala idioten fick nog. Han hade inte längre någon ork att sitta och lyssna på hur folk smutskastade honom dagligen och började leta efter en ny sysselsättning. En ny sysselsättning som skulle få honom att glömma, glömma alla fruktansvära ord han hört. Han skapade snabbt en ny identitet som cybervärlden välkomnade och nu var det åsikterna som skulle bli hyllade.

Serie A är världens sämsta liga sade han bestämt.

Inga reaktioner.

Inte än.

Han fortsatte att påminna dem om hur dåligt VM hade gått för italienarna och hur löjliga alla spelare från spaghettilandet var. Han fortsatte att diskrimenera dem och han mådde bra. Han hade aldrig känt sig så levande. Aldrig känt sig så skoningslös. Ivrigt väntade han på kommentarerna. Ivrigt väntade han på folks reaktioner.

Men det var även då det plingade till.

- Du har rätt min kära vän, italiensk fotboll, den är en stor redig flopp!
fick han som svar.

Det gjorde honom glad. Fick honom att lysa upp som en sol. Fick honom att fortsätta med sina lögner som lockade till sig knäppskallar som aldrig någon boll hade sett.

Och så fortsatte diskussionen.

Och den fortsatte lite till.

- Franska ligan, till och med den är bättre än Serie A, var det en annan som sa.

Alla nickade och höll med.

Plötsligt var det den franska ligan som dominerade.

Plötsligt var det de franska spelarna som blev nominerade.

Men inte var det någon som nämnde om hur dåligt de gick för fransmännen.

Inte var det någon som nämnde hur italienarna slog ut fransmännen i finalen för fyra år sedan. Inte var det någon som vågade säga att Italien fått bära VM-pucklan tre gånger mer än Frankrike.

Tystnaden, den fortsatte.

Ligue 1 var det stora samtalsämnet.

Vem spelade där egentligen?
var det en man som frågade.

Det blev givetvis knäpptyst.

Tystare än en svart slimmad xbox 360!

Tystare än en jägare.

Tystare än Törnrosas sömn!

Vem toppar ligan i Frankrike?

Vänta, så googlar vi fram det.

Vänta, så kollar vi upp det!

För åh ja, fransk fotboll är ju mycket bättre än Italien.
Och Robin, han är mycket bättre än Batman!
Och Rocky 6, den är bättre än alla andra!
Och Spiderman, han är ju mycket starkare än Hulken.
Och Volvo 740, den är helt klart mycket snyggare än en Ferrari.
Och Nina är definitivt bättre än Jin Kazama i Tekken 3!
Och Loria, han är tusen gånger bättre än Totti!

Är vi klara nu?! ÄR VI?

BREAKING NEWS!

Han blev berömd i Sydafrika. Tippade rätt match efter match och väckte stora rubriker världen över. Han hade rätt åtta av åtta gånger och efter att han förutsett en tysk förlust mot Spanien var det många tyskar som ville äta upp honom. När Fotbolls-VM var över var det många spelbolag som fick upp ögonen för honom men han valde att pensionera sig istället. Idag meddelar akvariet Sealife Oberhausen i Tyskland att bläckfisken Paul gick bort inatt. Han blev 2,5 år gammal och för att hedra den berömde bläckfisken bär personalen idag ett svart sorgband. Efter sig lämnade VM-oraklet en son och om han väljer att gå i pappas fotspår återstår fortfarande att se..


Dags att ringa Spalletti?

Napoli förlorade precis hemma mot Milan med 1-2 och trots att hemmalaget var en man mindre och spelade mycket bättre i andra halvlek sörjer jag att resultatet inte slutade oavgjort. Robinho gav Milan ledningen men det var Zlatan som nicka Milan till seger. Lavezzi stod däremot bakom kvällens sjukaste mål när han chippade in den i 78:e minuten. Oddo spelade en stor roll i kvällens match och Cavani likaså.

Taddei som skadade sig under träningen innan matchen mot Parma lär vara borta i en hel månad eftersom smärtan i vaden visade sig vara värre än väntat. Och när man får för sig att kriserna inte kan bli värre beslöt man idag att Rosella Sensi skall betala böter på 9 miljoner euro för sina uttalanden efter förlusten mot Brescia. Carmine Russo kände sig kränkt och jag undrar verkligen varför..

Ranieri fortsätter givetvis att predika om hur svårt det är att fylla luckor men även att han gör så gott han kan om någon nu lyckats missat detta. Det är dystra tider i Roma och ett nytt tränarsnack är igång igen. Med andra ord är detta en helt vanlig måndag.

Skandalernas man

Inte nog med att han blev fast för dopning för andra gången i början av året utan nu har Adrian Mutu hamnat i en ny skandal. Fiorentinaspelaren som skulle ha kommit tillbaks till klubben denna söndag efter avstängningen hamnade i slagsmål med en bartender i lördags. Han attackerade honom i ansiktet och fortsatte att sparka honom trots att han låg ner och har ännu inte polisanmälts. Idag ber rumänen om förlåtelse till klubben och hoppas att han -trots slagsmålet- skall få spela i klubben. Han berättar även att han ångrar händelsen som han borde undvikit och är det bara jag som inte är chockad? Är det inte dags att lägga fotbollsskorna på hyllan och sluta upp med dumheterna? Sådana spelare har jag verkligen fått nog utav. Pinsamt.


PHILIPPE COUTINHO!

Igår när jag kollade på Inter- Sampdoria (1-1) var det en kille som stod ut. En kille som såg ut att vara Patos lillebror. Jag säger bara.. Coutinho. Vilken kille!18 år och har redan tagit Italien med storm. 18 år och är en av de bästa talangerna som finns. Real Madrid ville ha honom redan när han var 15 år men eftersom han likt många andra fotbollsspelare inte kan lämna hemlandet förens han fyllt 18 år var det Inter som lyckades kamma hem guldklimpen. Han har redan blivit kallad "den nya Messi" men även "den nya Pato" vilket gjort underbarnet lyckligare än någonsin.

Tror definitivt inte att Inter inte släpper honom, men om de nu gör det så hoppas jag från djupet av mitt hjärta att Pradé finns på plats.

Ikväll 20:45 spelar Napoli- Milan och trots att matchen kommer vara hetare än någonsin är jag säker på att det kommer att sluta oavgjort. Napoli har precis som Milan haft flyt de senaste veckorna och har inte förlorat en match i Serie A sedan förlusten mot Chievo som hände för cirka en månad sedan. Milan har däremot inte förlorat sedan den chockande förlusten mot Cesena den 11:e september.

Håll ögonen på Cavani och Pato.

PARMA - ROMA 0-0

PARMA: Mirante; Zaccardo, A.Lucarelli, Paletta, Antonelli; Morrone, Dzemaili, Gobbi (70´ Giovinco); Valiani, Bojinov (62´ Crespo), Marques.

ROMA: Lobont; Cassetti, Mexes, Juan, Riise; Cicinho (72´ Okaka), Pizarro, Brighi, Vucinic (52´ Baptista); Totti (45´), Borriello.


Jag vet inte om det var pågrund av min dåliga sömn inatt eller om matchen var riktigt tråkig men den lyckades definitivt få mig att gäspa minst en gång var tionde minut. Att Taddei däremot lyckas bli skadad under träningen innan matchen hunnit börja är ingenting att höja ögonbrynet åt då varken Totti eller Vucinic var på sitt bästa humör denna trista förmiddag vilket givetvis resulterade till tidiga byten i början av andra halvlek av en mister med luvan på. Borriello hade precis som vanligt flera farliga chanser både i första och andra halvlek men det var Mexés som lyckades visa en enorm förbättring när han bland annat var mycket nära att ge Roma ledningen i 60:e minuten. Jag hade förväntat mig ett krassligt Parma men blev istället chockad av deras spelande som såg till att det förblev mållöst trots att både Simplico och Okaka spelade. Förutom regn och flera skott på mål från båda lagen var det Parma som chockade i slutminuterna men varken Crespo eller Atommyran lyckades näta in ett mål. Sorgligt nog lyckades inte Roma göra det heller och den hala isen som Ranieri åkt på de senaste veckorna börjar sakta men säkert att smälta ut. Lecce står som sagt näst på tur och skall jag vara helt ärlig så är Julio Sergios comeback den enda som får mig att länga till nästa lördag.. Bör även tilläggas att Lazio spelar alldeles strax mot Cagliari och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att örnen åker på storstryk för det hade verkligen räddat både min och alla andra romanistis dag!Spelarnas betyg: Lobont 6,5. Cassetti 6,5. Mexes 6. Juan 6. Riise 5. Cicinho 5. Okaka 5. Brighi 6. Pizarro 6. Vucinic 5. Baptista 3. Totti 6. Simplicio 5. Borriello 6. Ranieri 5 ?! Misters betyg går ju verkligen att diskutera då spelet var förskräckligt.

823 minuter kvar ..

Fiorentina står inte sist i tabellen längre utan det gör faktiskt Parma med sina sex poäng. Gilardino stod inte enbart bakom ett av kvällens snyggaste mål utan även för kvällens sjukaste målsumpningar. Matchen var ingen höjdare men slutminuterna lyckades verkligen få igång spelet rejält. Trots att Ventura tillsammans med sina grabbar inte lyckades kamma hem ett poäng lyckades de bjuda på enorm underhållning på Stadio Artemio Franchi. Parisi var mannen som gav Bari ett tröstmål och Donadel var killen som gav Fiorentina ledningen i första halvlek men tupparna som förlorade mot Lazio förra helgen börjar sakta men säkert tappa formen och kanske är det väl tur att det är Udinese som står näst på tur?

Hur som helst, Roma spelar om 823 minuter och vinner vi inte matchen kommer jag seriöst mejla Sylvester Stallone och be om hans hjälp!

Tänk er han som Romas tränare?! Hur coolt?
Nä, nu måste jag duscha, ha en underbar kväll! Ciao.

Convocati per Parma-Roma: tornano Vucinic e Julio Sergio out Perrotta, De Rossi e Menez

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
89 OKAKA CHUKA STEFANO


De troliga startelvorna:
PARMA: Mirante, Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Antonelli, Valiani, Dzemaili, Morrone, Giovinco, Crespo, Marques.
BÄNKEN: Pavarini,  Pisano, Dellafiore, Gobbi, Candreva, Angelo, Bojinov.

ROMA: Lobont, Cassetti, Burdisso, Juan, Riise, Taddei, Perrotta, Pizarro, Vucinic, Totti, Borriello.
BÄNKEN: Doni, Mexes, Cicinho, Brighi, Simplicio, Okaka, Baptista.

De senaste mötena:
08.05.2005 Parma/Roma 2-1
MÅL: Cassano

21.09.2005
Roma/Parma 4-1
MÅL: Totti, Nonda, Panucci, Nonda

04.02.2006
Parma/Roma 0-3
MÅL: Mancini, Mancini, Perotta.

24.09.2006
Parma/Roma 0-4
MÅL: Montella, Perrotta, Rosi, Aquilani.

11.02.2007 Roma/Parma 3-0
MÅL: Totti, Perrotta, Taddei

07.10.2007
Parma/Roma 0-3
MÅL: Totti, Mancini, Totti.

01.03.2008 Roma/Parma 4-0
MÅL: Aquilani, självmål, Totti, Vucinic.

2008/2009 SÄSONGEN - PARMA SERIE B


20.12.2009
Roma/Parma 2-0
MÅL: Burdisso, Brighi.

01.05.2010 Parma/Roma 1-2
MÅL: Totti, Taddei.

En match på Stadio Ennio Tardini väntar med stor spänning på Roma. Castellini möter sitt gamla lag och argentinaren Crespo är precis som Bojinov säker på en parmavinst. Vargarna som inte förlorat mot Gialloblu på fem år har en ny konkurrent att akta sig för och självklart är det atommyran jag pratar om. Ranieri har fortfarande mycket att bevisa och trots att jag varje match säger att tre poäng måste kammas hem är det i alla fall goda nyheter att Parma ligger nästsist i tabellen. Giovincos lag är utan tvekan ute på hal is eftersom de enbart vunnit en match mot Brescia som Roma tyvärr förlorade mot på bortaplan men eftersom Vucinic är tillbaks kommer han säkerligen bjuda på minst ett mål. Den saknade Julio Sergio är uttagen i truppen men det ryktas att han kommer få börja på bänken! De rossi, Ménez och Adriano kommer lysa med sin frånvaro (vissa skriver att de är på bättringsvägen och andra skriver att de fortfarande är skadade, i vilket fall som helst så är de tillbaks mot Lecce nästa lördag) och samma sak gäller Perrotta som ligger i feber. Mexés kommer få starta på bänken och detta är hur underbart som helst eftersom vi såg ju allihop hur det gick till sist mot Basel i Champions League. Inga fina minnen om ni förstår vad jag menar! Däremot hoppas vi på att få se minst ett mål från Totti och det lär väl inte vara så svårt med tanke på att han faktiskt brukar näta mot Parma?! Matchen börjar 12:30 (imorgon) så se till att vakna i tid! DAJE! Nu tar vi tre poäng!

ROONEY STANNAR I UNITED!

Först och främst vill jag skratta åt alla som inte trodde på mig och åt alla som var hundra procent säkra på att han skulle byta klubb. Varför lyssnar folk aldrig på mig? Jag har alltid rätt. ALLTID. Det kvittar vad jag snackar om -jag har bannemig ALLTID rätt så det kvittar egentligen om du känner mig eller inte -LYSSNA PÅ MIG! För i slutändan är det JAG som har rätt. Hörde jag SALUTE?


Han stannar i min hatklubb i 5 år till !

En video ni måste kolla in ..

Ska fan sluta böla och börja kolla på den här videon varenda gång Roma förlorar.


Kan inte sluta skratta trots att jag sett den minst 50 gånger. Han är bäst när de frågar honom vad han jobbar med och han svarar "köra bil". Hahaha klockrent!

ROMA - BASEL 1-3

Olimpico ekar med sin tomhet.

Åskådarna förväntade sig en show men bjöds istället på sorg.

Roma var precis som Basel ute efter 3 poäng och trots att konkurrenterna varit kända sedan tidigare var det Roma som var storfavoriterna. Den eviga staden skulle tillsammans med Borriello och Totti skina upp denna gråa och trista vardag men möttes istället av en ny vän, förbannelsen.

Kriserna som gjort sig bekanta i Serie A har nu välkomnats i Champions League och Ranieri som fått smaka på många bittra kommentarer då man diskuterat en ny ersättare skulle få en ny chans. En chans om att förbättra laget som han tog upp från botten upp till toppen men ännu en gång är det bottnen vi står och stampar på.

Trots att Roma inledde de 45 första minuterna uselt utan Juan skulle Ranieri bidra med en förbättring i den andra halvleken men så gick det tyvärr inte till. Smärtan som höll på att expanderas varje gång chanserna sumpades och varenda gång bollen inte ville gå in blev till slut knivar som stacks rakt in i kraniumet.

Frei hade lyckats ge Basel ledningen redan under första halvlek och trots att Boriello kvitterat via en fin assist från Totti var det Basel som imponerade och tog tillbaks ledningen. 1-2 kunde ha slutat 2-2 men blev istället 1-3 då Basel ännu en gång lyckades få in skott som Roma hade problem med att få in.

Trots att det känns oerhört trist att skylla allt på Ranieri så är det konstaterat att det är hos honom felet ligger. När man inte lyckas motivera sina spelare borde man i stort sett lämna posten till någon annan som hade klarat av jobbet mycket bättre. Aldrig har det varit lätt att vara romanista men när fotbollen känns plågsam att titta på då är det kanske på tiden att Sensi familjen inser att de måste lämna klubben. För gott.

Borde egentligen fira att Mourinho vann på hemmaplan mot Zlatans Milan men det känns inte aktuellt.. Är så fruktansvärt ledsen att jag inte orkar bry mig om hur det gick för de andra lagen. Ska somna till Roma, Roma, Roma och hoppas på bättre tider. Det är ju trots allt Parma som väntar på oss på söndag och jag fruktar verkligen det värsta. Godnatt. Hoppas ni fick en bättre kväll än mig ♥

SVENSK MEDIA:

1. Zlatan är världens bästa fotbollsspelare.
2. Serie A är världens bästa liga (bara för att Zlatan är med).
3. Guldstriden fortsätter, vem vinner? HIF? MFF?

Verkar som om detta är det enda man kan läsa om i svensk media och jag är inte ett dugg impad. Speciellt inte utav Aftonbladet som borde döpa sig till Zlatanbladet och börja söka nya journalister som inte ljuger så fruktansvärt mycket. Om ni bara visste hur många misstag Aftonbladet gör dagligen hade ni bannemig fått en chock! Och då snackar jag absolut inte om några ynka stavfel utan de vränger nyheterna så fruktansvärt mycket att man börjar undra vart de hittat alla mytomaner.

Man snackar självklart fortfarande om Rooney och jag är faktiskt fortfarande mycket säker på att han kommer stanna trots allt den svenska, engelska och italienska median påstått. Det senaste är inte att Inter och Chelsea vill ha honom utan Sir Ferguson vill tydligen ha Torres som hans ersättare och jag finner verkligen inga ord. Vem är Torres jämfört med Rooney? INGEN! Jag hoppas seriöst alla rykten lugnar ner sig för trots att mitt hat för Manchester United är obeskrivligt så vet jag att Ferguson är mycket smartare än så. Ja, jag är fullt medveten om att de inte kommer överens för tillfället men någon ursäkt lär säkert komma mycket snart. Hur jag kan låta så säker? Till och med Beckham förlät Ferguson efter detta så då kan ju allting hända!

GLÖM INTE CHAMPIONS LEAGUE IKVÄLL 20:45!

THE SPECIAL NIGHT

Och så var det äntligen dags att blåsa igång omgång 3 av Champions League! Roma spelar hemma mot schweisiska Basel och trots att både Vucinic och De rossi saknas kommer tre poäng inte vara så svåra att kamma hem. Med en vinst och en förlust ligger Roma tvåa i gruppen men förhoppningsvis kommer de ligga etta när de vinner över Bayern München den 23 november. Tyskarna ligger fortfarande dåligt till i Bundesliga men blir tvungna att ta i med hårdhandskarna när de spelar mot Cluj ikväll. 20:45 börjar kalasen och det är faktiskt även då Mourinhos Real Madrid ställs mot Zlatans Milan. En match ingen vill missa men eftersom Roma spelar samtidigt så kommer jag sorgligt nog att missa den. Hemskt med andra ord.

Jag är dock mycket säker på en spansk vinst och behöver nog inte förklara mig angående detta. Zlatan kommer inte ha en chans mot Ronaldo och The Special One kommer skapa nya rubriker världen över. Hade varit underbart om Kaka spelat mot sin gamla klubb men eftersom han är skadad lär han ändå njuta av matchen från läktaren. Det är ingen tvekan om att Mourinhos lag är i mycket bra form och trots att Pato var lysande i Milans senaste match så tror jag inte att han kommer vara något farligt hot på Bernabeu. Ikväll blir det inget kryss utan helvetet kommer att bryta ut!

Chelsea spelar på bortaplan mot Spartak Moskva och det blir garanterat en blå vinst. 3-0 eller 4-0 tippar jag på. Arsenal ställs mot ett enklare försvar och lär inte ha några problem mot ukrainska Shakhtar Donetsk. Men Marseille som inte lyckats vinna någon match i Champions League möter slovakiska Zilina som inte vunnit någon match de heller. Fransoserna kommer givetvis få fira sin första vinst ikväll och det är jag mycket mycket säker på! Ajax kommer säkerligen inte ha några problem mot Auxerre och jag tror inte någon säger emot mig. Eller?!

En bild säger mer än tusen ord, hur många ord är vi nu uppe i?


Om ni bara visste hur mycket jag älskar er!Convocati per Roma-Basilea: assenti De Rossi, Menez e Vucinic.

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
10 FRANCESCO TOTTI
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
20 SIMONE PERROTTA
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
89 OKAKA CHUKA STEFANO

De troliga startelvorna:
ROMA:
Lobont; Cassetti, Juan, N.Burdisso,
Riise; Pizarro, Taddei, Brighi, Perrotta;
Totti, Borriello.

BASEL: Costanzo; Inkoom, Abraham, Cagdas,

Safari; Shaqiri, Huggel, Yapi, Stocker;

Streller, Frei.

 

Senaste gången Roma spelade mot Basel var i förra säsongens Europa League. Sorgligt nog vann Basel med 2-0 på deras hemmaplan men Roma vann det andra mötet med 2-1. Totti och Vucinic var männen som stod stod bakom målen men eftersom Vucinic inte kommer  närvara i morgondagens spel så hoppas man givetvis på att Totti spelar minst lika bra som han gjorde i helgen mot Genoa. De rossi och Menez är inte med i truppen men det är inte Adriano heller. Dagens bästa nyhet är dock att Julio Sergio kan vara tillbaks nästa vecka och jag kan slå vad om att jag inte är den enda som ler just nu. Om ni vill se dagens konferans med mister och Burdisso så är det bara att klicka här! DAJE ROMA DAJE!


Laziale pezzo di merda ..

När man får för sig att helgen varit hur underbar som helst lyckas Lazio hålla sig kvar i toppen efter en vinst borta mot Bari med 2-0. Jag har aldrig varit religiös men jag börjar tro att Gud jävlas med mig eftersom jag bojkottat Serie A tabellen de senaste veckorna. Förutom att örnen väckt stora känslor världen runt är jag mer än hundra procent säker på att Cagliari kommer ge dem en rejäl omgång när de möts nästa vecka. Jag är väl inte den enda som längtar?! Tänkte väl!

Förutom att Roma vann hemma mot Genoa med 2-1 igår kväll lyckades den forna romanistan Aquilani göra sitt första mål i sin bedrövliga juventuströja. Den gamla damen gav sina åskådare en ny show på hemmaplan när de vann över Lecce med 4-0. Del Piero gjorde även han sitt första mål för säsongen (sitt 178:e mål i Serie A) om man inte räknar med hans mål i första omgången av Europa League.

Det blev vinst för Inter de med och hade Eto'o att tacka när han nätade in matchens enda mål mot Cagliari. Detta kan givetvis enbart betyda att Rossoblu kommer vara ännu farligare nästa vecka! Catania klarade däremot oavgjort mot Napoli (1-1) och Sampdoria vann enkelt över Fiorentina med 2-1. Cassano har hittills gjort fyra mål men det är fortfarande Cavani och Eto'o som toppar skytteligan.

Premier League har varit minst lika spännande och där var det inte enbart Chelsea som chockade oss allihop utan Ferguson har stor tyngd på axlarna. Trots att Ancelottis trupp inte klarade av en vinst borta mot Aston Villa (0-0) var det Manchester United som gjorde sig till åtlöje när West Bromich kom tillbaks i matchen och räddade ett poäng på Old Trafford. 2-2 slutade matchen och det lär ju bli kul om det är Rooney man kommer kasta lite hat på.

Champions League på tisdag och då hoppas jag verkligen att ALLA hejar på Roma!
Buona Notte alla fina läsare!

FOTBOLLSLÖRDAN´

Min fotbollskväll började redan 18:00. Milan- Andreollis Chievo stod först på listan och självklart var det en match som hettade till. San Siros kung Pato bjöd på två fantastiska mål som Zlatan assisterade fram till i första halvlek och trots att Milan såg ut att ha allting under kontroll började Chievo imponera. Zlatan gjorde det sedan ännu värre och bjöd motståndarlaget på ett självmål som höjde ribban rejält och gav de flygande åsnorna självförtroendet tillbaka.

Med 4 minuters tilläggstid var det ingen tvekan om att det var Milan som stod bakom det största bollinnehavet och när tiden var på väg att rinna ut var det Ronaldinho som lyckades med en av kvällens bästa passningar när han i den 49:e minuten passar fram bollen till Robinho som gör sitt första mål i milantröjan. Med tre nya poäng står de nu etta i tabellen men en ny skada på Thiago Silva chockar italienarna. Real Madrid står näst på tur och självklart kommer Mourinho ha ett leende på läpparna när han får besök av sin gamla fotbollsspelare i Bernabeu på tisdag.

Eftersom Romamatchen inte skulle börja förens 20:45 så var det Barcelona- Valencia som skulle få min uppmärksamhet. Ligaledarna Valencia som tagit Spanien med storm de senaste veckorna hade länge sett fram emot mötet på Camp Nou och eftersom Guardiolas lag inte varit i närheten av Los Che denna La Liga start så var det mycket som stod på spel. Båda lagen var hungrigare än någonsin och de farliga chanserna ville olyckligt nog aldrig in i mål.

Med en fullsatt arena fortsatte temperaturen att stiga med fart samtidigt som tränarna såg ut att tävla om vem som kunde peppa sina lagkamrater bäst och eftersom jag enbart såg de 30 första minuterna lyckades Hernández ge Valencia ledningen i den 39:e minuten. Iniesta inlede därefter andra halvlek med ett mål som såg till att det blev oavgjort men det var inte förens Puyol som nickade in ett mål som hela arenan spårade ur. 2-1 slutade matchen och eftersom Real Madrid leder över Malaga just nu ligger Mourinhos trupp etta i tabellen. (Matchen slutade 4-1 till Real)

Sedan var det äntligen dags att blåsa igång den romerska showen. Taddei var tillbaks men Ménez som varit väldigt omtalad de senaste dagarna satt inte ens på bänken. Totti var dock hetare än någonsin och spelade sin bästa match den här säsongen. Chanser efter chanser stod på dagens meny när il capitano var på sitt bästa humör någonsin men sorgligt nog måste bollen ha varit den man spelade med mot Cesena eftersom den ville verkligen inte att Francesco Totti skulle få jubla. Efter flera intensiva försök och flera långa minuter lyckades Er Pupone assistera fram till Borriello som nätade in den direkt i mål i 35:e minuten.

Olimpico kände sig sedan ännu säkrare på en vinst när Brighi i början av andra halvlek expanderar glädjen via ett chockande mål man aldrig fick för sig skulle gå in. Han lyfter bollen över målvakten och plötsligt känns kvällen bättre än någonsin! Roma hade vaknat till liv och bjöd åskådarna på ett fantastisk spel men Rudolf var ungraren som lyckades förstöra kvällen en liten stund då han med hjälp av Luca Toni gör ett mål. Med fjärilarna i magen som började röra sig vilt och ett hjärtat som var redo att hoppa upp ur halsen de sista minuterna lyckades Genoa skrämma mig rejält!

Men lyckligtvis såg Lobont och grabbarna till att kamma hem tre fina poäng och jag är lyckligare än någonsin! Kvällen kunde ha slutat lite bättre om Totti gjort ett mål men förhoppningsvis slaktar han Basel på tisdag! Förmodligen kommer De rossi inte sitta med sin mössa på läktaren utan finnas ute på plan! SEMPRE FORZA ROMA!

Convocati per Roma-Genoa: no De Rossi e Vucinic, sì Pizarro, Taddei e Menez!

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
10 FRANCESCO TOTTI
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
20 SIMONE PERROTTA
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
89 OKAKA CHUKA STEFANO
94 JEREMY MENEZ

De troliga startelvorna:
ROMA:
Lobont, Cassetti, Burdisso, Juan,
Riise, Taddei, Perrotta, Brighi, Menez,
Borriello och Totti.

GENOA: Eduardo, Chico, Dainelli, Ranocchia,
Mesto, Rafinha, Kharja, Criscito, Palacio,
Toni och Sculli.

De senaste mötena:
24.11.2007 Genoa/Roma 0-1
MÅL: PANUCCI

05.04.2008 Roma/Genoa 3-2
MÅL: TADDEI, VUCINIC, DE ROSSI


24.09.2008 Genoa/Roma 3-1
MÅL: DE ROSSI


02.02.2009 Roma/Genoa 3-0
MÅL: CICINHO, VUCINIC, BAPTISTA

23.08.2009 Genoa/Roma 3-2
MÅL: TADDEI, TOTTI

17.01.2010 Roma/Genoa 3-0
MÅL: PERROTTA, TONI, TONI


Imorgon smäller det. Olimpico står redo mot Luca Tonis nya lag som haft en bättre start än Roma. Det är höga förväntningarna på Ranieris trupp men förhoppningsvis blir det tre poäng!
ELLER VAD SÄGER NI?


Visst lär man sig något nytt varje dag?

- Messi kommer inte gå någonstans! (Inter, lägg ner!)

- Kaka kommer inte återvända till Italien. Inte än.

- Rooney kommer ALDRIG börja spela för Real Madrid. ALDRIG!

- Beckenbauer har helt rätt, det blir inget guld för Bayern iår!

- Balotelli snackar ALLTID mycket skit, han kommer inte byta klubb!

- Hamburg får jättegärna köpa Inters Lucio. Men det kommer bli svårt!

- Lazio får jättegärna försöka värva Nesta till sina gamla färger för ingen bryr sig.

- Moggi har ingen rätt att öppna sin käft och klaga på Ranieri! Han gör så gott han kan!

- Vucinic kommer aldrig lämna Roma för någon engelsk klubb.

- Det blir ingen "vanlig Ranieri-konferens" imorgon. Det är fortfarande Silenzio Stampa.

NOSTALGI ÄR BARA FÖRNAMNET MIN VÄN!


För att jag aldrig kommer att tröttna på dessa två..

Jag är lite rädd för Genoa.

Den italienska klubben som vunnit Serie A 9 gånger skrämmer skiten ur mig för ärlig talat så tror jag fortfarande att de kommer vara en av de klubbar som kommer överraska stort iår. Trots att de ligger bättre till i tabellen och har tre poäng mer än Roma så tror jag ändå inte att tre poäng kommer vara svåra att kamma hem.

Ménez kommer vara nyckelspelaren i Ranieris trupp och De rossi som redan börjar känna sig lite bättre kommer förmodligen få vila inför Champions League-matchen nästa vecka. Vucinic kommer däremot lysa med sin frånvaro och låta Borriello och Totti få börja från start vilket är riktigt underbart eftersom jag fortfarande väntar på Tottimålet som egentligen skulle ha kommit för flera veckor sedan. Frågar ni mig så är det på tiden att han firar sitt första måljubel mitt framför Luca Tonis ögon på Olimpico!

Milan spelar lite tidigare mot Chievo samma dag och eftersom de flygande åsnorna straffade Napoli för tre omgångar sedan så kan allting hända. Visst hade det varit underbart om Zlatan fick smaka på sin andra förlust i veckan för att sedan låta Chievo gå om Milan i tabellen? Det hade jag kallat humor på hög nivå.

Vi får även hålla alla tummar och tår för Bari som möter Lazio på söndagskvällen eftersom det är nog på tiden att Serie A-tabellen korrigeras. Självklart håller ni med eftersom jag hoppas att det inte är några laziali som läser min blogg.

FORZA ROMA. LAZIO MERDA.

VEM FAN ÄR ZLATAN?

Vilken hektisk fotbollskväll. Allting började hos den serbiska klacken som skapade stor oro i Italien då de hade kastat in både rökbomber och smällare in på plan. Medans båda lagen fick gå tillbaks till sina omklädningsrum var det flera poliser och brandmän som fick storma in på plan och släcka branden. Efter att situationen lugnat ner sig en liten stund fick matchen som skulle ha börjat 20:50 börja 21.25. Inga romanisti fanns med i startelvan utan Borriello bänkades och Palombo fick hoppa in istället för skadade De rossi. Sampdoriagrabbarna Cassano och Pazzini fick däremot börja från start för att visa vilken fantastisk duo de är..

Men sorgligt nog hann de tyvärr inte göra så mycket eftersom matchen inte kunde behålla sitt lugn då den vilda serbiska klacken fortsatte att kasta in föremål in på plan. Prandelli var inte den enda som suckade när arenan började tömmas utan det var många sura miner på italienarna som varit beredda på tre poäng. Corriere dello Sport skriver även att målvakten Stojkovic som inte fanns med i startelvan blivit både misshandlad och hotad. Balkanfotboll i all ära, men jag trodde faktiskt att huliganerna hade lärt sig något från sitt förflutna. Tydligen hade jag fel för matchen fick som sagt avbrytas efter 6-7 minuters spelande.

Ett annat lag som slaktades nästan lika hårt som Marassi-stadion i Genua var det svenska landslaget som åkte på storstryk mot storfavoriterna Holland. Huntelaar spelade ännu en gång en väldigt stor roll under EM-kvalet och bjöd på två fantastiska mål. Holländaren som Roma var intresserade utav förra sommaren fick ta adjö av Milan när man satsade på Zlatan och välkomnades istället i Raúls Schalke 04. Jag var förmodligen inte den enda som var skeptisk över det dumma beslutet men jag måste erkänna att det känns underbart att Milan får se vad de går miste om. 

4-1 till Holland slutade som sagt matchen och min fråga lyder precis som rubriken: -Vem fan är Zlatan? Förutom en överskattad spelare som drar till sig höga tittarsiffror (vilket är ett stort bevis på hur många medgångssupportrar landet kryllar utav) så är han inte den han en gång i tiden var. Jag trodde verkligen att Hamrén var mycket smartare än så här men tydligen så är till och med Glenn Hysén en mycket smartare karl. Afellay gjorde precis som Huntelaar två mål och Granqvist var svensken som stod bakom det bisarra tröstmålet.

Danielo var dock inte den enda romanistan som inte fick spela ikväll utan Vucinic som skulle vara Montenegros farligaste vapen mot England missade matchen eftersom han fått problem med sitt högra lår. Inga bra nyher för Roma som möter Genoa på lördagskvällen men 0-0 slutade matchen. Riises Norge fick däremot spela mot Kroatien och tyvärr var det ingen vinst som stod på schemat ikväll utan kroaterna vann sorgligt nog över Norge med 2-1.

Klose fortsatte att glänsa i Tysklands landslag och gjorde tillsammans med Gomez och Podolski vars ett mål när Tyskland vann med 3-0 över Kazakstan. Mexés Frankrike som håller på att förbättras hade inga problem mot Luxemborg utan Benzema var mannen som gav fransmännen lyckan i den 22:a minuten. Därefter var det Gourcuff som expanderade glädjen i slutminuterna och 2-0 slutade matchen. Skottland som låg under med 2-0 på hemmaplan mot Spanien har Pique att tacka. Spanjoren bjöd på ett självmål i andra halvlek och trots att Skottland var nära på att få ett högt självförtroende lyckades Llorente ta tillbaks den spanska ledningen. 3-2 till Spanien och här hade jag väntat på en grym överraskning men icke sa nicke!

Nu ska jag fortsätta att skratta åt alla som på fullaste allvar trodde att Sverige skulle vinna över Holland. Komedi era clowner, Komedi!

ROMA, ROMA, ROMA, ROMA?

Varför skriver jag alltid "Roma" när jag ska kolla på flygbiljetter?

Varför? Kan någon säga mig varför?

Det fula är att jag ALLTID blir chockad också.

Ja, jag går på att flygpriserna blivit skyhöga och blir så ledsen när jag inser att jag inte kan betala 33.000 kronor för en tur- och retur biljett till Roma.

Men det är väl tur att jag har smarta vänner som ber mig söka om.

För Roma ligger i Australien och Rom ligger i Italien.

Kolla.. nu fick ni lära er något nytt också!

Säg mig, vad hade ni gjort utan min blogg?!


GOLDEN FOOT 2010

The moment we all have been waiting for is finally here. And the winner is..

Numero dieci. Bimbo d’Oro.. Er pupone.. Il nostro capitano, il simbole della Roma ..

FRANCESCO TOTTI!


Jag tror inte någon förstår känslan jag känner just nu men den är garanterat inte ens i närheten av det Francesco Totti känner! Han förtjänade priset mest av alla nominerade fotbollsspelare så ni kan ju själva räkna ut hur fruktansvärt glad jag är för min idol, min legend, min Totti! Vågade först inte kolla upp vem det var som hade vunnit det prestigefyllda priset men när jag sedan fick läsa att det var Francesco Totti som stod som segrare började jag dansa runtom hela huset eftersom jag hade röstat på honom 100 gånger varje dag i mer än två månader.

Ja, ni läste rätt. 100 röster från mig varje dag för älskar man Totti så ställer man bannemig upp och det var precis det jag gjorde!

Så grattis mitt fina hjärta, DU ÄR BÄST!
(Raúl kom på andra plats)


Totti ha vinto il Golden Foot 2010!


# GABRIEL OMAR BATISTUTA!


Efter en lång varm dusch tog jag mig äntligen tiden att kolla på Gabriel Batistutas senaste dokumentärfilm och som den fotbollsnörd jag är kunde jag inte låta bli att fälla några tårar när jag såg honom sittandes i sin nya korta frisyr framför en himmelsblå pool. Min chärlek till denna spelare har sorgligt nog inte uppmärksamats i denna blogg men ni som följt mig tidigare vet hur mycket denna fotbollsspelare betyder för mig.

Allting började egentligen när jag satt med mina klasskamrater och kollade på Fotbolls-VM '98. Jag hade fått syn på en av världens skickligaste fotbollsspelare men jag kunde aldrig minnas hans namn. Jag brukade alltid prata om honom med min vän och när han frågade vad denna fotbollsspelare hette skämdes jag rejält. Det komiska var inte att han frågade mig efter hans namn varenda gång vi pratade om honom utan att jag skämdes lika mycket varenda gång. Men en dag fick jag syn på en bild på "B:et". Kolla! sa jag till min vän som fick mig att bli röd som en tomat varenda gång vi pratade om min favoritfotbollsspelare. Men då skrattade han. Varför skrattar du? Han börjar inte på "B"! Han heter Hernan Crespo. Jag skämdes. Igen. Men mitt hjärta log. Det log för att jag äntligen fått reda på fotbollsspelarens namn.

Lycklig som jag då var sprang jag ner till stadsbiblioteket tillsammans med min vän och sökte på "Hernan Crespo". Det kom många träffar. Men det var inte han. Det var inte han jag hade fallit för utan jag fortsatte att bläddra och bläddra. Var är han? Det är inte han. Han heter inte Hernan Crespo! När jag sedan var på väg att ge upp fick jag syn på en bild på "B:et"! Efter många suckar, klickar och mycket reklam kom jag äntligen fram tills hans namn. Gabriel Omar Batistuta stod det på skärmen!

Jag blev så himla glad att jag skrev ut minst 20 bilder. Jag klippte ut dem allihop och gjorde en jättestor tavla som jag sedan hängde upp i mitt rum. Den fick hänga ovanför min säng och den fick mig att le varenda gång jag skulle lägga mig och varenda gång jag skulle stiga upp. Namnet skrev jag givetvis på min handled så att jag aldrig någonsin skulle glömma det, så att jag aldrig någonsin skulle blanda ihop honom med en medioker spelare som Hernan Crespo.

På den tiden hade jag en engelsk lärare som avskydde Argentina och Batistuta. Vi brukade alltid tjafsa om vilken fotbollsnation som var bäst. Diskussionerna kunde hålla på i evigheter men engelsmannen tog komedin till nya höjder när han delade ut prov till mig. Proven innehöll alltid en tilläggsfråga där jag skulle svara varför "England var bättre än Argentina" och trots minuspoängen han sa att jag skulle få fick jag dem aldrig.

Argentinaren som lämnade de lila färgerna två år efter VM '98 välkomnades stort i AS Roma och stunden som jag länge hade väntat på var äntligen här. Trots att jag aldrig någonsin hyllat eller kollat på Fiorentina var det en fröjd för ögonen att se honom sänka sin gamla klubb i sina nya färger för att sedan vinna scudetton med världens finaste klubb.    

Roma vann första matchen jag kollade på och de lyckades även vinna Italiens finaste trofé första säsongen jag upptäckte dem så det var ingen tvekan om att jag skulle vara romanista till den dagen jag dör.

Anfallaren som Maradona en gång i tiden sa var den bästa i världshistorien är idag 41 år gammal och trots att saknaden till Gabriel Omar Batistuta är oerhört stor så saknar han inte världens finaste sport utan han har bosatt sig i sin hemstad Reconquista där han helst spenderar sin tid med familjen. Efter att han lagt fotbollsskorna på hyllan 2005 då han kunde skratta sig lycklig efter att ha slagit rekord i klubben Al Arabi Qatar med sina 25 mål på 18 matcher var det ingen tvekan om att en flytt skulle ske härnäst. Australien stod näst på tur och hästpolo var hans nya sysselsättning men under tiden i västra Australien, Perth för att vara helt korrekt, köpte han ett hus i Florens och byggde ett hus i sin hemstad i Argentina där han flyttade tillbaks.

Med ett nytt liv och en ny framtid var det hans fyra söner han nu skulle satsa på. Irina som han hade gift sig med i början av 90-talet visste inte om hennes söner skulle gå i pappas fotspår men den äldsta sonen har redan gjort sig känd som skådespelare (han är enbart 19 år gammal!).

Batigol som tog ut sin tränarlicens för några år sedan har som de flesta vet kopplats ihop med många klubbar den senaste tiden men han har berättat i en argentinsk intervju att han inte känner sig redo för den positionen. Detta betyder alltså att alla rykten som säger att fotbollslegenden skulle ha tackat ja till det argentinska fotbollsförbundet om han fått en förfrågan är bara rykten. Visst hade det varit underbart att se honom föra sin nation till nya triumfer som han sorgligt nog aldrig fick chansen att smaka på men det verkar som om vi får vänta lite till.

Jag kan dock slå vad om att jag inte är den enda som tänker på VM 2002 när jag tänker på det argentinska landslaget för blickar vi tillbaks till Japan är det inte enbart tårar vi möts utav utan dödens grupp kunde ha förblitt dödens grupp om Anders Svensson inte givit Sverige ledningen. Gabriel Omar Batistuta som spelade sitt sista VM har länge varit underskattad men frågar vi den gamla generationen så svarar de allihop likadant. Det finns inte någon som Batistuta och det kommer heller aldrig finnas.

Frågar ni mig så är det lika bra. För ingen får ta hans plats. Ingen.

Non Lasciarmi Mai!

Precis som ifjol vid exakt samma tidpunkt började man prata om Tottis återkomst i det italienska landslaget och trots orden vi fick höra från världens bästa fotbollsspelare efter att han lyft upp VM-pucklan i luften är samtalsämnet återigen på tapeten. Cassano som för bara några veckor sedan berättat i en intervju om sin saknad till Er Pupone är inte den enda som väntar på en comeback utan Prandelli har de senaste dagarna pratat om att en match med de två kamraterna kan slå in.

Det har till och med ryktats att man försöker övertyga Francesco Totti om att låta honom spela en match mot Rumänien den 17 november och hur underbart det än låter för många öron just nu så är jag mer än hundra procent säker på att detta inte kommer att bli av. Situationen i Rom är just nu obeskrivlig och det krävs som sagt inte enbart en Totti för att lösa kriserna som Ranieri håller på att lösa med familjen Sensi.

Sorgligt nog har median även börjat diskutera om Tottis farväl till fotbollen och trots att vi allihop är mycket medvetna om att han faktiskt hunnit bli 34 år så är det ingen som vill se honom lägga fotbollsskorna på hyllan. Inte än, inte nu. Det finns fortfarande mycket att se och det finns fortfarande mycket att triumfera. Så varför fortsätter den elaka median att påminna oss om att han en vacker dag kommer att lämna oss? Hur kan man egentligen säga så? Hur kan man egentligen skriva så?!

Räcker det inte med att tabellen som egentligen borde vändas upp- och ner ger oss en vidrig smak i munnen? Räcker det inte med alla sorgsna hjärtan utan måste man få dem att lida ännu mer? Yttrandefrihet i all ära men någonstans måste man dra gränsen så är du ingen mexikanare gå inte över den. Tack på förhand.

ASPETTA!

Glömmer aldrig första gången jag var i Italien. Jag hade valt italienska i skolan och jag var så stolt över mig själv eftersom läraren tyckte jag var så himla duktig. Självklart såg jag då fram emot resan mer än någonsin eftersom då kunde jag äntligen få prata italienska med alla snygga italienare (och kolla på roma givetvis).

Men så gick det inte till utan när jag väl var där nere såg jag ut som ett frågetecken varenda gång någon människa försökte prata med mig. Här hade jag sett fram emot diskussioner med coola främlingar men istället stod jag där som världen största idiot och förstod inte ett enda ord! Ville seriöst börja gråta för jag hade aldrig känt mig dummare i hela mitt liv.

Alla pratade så sjukt snabbt och ibland kunde jag inte ens skilja på spanska och italienska men det var även då jag insåg hur min lärare hade lurat mig..

Värre blev det också för varenda gång jag var ute fick jag höra "aspetta" och konstigt nog vände jag mig om varenda gång jag hörde det -trots att jag var helt säker på att de var någon annan de kallade på. Fråga mig inte varför men jag kände mig tilltalad. En gång var det en man som sprang efter mig och skrek "aspetta" minst tjugo gånger och arg som jag var skrek jag ju givetvis på engelska:

"MY NAME IS NOT ASPETTA!"

Han trodde säkert det var något fel på mig eftersom han vände sig om och började gå i rask takt. När jag sedan skulle hämta en karta från hotellet hörde jag en man skrika "aspetta" till mannen bakom disken och då kunde jag inte låta bli att fråga om alla hette "aspetta" i Italien. Han började givetvis skratta och berättade att det betydde "vänta". Ni kan nog allihop gissa hur mycket vi började skratta när jag sedan berättade om incidenten som hade skett lite tidigare. Herregud vad skämmigt det var!

Nu glömmer jag dock aldrig ordet och vänder mig om varenda gång jag hör det. Men det kunde ju till och med NI gissa på..


NI KANSKE LIGGER ETTA I TABELLEN ..

men ni är fortfarande avloppet i den här staden. Laziale pezzo di merda!


Hahahahaha hur känns det Zarate? Svårt att ragga brudar eller?! ;)

DONT CRY FOR ME ARGENTINA

Minns ni Alberto Zaccheroni? Ja? Nej?

Italienaren som tränat lag som Milan, Inter, Juventus och Lazio skrev historia när Japan besegrade Argentina denna eftermiddag. 24-åringe anfallaren Shinji Okazaki stod bakom matchens enda mål i den 19:e minuten och det kanske är dags att sluta himla med ögonen och inse att Argentina hamnat i ny kris. Den argentinska stoltheten som flög bland molnen efter att man besegrat VM-vinnarna i Sydafrika för några veckor sedan har fått en ny punktering och nu är det ingen Maradona man kan skylla på.

Vad kommer att hända Batista nu då?

Fansen älskar honom fortfarande och vill inte att han skall avgå men samtidigt är vi fullt medvetna om att allting kan ske inom argentinsk fotboll. Sorgligt nog missade jag matchen och skall man tro den argentinska median så var det samurajerna som stod för dominansen. Argentina är utan tvekan ute på hal is..

.. och samma sak gäller Italien! Nordirland glänste på hemmaplan och lät italienarna springa som aldrig förr och trots chanserna som kom från båda hållen slutade matchen mållöst. Prandelli som var säker på en italiensk vinst var inte den enda som hade någonting att säga efter matchen utan frågorna som vi allihop ställt den nya förbundskaptenen är fortfarande olösta.

Irländarna som stod bakom kvällens överraskande spel har ärrat italienarna för livet och mycket beror på den 39-åriga målvakten Maik Taylor som gjorde ett par fina räddningar. Borriello och Cassano var under flera tillfällen mycket nära att ge italienarna ledningen men sorgligt nog stod inga mål på kvällens meny. Något annat som är värt att notera är att De rossi rakat av sig skägget.

Serbien som står näst på tur för italienarna åkte på storstryk mot Estland (1-3) denna vackra kväll och det kommer givetvis bli kul att se hur dessa två nationer klarar sig nästa vecka. England möter Montenegro samtidigt och jag känner redan spänningen!

Hur gick det för de andra lagen ikväll då?


Vucinic gjorde Montenegro gladare än gladast när han nätade in ett mål mot Schweiz i slutminuterna. 1-0 slutade matchen och romanistan har ännu en gång visat hur fantastisk han är. Holland som däremot möter Sverige nu på tisdag hade inga problem mot Moldavien och vann med 1-0 via Huntelaar.

Riise som började från start när Norge spelade mot Cypern bjöd på ett mål redan efter två minuter och Carew var norrmannen som expanderade den norska glädjen när man vann med 2-1 på bortaplan.

Özil som varit Turkiets största förrädare de senaste dagarna gjorde ett mål när Tyskland vann över Turkiet med 3-0. Klose gjorde de två andra målen och Spanien vann enkelt mot Lituaen. Trots att Sernas kvitterat Llorentes mål lyckades El Rey León göra ytterligare ett mål innan Silva satte punkt för kvällens match.

Portugal var dock hetare än någonsin och hade lekstuga mot Danmark. Nani som stod bakom två mål innan Carvalho nickade in ett dystert självmål glänste som aldrig förr och C.Ronaldo gjorde ett fantastiskt mål i slutminuterna. 3-1 slutade matchen.

Imorgon spelar Mexés Frankrike mot Rumänien och Ménez är som sagt inte med! Fråga mig inte hur Laurent Blanc tänkte där men det är givetvis bättre för AS Roma.

Sempre Forza Grande Roma!

Vad händer Europa?!

För första gången sedan säsongen 2002/2003 ligger örnen före vargen i Serie A och eftersom Reja är mest känd för att coacha de mindre lagen så är det han åstadkommit väldigt häpnadsväckande. Vem kunde ana att Lazio som slutade på 12:e plats den förra säsongen skulle vara etta i tabellen efter sex omgångar? Frågorna är många och svaren är olika beroende på vem du frågar givetvis.

För några veckor sedan var det faktiskt en man som fick nästan lika mycket uppmärksamhet och självklart är det Zlatan jag talar om. Han höjde inte enbart tittarsiffrorna utan han fick även varenda milanista att börja sukta efter scudetton som de inte vunnit på sex år. Den rödsvarta gruppen som kom tio poäng bakom Roma den förra säsongen har dock inte lyckats imponera så stort som många påstod att de skulle göra utan nykomlingarna Cesena som spelade oavgjort mot Roma i den första omgången skakade om Allegris trupp rejält på Stadio Dino Manuzzi.

Det snackas mycket om att den italienska fotbollen vaknat till liv och många påstår att Serie A blivit den bästa serien någonsin men hur kommer det sig att "the underdogs" tagit världen med storm? Vrider vi tillbaks tiden och blickar på vad som inträffade under Fotbolls-VM i Sydafrika så börjar klockan ticka. Men då var det ju trots allt en bläckfisk som var det heta samtalsämnet om vi inte räknar med de imbecilla domarna, tabbarna, jabulanin, vuvuzelorna, Uruguay och spanjorerna som kammade hem sitt första VM-guld någonsin.

Messi som skulle vinna skytteligan lyckades inte göra ett enda mål och Argentina som ingen trodde på tog sig ända till kvartsfinal men förlorade sorgligt nog mot tyskarna. Holland som redan spelat två VM-finaler tidigare hade mycket tyngd på axlarna och vann överraskande nog sitt tredje silver och är ett bra exempel på att "even the best falls down".

Men det var inte det jag skulle tala om, det var inte det jag skulle skriva om utan det var faktiskt en nation som imponerade mig. Det var en nation som stod ut. Nordkorea som åkte på storstryk mot Portugal och Svennis Elfenbenskusten spelade sin bästa match någonsin mot Brasilien. Jong Tae-Sae som grät som ett litet barn innan matchen började förlorade tillsammans med sina lagkamrater men kunde ändå gå med huvudet högt efter förlusten som kunde ha slutat oavgjort.

Tittar vi på ligorna ute i Europa så är det bara Premier League som är sig likt. Chelsea som vann över Arsenal med 2-0 i helgen ligger fortfarande etta i tabellen med fem poäng mer än Manchester United och fortsätter vi att titta lite längre ner i europakartan är det varken Barcelona eller Real Madrid som toppar listan utan det gör faktiskt Valencia med sina 16 poäng. Fortsätter vi att undersöka de europeiska ligorna fortsätter även chocken.

Bayern München som kom ända till Champions League final och vann förra säsongens Bundesliga har bara 4 poäng mer än Raúls Schalke 04 som ligger nästsist i tabellen och som ni själva har räknat ut så är det ingen naturkatastrof som pryder tidningarnas omslag utan det gör de nya fotbollskatastroferna som ingen hoppats på.

Kollar vi på fransoserna så ser vi att de lider minst lika mycket som sina grannländer för Rennais som inte vunnit den franska ligan på flera långa år ligger just nu före lag som PSG, Bordeaux eller Lyon. Eller varför krångla till det?! De leder faktiskt den franska ligan just nu och är det bara jag som höjer det ena ögonbrynet?!

Tänkte väl! Klubbfotboll i all ära men för första gången i hela mitt liv välkomnar jag landslagsuppehållet med öppna armar. Tack. Tack för att ni pausar mitt liv, tack för att ni är ljuset i tunneln just nu! Tack så hemskt mycket tack! Det ska bli så hemskt kul att få se Borriello i Prandellis trupp på fredag! Tack, tack! SEMPRE FORZA ROMA!

RÖSTA, RÖSTA, RÖSTA PÅ TOTTI!


Om fem dagar utses vinnaren av Golden Foot 2010 men ännu är inte röstningen avstängd utan vi hinner faktiskt rösta på Francesco Totti två dagar till! Rivalerna är kända, rivalerna är spända -men det är bara en som står ut! Det är bara en som förtjänar att lämna sitt fotavtryck i guld och det är bara en som måste vinna priset! Så gillar du min blogg, Roma, Totti eller vill göra mig riktigt glad? Då ska du in här och rösta!

Tveka inte. Tänk inte ens tanken utan in och rösta på er pupone så vi kan göra honom gladare än gladast! Tvekar du fortfarande? Då kan jag berätta att David Beckham är med i listan. Engelsmannen som fick rött kort efter att ha sparkat Argentinas Diego Simeone under VM 1998 förtjänar inget pris. Han förtjänar inte ens att vara med i listan för det är fotbollsspelare som honom som gör att fotbollen smutskastas och får tjejer som inte kan skilja på sport och modeindustrin. Come on!


RÖSTA PÅ TOTTI, RÖSTA PÅ TOTTI, RÖSTA PÅ FRANCESCO TOTTI!

Quanto sei bella Roma!

DAJELUPI.WORDPRESS.COM
1 april 2010 ;

Startar en romanistisk blogg för att dela med mig av glädjen jag känner för mitt lag just nu! 21 matcher utan förlust, 21 matcher där vi tagit hem tre poäng femton gånger! 21 matcher som slutat med vinst över lag som Juventus, Inter, Fiorentina, Lazio och Udinese! 21 matcher där enbart sex stycken slutat oavgjort. 21 matcher utan någon förtörnelse, utan någon sorg! Är så fruktansvärt lycklig, så oerhört lycklig att ord inte räcker till för att beskriva känslan som jag känner just nu. Så lycklig att ingen kan ta det ifrån mig. Så lycklig och stolt över mitt lag som gått från botten upp till toppen, som klarat av det omöjliga trots att de tagit adjö av egendomliga personer och trots att vi började Serie A med en förlust! Trots allt som hänt har vi kämpat in i sista sekund! In i sista sekund har vi tillsammans omfamnats, hoppats, älskat, klagat och till och med hatat.

Vi har mixat ihop alla känslor på en och samma gång och fått världens godaste smak, världens godaste smoothie av flera vinster i rad, av flera trepoängare i rad. Vi har tillsammans förvandlat blod, svett och tårar till den största förpackningen av chärlek. Tillsammans har vi kämpat, skrattat och gråtit. Tillsammans har vi stått sida vid sida och skrikit oss till andra sidan jorden för att påminna världen om vår själ, om vår passion. Glädjen som sprudlat inombords och bubblat snabbare än Bolt får mig inte enbart att le utan även att älska dem ännu mer! Älska dem mer än vad jag älskat dem förr! Älska dem som om de vore mitt eget kött och blod! Man säger att det finns ett utgångsdatum på allt, men chärleken till mitt lag lär till och med finnas när jag ligger i graven, när jag ligger i den mörkaste undergången någonsin!

Låt oss tillsammans sjunga till laget som gjort oss förtrollande, till laget som samlat oss allihop från jordens alla möjliga hörn och lärt oss vad chärlek är, lärt oss vad chärlek innebär! Låt oss sjunga så högt att Gud hör oss, så högt att Colosseum räds oss! Så högt att vi lyfts upp till sjunde himlen! För det är vi som har det STORA hjärtat, det är vi som har det gulröda hjärta som pumpar snabbare än en Ferrari. Snabbare än en Bugatti! Det är vi som är vargarna, de hungrigaste vargarna som får dig att älska oss mer än allt annat, mer än din religion. Mer än din Gud! Det är vi som lyser klarare än stjärnan i himlen, som lyser så starkt att du förblindas av vår makt, av vår chärlek. Finns ingen som oss och lär heller aldrig finnas! ROMA, DIG ÄR JAG FÖR EVIGT TROGEN! TI AMO! ♥

Sa någon nostalgi?


SVERIGES SVAR PÅ TOTTI?!

Kollar aldrig på idol men när jag satt och zappade runt igår kväll fick jag syn på Olle och tänkte "Totti" direkt. Alltså kom igen, hur kan man inte hålla med mig egentligen? Är det bara jag som märkt det?!

Inte visste jag att

gotlänningar var så heta ..


RANIERI BASTA!

Sitter med en kopp kaffe medans jag granskar tabellen och inser samtidigt hur svårt det är att titta på den utan att få en tår i ögat. Det känns inte som Roma längre. Känns inte ens lönt att höra vad Ranieri har att säga efter matcherna för han låter numera alltid likadan. Massa ursäkter hit och dit och givetvis skall han alltid addera hur svårt det är för tillfället. Jag vet inte om det krävs en Einstein för att förstå detta men hur länge skall vi behöva vara besvikna egentligen?

Blickar tillbaks på säsongen 08/09 och påminns av alla krassliga matcher vi fick smaka på men till och med då tog vi Stadio San Paolo med storm. Till och med då fick vi se Zarate brista ut i gråt för trots att Roma hade en pjåkig säsong hamnade man ändå före lag som Napoli, Sampdoria och Lazio. Självklart hoppas man inte på en repris från Spallettis tid men det kan även gå så illa att vi får en repris från 04/05 då vi bytte tränare lika ofta som andra byter underkläder.

Finns egentligen inga ord för att beskriva smärtan varenda romanista känner just nu men vad finns det egentligen att göra? Truppen försäkrar oss att vi skall ta oss genom tunneln och att vi kommer få smaka på bättre dagar så allt man kan egentligen göra är att tro på spelarna, tro på orden, tro på laget som vanligtvis brukar ge oss mer lycka än sorg.

Genoa står näst på tur och Luca Toni som vi tog farväl utav i somras kommer säkerligen se till att fjärilarna i min magen brister ut om exakt 12 dagar. GÖR MIG STOLT MINA FINA VARGAR ♥!

NAPOLI - ROMA 2-0


NAPOLI:
De Sanctis; Campagnaro (48′ Sosa), Cannavaro, Aronica; Maggio, Pazienza, Gargano (26′ Yebda), Dossena (35′ Zuniga); Hamsik,  Lavezzi; Cavani
ROMA: Lobont; Cassetti, Juan, N. Burdisso; Cicinho (73´ Rosi), Pizarro, De Rossi, Menez (45′ Brighi), Riise; Borriello (67′ Vucinic), Totti

Låg och sov när jag plötsligt hör tv:n från andra rummet skrika MÅL med världens störigaste röst. Det går enbart några sekunder förens jag hör kommentatorn skrika MÅL ytterligare en gång och upphetsad som jag var hoppar jag upp ur sängen och springer till det andra rummet då jag fått för mig att det är Napoli som haft lekstuga mot Roma.

Tur som det var.. var det bara en mardröm. När jag sedan inser att tv:n varit avstängd hela tiden lugnar jag ner mig och går tillbaks till rummet för att fortsätta min sömn. Hinner slumra till några sekunder då jag oförmodat hör "roma roma roma" och får för mig att jag sovit flera långa timmar. Hoppar upp ur sängen ännu en gång och springer till andra rummet då jag inser att det bara var alarmklockan som hade ringt.

Med knappt någon sömn sätter jag på datorn och läser att både Hamsik och Lavezzi som egentligen inte skulle spela mot Roma skulle visst det spela och plötsligt känner jag en enorm klump i magen. Det var ingen vanlig klump, det var en stenklump från Ben Grimm i Fantastic 4 som hade lagrat den i min mage för att göra min dag värre än vad den redan var. Stadio San Paolo hettade till som aldrig förr och överrakningen..

.. kom egentligen redan igår då Pablo Cannavaro hade skickat ett sms till Borriello och skrivit kom hit och förlora. Ironiskt eller patetikt? Det får ni själva avgöra. Efter att första halvlek slutat mållöst med flera chanser åt båda lagen var det Napoli som tog sin hemmaarena med storm då domaren blåste igång andra halvlek. Ménez fick bytas ut tidigt mot Brighi och sedan var det Vucinic som fick hoppa in och ta Borriellos plats.

Trots att Lobont växt något oerhört i mina ögon de senaste matcherna kunde han bara hålla nollan i 72 minuter för det var då Hamsik gav sitt lag ledningen. Nervositeten fortsatte att bubbla när Romas sista byte var mellan Cicinho och Rosi men det var även då Roma insåg att Vucinic inte skulle göra en repris från helgens förra match mot Inter.

Istället lyckade Juan göra självmål i den 83:e minuten och det var även då jag stängde av matchen och insåg att min mardröm som spelats upp för några timmar sedan var egentligen en flashback på hur matchen skulle sluta.. Vilken bedrövelse, vilken misär.. Hur kunde det egentligen sluta så här?! Jag finner seriöst inga ord. Inga jävla ord.

NU KROSSAR VI NAPOLI!

Vi börjar med en tyst minut till Ancelottis fader som gick bort igår. Giuseppe Ancelotti blev 87 år gammal och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att han har det bra uppe i himlen tillsammans med alla andra änglar som vi tagit farväl utav. Chelsea som ligger etta i tabellen ställs mot Arsenal på söndag och jag hoppas givetvis att the gunners åker på storstryk. Malouda som gjort mest mål i Chelsea lär säkerligen bjuda på en fantastisk show tillsammans med fenomenala Drogba och är det bara jag som längtar? Men först ut väntar nämligen en ännu bättre match..

Och självklart är det Napoli- Roma jag pratar om! Jag kan gladeligen berätta att både Lavezzi och Hamsik kommer lysa med sin frånvaro men det är trots allt Cavani som jag är mest rädd för. Adriano som missar matchen tack vare sin ankelskada har varit het på tapeten de senaste dagarna eftersom hans moder berättat hur nära han var på att ta självmord. Brasilianaren som haft mycket otur i livet är dock glad över chansen han fick i Roma och är villig att visa hela världen hur mycket han förändrats och berättar samtidigt att han lagt all skit bakom sig.

Trots att mycket står på spel inför helgens match så tror jag faktiskt inte att Napoli kommer kamma hem tre poäng. Hade ni dock frågat mig samma fråga för några dagar sedan hade jag förmodligen inte svarat likadant och detta beror givetvis på Europa League matcherna som chockade en hel värld igår. FC Steaua Bucureşti tog ledningen snabbt över Napoli i första halvlek. 3-0 stod det till rumänerna redan efter 17 minuter men sedan gick något snett och italienarna hann sorgligt nog kvittera. I vilket fall som helst så är detta givetvis bra nyheter för Roma.

Manchester City som däremot vann över Chelsea förra helgen klarade oavgjort mot Juventus och jag är förmodligen inte den enda som är smått överraskad. Ranieri är dock inte den enda som ser fram emot matchen på Stadio San Paolo och Totti som berättar i sin senaste intervju att han inte tänker bli fotbollstränare när han lägger fotbollsskorna på hyllan har gjort en ny reklamsnutt tillsammans med frugan! Stort grattis sänder vi även till Vucinic och Baptista som fyller år idag och ni har väl inte glömt att Vucinic blir pappa till en liten son som kommer få heta Alexander om några dagar? Sempre forza roma!Önskar däremot min vän en trevlig vistelse i Rom och hoppas du njuter för fullt av din resa just nu! Hälsa staden, drick en borghetti för mig och ta det för sjutton inte lugnt där nere!
Buon viaggio!

RSS 2.0