LATEST NEWS









VEM ÄR HON MÉNEZ?




EN SNABB UPPDATERING

- Efter 2-0 vinsten mot Schalke har Manchester United aldrig känt sig starkare och det är ju inte så konstigt nu när ligan och Champions League pokalen känns närmare än någonsin! Men vem är det som möter Manchester United i final den 28:e maj måntro? Barcelona? Real Madrid? Glöm inte El Clásico 20:45 ikväll!

- Efter ett oavgjort resultat och en förlust vann Barcelona enkelt över Real Madrid i Bernabeu med 2-0. Vem nätade in båda målen? Lionel Messi såklart!

- Enligt Corriere dello Sport har Lazio ögonen på Adebayor och Baptista (hahaha)!

- Kommer Sneijder hamna i Manchester United? Nej, han kommer inte lämna Inter. Coutinho kan däremot hamna i Fiorentina OM Inter lyckas köpa Montolivo.

- Palermos president har berättat att Delio Rossi stannar i Palermo en säsong till!

- För några månader sedan berättade Ménez i en fransk intervju att han kan tänka sig en flytt till England om Arsenal hör av sig. Nu verkar hans dröm ha gått i uppfyllelse för den engelska klubben har visat intresse för fransosen som kan vara på väg från Roma redan denna sommar. S'il vous plaît ne me quitte ..

- Stankovic säsong är över.. (Varför fick vi inte denna nyhet för två veckor sedan?!)


- Det ryktas att Manchester Citys Roberto Mancini kan hamna i Juventus!

- Vi säger RIP Getafe och välkomnar "Getafe Team Dubai" som en shejk köpt för 800 miljoner kronor! Deras första mål? Vinna över Real Madrid! Vi säger givetvis lycka till!

- Vucinic trivs inte i Roma, Vucinic trivs i Roma, Vucinic vill spela i England, Vucinic vill stanna i Roma, Roma har erbjudit Vucinic ett nytt kontrakt.. Suck..

- Gissa vem Mourinho försöker locka till Real Madrid? CHELSEAS TERRY! Haha lycka till..

- Arsenal är ute på hals is och funderar redan nu på att förstärka laget. Många ryktas vara på väg ut men Wenger vill först och främst förlänga Clichys och Nasris kontrakt.

- Den unga talangen Ganso kommer enligt Robinho att hamna i Milan..

- Kölns tränare fick nog av hoten från supportrarna och lämnade laget imorse!

- Det ryktas (precis som förra sommaren) att Fabregas kommer att hamna i Barcelona och att Abramovich vill ersätta Ancelotti med Hiddink som tränade Chelsea 2009.

- Au revoir Lille. Marseille tog över första platsen efter kvällens vinst mot Nice.

- Kaka har fått en ny dotter! Vill du se hur hon ser ut? Då måste du klicka här!

- I början av veckan stod det att Santana drömmer om Premier League men idag påstår hans agent att den 29-åriga argentinaren vill spela i Roma.

- Gissa vem som börjat med soppdieten? Adriano Leite Ribeiro! Ha-ha-ha..

- Minns ni Carmine Russo? Inte? Då lär ni nog känna igen honom på söndag för han har fått äran att dömma Bari- Roma.. Bara jag som fruktar det värsta?

CALCIOMERCATO


Sommaren närmar sig med stormsteg och calciomercatolistan är längre än någonsin! Vilka spelare kommer packa sina väskor och vilka spelare kommer att välkomnas in? Vem går i Mexés fotspår och vem vill spela i det nya Roma Americana som Thomas Di Benedetto lagt halva vantarna på? Vi vet inte men vi kan väl granska alla spelare och alla rykten som cirkulerar runt på nätet?








OH MY GOD! TORRES SCORED!

Vi har skrattat åt honom, kallat honom alla möjliga öknamn, suckat varenda gång vi sett honom i startelvan och vi har jublat varenda gång vi läst att han är på väg från Chelsea. Vi har gjort det i fyra månader! I fyra månader har vi gjort honom till åtlöje och fnittrat åt alla skämt som publicerats i bloggar och i forum men igår överraskade han oss alla. Vem? Överskattade spanjoren Fernando Torres? Va? Nätade han in sitt första mål i Chelsea tröjan? Nej, nu hittar du väl på? Nej, klicka här och se själva!

Vi ska dock inte prata om reaktionerna efter Torres mål för Chelseas supportrar är helt hysteriska. Jag förstår själv inte varför men det kan nog bero på att jag inte är något stort fan av Torres. Fast ett mål på fyra månader är jättebra! Tummen upp Torres!

Och tummen upp till Chelsea som tagit över andraplatsen i Premier League tabellen! Är det inte sjukt att jag i början av säsongen skrev att Manchester United kommer vinna ligan och Ancelotti kommer hamna bakom Ferguson i tabellen? Jag är bra på att tippa jag! Men vi får inte glömma bort Arsenal för de har fortfarande en hel del att bevisa!

Nu ska vi dock lämna Britannia åt sidan och prata lite om Spanien.

Landet som grundades 1469 och har 45 miljoner invånare har inte varit sig likt på sistone och det är ju inte så konstigt när en tappad buckla och en mutad domare rört om i grytan rejält de senaste dagarna. Vad pratar jag om? El Clásico? Du är smart du!

Ett oavgjort resultat och en mutad vinst åt Real Madrid har gjort oss allihop förvånade men det var väl tur att Barcelona klarade sig utan en mutad domare när de besegrade Osasuna? Åh ja! För Villa bröt sin måltorka och Messi nätade in sitt 31:a mål i ligan. Men det blev sorgligt nog även tre poäng till Real Madrid som krossade Valencia med 6-3 (Higuain gjorde hattrick, Kaka nätade in två mål och Benzema bjöd på ett mål)!

Som ni kanske märkt är jag inte något stort fan av Real Madrid heller..



.. men jag är ett stort fan av Roma! Det kom som en chock va?

Tro mig jag var lika chockad när Inter vände matchen och vann över Lazio! Jag var lika chockad när Perrotta gjorde sitt tredje ligamål den här säsongen! Jag var lika chockad när Cerci stod bakom två mål när Fiorentina vann över Cagliari! Jag var lika chockad när Parma besegrade Udinese! Jag var lika chockad när Palermo vann över Napoli! Jag var lika chockad när Catania kvitterade mot Juventus! Jag var lika chockad ..

.. när jag kom till slutet och insåg att jag inte hade något mer att skriva! Godnatt!

VINST FÖR ROMA OCH FÖRLUST FÖR LAZIO!

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord ..



.. men hur många ord säger denna video?:


.. Miljoner? Miljarder? Biljoner? Triljoner? Kanske även mer?
En sak är i alla fall säker; 1-0 är inget rättvist resultat men hur kan man inte bli glad..



.. när Roma kammar hem tre poäng och Lazio kammar hem noll poäng?



Och plötsligt kändes Romas vinst mer än underbar! DAJE ROMA DAJE!



[ ROMA- CHIEVO 1-0 ] ROMA:
Doni, Cassetti, Burdisso, Juan (84' Loria), Riise, Pizarro, De Rossi, Menez (79' Taddei), Perrotta (73' Brighi), Vucinic och Totti. CHIEVO: Sorrentino, Sardo, Mandelli, Guana, Mantovani, Fernandes, Cesar, Costant (81' Granoche), Bogliacino (68' Marcolini), Moscardelli (45' st Farias) och Pellissier. MÅL: Perrotta 3' GULA KORT: Mandelli (80) och Cassetti (93). BETYG: Doni 6. Riise 6,5. Juan 7. Loria - N. Burdisso 7. Cassetti 6. De rossi 6. Pizarro 7. Perrotta 8. Brighi 6. Ménez 6,5. Taddei - Vucinic 7. Totti 7,5. Montella 6,5. SEMPRE FORZA ROMA!

Får vi se gamla fina Roma imorgon?

Idag är jag nostalgisk och drömmer mig bort. Drömmer mig bort till Stadio Olimpico och tänker på magin Roma skapade en kall novembernatt. Tänker på Ménez, på Borriello, på De rossi och på världens bästa Francesco Totti. Tänker på glädjen och kärleken mina vargar gav mig. Tänker på vinsten som gjorde oss oslagbara, på tyskarna som blev sårbara. Tänker på lyckan Francesco Totti skapade. Tänker på Romas femte raka derby della capitale seger, på Vucinic mål mot Inter i slutet av september, på Rosellas min när Simplicio nätade in sitt första mål mot Fiorentina, på Roger Federer som fick se sitt Basel förlora hemma mot Roma, på Taddeis mål mot Juventus i Coppa Italia, på Vucinic fantastiska insats mot Catania, på Romas revansch mot Cagliari, på De rossis magiska mål mot Bologna, på Pizarros straff mot Lecce, på Tottis fenomenala kvittering mot Fiorentina och på Di Natales tårar när Totti nätade in sitt 203:e mål i ligan.

Tänker på alla underbara vinster men när jag drömmer mig bort till alla glädjescener är det svårt att inte tänka på vad som gått fel. Vad har hänt med gamla fina Roma? Vad har Montella gjort med Ménez? Varför bråkar de hela tiden? Var har Vucinic självförtroende försvunnit? Varför är Totti den enda som är hungrig? Varför får Julio Sergio fortfarande inte spela? Varför har De rossi inte fått tillbaks sin gamla gnista? Varför ligger Roma fortfarande på sjätteplats i tabellen?! Jag vill spola tillbaks tiden för att se gamla fina Roma, vill se gamla fina Roma som hade världens bästa självförtroende, vill se gamla fina Roma med världens hungrigaste och skickligaste vargar! Får vi se gamla fina Roma imorgon eller måste jag fortsätta vara deprimerad? Snälla fina underbara Roma, svik mig inte! Kamma hem tre poäng på Stadio Olimpico imorgon.. Kamma hem tre färska poäng så Juventus inte går förbi Roma i tabellen..

Montellas trupp: Doni, Lobont, Pena, N.Burdisso, G.Burdisso, Cassetti, Castellini, Juan, Loria, Riise, Rosi, Brighi, De Rossi, Greco, Perrotta, Pizarro, Simplicio, Taddei, Caprari, Borriello, Menez, Pettinari, Totti och Vucinic.

Piolis tripp:
Squizzi, Sorrentino, Coletta, Fret, Sardo, Mandelli, Mantovani, Morero, Cesar, Andreolli, Marcolini, Guana, Bogliacino, Fernandes, Constant, Pulzetti, Dimitrijevic, Pellissier, Granoche, Moscardelli, Thereau och Uribe.

Troliga startelvor: Chievo: Sorrentino, Sardo, Andreolli, Mandelli, Mantovani, Pulzetti, Guana, Constant, Bogliacino, Pellissier och Moscardelli. Roma: Doni, Cassetti, N.Burdisso, Juan, Riise, Pizarro, De Rossi, Taddei Ménez, Vucinic och Totti.

Pierpaoli blåser igång matchen imorgon 12:30 på TV11. DAJE ROMA DAJE!



Jag har världens bästa läsare!

Minns ni när jag för ett tag sedan klagade på att det var för få romanisti som läste min blogg? Jag tar tillbaks dem orden för vet ni vad? Jag har världens bästa läsare så jag bryr mig inte om vilket lag ni hejar på. Jag älskar er allihop! Älskar er för ni tar er tid att skriva gulliga mejl och kommentarer och för att ni försöker att få mig må bättre när Roma förlorar. Ni är så jävla fina och jag är så lyckligt lottad som har er allihop. Tack för att ni läser min blogg. Tack för era fina ord. Tack för att ni finns ♥

Och ett speciellt tack till Johan, Johan, Osito, TottiT, Jacob G och Adi (Grazie!)! Men även till min high five buddy som förhoppningsvis mår lite bättre idag!



Säger även grattis till staden Rom som fyller 2764 år idag! Tanti auguri Roma!

ROMA- INTER 0-1

Har du någon gång skrattat och gråtit samtidigt? Jag har..



ROMA:
Doni, Cassetti (Rosi 78'), N. Burdisso, Juan, Riise, Pizarro, De Rossi, Taddei, Perrotta (Simplicio 73'), Vucinic, Borriello (Menez 63'). INTER: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo, Zanetti, Cambiasso, Stankovic (Mariga 93'), Sneijder, Pandev (Obi 81'), Milito (Pazzini 75'). MÅL: Stankovic 45'. GULA KORT: Taddei 5', Maicon 13', N. Burdisso 50', Ranocchia 56', Sneijder 58'. BETYG: Doni 5,5. Riise 5. Juan 7. N. Burdisso 7. Cassetti 5,5. Rosi 4,5. De rossi 5. Pizarro 6,5. Perrotta 5. Simplicio 5. Taddei 4,5. Vucinic 5. Borriello 5,5. Montella 5. BÄST? N. Burdisso. SÄMST? Vucinic..

Varför gör du så här mot mig Roma? Varför? Jag älskar ju dig.. bara dig ..

I'M AFRAID! ALL RIGHT?! YOU WANT TO HEAR ME SAY IT? You want to break me down? All right, I'm afraid.

Montellas trupp: Lobont, Castellini, Juan, Pizarro, Vucinic, Taddei, Loria, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, N. Burdisso, G. Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pena, Pettinari, Caprari, Cassetti, Rosi och Ménez.

Leonardos trupp: Cesar, Castellazzi, Orlandoni, Zanetti, Lucio, Maicon, Ranocchia, Materazzi, Chivu, Faraoni, Nagatomo, Stankovic, T. Motta, Sneijder, Kharja, Mariga, Cambiasso, Obi, Coutinho, Pazzini, Milito och Pandev.

Troliga startelvor: Roma: Doni, Cassetti, Juan, Burdisso, Riise, Pizarro, De Rossi, Taddei, Perrotta, Vucinic och Borriello. Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo, J. Zanetti, Cambiasso, Stankovic; Sneijder, Milito och Pazzini.

Ingen Totti. Ingen Eto'o. Hur ska det gå? Se Roma- Inter på TV10 20:45.


Läs rubriken så förstår ni varför jag inte vågar skriva något om matchen ..

LEONARDO DA VINCI, LEONARDO DA PERDE!

Ska vi börja inlägget med att gratta Milan till scudetton? Eller ska vi ..


.. hoppas att Montella börjar från start mot Inter i Coppa Italia imorgon?!

Jag tycker att vi satsar på det andra alternativet! Eller vad säger ni? Nej, ni behöver inte svara men är det bara jag som undrar hur Marco Borriello känner sig just nu?



Någon som inte är lika glad är Cavani. En sumpad straff och en förlust på hemmaplan är ingenting att hurra över om du är en napolitanare men om du är en liten zebra så har du förmodligen sovit jäkligt gott inatt. Matchen var utan tvekan en av helgens bästa matcher (till och med bättre än El Clásico) och även om domaren Tagliavento är en av världens största dårar så blev jag mer än nöjd när han blåste av matchen med tre poäng åt Udinese. Det sorgliga var dock att det blev ett rött kort till fel person (Domizzi) men det är onekligen inte lätt att heta Tagliavento på ett hett San Paolo. Varken Di Natale eller Sanchez var närvarande men Inler och Denis nätade in vars ett mål innan Mascara gjorde ett litet tröstmål i slutminuterna (2-1).

Hur såg det ut i resten av Italien då?
Det blev mållöst mellan Fiorentina och Juventus, Milan tog tre poäng mot Sampdoria (Seedorf, Cassano (straff) och Robinho gjorde 3-0), Parma imponerade mot Inter och vann med 2-0 via Amauri och Giovinco, Lazio besegrade Catania med 4-1, Bari förlorade mot Cesena med 1-0, Chievo firade två mål mot Bologna, Vucinic gamla klubb Lecce kvitterade mot Cagliari (3-3) och Genoa vann med 3-0 över Brescia. [Hur många mål blev det sammanlagt? 30!]



Nu håller vi alla tummar och tår för Roma och hoppas att Inter förlorar imorgon!


MAN KAN INTE HATA MIRKO VUCINIC!

Helgen är snart över men tankarna och svordomarna efter gårdagens match är fortfarande här. De lever sin egna lilla värld i mitt stackars lilla huvud men jag är inte chockad för jag är besviken. Lika besviken som er om inte mer men jag kan samtidigt inte börja hata Mirko Vucinic för hans dåliga presentation igår. Aldrig i livet. För han är världens bästa montenegrin och han har gett oss mer glädje än alla sumpade målchanser vi fick bevittna igår. Han har skapat magi och eufori och han har gett oss minnen som aldrig kommer att suddas ut. Han har sänkt Inter och han har sänkt Lazio. Han har fått oss att jubla och han har fått oss att hurra. Han har skapat kärlek och han har bosatt sig i vårt gulröda hjärta!



Ryser varenda gång jag kollar på denna video, ryser varenda gång jag ser dig Vucinic!

VÄCK MIG NÄR SÄSONGEN ÄR ÖVER ..



[ROMA- PALERMO 2-3] ROMA: Doni, Cassetti, N Burdisso, Loria, Riise, Pizarro, De Rossi, Rosi (Vucinic 56), Menez (Borriello 79), Taddei och Totti. PALERMO: Sirigu, Cassani, Goian, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Bacinovic (Acquah 62), Nocerino, Pastore, Pinilla och Abel Hernandez (Kurtic 90). MÅL: Totti 20' (STRAFF), Pinilla 43 (STRAFF), Hernandez 84' 90', Vucinic 92. GULA KORT: 18' Bacinovic, 25' Rosi, 42' N. Burdisso, 1' Goian BETYG: Doni 5. Cassetti 5. Loria 5,5. N. Burdisso 4,5. Riise 6. De rossi 5,5. Pizarro 5. Ménez 5,5. Borriello 5. Taddei 5. Rosi 5. Vucinic 4,5. Totti 5,5. Montella 5.

Skäms för att jag började hoppas på en Champions League-plats igen, skäms för att jag trodde att Roma skulle köra över Palermo ikväll, skäms mer än vad jag gjorde efter förlusterna i Champions League men jag beskyller median. Jag beskyller median för att det var dem som fick mig att drömma, det var dem som fick mig att ha så höga förhoppningar på mitt lag som förlorade mot Palermo denna hemska kväll. Det var dem som fick mig att tro på något som släcktes för länge sedan. Det var dem som fick mig att tro att ljuset var tänt igen. För låt oss vara ärliga för en liten stund.. Drömmarna om en Champions League-plats släcktes inte ikväll.. Det gjorde dem för några veckor sedan, för några veckor sedan då Krasic och Matri fick jubla som aldrig förr..

Vogliamo arrivare in Champions!

Palermo som lyckades vinna över Milan innan landslagsuppehållet bär inte på världens bästa självförtroende och det är inte så konstigt när man har en president som heter Maurizio Zamparini. Den sparkade tränaren Delio Rossi gjorde förra veckan comeback mot Cesena och det blev ett poäng efter 4-0 förlusten mot Catania som såg till att Sersi Cosmi fick sparken den fjärde april.

Får Delio Rossi sparken igen eller lyckas han vinna tillbaks supportrarnas självförtroende när han gör sig redo mot ett hungrigt Roma på Stadio Olimpico?


Roma är fulla av förhoppningar och drömmer gärna om en Champions League-plats men det är inte enbart ligan som står på spel utan Coppa Italia öppnar sina dörrar nästa vecka. Roma kommer att ställas mot Inter och Vucinic kommer att ställas mot Eto'o - REVANSCH KOMMER ATT STÅ MED STORA FETA VERSALER och vinst är det enda vi hoppas på. Men Roma kan få se vinst redan imorgon kväll när Palermo kommer på besök med sin gamla tränare som Zamparini har höga förhoppningar på.

Zamparini är dock inte den enda som har höga förhoppningar på sitt lag utan Roma har enorm press på sig just nu. Palermo, Inter och Chievo på sju dagar är ingen lätt uppgift men det finns hopp och det finns en ny glädje som väntar på oss imorgon kväll.

Varken Julio Sergio eller Juan (avstängd) är tillgängliga för spel mot Palermo men Ménez och Loria ryktas börja från start! Nervositeten som blev bortblåst när Totti hjälpte Roma att kamma hem tre poäng i tilläggsminuterna mot Udinese har gjort en Delio Rossi och det är inte för att Palermo har sagt att de kommer vinna utan för att vi inte vill se en repris från november 2010 men jag vill gärna ha en repris från februari 2010:



DAJE ROMA DAJE! Matchen börjar 18:00 men Tv4 Sport är inkompetenta och visar enbart den andra halvleken för att de tycker innebandy är viktigare..

Rossis uttagna trupp: Benussi, Brichetto, Sirigu, Andelkovic, Balzaretti, Bovo, Cassani, Darmian, Garcia, Goian, Munoz, Acquah, Bacinovic, Kasami, Kurtic, Liverani, Migliaccio, Nocerino, Pastore, Hernandez, Miccoli och Pinilla.

Montellas uttagna trupp: Lobont, Castellini, Pizarro, Vucinic, Totti, Taddei, Loria, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, G. Burdisso, N. Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pena, Pettinari, Cassetti, Rosi och Ménez.

Troliga startelvor: Roma:
Doni, Cassetti, Loria, Burdisso, Riise, Pizarro, De Rossi, Taddei, Ménez, Vucinic och Totti. Palermo: Sirigu, Cassani, Munoz, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Liverani, Nocerino, Pastore, Miccoli och Pinilla.

P.S Glöm inte bort Roma Americana rapporteringen 22:00!



The deal is done/ L'affare é fatto! Efter många om och men är affären äntligen klar. Thomas Di Benedetto äger nu 60 procent av Roma och Unicredit äger 40 procent. Priset på kalaset? 70, 3 miljoner euro. FÖR EN BÄTTRE FRAMTID! SKÅL!

EN SNABB UPPDATERING

- Låt oss börja inlägget med en tyst minut till Chelsea som blev utslaget ur Champions League igår kväll.. Vad skriver den engelska pressen idag då? Att Ancelotti och Torres kommer lämna Chelsea denna sommar..

- Shakhtar Donetsk blev också utslaget ur CL igår kväll men vi sörjer givetvis inte dem!

- Leonardo har inte gett upp hoppet utan han tror fortfarande på Inter. Det gör inte jag utan jag är hundra procent säker på att Inter och Tottenham åker ut ur CL ikväll!

- Inter och Tottenham åkte ut ur Champions League precis som förväntat!

- Har någon sett den nya komedifilmen: "Berlusconi drömmer om Cristiano Ronaldo"?

- Juan till Flamengo? Ja, men inte än. Hans agent berättar att brasilianaren kommer återvända till Brasilien när hans kontrakt med Roma går ut (2013).

- Gissa vem Pique vill se i Barcelona? Villarreals italienare Giuseppe Rossi!

- Och gissa vem som blivit pappa? Cassano! Han fick en liten Cristopher (14 april)!

- Balzarettis agent berättar för italiensk press att han inte hört något från Milan och Catania har bekräftat att Silvestre och M.Lopez kommer lämna Catania denna sommar!

- Borriello har presenterat sin nya flickvän, Camila Morais, för sin mamma..




- Bovo? Kjaer? Luisao? Zlatan? Pastore? Balzaretti? Acquah? Johnson? Higuain? Kaka? Song? Subotic? Sanchez? Aquilani? Galeano? Delpierre? Santana? Buffon? Gilardino? Montolivio? Romas calciomercato har aldrig varit längre och jag är faktiskt lite rädd!

- Gissa vem Sampdoria är ute efter?! CLAUDIO RANIERI! Bara jag som skrattar?

- Sevillas Navas missar sorgligt nog resten av säsongen på grund av en stressfaktur i benet men detta betyder givetvis inte att Sevilla inte kommer greja fjärdeplatsen!

- Kommer Kim Källström att byta Frankrike mot Turkiet för Galatasaray?

- Trodde du att Mourinho skulle återvända till England denna sommar? Då trodde du fel! Portugisen fullföljer sitt kontrakt och stannar i Real Madrid tre år till!

- Kaká måste vara Real Madrids största clown? "Vi kan vinna trippeln" Klart ni kan!

- Juan missar matchen mot Palermo på lördag på grund av avstängning!

- Neymar berättade för några veckor sedan att han vill spela tillsammans med Drogba men brasilianaren som jagas av alla storklubbar verkar ha ångrat sig! Han vill nämligen inte spela i Chelsea längre utan han vill spela i Barcelona! Kan ungen bestämma sig?



LORIA


Jag älskar Zampa, jag älskar Roma, jag älskar Totti, jag älskar De rossi och jag älskar Loria! Ser ni hur han kramar Totti? Ser ni hur glad han är? Ser ni hur underbar han är? Han förtjänar inte ditt hat! Det borde du skicka till Mexés!



Hur många kinderägg öppnades i helgen?

1. Roma var inga favoriter och matchen som fick oss tappa hakan av förvåning slutade efter många om och men med en brakande fest! I alla fall för Romasupportrarna för Totti gav inte enbart ledningen till Roma i den 57:e minuten utan han gav även en svar på tal till alla hatrubriker när han med enbart 15 sekunder kvar av matchen överraskar oss som aldrig förr. 2-1 och plötsligt vaknade ligan till liv igen! 2-1 och kungen av Rom punkterade matchen! Di Natale och hans vänner var svåra att trösta när Damato blåste av matchen men glädjen, den kunde man inte missa hos den gulröda klubben som siktar på en bättre tabellplacering! Ingenting är omöjligt hos Roma så just därför hoppas man på tre nya mål från Serie A:s hetaste spelare de sex kommande matcherna! Han har ju trots allt gjort sex mål de fyra senaste matcherna! NO TOTTI, NO PARTY! På lördag blir det en tre nya poäng!


2.
Efter många missar, många knuffar, många svordommar och ett rött kort till Zlatan vann Milan över Fiorentina med 2-1. Den stora snackisen innan och efter matchen var givetvis Zlatan men hans comeback var värre än Babacars divighet i andra halvlek. Herrarna bakom Milans mål Seedorf och Pato var dock inte de enda som fick näta på Stadio Artemio Franchi utan Vargas lyckades näta in ett litet tröstmål åt Fiorentina! Dagens rubriker handlar naturligtvis om Zlatans olämpliga ord till domaren men han påstår själv att han aldrig svor åt domaren utan han sa "ett fult ord till sig själv"! Han får dock skylla sig själv för Allegri får klara sig utan honom mot Sampdoria, Brescia och Bologna!


3. Inter har inte haft det lätt på sistone! Men efter den stora förnedringen mot Milan och Schalke var det nu dags för Leonardos Inter att vinna! Det blev inga mål i den första halvleken mot Chievo men Giuseppe Mezza jublade högre än någonsin när Cambiasso efter en fin passning från Maicon stod bakom ett vackert mål. Målen tog givetvis inte slut här för även om Chievo visade hur sugna de var på att göra ett mål var det Maicon som var på sitt bästa humör när han i den 85:e minuten räddar Inter säsong. De flygande åsnorna hade precis som Milito en hel del farliga chanser men det blev till slut tre efterlängtade poäng för Nerazzurri som ligger på tredjeplats i tabellen. På andraplats hittar vi Napoli som inte hade några problem att vinna över Bologna på söndagseftermiddagen!


4. Vinst blev det även för Lazio (2-0 mot Parma via Hernanes och Floccari) och hur sorgligt det än låter så är jag hundra procent säker på att de kommer åka ner i tabellen. Jag säger det inte enbart för att jag är romanista utan för att Catania, Inter, Juventus, Udinese, Genoa och Lecce kommer ge dem ärr för livet! Precis som jag nämnde i början av inlägget så är det sex omgångar kvar -sex omgångar för Roma att klättra upp, sex omgångar för att Lazio att åka ner! Det blev 1-1 senaste gången Lazio mötte Catania, 3-1 till Lazio mot Inter, 2-1 till Juventus mot Lazio, 3-2 till Lazio mot Udinese, mållöst mellan Genoa och Lazio och 2-1 till Lecce mot Lazio så denna gång hoppas vi på vinst till alla lag förutom Lazio merda! Är dock ganska säker på att Inter kommer vara revanschsugna..


5. Det blev två självmål när Juventus tog emot Genoa på hemmaplan. Bonucci stod bakom det första och Rossi stod bakom det andra (karma?) men trots att matchen såg ut att sluta med ett poäng till båda lagen lyckades en före detta romanista ge den gamla damen ett leende. Givetvis pratar jag om Toni (Flores och Matri stod bakokom de andra målen)! Nu skiljer det enbart två poäng mellan Juventus och Roma men precis som Lazio kommer de svartvita spelarna att göra bort sig i de resterande omgångarna! Ett annat lag som redan gjort bort sig flera veckor i rad är Sampdoria. Är det bara jag som tror att de tillsammans med Bari och Brescia kommer hamna i Serie B? Det intressanta här är dock inte vilka lag som kommer spela i ligan som Lazio spenderade elva år i utan hur kommer Okakas framtid att se ut? Återvänder han till Roma eller lånas han ut igen? Vad tror ni?


6. I Frankrike blev det både sorg och glädje! Sorg för att Lille förlorade mot Monaco som de vann över med 2-1 förra gången lagen möttes i slutet av november och glädje för att de trots förlusten fortfarande toppar den franska ligan! Ligue 1:s supportrar har aldrig varit nervösare och det är inte så konstigt med tanke på att Rennes som tog över första platsen för några veckor sedan har trillat ner på fjärdeplats! Marseille och Lyon har lyckats ta sig förbi dem men ligaguldet kan faktiskt hamna hos vem som helst. Varför? Ta en titt på tabellen: 1. Lille (58 p) 2. Marseille (55 p) 3. Lyon (53 p) 4. Rennes (51 p) 5. PSG (49 p). Nervkittlande, ellerhur? Men det kommer bli lika nervkittlande (om inte mer) när Lille tar emot Bordeaux på hemmaplan. Ni missar väl inte matchen som visas 21:00 på lördag?


7. La Liga har redan en vinnare. Men det är inte ligaguldet som det pratas om utan El Clásico har aldrig varit hetare! Fyra El Clásico på två veckor är varenda fotbollsälskarens dröm men det kan sluta med en mardröm om supportrarna valt att heja på fel lag. Psykningen som Barcelona börjat med är en klass för sig för ingen har väl missat deras fantastiska reklam? Fem är ett fint nummer, eller vad säger ni? JA! säger alla Roma- och Barcelonasupportrar för jag behöver väl inte påminna er vad detta nummer betyder? Tänkte väl! Jag vill inte psyka någon (eller vill jag?) men jag är helt övertygad om att Mourinho kommer överraska en gång på Bernabeu men resten av omgångarna då? Barcelona såklart. Missa inte första mötet som spelas nu på lördag (16/4 22:00)! Alltså fem dagar kvar (haha fem)!


8. Blir det Manchester United (69 p), Arsenal (62 p) eller Chelsea (58 p)? Ja, vem vinner Premier League egentligen? Blir det Manchester United precis som jag tippat eller blir det Arsenal? Eller kanske Chelsea? Ancelottis trupp drömmer fortfarande om ligaguldet som de inget gett upp hoppet på men det gör även Arsenal som sägs vara redo att rensa truppen?! Jag vill ju givetvis se Drogba och hans lagkamrater som ligavinnare men jag är nästan hundra procent säker på att det inte kommer hända utan det blir nog Ferguson som kommer gå oss på nerverna denna sommar. Fast jag kan ju ha fel och det har jag haft tidigare så vad säger ni? Vem vinner? Är jag helt ute och cyklar eller håller ni med? Berätta!

DI NATALES TÅRAR



Jag ska skriva ut denna bild och jag ska hänga upp den i mitt rum. Jag ska hänga den ovanför min säng och jag ska få ett leende varenda gång jag vaknar upp men även varenda gång jag ska lägga mig. Jag ska rama in den och jag ska njuta förfullt. Jag ska njuta av tårarna som rann nerför hans kind när Roma skrev historia, när Roma kammade hem tre fina poäng. Jag ska minnas denna glädje och jag ska se till att mina barnbarn för den vidare! Jag ska spara denna bild på min mobil och på min dator -och jag ska titta på den varenda gång jag känner mig nere men även varenda gång jag känner mig lycklig. För denna bild, denna bild tillhör mina nya favoriter, denna bild tillhör varenda romanista, varenda gulröd supporter som hejat på Roma i medgång OCH motgång, till varenda individ som är beredd att gå över eld för laget vi älskar, för laget vi dyrkar!



UDINESE- ROMA 1-2

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

TOTTI GÖR DET IGEN! HAN GÖR DET IGEN! HAN SKJUTER OSS TILL LEDNING OCH HAN SKJUTER OSS TILL VINST! HAN GÖÖÖÖÖÖR DET SÅÅÅÅÅÅ FINT ÅH SÅ JÄVLA FINT!

TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI!

JAG VILL KYSSA DINA SKOR! JAG VILL KYSSA MARKEN DU GÅR PÅ! JAG VILL KYSSA STADIO FRIULI OCH JAG VILL KYSSA, JAG VILL KYSSA DI NATALES TÅRAR!

ÅH SÅ GLAD JAG ÄR! JAG VET INTE ENS VARFÖR JAG GRÅTER MEN NÄR DEN JÄVLA BOLLEN VAR ÖVER LINJEN OCH UDINESE TRODDE ATT DE HADE VUNNIT MATCHEN HOPPADE JAG UPP SOM EN DÅRE OCH SKREK ALLA SVORDOMAR JAG HADE PÅ LAGER!

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ, NEEEEEEEEEEEEEEJ, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

JAG SKREK DET SÅ HÖÖÖGT ATT DAMATO HÖRDE, SÅ HÖGT ATT JORDEN SKAKADE!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

FÖR DET VAR INTE MÅL! DET VAR HANDS? OFFSIDE? JAG BRYR MIG INTE FÖR VI SKREK HISTORIA, VI SKREV HISTORIA DENNA SJUKA KVÄLL! HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISTORIA!

HÖR NI MIG? HISTORIA! VEM FAN ÄR MESSI? VEM FAN ÄR CRISTIANO RONALDO?

DET ÄR TOTTI SOM ÄR DEN STORA HJÄLTEN, DET ÄR TOTTI SOM ÄR VÄRLDENS BÄSTA FOTBOLLSSPELARE! TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI, TOTTI!

DET FINNS INGEN SOM DIG! INGEN! GRANDE CAPITANO! GRANDE TOTTI!



UDINESE: Handanovic; Benatia, Zapata, Domizzi (86' Vydra); Isla, Abdi (69' Cuadrado), Pinzi, Asamoah, Armero; Di Natale, Denis (72' Corradi). ROMA: Doni; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi; Rosi (64' Taddei), Brighi )70' Perrotta), Vucinic (73' Borriello); Totti. MÅL: 57' Totti (straff), 87' Di Natale, 94' Totti. BETYG: Doni 5. Cassetti 6. N. Burdisso 6. Juan 5,5. Riise 6,5. De rossi 7. Pizarro 7. Rosi 6,5. Taddei 6. Brighi 5,5. Perrotta 5. Vucinic 5. Borriello 5,5. Totti 8. Montella 6,5.

OMGÅNG 32

Vi möter Udinese ikväll. Ja, ni läste rätt. Vi. Jag hoppar in och tar Ménez plats för att han sorgligt nog blivit skadad men vad gör det när jag är farligare än De Jong och Gattuso TILLSAMMANS?! Nej, det var inget bra skämt men jag ville ändå skriva det för att min blogg inte skall fortsätta i samma dystra anda. Happ, Udinese var det ja.

Är någon rädd? Nej, vänta! Är någon INTE rädd? Jag skakar bara jag tänker på Di Natale och Sanchez. De små zebrorna som inte förlorat en enda hemmamatch sedan den 19:e september (Udinese- Juventus 0-4) är de stora favoriterna men det är ju inte så konstigt med tanke på hur mycket de imponerat denna förbaskade säsong.

Di Natale och Sanchez är dock inte de enda jag tänker på när jag tänker på Udinese utan är det någon som minns Milan- Udinese? Självklart gör ni det! Hur kan man glömma en sådan match? En av säsongens bästa om ni frågar mig! För även om Milan kvitterade i slutminuterna så var det de svartvita som gav oss wow-upplevelser!

Nu kommer det givetvis inte bli lika många mål på Stadio Friuli ikväll men tre poäng måste Roma ändå kamma hem! Jag vet att jag alltid säger det innan matchdags men jag hoppas att Montellas trupp överraskar oss allihop! Inte enbart oss supportrar utan hela vida världen! Är så trött på alla rykten så en vinst hade gjort susen!

Men det är inte enbart Roma vi ska hoppas på utan ni "hejar" väl också på Genoa, Parma och Fiorentina imorgon? Säg inte nej för då blir jag arg!

Montellas trupp: Lobont, Castellini, Juan, Pizarro, Vucinic, Totti, Taddei, Loria, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, N.Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pena, Caprari, Cassetti och Rosi. Guidolins trupp: Belardi, Handanovic, Koprivec, Angella, Armero, Benatia, Coda, Cuadrado, Domizzi, Ekstrand, Pasquale, Zapata, Abdi, Asamoah, Isla, Pinzi, Corradi, Denis, Di Natale, Sanchez och Vydra.

Troliga startelvor: Udinese: Handanovic, Benatia, Zapata, Domizzi; Isla, Pinzi, Abdi, Asamoah, Armero, Di Natale och Denis. Roma: Doni, Cassetti, N.Burdisso, Juan, Riise, Pizarro, De Rossi, Rosi, Brighi, Vucinic och Totti.

Damato blåser igång matchen 20:45 på TV4 Sport! DAJE ROMA DAJE!


Tottis senaste reklam.. Så jävla underbar! Vill också "träna" i en röd soffa!

Jag sörjer fortfarande ..


Au revoir Mexés

Hade hela dagen igår räknat ner timmarna till Barcelona- Shakhtar Donetsk! Kollade på klockan ett stup i kvarten och varje gång det närmade sig fick jag ett leende för jag var hundra procent säker på att ukrainarna skulle förnedras. Jag bara visste det. Var så himla säker på det. Det var nästan som om Gud hade berättat det för mig. Räknade och räknade men när det sedan var en timme kvar till avspark fick jag beskedet som förstörde hela min dag. Ett besked som jag aldrig hade räknat timmarna eller dagarna till. Philippe Mexés lämnar AS Roma. Jag som hade börjat gråta varenda gång jag läst att han var nära AC Milan ville spy när jag fick läsa att han lämnar den eviga staden för Italiens smutsigaste stad, för Italiens hemskaste stad. Jag vet inte exakt hur många smällar vi romanisti tagit emot men det här är banne mig ett av de värsta som hänt i vår historia. Tyckte så fruktansvärt synd om honom när jag såg bilderna från sjukhuset, men nu? Nu känner jag avsky. Hade alltid trott att den lilla fransosen från Toulouse var speciell, men inte mer. Aldrig mer.. Hur kan han ha hjärta att göra så? Att göra så mot sin klubb som han spelat i i sju år? Har aldrig känt mig så äcklad.. Aldrig någonsin. När matchen jag sett fram emot hade börjat kunde jag inte ens koncentrera mig. Kunde inte. Jag ville men jag kunde inte. Satt framför den jäkla tv:n men det var inte någon match jag såg framför mig utan bara massa minnen, bara massa nostalgi.

De gjorde mål framför mig. Firade framför mig. Förnedrade Shakhtar Donetsk framför mig men jag rörde inte mig, sa inte ett enda ord. Jag som brukar fira mina fienders förluster kunde inte ens le. Mexés hade förstört allt. Till och med den lilla lyckan som Barcelona ville ge mig igår. La mig inte gråtandes men jag försäkrade mig själv hela natten att jag inte skulle gråta, att jag inte skulle fälla någon tår. Det var lättare sagt än gjort för tårarna började rinna. Tårarna rann som aldrig förr. Drömde till och med att vi, romanisti, hade samlats utanför hans port och gråtit framför honom men han gjorde ingenting, han brydde inte sig. Vi var flera miljoner men det gjorde honom ingenting. Han valde istället att kolla på oss med ett leende. Ni vet ett sådant leende man vill slita loss med en tång?! Det var så äckligt. Ingen jävla empati. Utan ett leende som givit oss ett ärr i själen. Vill skrika, vill slå honom, vill berätta hur mycket jag hatar honom men vem försöker jag lura egentligen? Kunde inte ens radera hans bilder utan att gråta, utan att spendera fem minuter på varenda bild för att suga in all nostalgi och glädje han givit oss, all nostalgi och glädje han skapat med oss! Känner mig så jävla dumpad, så jävla dumpad att han lämnat mig ute på motorvägen för hur mycket jag än skriver att jag äcklas av honom så kommer en del av mitt hjärta fortsätta att älska honom. Jag vet att det inte låter klokt, men det gör inte dagens rubriker heller..

Philippe Mexes lämnar Roma

Har suttit och stirrat på datorskärmen i en hel timme nu. Jag orkar inte mer.. Jag ger upp. Det gör även Mexés efter sju år. Tack för allt, jag hatar dig, H-A-T-A-R DIG!



Trodde aldrig det om dig Mexés. Äcklas så fruktansvärt mycket av dig just nu..

SCHALKE SKRÄLLDE MOT INTER!

Hade lovat mig själv att inte skriva något tills lördagsmatchen är över, men jag kan inte. Kan inte när jag precis bevittnat Inters stora fiasko! Inter skämde ut sig på hemmaplan och Schalke, laget som många underskattar, överraskade som aldrig förr. Jag hade tippat en vinst till Inter och visst såg det ut att bli dundrande blåsvart seger på Giuseppe Meazza men tyskarna vände. De vände matchen och vann över laget som smakat på oerhört mycket kritik efter helgens derby della madoninna. Två raka förluster är givetvis ingenting interfansen hurrar över, men Schalke dem hurrar för fullt!

Leonardo är dock inte den enda som kommer grillas utan Ranocchia kommer grillas värre än de svarta hamburgarna jag brukar tvinga i mina vänner. Brukar inte bry mig om de italienska lagen i CL, speciellt inte när Roma redan är utslaget men ikväll suddades Inters gulddrömmar ut. Jag vet att man aldrig ska säga aldrig, men jag är mer än hundra procent säker på att Inters Champions League saga redan är slut.

Den är dock inte slut för Real Madrid och där har de inte enbart Adebayor att tacka utan även Di maria och C.Ronaldo. Såg highlightsen efter matchen och jag måste bara säga att jag är kär i den 27-åriga killen från Togo. Kan vi inte byta honom mot Borriello? Snälla (eller ni kan väl åtminstone berätta vem jag ska ringa eller mejla isåfall!)? Nej, nu har jag faktiskt inte så mycket mer att berätta förutom att jag fortfarande sörjer Romas förlust mot Juventus och Mexés skada men jag kan lova er att varenda romanista i hela världen kommer att heja på Barcelona imorgon kväll!

VI ÄR INGEN BERG-OCH-DALBANA, VI ÄR ETT HELT TIVOLI ..

Vi hade precis anlänt till det vackra stället som öppnat sina grindar till ljuv musik.

Solen var skinande och den gulröda flaggan var i topp.

- Har ni tagit en kölapp? hörde jag en äldre man fråga oss.

Självklart hade vi det.

Vi hade inte tagit oss förbi den galna folkmassan och smakat på enorma käftsmällar för att titta på människorna som såg fram emot attraktionen hela världen pratat om.

Tvärtom.

Vi såg fram emot denna resa som vi hade räknat dagarna till.

- Spänn fast era bälten, vi åker om fem minuter. var meningen som hördes från högtalarna. Inte så farligt tänkte jag när det enbart var sextio sekunder kvar.

Men det var det.

Fjärilarna i magen slogs värre än folkmassan. Hade jag inte vetat bättre hade jag slagit vad om att det var ett zoo som hade smugit sig in i min mage. Men det hade det inte.

Det var bara några hungriga fåglar som hade fått syn på ett bröd, ett bröd som någon hade kastat in i min mage. Är du redo? hörde jag min inre röst fråga mig. Det var jag.

Men vilken överdrift! Berg-och-dalbanan var precis som jag hade förväntat mig.

Det gick upp och ner, ner och upp. Gud, vad hade jag egentligen förväntat mig?!

Rädslan var nära att suddas ut.. Det var i alla fall vad jag trodde tills jag hörde en manlig röst säga: - Vänta tills vi kommer till nästa attraktion.

Var kom han ifrån? Vem? undrade min kompis.

Såg du inte killen som var framför mig precis? Såg du inte honom? Han var här. Här!

Lugna dig. Ingen kille har varit här. Du börjar väl bli sjuk, övertygade vännen mig.

Det var jag säkert.. eller så var det pollenallergi.

Vi visade våra biljetter och gick in. Vi gick in till nästa attraktion.

- Är det här en ny berg-och-dalbana? frågade jag denna gång.

- Nej, ta på er ögonbindeln och vänta på att vi ska starta.

Det gjorde vi. Det gjorde vi trots att det var hemskt. Trots att det helt plöstligt blev svart. Jag är rädd. hörde jag många människor säga.

Jag är rädd hörde jag till och med mig själv säga..

Tre.. två.. ett. Hjärtat hoppade till.

Det hoppade så högt att det kändes i halsen, så högt att det hade fått OS-Guld.

Fritt fall? Är det fritt fall? Ja, det var det.

400 km/h rakt ner i ett mörkt hål.

400 km/h rakt ner i världens mörkaste undergång.

Vem räddar oss denna gång?

ROMA- JUVENTUS 0-2


ROMA: Doni; N. Burdisso, Juan, Mexes (50' Cassetti), Riise; Pizarro, De Rossi; Menez, Perrotta (73' Taddei), Vucinic (73' Borriello); Totti. JUVENTUS: Storari; Motta (45' st Grygera), Barzagli, Bonucci, Grosso (81' Sorensen); Aquilani, F. Melo, Marchisio; Krasic (86' Salihamidzic), Matri, Pepe. Betyg: Doni 5,5. N. Burdisso 6,5. Juan 5. Mexés 7. Cassetti 5. Riise 6. Pizarro 5,5. De rossi 6. Perrotta 7. Taddei 5. Ménez 5,5. Vucinic 5,5. Borriello -. Totti 6. Montella 5,5. MÅL: 60' Krasic. 74' Matri. GULA KORT: Grosso (24), Pizarro (31), Marchisio (66). Summa summarum: Vi hörs när vi hörs, godnatt!

LATEST NEWS: 4/4: MEXÉS SÄSONG ÄR ÖVER..


P SOM I PATO, S SOM I SOLDADO!


Gäsp! Milan- Inter var precis lika tråkigt som jag hade förutspått! Överraskande? Nej! Men det som var överraskande var Patos mål som kom redan efter 42 sekunder! Överraskningarna tog dock inte slut här utan jag blev lika överrskad när Abate inte långt efter att Chivu kammat hem ett rött kort stod bakom Patos andra fina mål! Snipp snapp snut så var sagan slut? Nej, inte riktigt! För ett tredje Milanmål fixade Zanetti åt ingen mindre än Cassano som kammade hem ett rött kort i den 91:a tilläggsminuten.



Det sägs ju att "TASTE IS KING" men vilken smak får man när man förlorar? Fråga Getafe. De vet. För efter kvällens förlust mot Valencia är smaken värre än någonsin! Det är dock ingen vanlig förlust utan en double whopper förlust. Varför? 1. För att släkten är värst. 2. För att Valencia vann med 4-2. Och hur många mål gjorde Soldado? 4! Han gjorde 4 whoppermål mot sin gamla klubb Getafe! Taste is.. what?


Glöm nu inte bort Napoli- Lazio (TV 11 12:30) och Roma- Juventus (TV4 Sport 20:30). Ha en fortsatt trevlig söndag! FORZA ROMA! JUVE MERDA!

De Rossi uno di noi!

Efter det långa landslagsuppehållet är det nu dags att blåsa igång omgång 31 av Serie A. Först ut är Brescia- Bologna men matchen som alla ser fram emot är derby della madonnina. Kommer Milan förlora förstaplatsen till Inter eller kommer Pato tystna publiken? Vi undrar allihop samma sak så därför kommer vi allihop att sitta bänkade framför tv:n 20:45 (TV4 Sport) för att se matchen mellan liv och död. Jag håller dock fast vid mina ord; scudettokampen avgörs inte ikväll, det gör den inte på San Siro. Det är fortfarande åtta omgångar kvar så allt kan hända efter denna kväll.

En annan match som vi kommer sitta bänkade framför är Roma- Juventus. Roma som enbart förlorat EN match på hemmaplan tar emot Del Neris skakiga trupp på Stadio Olimpico på söndagskvällen och även om Cassetti är tillbaks i truppen så är det inte säkert att han kommer att få spela. Men han är inte ensam för Julio Sergio saknas fortfarande i truppen. Romas favoritmålvakt berättar dock att foten känns bättre så vi kan, om allt går bra, räkna med honom nästa vecka mot Udinese. Hos Juventus är det Del Piero och Chiellini som saknas men det är Matri som gör oss nervösare än någonsin.

Den 26-åriga killen som är tre centimeter längre än Francesco Totti har nätat in 16 mål den här säsongen och jag hade gärna velat ha Loria i truppen för att göra den gamla damens skadelista ännu längre men det är bara att hoppas på att Doni har på sig sina favorithandskar imorgon! Fast förutom calciomercaton som blir längre för varje dag som går (Ménez till Real Madrid?) så har Sabatini och Baldini kopplats ihop med Di Benedetto som bara är några veckor ifrån att amerikaniskera Roma.

Nu är det dock varken Di Benedetto eller calciomercaton som vi ska fokusera oss på utan gör som alla andra romanisti och ta på dig din Daniele De rossi tröja imorgon! Ta på dig den för att heja på Roma, för att heja på honom, för att heja på Daniele De rossi - Romas il futuro capitano. Ta på dig den för att visa honom ditt stöd, för att visa honom att du älskar honom för han får inte lämna AS Roma, han får inte lämna oss, han får inte lämna den eviga staden! FORZA ROMA! FORZA DANIELE DE ROSSI!



Troliga startelvor: ROMA: Doni; Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi; Taddei, Perrotta, Vucinic; Totti. JUVENTUS: Buffon; Motta, Bonucci, Barzagli, Grosso; Krasic, Melo, Aquilani, Marchisio; Matri, Toni.

Montellas trupp:
Lobont, Castellini, Juan, Mexés, Pizarro, Vucinic, Totti, Taddei, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, N.Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pena, Cassetti, Rosi och Ménez. Del Neris trupp: Buffon, Motta, Melo, Grosso, Salihamidzic, Marchisio, Manninger, Aquilani, Barzagli, Bonucci, Toni, Grygera, Pepe, Krasic, Storari, Matri, Giandonato, Libertazzi, Camilleri och Sorensen.

MATCHEN VISAS 20:45 PÅ TV4 SPORT IMORGON DEN 3:E APRIL! DAJE ROMA!


Sitter i bilen tillsammans med..

Sitter i bilen tillsammans med Anna, Ménez och hans vän! Vi är på väg till vår favoritrestaurang för att käka världens godaste pasta! Ci vediamo!


RSS 2.0