1169 dagar kvar!


Eftersom alla tidningar är jättetråkiga och jag inte orkar rabbla upp alla namn som kommit upp i calciomercaton så har jag varit inne på FIFA:s hemsida och kollat in alla städer som Fotbolls-VM kommer att spelas i. Vill du veta mer? Då ska du skrolla ner!EN SNABB UPPDATERING

- Idag sänder vi ett stort grattis till Philippe Mexés som fyller 29 år idag!

- Älskar landslagsuppehåll! Speciellt när man får läsa att Chiellini skadades under Ukraina-matchen som Italien vann med 2-0. Bianconerin kommer vara borta i 30 dagar! Och när spelar Roma mot Juventus? Om fyra dagar! Är jag glad? Ja! Fast det hade varit roligare om Matri blivit skadad.. Han är ju ett stort hot mot Roma.

- En annan herre som skadade sig under landslagsuppehållet är Arsenals stjärna Van Persie. Men hur allvarlig hans knäskada är är det ingen som vet.

- Är det bara jag som är hundra procent säker på att Buffon inte kommer byta klubb? Kan inte se honom i Roma och jag kan heller inte se honom i Arsenal. Tyvärr.

- Roma Americana? Ja, om man skall tro den italienska pressen som skriver att Thomas Di Bendetto (om max 20 dagar) kommer att äga 60% av Roma (Unicredit kommer äga resten). Tack för allt Sensi-familjen!

- Borriello på väg från Roma? Det verkar så.. och jag kan inte vara gladare! Hejdå-alla-tjejer-som-hejar-på-Roma-för-att-de-tycker-att-Marco-Borriello-är-snygg!

- Enligt engelsk press kommer Benitez att återvända till England. Sa någon Aston Villa?

- Det är inte enbart Roma som kommer investera rejält denna sommar utan Napoli kommer enligt Corriere dello Sport att spendera 40 miljoner euro på nya spelare!

- Höwedes? Isla? Mascherano? Milito? Lugano? Balzaretti? Pastore? Podolski? Kommer någon av dem att spela i Roma? Vad säger ni? Ja? Nej?

- Shakiras låt "Waka Waka" får inte spelas på Bernabéu längre. Gissa varför?! (haha)

- Jag brukar inte snacka skit om fotbollslegender, speciellt inte om il fenomeno Ronaldo men när han säger att Zlatan är bättre än Eto'o.. ja då har jag tappat all respekt för honom. Jag hoppas dock att det är ett tidigt aprilskämt..

- Milans Pato har äntligen bekräftat att han är tillsammans med Silvios dotter Barbara.

- Raúl ska ingenstans utan han stannar kvar i Schalke 04.

- Någon som undrar när galningen Inzaghi är tillbaka? OM 20 DAGAR! Och Abidal? Jo, han kan snart börja träna igen (om fyra veckor)! Men sorgligt nog missar Messi helgens match! Argentinaren som skadades under landslagsträning är dock inte den enda som missar mötet mot Villarreal utan den unga talangen Bojan är också skadad (fotskadad).

- Van Gaals ersättare är nu bekräftad. Jupp Heynckes tar över Bayern München den 1:a juli. Ska vi säga att det är ett klokt beslut med tanke på att han redan vunnit ligan med Bayern München två gånger tidigare (1987 och 1991)? Ja, det säger vi!

- Och sist men inte minst, låt mig presentera gårdagens Zlatan Ibrahimovic:


OCH HAN MISSAR.. HAN MISSAR STRAFFEN! ZLATAN IBRAHIMOVIC MISSAR STRAFFEN!

ÅTTA OMGÅNGAR KVAR!

Romas önskelista blir bara längre och längre, men ännu är inte förhandlingarna med Thomas Di Benedetto klara. Så istället för att fokusera oss på alla rykten som den italienska median spottat ut så tycker jag att vi allihop koncentrerar oss på de resterande omgångarna i Serie A.

Omgång 31:

Brescia- Bologna. Milan- Inter. Napoli- Lazio. Catania- Palermo. Cesena- Fiorentina. Chievo- Sampdoria. Genoa- Cagliari. Leece- Udinese. Parma- Bari. Roma- Juventus.

Omgång 32:

Inter- Chievo. Udinese- Roma. Juventus- Genoa. Bari- Catania. Bologna- Napoli. Cagliari- Brescia. Lazio- Parma. Palermo- Cesena. Sampdoria- Lecce. Fiorentina- Milan.

Omgång 33:

Catania- Lazio. Cesena- Bari. Chievo- Bologna. Fiorentina- Juventus. Genoa- Brescia. Lecce- Cagliari. Milan- Sampdoria. Napoli- Udinese. Parma- Inter. Roma- Palermo.

Omgång 34:

Bari- Sampdoria. Bologna- Cesena. Brescia- Milan. Cagliari- Fiorentina. Genoa- Lecce. Inter- Lazio. Juventus- Catania. Palermo- Napoli. Roma- Chievo. Udinese- Parma.

Omgång 35:

Bari- Roma. Catania- Cagliari. Cesena- Inter. Chievo- Lecce. Fiorentina- Udinese. Lazio- Juventus. Milan- Bologna. Napoli- Genoa. Parma- Palermo. Sampdoria- Brescia.

Omgång 36:

Bologna-Parma. Brescia-Catania. Cagliari- Cesena. Genoa-Sampdoria. Inter- Fiorentina. Juventus- Chievo. Lecce- Napoli. Palermo- Bari. Roma- Milan. Udinese- Lazio.

Omgång 37:

Bari- Lecce. Catania- Roma. Cesena- Brescia. Chievo- Udinese. Fiorentina- Bologna. Lazio- Genoa. Milan- Cagliari. Napoli- Inter. Parma- Juventus. Sampdoria- Palermo.

Omgång 38:

Bologna- Bari. Brescia- Fiorentina. Cagliari- Parma. Genoa- Cesena. Inter- Catania. Juventus- Napoli. Lecce- Lazio. Palermo- Chievo. Roma- Sampdoria. Udinese- Milan.

Säsongen 2010/2011 lider mot sitt slut och trots att Roma inte levt upp till förhoppningarna så är det dags för Montella att visa upp ett nytt koncept för att klara av motståndarna som precis som Roma vill klättra upp i tabellen.

Juventus. Udinese. Palermo. Chievo. Bari. Milan. Catania och Sampdoria. Dessa är lagen Roma måste se upp för. Ser ni några lätta namn? För det gör inte jag. Som romanista vet jag att Bari kan vara lika svåra som Milan och att Chievo kan vara lika tuffa som Juventus. Men samtidigt hoppas jag att vi, romanisti, klättrar upp i tabellen.

För Roma måste klättra upp i tabellen. Roma måste gå förbi Lazio. Roma vill inte se en repris från säsongen 2002/2003 utan Roma skall ta de åtta resterande matcherna på blodigt allvar. Men Roma är inte ensamma utan Inter och Milan tänker likadant. Inter och Milan vill ha den förbannade scudetton. Den förbannade scudetton som påstås gå till laget som kammar hem tre poäng under derby della madonnina den andra april.

Men jag håller inte med! Jag förstår heller inte hur folk kan påstå det! För även om Inter/Milan förlorar derby della madonnina den andra april så betyder det givetvis inte att Inter/Milan inte kommer vinna ligan den här säsongen.

För vet ni vad? Det är Serie A vi pratar om. Inte La Liga utan Serie A. Det är här överraskningar slår till. Det är här Kinder Surprise bildades..

Grande Thomas Di Benedetto!

Har vaknat på rätt sida idag så jag känner att måste skriva något! Klickade mig in på forzaroma och fick läsa att älskade Thomas Di Bendetto håller på att förhandla med Roma! Hur underbart? Det ryktas att han vill köpa 5-6 nya spelare och att han vill bygga en ny arena! Alltså inga nya nyheter.. men om någon stalker läser min blogg och vill utbyta ett par ord med hjälten som ska se till att Roma vinner scudetton nästa år så är det bara att leta efter en grå Audi utanför Hotel Excelsior! Fast om ni inte hittar honom där så får ni försöka hitta honom på Stadio Olimpico den tredje april! Det var faktiskt tänkt att han skulle åka hem till Boston samma dag som Roma- Juventus men han har avbokat sitt flyg (alltså är det ingen som vet när han kommer återvända hem).

- Det är förresten officiellt att Adriano numera spelar i Corinthians. I sin senaste intervju berättar han att han ALDRIG kommer återvända till Europa och att han kommer avsluta sin karriär i Brasilien. Är någon chockad? Hoppas inte det!

Eftersom det fortfarande är landslagsuppehåll så får ni ALLIHOP njuta av;


.. Och tack för alla fina kommentarer! Ni är så fina! Självklart lägger jag inte ner bloggen utan jag fortsätter precis som vanligt! SEMPRE FORZA ROMA!


ARG OCH BESVIKEN

Kul undersökning! Inte ens hälften av mina läsare är romanisti .. Vafan lägger jag då ner så jävla mycket tid på bloggen för? Har ingen blogglust längre ..UNDERSÖKNING


HUR LÅGT IQ HAR BALOTELLI?

Nu när det är landslagsuppehåll gör media allt i sin makt för att göra oss förvirrade. Borriello kommer bli Del Pieros nya vän, Vucinic kommer lämna Roma för Napoli, Mexés kommer ersätta Nesta, Ménez kommer inte överrens med Montella och kommer därför lämna Roma till sommaren, Mourinho kommer återvända till Italien, Robben vill lämna Bayern München, Hazard kommer spela i Arsenal, Zarate kommer lämna Italien för Argentina, Barcelona vill ha Sanchez, Amauri saknar Juventus, Milan vill ha Balzaretti och Pastore, Anelka kommer göra en Beckham, Balotelli vill också återvända till Italien, Fiorentina har ögonen på Trochowski, Real Madrid vill ha Agüero, Dani Alves kommer lämna Barcelona, Real Madrid vill ha De rossi och Sow vill spela i Premier League.

Ska vi säga att den som hittar flest fel i mitt inlägg vinner? Eller ska vi kanske gissa hur lågt IQ Balotelli har? Det borde inte vara så svårt? Eller vad säger ni?


En sak som Balotelli och De rossi har gemensamt är att ingen utav dem är uttagna i Prandellis trupp mot Slovenien och Ukraina. Men det är inte Borriello heller så detta betyder alltså att ingen romanista kommer att spela mot Slovenien och Ukraina.

Nu tycker jag dock att vi lämnar de dumma ryktena åt sidan för nu måste vi faktiskt fokusera oss på Fernando Torres som varit en stor flopp i Chelsea..Som ni ser så gillar han inte att jag kallar honom flopp men det bryr jag mig inte om. Han skapar chanser och han gör det nästan så bra att man är beredd på att förvandla hatet till någon mildare känsla (inte kärlek) men han lyckas inte. Så nära men ändå inte. Det komiska är dock inte hans chanser som vägrar gå in i mål utan det komiska är att den fantastiska backen Luiz redan hunnit näta in två mål! Två mål mer än Torres!

Frågan nu är, kommer Fernando Torres näta in ett mål innan säsongen är slut?

Låt oss allihop hoppas det..

Något annat att hoppas på är att se Inter som Derby della madonnina segrare.

Ska vi tro Il fenomeno Ronaldo så kommer Inter att vinna toppmötet som spelas i den 31:a omgången den 2:a april (man har ändrat datumet). Men ska vi tro Allegri och hans kaxiga spelare så kommer Milan att vinna det omtalade derbyt. Jag, som inte vill se Milan lyfta scudetton om några månader, hoppas givetvis att Ronaldo har rätt.

Men Inter får inte vinna den 19:e april eller 11:e maj för då är det dags för ett revanschsuget Roma att krossa Leonardos trupp. Coppa Italia semifinalerna spelas nämligen klockan 20:45 -både i april och i maj. Milan och Palermo möter däremot varandra den 20:e april och 10:e maj -samma tid (20:45). DAJE ROMA!

Pssst.. en fågel viskade i mitt öra att vi, romanisti, kommer få ett officiellt besked av Thomas Di Benedetto nu på måndag (28/4)! Pust. Äntligen!

GRAZIE CAPITANO!

Den 30:e omgången i Serie A bjöd på en hel del överraskningar. Milan tappade poäng, Pazzini gjorde sitt tolfte mål för säsongen och Roma som fick se Tottis 200:e och 201:a mål i ligan räddade ett poäng på Stadio Artemio Franchi.

I fredags fick Zarates måltorska se sitt slut när han enbart två minuter efter att domaren blåst igång mötet mellan Lazio och Cesena på Stadio Olimpico fick näta in sitt första mål på tre månader. Argentinaren som inte nätat in sedan förlusten mot Juventus den 12:e december har inte imponerat denna säsong men fem mål har han hunnit fira. 1-0 slutade matchen till Lazio. 1-0 blev det även på Stadio Renzo Barbera -men inte till ligaledarna Milan som vill lyfta scudetton i slutet av maj utan till Palermo!

Ni läste rätt. Palermo vann över Milan och Serse Cosmi som haft en tuff start fick efter två raka förluster fira sin första vinst mot Milan. Den gamla bianconerin Balzaretti imponerade som aldrig förr och Robinho som är Milans bästa fotbollsspelare på att sumpa målchanser fick lämna planen förbannad. Lika förbannad var dock inte Leonardo för han svarade med en vinst hemma på Giuseppe Meazza. Det blev "bara" 1-0 mellan Inter och Lecce men Pazzini är bara två mål ifrån Zlatan som Gattuso saknar i laget.

I Batistutas favoritstad skrevs det rödgul historia när kungen av Rom visade ännu en gång (helg) att åldern bara är en siffra. Även om det slutade oavgjort mellan Fiorentina och Roma och matchen inte var någon höjdare lyckades Francesco Totti näta in två historiska mål på Stadio Artemio Franchi (nu är han enbart fyra mål ifrån Roberto Baggios 205 mål i den italienska skytteligan).
Ny förlust blev det däremot för Sampdoria som "firade" sin fjärde raka förlust mot inga mindre än Parma. Gubertis klubb har bara kammat hem fyra poäng de nio senaste matcherna så det råder inget tvivel om att klubben behöver hjälp. En annan klubb som behöver hjälp är Bari. Okakas klubb som enbart kammat hem tre poäng de tolv senaste matcherna ligger fortfarande sist i tabellen så det blir antagligen Serie B nästa säsong!

Ny vinst blev det i alla fall för Udinese! Men det blev inte enbart tre poäng till de små zebrorna utan det blev även ett nytt mål från Di Natale (visste ni att han är 33 år?) som leder säsongens skytteliga med sina 25 mål. På andraplats ligger Cavani med sina 22 mål (han stod bakom två mål när Napoli vann över Cagliari med 2-1 i helgen).

Vinst blev det även för den gamla damen på Stadio Olimpico di Torino när Del Piero och Hollywoodstjärnan Krasic besegrade Brescia med 2-1. Juventus ligger nu på sjunde plats i tabellen -fem poäng bakom Roma som ligger på sjätte plats i Serie A-tabellen!

Nu är det dock landslagsuppehåll så Romas nästa match spelas inte förens den 3:e april. Roma mot Juventus. Totti mot Del Piero. FORZA ROMA PER SEMPRE!


FIORENTINA- ROMA 2-2 MÅL: 21' Mutu, 27' Totti (straff), 34' Gamberini, 52' Totti


FIORENTINA: Boruc; Comotto, Gamberini, Natali, Pasqual; Behrami, Montolivo, Vargas (83' D'Agostino); Santana (66' Santana), Mutu; Gilardino (86' Babacar).

ROMA: Doni; N.Burdisso, Méxes, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi (90' Greco); Taddei (53' Rosi), Perrotta (78' Brighi), Menez; Totti.

GULA KORT: Comotto (61), Mexes (65), Menez (82), Natali (93).

BETYG: Doni 4,5.
Riise 5,5. Juan 5. Mexes 5. N.Burdisso 5,5. Pizarro 5,5 De Rossi 5,5. Taddei 5. Rosi 6. Perrotta 6. Brighi- Greco- Menez 4,5. Totti 7. Montella 5,5.


FIORENTINA MERDA!

I början av säsongen frågade man Gabriel Batistuta vilket lag han ville se som scudettovinnare i slutet av maj. Fiorentina svarade han med ett leende, men idag, sex månader efter intervjun, är vi hundra procent säkra på att Viola inte kommer vinna scudetton utan det kommer istället Milan eller Inter att göra.

Nu är det dock varken Milan eller Inter vi ska prata om utan vi ska istället fokusera oss på morgondagens match mellan Fiorentina och Roma som Mazzoleni blåser igång 12:30 (TV11 visar matchen). Senaste mötet på Stadio Olimpico slutade med tre poäng åt Roma och då var det Simplicio, Perrotta och Borriello som stod bakom målen.

Men trots vinsten som Bergonzi blåste åt Roma efter fyra tilläggsminuter får vi inte glömma bort att Fiorentina var mycket nära att rädda ett poäng. Cerci som inte fick spela då är uttagen i Mihajlovic trupp men om han får spela från start är det enbart Mihajlovic som vet. Förutom Jovetic (tillbaks mot Cesena den tredje april) är det Frey och Kroldrup som saknas i den lila truppen som har sju raka matcher utan förlust.

Hos Roma är det Vucinic, Cassetti och Julio Sergio som får stanna hemma när Montellas trupp gör sig redo för hatmötet på Stadio Artemio Franchi - Fast vad gör det när Totti är i storform och Ménez har lovat att ge 100 procent?

Jag skall dock inte prata för mycket för det finns en stor chans att Rosella Sensi tar oss två år tillbaka imorgon förmiddag. DAJE ROMA DAJE! DAMMI TRE PUNTI!

P.S De rossi som blev avstängd i tre matcher i Champions League efter att han armbågat Shakhtars Srna är inte uttagen i Prandellis trupp mot Slovenien.

Mihajlovis trupp: Babacar, Behrami, Boruc, Camporese, Cerci, Comotto, D'Agostino, De Silvestri, Donadel, Gamberini, Gilardino, Ljajic, Marchionni, Montolivo, Mutu, Natali, Neto, Pasqual, Santana och Vargas. Montellas trupp: Lobont, Castellini, Juan, Mexés, Pizarro, Totti, Taddei, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, G. Burdisso, N. Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pena, Pettinari, Rosi och Ménez.

Troliga startelvor: Fiorentina: Boruc, Comotto, Gamberini, Natali, Pasqual, Behrami, Montolivo, Vargas, Santana, Mutu och Gilardino. Roma: Doni, N. Burdisso, Mexes, Juan, Riise, Pizarro, De Rossi, Taddei, Perrotta, Menez och Totti.

FIORENTINA VS. ROMA SÄSONGEN 2010/2011;


CHAMPIONS LEAGUE KVARTSFINALER


'  Vem tror ni går vidare? Jag tror på Real, Chelsea, Barca och Inter.

EN SNABB UPPDATERING

- Idag kom jag på att det är 1184 dagar (ja, jag räknar dagarna) kvar till Fotbolls-VM 2014. Sugen på lite nostalgi? Då måste du banne mig klicka här!

- Det blev en överraskande vändning av Inter när de skickade ut tyskarna ur Champions League. Eto'o tog ledningen men det var Pandev som satte punkt för kvällen. 3-2 slutade den galna matchen på Bayern Münchens Allianz Arena.

- Vinst blev det även för Manchester United som tyckte så fruktansvärt mycket synd om Marseille att de gav dem ett tröstmål. Detta tröstmål var ett fint självmål av ingen mindre än Wes Brown som kan vara på väg från klubben han spelat hela sitt liv i.

- Idag avgörs det vem av Chelsea- Copenhagen och Real- Lyon går vidare till kvartsfinalen som kommer att lottas ut den 18:e mars 12:00 (Eurosport).

- Det blev mållöst mellan Chelsea- Copenhagen men Ancelottis klubb går vidare till kvartsfinal precis som Real Madrid som vann över Lyon med 3-0. Kvartsfinalerna lottas ut den 18:e mars 12.00 (visas på Eurosport och TV10)

- Det är nu klart att Ferguson stängs av i fem matcher (med start 22 mars) för hans kritik till domaren Atkinson (efter matchen mot Chelsea som ligaledarna förlorade).

- Enligt spansk press kommer Mourinho att stanna i Real Madrid en säsong till. Det ryktas även att Ancelotti kan göra samma sak -fast i Chelsea såklart!

- Är Lucas Piazon (Den nya Kaka) klar för Chelsea? Det verkar så.

- Forlan har haft bättre dagar. Men skall vi tro de spanska fotbollsnyheterna så kan han vara på väg till Serie A. Den uruguayanska fotbollsspelaren har berättat att han är ett stort fan av Serie A, men om det betyder att han kommer lämna den Iberiska halvön i sydvästra Europa för den stövelformade Apenninska halvön återstår att se.

- Lazios Rocchi ber om förlåtelse. För att Lazio förlorade mot Roma. Han vill dock ha supportrarnas stöd för att han vill att Lazio ska spela i Champions League (haha).

- Marco Casetti riskerar att missa matchen mot Fiorentina. Idag blev det dock bekräftat att Mazzoleni kommer döma matchen på söndag.

- Vucinics Montenegro kommer inte spela vänskapsmatchen mot Japan den 25 mars (Slovenien- Italien spelas även då) eftersom matchen blivit inställd.

- Spalletti har berättat att han kommer stanna i Ryssland. Jag hoppas att den gamla damen läser min blogg så hon kan stryka bort honom från listan!

- Real Madrid vet att ligan är förlorad därför anklagar dem Barcelona för doping (haha).

- Abidal tvingas till akut operation på torsdag. På Barcelonas hemsida står det att han drabbats av en levertumör. Vi håller givetvis alla tummar och tår för fransosen!

- Buffon har friat till sin flickvän Alena! Hon sa dock inte JA direkt utan "hon behövde tänka på saken". Hur kan man säga så till killen hon har två barn med? Jag vet inte. Men hon tackade i alla fall JA till slut och nu är det bestämt att de gifter sig i juni!

- Någon som inte är lika lycklig som Buffon är Inzaghi. Hans fru Alessia vill skilja sig!

- Il fenomeno Ronaldo vägde sig i tv -och vågen visade (överraskande nog) enbart 73 kg, men på twitter erkände han att han "manipulerade vågen".

THE KING OF ROME IS NOT DEAD!

Trodde ni att jag skulle sluta prata om derbyt? Då trodde ni fel! Har precis hittat denna video och tja, vad ska man säga? Jag ryser varje gång jag hör den engelska kommentatorn skrika "THE KING OF ROME IS NOT DEAD"! När han säger den meningen ser jag Francesco Totti framför mig i Colosseum med Mantuzalems huvud i ena handen.Men fan att man inte är släkt med Zampa.. tänk att få vara i hans skor en matchdag!


It feels like my birthday!

Hur underbart var det inte att vakna upp idag? Inget fint väder, men vad gör det när Roma firade sin femte raka derby della capitale vinst igår? Det behövs inget strålande väder för att få mig att må bra utan det enda som krävs är Lazioslakt och tre färska poäng! Jag lös dock upp som en sol varenda gång jag fick ett grattis för det känns faktiskt som min födelsedag varenda gång Roma vinner! Fast måste ändå medge att det är lite stört hur mitt humör skiftas på grund av Roma! Men det är underbart och jag klagar fan inte! Har faktiskt suttit och sparat minst hundra (minst!) bilder från kalaset igår och jag kan inte sluta kolla på glädjen mina hjältar gav mig igår! Förstår ni hur avundsjuk jag är på alla människor som fick uppleva vinsten på Stadio Olimpico? Hade sålt min själ till djävulen om jag fått uppleva det Curva Sud fick uppleva igår!

Men nog om Roma, vet ni hur fantastiskt det är att läsa all kritik mot Zlatan? Fick mig även ett gott skratt när Fotbollskanalen Europa berättade att "det är typiskt Zlatan att vara dålig under våren". Hur sjukt är inte det egentligen? Folk klagar på Tottis ålder och Messis mål som alltid ser likadana ut men när det kommer till Zlatan så är det våren som sätter stopp för "supersvensken". Vilket skitsnack! Eller vänta, lider han kanske av pollenallergi? Kan inte Aftonbladet ringa upp honom och ge mig ett svar? Hade varit underbart! Det som i alla fall bör nämnas är att Di Natale leder skytteligan med 24 mål! Cavani som ligger på andra plats har gjort 20 och Zlatan.. ja han ligger på sjätteplats med sina 14 mål. Till och med Matri har nätat in fler mål än Aftonbladets kelgris! Den gamla damens 32:a har nätat in 16 mål men hans Juventus fick enbart ett poäng mot Cesena i helgen (matchen som jag önskade att jag såg slutade 2-2 efter massa pinsamma tabbar, rött kort på Motta och en straff som Gigi Buffon fixade).

En annan match jag önskade att jag såg var Barcelonas poängtapp mot Sevilla! Överraskande nog var det inte Messi som stod bakom målet utan Bojan tog ledningen i den 31:a minuten. Glädjen var dock inte långvarig eftersom Navas, killen som alla fjortisar dyrkar, kvitterade. Borta på Bernabéu var det Benzema som stod bakom två mål när Real Madrid vann över Hércules. Fransosen som fick smaka på massa kritik för några veckor sedan har fått tillbaks sin gamla gnista -men hans klubbkamrat Adebayor har blivit smittad av Benzemas gamla sjukdom. Sorgligt eller skrattretande.. det är fem poängs skillnad mellan Barcelona och Real Madrid. I Frankrike var det Marseille som såg till att Lille återtog förstaplatsen i tabellen. Därför sänder vi (eller jag) ett stort tack till Remy och González som nätade in vars ett mål när de besegrade Rennes i fredags.

Precis som förra veckan var det Hazard som stod bakom ett mål när Lille kammade hem tre poäng på hemmaplan. Men killen som alla storklubbar jagar var inte den enda som nätade in ett mål utan Sow gjorde sitt 18:e mål för säsongen när Lille besegrade Valenciennes med 2-1. Även om Valenciennes ligger dåligt till i tabellen får vi dock inte glömma bort att de besegrade Lyon med 2-1 för två månader sedan. Sorg och besvikelse blev det i alla fall inte för andra gången i rad för Bayern München utan ett målkalas fick supportrarna att glömma förra veckans förlust mot Hannover 96 när Amburgo kom på besök. Robben stod bakom ett hattrick när hans klubb vann med 6-0. Det spelades inga Premier League matcher i helgen men Manchester United vann över Arsenal med 2-0 i FA-cupen. Två matcher att se fram emot denna helg är utan tvekan Chelsea- Manchester City och Tottenham- West Ham. Bara jag som tror att West Ham kan skrälla lika stort som mot Liverpool för tre veckor sedan och vinna över tupparna? Chelsea- Manchester City behöver inte ens kommenteras för vi vet allihop att Ancelottis Chelsea kan klättra upp i tabellen om de krossar Carlos Tévez klubb!

Men den viktigaste matchen att se fram emot är Fiorentina- Roma. Kan vi inte få ett nytt mål av Totti i tilläggsminuterna så Behrami kan lida lika mycket som sina gamla klubbkamrater?! Det hade gjort min dag! Men det är trots allt sex dagar kvar.. Bör även tilläggas att det är enbart 9 omgångar kvar av Serie A! Vem vinner? Milan? Inter? Eller kanske Napoli? Tror faktiskt det blir Inter igen och skall jag vara helt ärlig så  "väljer jag" hellre dem än Milan. Vill inte se något leende på Zlatans ansikte i år (Zlatan blev ju faktiskt avstängd i tre matcher idag -så han missar Derby di Milano)! FORZA ROMA!

JAG ÄLSKAR DIG FRANCESCO TOTTI!Det krävdes en frispark för att tystna den ljusblå publiken, men det krävdes en straff för att expandera den gulröda glädjen som idag, efter flera veckor av kvitteringar och svindlande förluster skrev historia. Med fem raka derby della capitale vinster är det Roma som dominerar hemma i den eviga staden.


Inter, Juventus och Milan tappade allihop poäng innan toppmötet i Rom skulle blåsas igång. Tittade man på bettingsidorna skulle det gå lika dåligt för Roma, men efter att Roma bjudit hemmapubliken på en farlig ribba från David Pizarro och besvärliga chanser från Ménez och Vucinic var det kungen av Rom som stod ut på ett regningt Stadio Olimpico. Lazio hade dagen innan lovat sina supportrar att spela på liv och död och visst såg det ut som det när domaren Tagliavento hade glömt glasögonen hemma.

Men när Doni hade räddat ett par farliga chanser från Lazio och Taddei hade bytt plats med Ménez var det frisparken som tystnade den ljusblå publiken. Totti gav inte enbart glädjen till varenda romanista i publiken och hemma i soffan utan han nätade även in sitt första mål mot Lazio på sex år. Showen av kungen av Rom var dock inte slut här utan det blev ytterligare ett mål från numero dieci när han efter att Radu och Ledesma sett rött expanderade den gulröda glädjen på hemmaplan. Den efterlängtade straffen som skulle ha kommit tidigare såg till att matchen som fick sex tilläggsminuter slutade 2-0. Detta innebär att det bara är tre poängs skillnad mellan rivalerna Roma och Lazio!

Stackaren Mauro Zarate trodde ju att det skulle bli åtta poängs skillnad.... Men det blev det inte och fyfan vad glad jag är! Så glad att den tjockaste ordboken i hela världen inte kan beskriva känslorna jag känner just nu! Fick glädjetårar när den imbecilla domaren blåste av matchen och ville till och med hoppa in i tv:n när Matuzalem trampade på Tottis huvud. Var så fruktansvärt arg att jag önskade jag fanns på plats bara för att dräpa honom! För när han trampade på Totti trampade han på mitt hjärta och även om det fortfarande svider så är jag glad att Lazio fick så de teg! Numero dieci. Bimbo d’Oro.. Er pupone.. Il nostro capitano, il simbole della Roma .. JAG AVGUDAR DIG! Finns ingen som dig och kommer heller aldrig finnas. För dig tar jag inte ett skott, för dig står jag framför en pansarvagn!ROMA: Doni; Burdisso, Juan, Mexes, Riise; De Rossi, Pizarro; Menez (56' Taddei), Perrotta, Vucinic (83' F. Simplicio); Totti (93' Castellini).

LAZIO: Muslera; Lichtsteiner, Biava, Stendardo, Radu; Ledesma, Matuzalem; Sculli, Hernanes (75' Mauri), Zarate (75' Kozak); Floccari (82' Brocchi).

GULA KORT: Lichtsteiner (15), Vucinic (17), De Rossi (38), Pizarro (79), Totti (93). RÖDA KORT: Radu (87), Ledesma (91).

BETYG: Doni 6,5. Riise 6,5. Juan 6. Mexes 6,5. N.Burdisso 7. De Rossi 6,5. Pizarro 7,5. Perrotta 7. Menez 5. Taddei 6. Totti 8 (borde fått en 10:a). Vucinic 6,5 Simplicio 6,5. Montella 8. Domaren Tagliavento 5,5.

FORZA ROMA, LAZIO MERDA!

Roma ligger på sjätte plats i tabellen, samma plats som Roma slutade på i slutet av maj 2009. På den tiden hette tränaren Spalletti och på den tiden var det Baptista som var kungen av Rom. Hans fina nickmål i slutet av 2008 smakade ännu bättre när Zarate gömde sitt ansiktet i sina händer. Det var så fantastiskt att jag fortfarande har bilderna sparade i datorn. Men när det var dags att blåsa igång den andra omgången av derby della capitale i mitten av april ville jag ta del av festligheterna så jag bokade en flybiljett tillsammans med mina vänner dagen innan den stora dagen.

Dagen innan den stora dagen var dock inte så fantastisk som vi hade fått för oss. Tvärtom. I alla fall i början. Vi hittade inga matchbiljetter och vi hade efter flera timmar av besvikelse börjat smaka på saltiga tårar. Men det var då, i den stunden, som vi träffade vår ängel. 2 meter lång med grönblåa ögon och ljusbrunt Puyol-kruligt hår. Han hade en biljett. EN! Nej, vi vill ha tre. Har du inte tre? Vi är tre. Ser du inte att vi är tre? Då ringer han sin pappa och efter några samtal bildas ett leende på mina läppar när han säger att han kan fixa tre biljetter men att det skulle ta tid. Ta all tid du behöver, vi väntar här! Och det gjorde vi! En timme.. Två timmar. Hade han lurat oss? Nej, han kom tillbaks efter tre timmar. Vänta, hejar ni på Roma? Ja, ge oss biljetterna!

När vi väl återvänder till hotellet får jag en klump i min mage när hotellreceptionisten berättar att vi inte kommer komma in med dessa biljetter. Han har lurat er! Nej, kolla.. stämpeln glittrar! Den skall glittra! Jo, men det står inte era namn.. Det står Giovanni på alla tre! Ni heter inte Giovanni! Nej, men vi kan säga att han är vår vän! Det funkar inte, ni kommer inte komma in. Men ack så fel han hade, ack så fel hotellreceptionisten hade. Giovanni? sa vakterna till oss. Nej, men han är vår vän och han är sjuk! Han kan inte komma så han gav oss biljetterna! Giovanni är vår vän! Det funkade. Vi var inne.

VI VAR INNE I STADIO OLIMPICO! Klunka borghettin och in med er tjejer! Det var fantastiskt. Så fantastiskt. Trodde vi. Vad händer? Vad händer? Säg att de tränar! Säg inte att matchen har börjat! Men det hade den. Två Laziomål på fyra minuter. Det kan inte stämma. Spola tillbaks tiden. Det måste vara något fel! Men det var det inte. Lazio chockade oss allihop och vann derbyt. 4-2. 4-2! Mexés och De rossis mål hjälpte inte. Det var inte ens någon tröst. Tårarna började rinna. Precis som dagen innan. Men denna gång fanns det ingen räddande ängel. Ingen ängel som kunde ge oss glada nyheter. Helvetet bröt loss. Aldrig hade jag sett så många människor bråka. Aldrig hade jag sett så många poliser storma in i arenan. Era mammor är horor fick jag till och med några romanisti skrika till några laziali. Men matchen avbröts inte.

Den fortsatte och den slutade med 4-2. Förlusten svider fortfarande. Det gör den varenda gång jag kollar på bilderna jag och mina vänner fotade. Men det som fick mig på bättre humör var Lazio store. Ja, ni läste rätt. Jag skrev inte fel. Man kan inte gå förbi den affären utan att gå in och skrika "FORZA ROMA, LAZIO MERDA" och invänta alla svordommar kärrigen i butiken kunde. Det var så kul. Nästan så att man ångrar att man inte spelade in det. Men glöm det förflutna, glöm allt som hänt. För nu är det dags att skriva historia, dags att vinna den femte derby della capitale vinsten.

Jag är nervös. Så fruktansvärt nervös men samtidgt så avundsjuk på alla mina vänner som kommer finnas där! Jag vet inte vad jag gör om Roma förlorar och jag kan ju heller inte springa in i Lazio store för att lindra känslorna så jag hoppas att varenda människa som läser min blogg håller alla tummar och tår för Roma. HÅLL ALLA TUMMAR OCH TÅR FÖR ROMA SÅ JAG KAN LE LIKA BRETT SOM ÄNGELN VI FICK SYN PÅ FÖR TVÅ ÅR SEDAN! Håll alla tummar och tår så jag kan bli glad och lycklig igen! FORZA ROMA!

KAKÁ TILL MILAN?

Det är mycket som händer i Rom just nu! Men inte enbart i Rom utan i hela Italien. Champions League drömmarna som släcktes för Roma i tisdags släcktes även för Milan i onsdags när Tottenham såg till att de åkte ut i åttondelsfinalen. Men även om två italienska lag redan är strukna från listan finns det fortfarande ett blåsvart lag som är ute efter en revansch på tysk mark på tisdag. Inter som har en förlust i bagaget tror på en italiensk vinst och skall man tro Leonardo kommer det finnas ett italiensk lag i kvartsfinalen. Men innan dess får Inter försöka kamma hem tre poäng mot Brescia för att sätta ännu större press på ligaledarna Milan som möter bottenlaget Bari på söndag.

På söndag spelas även derby della capitale! Mötet varenda romanista men även varenda laziale väntat på kommer denna gång att spelas en eftermiddag och tre poäng är precis vad båda lagen är ute efter. Zarate som älskar att snacka skit mer än vad han älskar att spela fotboll vill se till att det blir åtta poängs skillnad mellan lagen, men om hans lilla dröm kommer bli verklighet får vi reda på om två dagar. Roma som rivit kontraktet med Adriano kommer att spela med Totti från start men Cassetti och Julio Sergio som var frånvarande från träningen idag är ett stort frågetecken.

Ett annat lag som inte hoppas på besvikelse är Sampdoria som sparkade Di Carlo i måndags! Den nya tränaren som tränat lag som Fiorentina, Cesena, Lecce och Brescia heter Cavasin och hans första match med Sampdoria blir mot Catania denna söndag. Som vanligt är det massa rykten om vilka spelare som kommer lämna denna sommar och även om jag aldrig har orkat bry mig om alla Kakárykten så känns det faktiskt som om han kommer lämna Real Madrid för Milan denna sommar. Hade jag fått bestämma hans framtid så hade jag utan tvekan tvingat honom att lägga fotbollsskorna på hyllan.


Killen som är skadad dygnet runt borde göra en Ronado (Il Fenomeno)..

Nu är det bara 3 dagar kvar!

Jag gråter inte när jag förlorat någon eller när jag är på begravningar, men jag gråter som ett nyfött barn varenda gång Roma förlorar. Jag gråter och gråter och blir helt plötsligt helt sentimental. Lägger mig till och med gråtandes till Roma, Roma, Roma och blir så fruktansvärt deprimerad tills Roma vinner nästa gång. Jag vet att det inte låter klokt, men jag tror inte någon förstår hur mycket jag älskar detta lag.

Tror inte någon förstår kärleken jag har för världens vackraste lag. För det kvittar om det är en träningsmatch eller en Champions Leaguematch Roma förlorat -jag gråter lika mycket varje gång. Jag fäller lika många tårar varje gång. Det är så pinsamt, jag vet, men jag kan inte rå för det. Kan inte rå för att jag blir så känslig när Roma gör mig besviken. Kan inte rå för att jag blir gråtfärdig när Roma inte gör bra ifrån sig.

Men det som gör mig ännu mer besviken är alla så kallade romafans. Anledningen till att jag kallar dem så kallade romafans är för att de i mina ögon inte är romanisti. Har aldrig förstått vitsen med att kalla varenda fotbollsspelare för första bästa svordom som ploppat upp i deras huvud och kommer heller aldrig förstå hur man kan ha hjärta att snacka så fruktansvärt skit om laget de en gång i tiden påstod att de älskade?!

Inte ens när jag fick se Roma förlora mitt framför ögonen på mig i Stadio Olimpico hörde jag några romanisti kalla dem för det ena och det andra. Vi stod istället tillsammans och grät och sjöng den vackraste låten som någonsin spelats. Inte hörde jag någon prata dynga och inte hörde jag öknamn om varenda spelare.

Det är så pinsamt hur vissa människor tänker, men jag hoppas de ångrar sig när Roma vinner på söndag. Jag hoppas de ångrar vartenda ord de sagt och skrivit när Roma krossar Lazio. För jag är säker på att det kommer bli Romas femte raka derby della capitale vinst och jag är säker på att varenda idiot som lagt ner så fruktansvärt mycket tid på att hata nästan alla spelare kommer be om förlåtelse.

Bara tre dagar kvar nu. Tre dagar! SEMPRE FORZA ROMA, SEMPRE LAZIO MERDA!


PLANET STÖRTADE RAKT NER I UKRAINA

Inga människor omkom, men flera miljoner människor fick sitt hjärta krossat när Roma sa farväl till Champions League denna afton.

Roma reste till Ukraina med stor optimism och var inställda på att de skulle näta in minst 2 mål, men när Borriello brände en straff och Mexés fick se rött var Champions League sagan slut. 3-0 slutade den bedrövliga matchen till Shakhtar Donetsk.

Mål: Hubschmann 17´, Willian 58´, Eduardo 87´.

Gula kort: Mexes (22, 40), Mkhitaryan (27), Pizarro (57), Perrotta (64), Riise (82)

Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakitskiy, Rat; Hubschmann, Mkhitaryan; Costa (59' Eduardo), Jadson, Willian; Luiz Adriano (75' Moreno).

Roma: Doni; Burdisso, Juan, Mexes, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei (45' st Rosi), Perrotta (85' Caprari), Vucinic (65' Brighi); Borriello.

Betyg: Doni 5. N. Burdisso 5,5. Mexés 5. Juan 5,5. Riise 4,5. De rossi 4. Pizarro 5,5. Taddei 5. Rosi 4. Brighi 5. Perrotta 5. Vucinic 5. Boriello 5. Caprari - Montella 5.

Låt oss allihop ha en tyst minut för Roma och Champions League.

VINNA ELLER FÖRSVINNA!

Ladies and Gentlemen, This Is Your Captain Vincenzo Montella Speaking.

On behalf of the flight crew, let me welcome you aboard on Alitalia Flight AZ480 to Donetsk, Ukraine. We should touch down in Donetsk at 13:30 local time, depending on this headwind. The temperature is between -6° and -12° but no snow is falling. Please sit back and enjoy your trip. Thank you. Forza Roma.Matchen vi allihop väntat på är snart här.

Matchen vi räknat dagarna till är snart här.

Matchen vi sett fram emot är snart här.

Men avslutas Romas Champions League saga här?

- Vi hoppas inte det. Vi är optimister berättar Romatränaren Montella.

Vi är optimister. Det är vi idag och imorgon. Vi är optimister i 90 minuter.

Men sedan då?

Det är ingen som vet.

Fjärilarna som brukar skapas i magen innan matchdags har idag förvandlats till tiotusen arga bin som byggt upp ett bo i min mage. Men om de, likt Romaspelarna, är redo att attackera är de ingen som vet.. Men en sak vet vi och det är att minsta lilla misstag kan resultera till att Roma är ute ur spelet. Spelet som il capitano Totti vill vinna.

Killarna som anläde till flygplatsen halv nio i morse landade på Ukrainsk mark 13:30 denna eftermiddag. De är, precis som oss, ute efter en vinst och de skall göra allt i sin makt för att inte svika sina supportrar. Nicolás Burdisso berättar till och med att Roma kommer vinna. För Roma måste vinna. Roma måste gå vidare till kvartsfinal.

Ménez och Cassetti är båda avstängda så det råder inget tvivel om att det kommer ske en del förändringar i Romas startelva. Vi suckade allihop när de kammade hem de gula korten, allihop förutom Lucescu. För han tror inte att nummer 94 och nummer 77:s frånvaro kommer spela någon roll eftersom han är säker på att Shakhtar Donetsk kommer vinna. Han är säker på att han kommer fira stort hemma på Donbass Arena.

Han firade dock inte stort när de vann över Sevastopol i torsdags. För då blev det enbart 1-0 i den femte tilläggsminuten. Även om Shakhtar Donetsk är starka på hemmaplan får man inte glömma bort att Roma är ett oförutsägbart lag som älskar att överraska. Och vi vill se dem överraska stort imorgon kväll när engelsmannen Howard Webb blåser igång matchen. Det kommer bli tufft, men vi är redo. Roma är redo.

Vi ska banne mig ta hem det här! Vi ska glänsa på ukrainsk mark och vi ska fira, fira som aldrig förr. Fina Roma, få mig att glömma förlusten på hemmaplan, få mig att sväva på gulröda moln. Roma, svik mig inte imorgon kväll. Svik mig för guds skull inte!

Montellas uttagna trupp: Lobont, Castellini, Juan, Mexés, Pizarro, Vucinic, Totti, Taddei, Loria, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, G. Burdisso, N. Burdisso, Julio Sergio, Simplicio, Doni, Brighi, Pettinari, Caprari, Sabelli och Rosi.

Troliga startelvor: Shakhtar Donetsk: Pyatov, Srna, Chygrynskiy, Rakitskiy, Rat, Hubschman, Stepanenko, Douglas Costa, Jadson, Willian och Luiz Adriano. Bänken: Khudzhamov, Gai, Chyzhov, Kobin, Vitsenets, Mkhhitaryan, Eduardo. ROMA: Doni, N.Burdisso, Mexés, Juan, Riise, De Rossi, Pizarro, Taddei, Perrotta, Vucinic och Totti. Bänken: Lobont, Castellini, Loria, Greco, Simplicio, Brighi, Borriello.Quelle victoire!

Det är med stor sorg som jag förmedlar att Lazio kammade hem tre poäng mot Palermo. Sculli som blev tvåmålsskytt när Lazio vann med 2-0 fick dock inte spela mer än 51 minuter. Även om jag inte såg hela matchen krävdes det enbart fem minuter för att förstå varför Serse Cosmis debutmatch med Rosanero inte gick som den skulle. Han hade på sig en basker. Ingen keps. Jag hoppas han inte gör samma misstag nästa vecka när Genoa kommer på besök till Stadio Renzo Barbera! Det blev 1-0 till Palermo via Pinilla senaste gången lagen möttes så om det blir tre poäng igen återstår att se!

Det är däremot med stor glädje som jag förmedlar att Lille återtog förstaplatsen ikväll. Besvikelse, glädje, frustration, domartavlor och otroliga chanser beskriver matchen mer än väl. Hazard tog ledningen efter enbart tio minuter men chanserna som Sow och Gervinho brände var obeskrivliga! Hade tippat på att killen med den fulaste frisyren i fotbollsvärlden skulle näta men bollen var värre än jabulanin! Remy lyckades kvittera i den 60:e minuten och domaren missade en solklar straff när Gervinho fälldes i straffområdet men Frau lyckades överraskande nog rädda kvällen på Stade Vélodrome. 2-1 slutade matchen! Nu krävs det att Rennes tappar poäng mot Marseille och att Lille vinner över Valenciennes nästa vecka om förstaplatsen skall bli försäkrad ett tag till!

Borta på El Sardinero firade Real Madrid sin 109-årsdag med en vinst över Racing. Ronaldo saknades men Adebayor och Benzema såg till att det blev tre poäng! Inte får man heller glömma bort Özil som stod bakom två assist innan Pinillos brände en straff och Kenny bjöd på ett tröstmål. Fast Pinillos var inte den enda som brände en staff utan Adebayor gjorde samma sak i den 85:e minuten. Mourinhos trupp ligger nu sju poäng bakom ligaledarna Barcelona men om de lyckas vinna La Liga förblir en gåta!

INLÄGGET OCH KOMMENTARERNA FÖRSVANN NÄR BLOGG.SE HADE STRUL MED BLOGGEN SÅ JAG FICK KOPIERA INLÄGGET OCH KOMMENTARERNA IGEN..

TRIPLETE!

Mourinho må vara The Special One i Italien men i Ryssland är det Spalletti som är The Great One! Efter dagens vinst över CSKA Moskva i supercuppen fick han idag fira sin efterlängtade triplete (ligan, cupen och supercupen) med sin ryska klubb Zenit. Vi sänder honom förstås ett stort grattis och hoppas att han inte återvänder till Italien. I alla fall inte till Juventus. För det har ryktats att den gamla damen är ute efter honom.Vi sänder även ett stort grattis till Liverpool som vann över ligaledarna Manchester United denna soliga eftermiddag. Kuyt bjöd på ett fantastiskt hattrick och den lilla ärtan lyckades i tilläggsminuterna bjuda the red devils på ett litet tröstmål. Oavgjort blev det däremot mellan Wolverhampton och Tottenham (3-3)! Good job wolves!I Italien tappade Napoli poäng mot Brecia (0-0 slutade matchen) och Udinese vann som förväntat över Bari som står och stampar längst ner i tabellen. På Stadio Giuseppe Meazza nätades det in sju mål, men det var Inter som stod bakom fem utav dem. Två mål av Eto'o och ett mål av Pazzini, Pandev och Nagatomo blev det. Borta i Genoa var Sampdoria så nära att rädda ett poäng -men förgäves! Cesena vann med 3-2.


Glöm för guds skull inte bort Marseille- Lille 21:00 ikväll för annars kommer jag skicka Predator på er och det vill ni inte va? Som sagt 21:00 på TV10! GO LILLE!

GENNARO IVAN GATTUSO!

Det blev tre nya poäng för Milan på Stadio Olimpico di Torino och scudetton som laget inte kammat hem på sju år känns närmare än någonsin. Mannen som stod bakom målet var inte den stora svenska favoriten Zlatan Ibrahimovic utan krigaren Gattuso gjorde matchens enda mål. Målet som jag trodde skulle gå utanför rullades in i buren i den 67:e minuten och Buffon var inte den enda som blev chockad! Juventus har nu tre raka ligaförluster och ettan Milan har, efter kvällens vinst, 61 poäng. Tvåan Inter som är åtta poäng bakom kan dock se till att det enbart skiljer sig fem poäng mellan rivalerna om de kammar hem tre poäng mot Genoa imorgon eftermiddag (söndag).I Bundesliga blev det en ny förlust för Bayern München när Hannover tog emot dem på sin hemarena. 3-1 slutade matchen till tabellens trea! Borta i Spanien blev det däremot en ny vinst för Barcelona som kammade hem tre poäng mot inga mindre än Zaragoza. Precis som Juventus-Milan blev det enbart ett mål och mannen som låg bakom målet var Seydou Keita som inte gjort mål i ligan sedan den 25 september 2010 (Bilbao- Barca 1-3). I England var det Bolton som överraskade stort när de vann över Aston Villa med 3-2 men det är imorgon (söndag) som de hetaste matcherna spelas. Liverpool möter Manchester United (14:30) och Wolverhampton möter Tottenham (17:00). Kommer vargarna att imponera eller kommer Kenny Dalglish lyckas vinna över ligaledarna i Premier League? Jag håller givetvis tummarna för Liverpool och vargarna!Imorgon (söndag) hoppas jag att NI inte missar Marseille- Lille klockan 21:00 (start 20:55) på TV10. Rennes som vann över Montpellier ikväll intog första platsen i Ligue 1 så det krävs att Gervinho, Sow och Hazard gör sitt bästa på Stade Vélodrome där Bordeaux, trots en imponerade andra halvlek, förlorade mot Marseille med 2-1. Jag hoppas givetvis på en Lillevinst för jag vill ju att Lille ska vinna den franska ligan! Sorglig nog spelar Lazio- Palermo samtidigt så jag missar Cosmis första match med Palermo, men jag hoppas från djupet av mitt hjärta att romanistan kammar hem tre fina poäng! FORZA SERSE COSMI E SEMPRE LAZIO MERDA (och så forza roma såklart)!


LECCE - ROMA 1-2

Vilken magisk afton, vilket magiskt skott, vilken magisk straff! Pizarro skapade leendet på våra läppar efter 89 hemska minuter och herregud vad fint det var! Herregud vad fantastiskt det var! Matchen som såg ut att sluta med ett poäng på Stadio Via del Mare slutade med tre färska poäng och ni anar inte hur obeskrivligt glad jag är, hur obeskrivligt lättad jag är! Donis räddningar och Mirko Vucinic mål i den första halvleken var fenomenala, men de var inte i närheten av lyckan som den lilla chilenaren gav oss idag! Det blev inget firande när den galna montenegrinen gjorde mål men det blev fina glädjescener när Romas fantastiska sjua sprang ner till supportrarna och skakade hand!

För även om matchen inte var någon höjdare och Taddei missade otroliga chanser var det obeskrivligt underbart att Roma kammade hem tre poäng! Men den gulröda festen tar givetvis inte slut här utan två viktiga matcher väntar på oss nästa vecka. Först ut är Shakhtar Donetsk (på tisdag) och därefter blir det derby della capitale (på söndag). Det är två viktiga matcher som innehåller mottot; vinna eller försvinna! Lyckas Roma ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League och fira den femte derby della capitale vinsten kommer varenda romanista att sväva på gulröda moln! SEMPRE FORZA ROMA!

LECCE: Rosati; Rispoli (77' Chevanton), Gustavo, Fabiano, Brivio; Munari, Giacomazzi, Vives, Grossmuller (42' Corvia), Olivera; Jeda.

ROMA: Doni; Cassetti (29' Juan), Juan, Mexes, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei (68' Brighi), Perrotta, Vucinic (80' Menez); Borriello.

GULA KORT: De Rossi (33), Rispoli (66), Perrotta (83), Brighi (87).

MÅL: Vucinic 31´, Giacomazzi 75´, Pizarro 89´ (straff)

Betyg: Doni 6. Cassetti 5,5. Juan 5. Mexés 5,5. N. Burdisso 6. Riise 5. Pizarro 6,5. De rossi 6. Perrotta 5. Taddei 5. Brighi 5. Vucinic 6. Borriello 6. Ménez - Montella 6.


DAMMI TRE PUNTI!

Damato blåser igång matchen 20:45 på Tv4 Sport och skall jag vara ärlig så finns det inte så mycket att säga om matchen som slutade olyckligt senaste gången lagen möttes på Stadio Olimpico. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på att man inte orkar läsa vad tidningarna skriver om nuförtiden. Kan verkligen inte tänka mig ett Roma utan Mexés så jag kommer övervinna varenda tanke som försöker få mig att tro på alla hemska rubriker. Fransosen ska ingenstans och Milan kan *** ** *******!

Fast jag måste ju ändå medge att det känns lite konstigt att Roma spelar ikväll. Och då syftar jag absolut inte på att det är en fredagkväll utan att man, korkad som man är, räknat dagarna till Shakhtar Donetsk helt fel och fått för sig att det är till Ukraina Romatruppen skall flyga till. Men nu är det den italienska halvön Salento som Roma befinner sig i och jag ljuger om jag säger att jag inte är det minsta nervös!

Montella måste kamma hem tre poäng och Lecce som vann över Juventus med 2-0 för två veckor sedan får gärna spela lika dåligt som de gjorde mot Palermo i början av februari månad. Sedan får man ju hoppas att Tonetto har rätt för han har tippat på att matchen kommer sluta 2-1 till Roma. Jag, själv, tippar på ett Vucinicmål i andra halvlek! Men mer vågar jag faktiskt inte säga! Ge mig tre poäng grabbar! DAJE ROMA!

De Canios uttagna trupp:
Donati, Gustavo, Sini, Munari, Corvia, Olivera, Mesbah, Fabiano, Giacomazzi, Piatti, Vives, Grossmuller, Rosati, Chevanton, Jeda, Brivio, Coppola, Rispoli, Tomovic, Benassi och Bertolacci.

Montellas uttagna trupp:
Lobont, Castellini, Juan, Mexés, Pizarro, Vucinic, Taddei, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, Julio Sergio, N. Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pettinari, Caprari, Florenzi, Cassetti och Ménez.

Troliga startelvor:
Lecce: Rosati, Donati, Gustavo, Fabiano, Brivio, Munari, Giacomazzi, Vives, Mesbah, Olivera och Jeda. Roma: Doni, Cassetti, Mexes, Juan, Riise, Pizarro, De Rossi, Menez, Perrotta, Taddei och Borriello.

EN SNABB UPPDATERING

- Barcelonas segertåg fortsätter. Denna kväll besegrade man Los Che med 1-0. Messi stod bakom matchens enda mål men Valencia stod för den största underhållningen.

- Det blev ingen Curling Cup- pokal men Arsenal vek inte ner sig för det utan hemmapubliken bjöds på ett ypperligt målkalas när Leyton Orient kom på besök. 5-0 (Chamakh, Clichy och hattrick av Bendtner) slutade matchen i FA-cupen.

- Sugen på att se Il fenomeno Ronaldos sista match? Då ska du befinna dig i Pacaembu Stadion den sjunde juni - För det är nämligen då Brasilien möter Rumänien!

- Vill du se hur den nya argentinska landslagströjan ser ut? Då ska du klicka här!

- Kommer Mexés att förlänga sitt kontrakt eller kommer han att lämna Roma för Milan? Kommer Subotic att ersätta Mexés eller kommer den eftertraktade fransosen att hamna i England? Det är ingen som vet. Men jag är ganska säker på att Il Rugantino kommer fölänga sitt kontrakt så fort amerikanerna skrivit på alla papper!

- Undrar du hur det ser ut när Eto'o får parkeringsböter? Då måste du klicka här!

- Del Neris framtid ser inte ljus ut, men Buffon hoppas han stannar - i alla fall tills säsongen är över. En sak är i alla fall säker -Nedved kommer inte bli Juves nya tränare!

- Förra säsongen var Lazios dröm att INTE hamna i Serie B. Denna säsong drömmer de om en Champions League-plats. Kommer de lyckas? Är det första april idag?

- Den franska ligan fortsätter att överraska. Ligan som aldrig varit lika underhållande som nu kan få en ny ligaledare denna helg! Lille och Rennes har båda 46 poäng, men om Lille vill säkra förstaplatsen krävs det att man vinner över Marseille denna söndag.

- Roma som möter Lecce på fredag får klara sig utan avstängda Totti och Adriano kommer vara borta i MINST en månad (som om någon kommer sakna honom).

- Schalke vann precis över Bayern München med 1-0 i den tyska cupen. Raul som stod bakom matchens enda mål är nu redo att möta MSV Duisburg i finalen den 21 maj.

- Gissa vem som kan bli Romas nya tränare? Mourinho! Ingen kommentar..

UNDERBART CHELSEA!

I måndags fick vi se Pato i en egen kategori när Milan besegrade Napoli med 3-0 på hemmaplan. Men den omtalade festen som skulle innehålla minst ett mål från Cavani var inte i närheten av det som median hade målat upp utan den slutade istället med tre pinnar åt Milan som, enligt flera undersökningar, kommer vara laget som kammar hem scudetton. I tisdags var det dags för ett annat toppmöte och självklart är det Chelsea- Manchester United jag pratar om. Även om Wolverhampton var först var jag förmodligen inte den enda som njöt av Chelseas vinst över The red devils.

Rooney stod för det första vackra målet men det var brasilianaren David Luiz som imponerade stort på Stamford Bridge. Den 23-åriga backen som imponerar på mig mer och mer för varje match som går lyste igår klarare än stjärnorna både innan och efter han kvitterat för Chelsea (jag skojar inte när jag säger att han, till skillnad från Torres, är värd vartenda öre som klubben spenderat på honom!). Han var dock inte det stora samtalsämnet utan domarens "tveksamma straff" fick Ferguson att gå i taket.

Straffen som Lampard inte hade några problem med att näta in gjorde ligaledarna rasade. Så rasande att Fergusons uttalande skapat rubriker världen runt. Det går även rykten om att han kan bli straffad av FA och hur mycket vi än debatterar så kommer domarbeslutet inte att förändras. För tro det eller ej, det är domaren som dömer, inte kommentatorerna! Skrev jag förresten att jag njuter av Manchester Uniteds förlust?!

RSS 2.0