BESÖKSREKORD!

Tappade hakan när jag fick syn på statistiken. 1033 besökte min blogg igår! 1033! Hur sinnessjukt är inte det? När jag startade denna fotbollsblogg trodde jag ALDRIG att det skulle gå bra för min del, men jag hade tydligen fel! Ni anar inte så glad jag blir av era fina kommentarer och era fina mejl. Ni lyser alltid upp min dag med era fina ord! Fast om jag ska vara helt ärlig så känns det ibland som om jag inte förtjänar era fina komplimanger. Fråga mig inte varför, men jag är väl dum i huvudet?! Haha i vilket fall som helst så ska ni ha ett stort tack! Tack för att ni läser min blogg. Tack för att ni kommenterar min blogg. Och tack för att ni skickar världens gulligaste mejl. Ni är bäst och jag älskar er ♥!



HELGEN SOM GÅTT

Ännu en helg har passerat och ännu en gång har flera klubbar imponerat. Även om det inte gick hela vägen för Roma kunde jag i alla fall njuta av Lazios förlust mot Cagliari. Det var dock ingen vanlig match utan Dias bjöd på ett pinsamt självmål. En annan match som var utöver det vanliga var Palermos torsk mot Udinese. Di Natale och Sánchez hade ett spektakulärt målkalas som slutade med 7-0. Siffrorna som vanligtvis förknippas med träningsmatcher har istället förknippats med mardrömmar och tränarbyte. Men det är, överraskande nog, fortfarande oklart om vem som kommer ersätta Delio Rossi! Palermo är dock inte det enda laget som är på jakt efter en ny tränare* utan den gamla damen som, trots alla dunderfarliga chanser förlorade mot Bologna, är även dem på tränarjakt. Flera rykten säger att Juventus är intresserade utav Spalletti och Capello, men om uppgifterna stämmer är en annan femma.

I den eviga staden diskuteras det fortfarande om Adriano kommer stanna eller icke. Det som gör mig chockad är inte hans uppförande (eller vikt för den delen) utan att det finns många klubbar som visat intresse för brasilianaren som floppat rejält i Roma. Även om han inte fått mycket speltid hoppas jag att han (helst innan säsongen är slut) packar sina väskor för Brasilien (tror inte att han kommer lyckas få Juan i samma flygplan). Något annat som är värt att nämna är att Pizarros skada inte var så farlig som man trodde. Han kommer alltså finnas i truppen mot Lecce nu på fredag. Fast det är ju inte enbart fredagen man kommer se fram emot utan på lördag smäller det på Stadio Olimpico di Torino. Juventus- Milan. Del Piero- Zlatan. Hur kan man inte längta?!

Jag längtar fakiskt även till kvällens heta möte på San Siro. Ingen har väl missat att Milan möter Napoli? Eftersom båda lagen är ute efter scudetton kommer det bli intressant att få se vem som kommer kamma hem tre poäng denna kväll. Inter tog ju över andraplatsen efter bortasegern mot Sampdoria igår kväll så det är ju utan tvekan mer press på Napoli än på Milan. Men sedan får man ju faktiskt inte glömma bort att det är 11 omgångar kvar av Serie A. Jag hoppas självklart på ett oavgjort resultat men tror att det kommer sluta med en Milanvinst. Eller vad säger ni? Vem gör mål? Cavani eller Zlatan? Eller båda kanske? Alla frågor besvaras ikväll 20:45 på TV4 Sport.

*Det är nu officiellt att Serse Cosmi är Palermos nya tränare!
22:39 - Milan vann över Napoli med 3-0 (Zlatan, Boateng & Pato).

ROMA - PARMA 2-2

Det blev varken magi eller eufori när Francesco Totti spelade sin 600:e match i Roma utan den 30-åriga anfallaren som Parma lånat från Juventus förstörde den gulröda festen när han kvitterade.

Trots den fenomenala ledningen efter enbart 17 minuter via il capitano och det överraskande målet från romabacken Juan var det Amauri som stod ut. Den brasilianska anfallaren gjorde idag både sitt andra- och tredje mål för säsongen när Roma tog emot Parma på Stadio Olimpico. Montella som var ute efter tre färska poäng fick se sitt lag falla mot Marinos lag som länge varit ute på hal is på blott fem minuter.

Det förskräckliga var dock inte den enda pinnen Roma kammade hem utan Pizarro som gjorde sin comeback mot Bologna i onsdags fick en ny knäskada när han koliderade med Giovinco. Ännu är det ingen som vet hur allvarlig skadan är men det har skrivits att han skall genomgå en undersökning imorgon förmiddag.

Något som var minst lika förskräckligt var domaren Brighis beslut. Roma gick miste om två straffar både i början av första halvlek när Lucarelli fällde Totti och i slutet av andra halvlek när det var solklar hands på Paci. Men även om det inte gick som Roma ville denna eftermiddag så är det bara att hoppas på en vinst mot Lecce på fredag.

SEMPRE FORZA ROMA!

Roma: Doni; Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise; De Rossi, Pizarro (Simplicio 46′); Taddei, Brighi, Vucinic (Menez 63′); Totti (Borriello 71′).

Parma: Mirante, Paci, Paletta, Lucarelli, Valiani, Zaccardo (Dzemaili 70′), Morrone (Crespo 52′) (Pisano 83′), Modesto, Candreva, Giovinco, Amauri.

Betyg: Doni 6,5. Riise 6. Juan 6. N. Burdisso 5,5. Cassetti 6. De rossi 6. Pizarro 5,5. Brighi 5,5. Taddei 5,5. Totti 7,5. Vucinic 6,5. Borriello 4,5. Simplicio 5. Ménez 5. Montella 5,5. Domaren Brighi 5.

Gula kort:
Burdisso 33´, Totti 63´, Dzemaili 89´. Rött kort: Paci 76´.


C'è solo un Capitano

Montellas uttagna trupp: Julio Sergio, Borriello, Brighi, G. Burdisso, N. Burdisso, Cassetti, Castellini, De rossi, Doni, Juan, Lobont, Loria, Ménez, Pettinari, Pizarro, Riise, Simplicio, Taddei, Totti, Viviani.

Marinos uttagna trupp:
Mirante, Pavarini, Russo, Zaccardo, Gobbi, Lucarelli, Modesto, Paci, Pisano, Paletta, Angelo, Candreva, Dzemaili, Galloppa, Morrone, Nwankwo, Valiani, Amauri, Bojinov, Crespo, Giovinco, Marques, Palladino.

Troliga startelvor: Roma: Doni; Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, Brighi, Vucinic; Totti. Parma: Mirante, Zaccardo, Paci, Lucarelli, Valiani, Dzemaili, Galloppa, Modesto, Candreva, Giovinco, Amauri.

Det blev en hejdundrande succédebut när Montella tog över Roma, men kommer det bli succé när numero dieci spelar sin 600:e match mot Parma?

Parmas glädje var obeskrivlig när atommyran sänkte sitt gamla lag på sin gamla arena med 4-1 men sedan dess har statistiken gått upp och ner. Förluster mot Cagliari, Brescia, Genoa, Lecce och Milan har varken gjort ledningen eller supportrarna belåtna utan median har istället visat kritiska och missnöjda rubriker mot Marino som många vill ska få sparken. Den sicilianska tränaren som inte vunnit en enda ligamatch på en hel månad har fått många chanser och enligt flera italienska källor är det bara en tidsfråga innan Pasquale Marino lämnar posten. Men i hans senaste intervju avslöjar han inte enbart att han ser fram emot att få möta Roma utan att Parmas problem är psykologiska. Detta betyder alltså att varenda Parmaspelare måste boka tid hos närmaste psykolog för att släppa ut känslorna när Roma kammat hem tre poäng.

- För allt annat än tre poäng för Roma imorgon är ett stort misslyckande!

Eftersom det är Francesco Tottis 600:e match i världens finaste tröja är allt annat än tre poäng oacceptabelt. Jag tippar på att ingen missat Ballardinis missnöje efter onsdagsmatchen men Montella som får klara sig utan avstängda Mexés, Rosi och Greco måste briljera på Stadio Olimpico. Varken Perrotta eller Adriano är uttagna i truppen men det spelar dock inte så stor roll med tanke på att Pizarro imponerade stort mot Bologna. Chilenaren börjar ännu en gång från start precis som Doni och skall man tro de flesta italienska romasidorna finns även il capitano med i startelvan. Kan även berätta att Carlo Ancelotti som många vill se som Romas nya tränare denna sommar (även jag) INTE kommer återvända till Italien på.. låt oss säga.. ett bra tag.

Missa INTE matchen 15:00 på Tv4 Sport.
DAJE ROMA DAJE!
P.S Juventus förlorade mot Bologna med 2-0 på hemmaplan.

16 dagar kvar ..



Har jag förresten berättat att laziali läser min blogg? Hahahaha! LAZIO MERDA!

EN SNABB UPPDATERING

- Champions League åttondelsfinaler har inte gått bra för italienarna. Milan, Roma och Inter har allihop förlorat på hemmaplan.

- Efter att han skjutit upp resan tre gånger anlände Adriano till Roma vid lunchtid idag. Men vad händer nu? Kommer han lämna Roma för Corinthians för 1,5 miljoner euro eller kommer han göra en Ronaldinho och återvända till sitt hemland?!

- Lazios målvakt, Muslera, blir borta i MINST tre veckor -och Laziofansen jublar förstås inte åt beskedet för det är ju trots allt derby della capitale mycket snart (13 mars)!

- Mourinho vill se Real Madrid mot Inter eller Chelsea i Champions League finalen!



- Det är inte enbart Roma som har problem med sina supportrar. Bari är numera laget som fått smaka på hårda protester de senaste dagarna. Kommer deras nya tränare, Bortolo Mutti, få tupparna att klättra upp i tabellen? För Okakas skull hoppas jag det!

- Napolis president försäkrar median att han ALDRIG kommer sälja Cavani!

- Ligan och cupen är förlorad, men Ancelottis Chelsea hoppas på Champions League pokalen! Är det bara jag som tror Chelsea kan gå till final?

- Killen, med den hemska flätan, Genoas Palacio saknar Argentina. Han har själv berättat att han vill flytta tillbaks till sitt hemland, så det kanske är på tiden att han börjar packa väskorna? "Flätan" kommer absolut inte vara saknad!



- Barcelonas skadelista blir bara längre och längre. Nu joinas Puyol och Valdes av Xavi.

- Ett annat skadedrabbatlag är Arsenal. Fabregas (lårskada) och Walcott (fotled) kan båda missa returen mot Barcelona i Champions League.

- Det ryktas att Milan är ute efter Alberto Aquilani och att Roma är intresserade av 32-åriga Lucas Neill. Tillåt mig att skratta?

- Undrar du när amerikanerna kommer köpa Roma? Enligt flera italienska källor borde affären stängas om en månad -men det kan även ske tidigare!

- Mexés som besökte tandläkaren idag (tappade en tand under matchen igår -precis som han gjorde på Trigoria för ett år sedan) är avstängd mot Parma.



OCH SÅ LITE FOTBOLLSSKVALLER;

- Är du blond? Gillar du Romas Rosi? Score! Rosi faller nämligen för blondiner!

- Marco Borriello letar efter en ny bostad. Skall vi tro italienska skvallertidningar kommer han lägga vantarna på en lägenhet nära Colosseum.

- Dagens hetaste nyhet i italiensk media är Patos och Barbara Belusconis "hemliga romans". Vad tror ni Barbaras pappa, Silvio Berlusconi, säger om detta?

- Den förfärliga toalettposaren Zarate planerar bröllop med den argentinska fotomodellen Natalie Weber. Undrar ni hur de träffades? Klart ni gör. Han såg hennes bild i en tidning och bad en argentinsk journalist om hennes nummer. De började snacka på msn och facebook och vips -blev de kära. Fjortiskärlek på hög nivå ♥

- Nina Senicar och Marco Borriello "är bara kompisar"! Romas Borriello har dock inte kommenterat "förhållandet" som italiensk media älskar att gotta sig i.



BOLOGNA - ROMA 0-1


Efter fyra raka förluster såg Romas nya tränare, L'Aeroplanino -Vincenzo Montella till att kamma hem tre efterlängtade poäng. Matchen som avbröts efter 16 snöiga minuter i slutet av januari återupptogs denna onsdags kväll på Stadio Renato Dall' Ara och vinst blev det givetvis för bortalaget.


Krisrabbade Roma som fick ny tränare i början av veckan nätade in ett fantastiskt mål i slutet av första halvlek via Daniele De rossi som sakta men säkert börjar återgå till sin gamla form. Men han var inte den enda som imponerade för den saknade mittfältaren David Pizarro gjorde, precis som Vincenzo Montella, sin debut ikväll.

Bortsett från de farliga målchanserna Vucinic skapade var matchen ingen höjdare och det kan nog även Ménez intyga eftersom han enbart fick spela i 13 minuter. En herre som inte gjorde så stort intryck i kvällens möte var ingen mindre än Borriello och italiensk media är inte alls förtjusta i den forna milanistans senaste matcher.

Även om matchens enda mål nätades in efter ett slarvigt spel från Bologna är vi många som kan pusta ut! För Roma ligger nämligen, efter dagens tre färska poäng, på sjätteplats i tabellen - alltså 6 poäng bakom rivalerna Lazio som i slutet av veckan möter Cagliari samtidigt som Roma möter Parma.

GRAZIE MONTELLA! GRAZIE ROMA! Nu hoppas vi på en ännu bättre match på söndag!

BOLOGNA: Viviano; Casarini, Cherubin, Esposito, Rubin (87' Morleo); Mutarelli (70' Siligardi), Mudingayi, Della Rocca; Ramirez; Meggiorini (70' Paponi), Di Vaio.

ROMA: Doni; Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, F. Simplicio (79' Brighi), Vucinic (82' Menez); Borriello (73' Totti).

GULA KORT: De Rossi (37), Mexes ('80), Paponi ('82), Ramirez (92').

BETYG: Doni 6. Riise 5,5. Mexés 7. N. Burdisso 6,5. Cassetti 6,5. De rossi 7. Pizarro 6,5. Simplicio 6. Brighi 6,5. Taddei 6. Vucinic 6,5. Ménez 6. Borriello 5,5. Totti 6. Montella 6,5.



GRAZIE RANIERI!

Har ni någon gång lagt er gråtandes med Roma, Roma, Roma i hörlurarna?

Jag har. Inte en gång utan flera gånger.

När jag fick läsa att Ranieri kastat in handduken brast jag ut i gråt.

Jag vet själv inte varför med tanke på att jag var en av dem som väntade på att han skulle avgå, men jag trodde aldrig att han skulle göra det innan säsongen var slut.

Jag trodde aldrig att någon skulle jubla när han efter gårdagens möte på Trigoria berättade att han fått nog.

Jag finner inga ord för det dumma beslutet, för det värsta jag vet är att se en tränare lämna oss, det värsta jag vet är att se en tränare lämna oss innans säsongen är slut!

Jag hatar inte Ranieri. Jag har aldrig hatat honom. Tvärtom. Jag älskar honom.

Men jag hatar hans dumma beslut.

Hatar hans dumma startelvor och hans ibland -chockande byten.

Hatar att han lämnar oss nu. Hatar att han lämnar oss mitt i allt kaos.

För det är kaos i den eviga staden, det är kaos i den fina huvustaden!

Jag började inte heja på Roma för att jag tyckte Francesco Totti var snygg. Jag började inte heja på Roma för att Totti slog den avgörande straffen mot Holland i EM 2000 utan jag började heja på Roma när jag fick se Gabriel Batistuta sänka sitt gamla lag. Jag började heja på Roma när jag fick se den gamla violan i sin nya röda tröja.

Jag minns hur jag rös. Minns hur min kropp fylldes av en varm känsla. Minns hur leendet bildades på mina läppar. Minns hur förbluffad jag var, hur förbluffad jag var över vinsten, hur förbluffad jag var över känslorna men jag visste att det var kärlek vid första ögonkastet. Jag visste att det var början på en ny kärlekssaga!

När vi pratade om fotboll i min klass var det många som suckade.

För de enda lagen man skulle heja på var Milan, Inter eller Juventus. Inte Roma. För Roma var dåliga och Roma hade bara vunnit scudetton två gånger. Men det brydde jag mig inte om. Roma var mitt nya favoritlag vare sig de gillade det eller inte.

Jag skrev ut massa bilder, massa bilder som jag hängde upp. Massa bilder på Totti, Batistuta och Montella. Massa bilder på varenda spelare i Roma.

Jag fyllde hela mitt rum. Hela mitt rum fyllde jag!

Några månader fulla av fantastiska vinster träffade jag den första romanistan.

I Sverige.

Hon frågade vem jag hejade på och jag svarade AS Roma.

Jag med, svarade hon glatt. Jag med sa vi hoppandes i skolgården.

Vi var så lyckliga. Hon och jag. Och vi hade diskussioner om varenda spelare.

Vi satt på skolgårdens bänk i flera timmar och pratade och pratade.

När hon sedan berättade att hon var tvungen att gå hem sa hon:

"Hejdå Romanista!"

Romanista? Men jag är ju inte ens från Italien!

Men det var då hon berättade för mig att det kvittar om du är från China eller Argentina, du är romanista om du hejar på Roma.

Romanista
, det lät så fint, Romanista, det smakade så bra i munnen när man sa det.

Några veckor efter att jag lärt mig det fantastiska ordet fick jag träffa en riktig romanista. En riktig romanista som låg i sjukhuset.

Hennes dagar var räknade, men hon var varken ledsen eller glad. Hon väntade enbart på ett besked. Ett besked som vi allihop visste skulle få henne att bli glad!

Vem vann scudetton frågade hon oss?

ROMA SKREK VI I KÖR! ROMA!

Hon log.

Men några sekunder efter att vi berättat den fantastiska nyheten lämnade hon denna värld. Hon lämnade oss lyckligare än vartenda barn jag sett på julafton.

För hon väntade på Romas tredje scudetto och den lyftes på hennes avskedsdag.

Den lyftes innan hon tog sitt sista andetag..

Igår lyftes ingen scudetto, igår lyftes en börda från Ranieris axlar.

Och även om det gör ont att säga det, så vill jag tacka dig Claudio Ranieri.

Tacka dig för allt du gjort.

Tacka dig för den förra säsongen, för de fyra raka derby della capitale vinsterna och det viktigaste av allt, tacka dig för att du var vår räddande ängel ni vi behövde dig.

Jag kommer aldrig hata dig, jag kommer föralltid älska dig..



Fabrizio sarai sempre uno di noi!



Detta inlägg skulle ha publicerats för flera dagar sedan, men eftersom jag klickade på spara som utkast istället för att spara och publicera så tycker jag att vi allihop har en tyst minut för Fabrizio Carroccia, men även för Claudio Ranieri som inte är Romas tränare längre. Tack för allt mister och Mortadella ♥!



DISASTRO ROMA (GENOA- ROMA 4-3)!


GENOA: Eduardo; Mesto, Kaladze, Dainelli, Criscito; Rafinha, Kucka, Milanetto (Veloso 61´), Rossi (Paloschi 64´); Palacio, Floro Flores (Moretti 81´)

ROMA: Julio Sergio; N Burdisso, Mexés, Juan, Riise; Greco, Brighi, Simplicio (Ménez 64´), Perrotta (Taddei 10´); Borriello (Loria 72´), Totti

MÅLSKYTTAR: 5' Mexes, 16' Burdisso, 50' Totti, 52' Palacio, 67' Paloschi, 74' Palacio, 85' Paloschi

RÖDA KORT: Rafinha (90') GULA KORT: Greco (22'), Rafinha (36'), Mexes (43'), Totti (46'), Dainelli (55'), Taddei (68')


BETYG:
Julio Sergio 6,5. Riise 4. N.Burdisso 5. Mexes 5. Loria 5,5. Castellini 5. Perotta -/+ (skadad). Greco 6. Simplicio 6,5. Taddei 5,5. Brighi 5,5. Menez 5. Borriello 5. Totti 6,5. Ranieri 4.

SUMMA SUMMARUM: SILENZIO STAMPA FRÅN OCH MED IKVÄLL!

21:10 update: det är nu officiellt att ranieri avgår..
Rykten säger att Montella skall ta över hans plats. Men mer om det imorgon!

PIZARRO IS BACK!

Jag har två underbara nyheter;

1. Primaveralaget KROSSADE Lazio. 7-1 mina damer och herrar, 7-1 (skrolla ner)!
2. Ranieri som avslöjade i början av veckan att Pizarro inte skulle vara tillbaks i truppen förens den 27:e februari (mot Parma) lurade oss allihop! Den saknade chilenaren gör sin efterlängtade comeback mot Genoa denna fantastiska eftermiddag!

När jag hoppade upp ur sängen och fick syn på solen var jag hundra procent säker på att någonting positivit skulle hända. Jag hade dock inte förväntat mig att få läsa de positiva nyheterna någon kvart senare, men jag kan lova er att jag hoppade upp som en idiot när jag fick syn på Ranieris uttagna trupp. Log så brett när jag fick se David Pizarros namn i fet stil och jag ler till och med nu när jag skriver denna text! Må låta hur töntigt som helst men det bryr jag mig inte om. Jag har saknat den lilla chilenaren och jag är hundra procent säker på att NI saknat honom MINST lika mycket!

Roma som befinner sig i Genua, Genoa, Genova (kalla det vad ni vill) får dock klara sig utan avstängda Rosi, Cassetti och De rossi men även Vucinic som har problem med knät. Men jag sörjer inte eftersom jag vet att Pizarros comeback kommer bidra med något fenomenalt! Jag behöver nog inte predika om läget i Rom (alla vet förmodligen hur det ligger till) så det enda som krävs imorgon är 110 %. Inga ursäkter och inga gester från en arg Borriello från bänken utan full fart framåt så Roma kan kamma hem tre färska poäng! Något som bör nämnas är att Genoa kammade hem tre poäng mot Sampdoria i veckan (fast Gubertis klubb är som ni kanske vet ute på hal is sedan flera veckor tillbaka) och de klarade till och med oavgjort mot Milan för två veckor sedan.

Är jag rädd? Jag är rädd för allt som har med Serie A att göra just nu, men jag har en bra känsla inför mötet på Stadio Luigi Ferraris! Senaste gången lagen möttes blev det tre poäng för Roma (2-1 via Borriello och Brighi- Toni spelade då i Genoa) och förra säsongen blev det vinst på Stadio Olimpico (3-0 Perrotta, Toni, Toni) men förlust på Genoas hemmaplan med 3-2 (Taddei och Totti). Blir det revansch? Jag tror det!



Ranieris uttagna trupp: Lobont, Castellini, Juan, Mexés, Pizarro, Totti, Taddei, Loria, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, G. Burdisso, N. Burdisso, Julio Sergio, Simplicio, Doni, Brighi, Pettinari och Ménez. Ballardinis uttagna trupp: Eduardo, Perin, Scarpi, Criscito, Dainelli, Kaladze, Mesto, Moretti, Antonelli, Kucka, Milanetto, Rafinha, Rossi, Veloso, Boselli, Floro Flores, Jankovic, Palacio, Paloschi. Domare: Orsato.

Troliga startelvor: Genoa: Eduardo, Rafinha, Kaladze, Dainelli, Criscito, Kucka, Rossi, Milanetto, Konko, Palacio och Floro Flores. Roma: Julio Sergio, Burdisso, Mexes, Juan, Castellini, Taddei, Brighi, Simplicio, Perrotta, Menez och il capitano Totti.

Matchen visas på Canal + Sport 1 klockan 15:00! DAJE ROMA DAJE!



JAG SKÄMS ..

Jag skäms. Skäms så fruktansvärt mycket när jag får läsa att supportrarna slängt tillbaka fotbollsspelarnas tröjor. Skäms när jag får läsa att supportrarna besökt Trigoria enbart för att förolämpa fotbollsspelarna. Skäms när jag får läsa hur idioter gått överstyr. Skäms så fruktansvärt mycket när vissa supportrar inte vet hur man ska bete sig, när de inte lärt sig hur man skall uppföra sig! Skäms över idioter som kan sova gott om nätterna när de vet att vår själ gråter, när de vet att vår klubb gråter.

Skäms när jag får läsa att Adriano är ute och festar till åtta på morgonen när han är fullt medveten om vad som sker i vårt Roma, i hans Roma! Skäms när jag får läsa supportrarnas debatter om hur patetiska Romas fotbollsspelare är. Skäms när jag får läsa hur vissa har mage att behandla Romas fotbollsspelare värre än judarna under andra världskriget! Vad hände med de riktiga supportrarna? Tog de en tupplur eller gick de över till den mörka sidan? Vad hände med tro, hopp och kärlek? Eller det kanske inte existerar i dårarnas värld? Det kanske inte existerar i klantskallens värld?

Jag är så trött på att få läsa hur omotiverade Romaspelarna är. Är så trött på att få läsa om hur dålig den ena och den andra är. Är så trött på att få läsa vem som skall in och vem som skall ut. Är så trött på alla rykten den italienska median spottar ut. Jag är så trött på att få läsa alla ursäkter och dåliga betyg. Så trött på alla förluster. Så trött på allt som har med fotboll att göra. Men det betyder inte att jag ska svika mitt lag bara för det! Det betyder inte att jag ska börja snacka dynga! Ska jag vara helt ärlig så har jag faktiskt tänkt på att ta en paus. En paus från allt som har med italiensk fotboll att göra. En paus från allt som har med AS Roma att göra. Men vet ni vad?

Jag vet att jag inte kommer lyckas. Jag vet att det är bara tankar som flödar. Tankar som förmodligen finns i varenda romanistas huvud. Tankar som bara tar plats. Tankar som egentligen inte borde finnas, men som finns där. För även om vi fått nog av alla förluster kommer vi allihop att bänka oss framför tv:n med fjärrkontrollen i högsta hugg och heja på vårt lag när vi möter Genoa. Vi kommer sucka och skrika. Men vi kommer inte missa matchen. Vi kommer inte stänga av den. Inte ens om vi ligger under. Vi kommer skrika för fulla muggar och vi kommer fortsätta följa vårt lag, våra fotbollsspelare, våra romanisti, våra hjältar. För vi är inte som idioterna, vi är inte som idioterna som kallar sig supportrar och kastar tillbaks fotbollsspelarnas tröjor.

FORZA ROMA PER SEMPRE!

Vi suckar och svor men när en kvittering känns så fruktansvärt nära minns vi allihop hur vi vände matchen mot Bayern München. Vi minns det sista målet som il capitano dundrade in samtidigt som vårt hjärta slog i 300 km/h. Vi minns hoppet som vaknade till liv på Giuseppe Meazza och vi minns hur Ménez fick oss att lysa av glädje när han i gårdagens match fick oss att rysa av upphetsning. Målet var så fenomenalt att det nästan fick oss att sucka av lättnad. Men lättnaden som vi trodde skulle svepa genom hela vår själ var inte ens i närheten av det vi fick smaka på i slutet av november. Den fick oss istället att minnas vad som hände i Europa League för exakt ett år sedan.

Grekerna gav oss, precis som ukrainarna, stora men för livet och den stora frågan just nu är inte hur länge vi kommer vara deprimerade utan hur länge Romas vinnarmentalitet kommer vara på semester. Det hjälper inte att gnälla eller gräla som Panucci och Spalletti en gång i tiden gjorde och det hjälper absolut inte att kolla på gårdagens höjdpunkter hela natten lång för att hitta vartenda fel som gjordes men det hjälper att hålla ihop och inte vara isär. För Roma vackra Roma, dig har jag målat gul som solen och rött som mitt hjärta. Roma, mitt Roma, låt de inte håna dig. Du är född stor och stor skall du förbli! I MEDGÅNG OCH MOTGÅNG; SEMPRE FORZA ROMA!


ÄNNU EN FÖRLUST FÖR ROMA

Roma: Doni, Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise (Castellini 46′), Perrotta, De Rossi, Taddei, Menez, Totti, Vucinic (Borriello 67′).

Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakitskiy, Rat; Costa (Eduardo 65′), Gai, Jadson (Texeira 84′), Willian; Hubschmann, Adriano.

Betyg: Doni 5. Riise 4. Mexés 5,5. N. Burdisso 5,5. Cassetti 5. De rossi 5,5. Perrotta 6,5. Taddei 5,5. Ménez 6. Totti 6. Vucinic 6. Borriello 5,5. Castellini 5,5. Ranieri 5.

Roma- Shakhtar Donetsk 2-3. Det räcker så. Tack och Godnatt!


DAGS ATT VINNA!

Den 3:e november 2010 skrev Shakhtar Donetsk historia när de besegrade Arsenal med 2-1. Idag, 105 dagar efter den överraskande händelsen, ställs den ukrainska klubben mot Roma som har två raka ligaförluster i bagaget.

Månaderna brukar vanligtvis flyga förbi innan man hunnit reagera, men denna gång är det andra visor när februari månad visat allt annat än det man önskat sig.

Förutom flera skador och avstängningar har förlusterna Roma smakat på visat sitt tydliga språk; Roma saknar sin gamla gnista!

Det hektiska schemat, som skulle innehålla flera vinster över bland annat lag som Brescia, Inter och Napoli, är numera ett bedrövligt schema som jag helst vill eliminera -Men eftersom det inte är lika enkelt som det låter, är det nu dags att att ändra riktning för att kunna tillfredställa vår il capitano Francesco Totti, men även Romas supportrar som kräver en omedelbar förändring!

Shakhtar Donetsk må låta som en enkel uppgift för många, men så är inte fallet. Att klubben har en tendens att imponera stort på ukrainsk mark är nog ingen nyhet men kommer de att imponera lika stort på Stadio Olimpico?

Frågorna är många och svaren är få. Summerar vi de senaste resultaten ligger bollen helt klart hos Shakhtar Donetsk, men eftersom Roma är ett kinderägg - både spännande och överraskande- kan berg-och-dalbanan ge oss den mest pirrade åkturen vi varit med om (eller gå rakt ner i diket där entusiasmen som Perrotta saknar i laget är begravt). En vinst kommer inte enbart leda Roma till rätt riktning utan den kommer även skapa den gulröda magin vi annars är vana att se. Jag var förmodligen inte den enda som trodde att vi tog farväl av Champions League när Gomez nätade in två mål för Bayern München men när Totti slog den avgörande straffen fylldes jag av en obeskrivlig känsla som jag vill kunna känna ännu en gång -ikväll.

Claudio Ranieri har bara en uppgift och det är att vinna -Dock utan J. Sergio!

Pizarro som skulle vara spelklar inför Champions League åttondelsfinal har ännu inte återhämtat sig men i gårdagens konferens berättade Romas tränare att han, om allt går som det ska, kommer vara redo mot Parma som Roma möter söndagen den 27:e februari. Vucinic finns däremot i startelvan tillsammans med Ménez och Totti och skall man tro italiensk press så är det Doni som kommer hoppa in istället för Julio Sergio. I Shakhtar Donetsks startelva hittar vi inte enbart Srna utan även Eduardo som tror på en ukrainsk vinst. Han tror att hans klubb som hunnit träna i Dubai och Spanien har en god chans att vinna men skall man tro deras tränare, Lucescu, är matchen svår att tippa. Jag tippar ändå på att det slutar 2-0 till Roma. Eller vad säger ni?

Shakhtar Donetsk uttagna trupp: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakitskiy, Rat; Costa, Gai, Jadson, Willian; Eduardo, Adriano, Khudzhamov, Hubschmann, Ishchenko, Kobin, Stepanenko, Mikhitaryan och Teixeira. Romas uttagna trupp: Lobont, Castellini, Juan, Mexés, Vucinic, Totti, Taddei, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Grevo, N. Burdisso, Simplicio, Doni, Brighi, Pettinari, Cassetti och Ménez.

Troliga startelvor: ROMA: Doni, Cassetti, Mexes, N. Burdisso, Riise, Perrotta, De Rossi, Simplicio, Menez, Totti, Vucinic. SHAKHTAR DONETSK: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakitskiy, Rat; Costa, Gai, Jadson, Willian; Eduardo, Adriano.

DOMARE: Benquerenç (Dömde även i fotbolls-VM 2010 i Sydafrika)
Matchen visas på TV 10 20:45 (start 20:00).


IT'S CHAMPIONS LEAGUE TIME!



EN SNABB UPPDATERING

- Ett stort grattis till Matteo Brighi som fyller 30 år idag!

- Derby d'Italia slutade med vinst åt Juventus (1-0 via superheta Matri).

- Roberto Carlos gör en Spalletti och flyttar till Ryssland (Dagestan)! Han skrev på ett 2,5 års kontrakt med FC Anzhi Makhachkala.

- Det är nu officiellt att den riktiga Ronaldo har gjort fotbollsvärlden en tjänst och lagt fotbollskorna på hyllan! Kommer han vara saknad? Nej, nej, nej.

- Vucinic riskerar att missa Champions League på onsdag på grund av magvirus! Han är dock inte den enda för Julio Sergio har stukat foten..

- Efter "spottincidenten" är både Lavezzi och Rosi avstängda i tre matcher.

- Bale missar mötet mot Milan och jag fäller en tår..

- Song hoppas Arsenal vinner över Barcelona för att det är tydligen det som krävs för att Fabregas skall stanna i England. Tillåt mig att skratta?!

- Balotellis agent försäkrar median att "italienaren" vill stanna i England! Men hur många gånger har vi egentligen inte hört det? Tusen spänn på att han lämnar Manchester City när säsongen är över.

- Det ryktas att Xavi vill ha Rooney i Barcelona..

- Hazard stannar i Lille. Han vill inte byta klubb. I alla fall inte än.

- Baptista gjorde sitt andra mål i Málaga igår (Málaga- Getafe 2-2).

- Nu är det även Bayern München som är ute efter Fiorentinas Montolivo.

- Hamsik till Chelsea? Manchester United? Kommer Napoli släppa taget för 30 miljoner euro? Det är väl bara att vänta och se!

- Även om jag tycker att det är en överskattad dag så hoppas jag att alla får en underbar Alla ♥ dag! Happy Valentines day! Buon San Valentino!



SKANDAL!

Roma: J.Sergio, Rosi, Cassetti, Juan, Riise, Simplicio (Greco 75′), De Rossi, Perrotta, Taddei (Menez 46′), Vucinic (Totti 75′), Borriello.

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Pazienza, Gargano, Dossena (Zuniga60′), Hamsik (Yebda 72′), Lavezzi, Cavani (Mascara 85′).

Roma förlorade mot Napoli med 0-2 på hemmaplan. HEMMAPLAN!

Behöver jag ens säga något mer?
Eller vi kan väl pröva?!

1. DOMAREN VAR FANTASTISK! Min nya idol!
2. DOSSENA FICK TVÅ GULA KORT! Men ni vet väl att snälla domare.. är snälla domare och glömmer bort att ge rött kort! TUMMEN UPP! Tummen up Bergonzi!
3. LAVEZZI VAR ÄVEN HAN FANTASTISK! VAR UTAN TVEKAN BÄST PÅ PLAN IGÅR!
4. IGELKOTTEN HAMSIK FICK EN "SOLKLAR" STRAFF.. LÄGG MÄRKE TILL "SOLKLAR"..

.. FÖR DET ÄR VÄL INGEN TVEKAN OM ATT DETTA ÄR EN "SOLKLAR" STRAFF?


5. LORIA VÄRMDE BÄNKEN. HAN FICK INTE GLIDTACKLA CAVANI ELLER GÖRA MÅL.
6. MEXÉS SATT TILLSAMMANS MED SIN SON PÅ LÄKTAREN OCH VAR "JÄTTEGLAD"!
7. VUCINIC, SOM HADE RAKAT SKÄGGET, VAR JÄTTE-JÄTTE-JÄTTE-BRA!

TROR NI INTE MIG? KOLLA PÅ HIGHLIGHTSEN DÅ;


SKA VI SNACKA OM BETYGEN SPELARNA FICK OCKSÅ? SKA VI?

OKEJ.. BARA FÖR NI FRÅGADE SÅ SNÄLLT:


Julio Sergio 5,5. Rosi 4. Cassetti 5,5. Juan 4,5. Riise 4,5. Taddei 4,5. Ménez 5. De rossi 4,5. Simplicio 4,5. Greco 5. Perrotta 4,5. Vucnic 4. Totti 5. Borriello 4. Ranieri 4.

Och Domaren? Jo, han fick en fantastiskt 10:a!


Vill du se mer betyg? KLICKA HÄR!

Undrar du vad som hände mellan Lavezzi och Rosi? KLICKA HÄR!

Scudetton då? Jo, den känns närmare än någonsin! NÄRMARE ÄN NÅGONSIN! Nä, nu ska jag krossa Napoli på fifa 11 och vinna med 5-0. Kul va?

P.S - IRONIN ÄR MIN BÄSTA VÄN (ifall någon inte förstod det)!

ROONEY IS BACK!

Tippade på en ny skräll från Wolverhamptons sida men ack så fel man kan ha! Van Persie var på sitt bästa humör och såg till att näta in två mål denna eftermiddag (Arsenal är nu sju poäng bakom Manchester United). En annan herre som imponerade minst lika mycket var ingen mindre än Rooney som avgjorde derbyt mot Manchester City med en fantastisk bicicleta. Och på tal om imponerande fotbollsspelare så glänste D. Ba rejält när han kvitterade för West Ham i den 83:e minuten på West Bromwichs hemmaplan! Lika bra gick det tyvärr inte för Liverpool som inte hade förväntat sig en kvittering från Wigan, men ett poäng fick båda lagen när domaren blåste av matchen.

I Tyskland krossades Hoffenheim värre än Berlinmuren när Gomez, Müller och Robben bjöd sin hemmapublik på ett målkalas. Det blev dock ingen rak höger från holländaren som stod bakom två mål på Allianz Arena utan det blev ett stort kramkalas istället! Efter dagens 4-0 vinst ligger nu Bayern München på tredje plats -12 poäng bakom ligaledarna Borussia Dortmund och tre poäng bakom Leverkusen som ligger på andra plats. Nu skulle jag egentligen ha bänkat mig framför tv:n och kollat på Milan- Parma men Milan har redan gjort två mål på 18 minuter (Seedorf och Cassano) så jag känner mig inte lika sugen längre. GLÖM INTE BORT ROMA- NAPOLI 20:45 PÅ TV 4 SPORT!



DERBY DEL SOLE

Dags att torka tårarna, glömma det förflutna, bita i det sura äpplet och göra sig redo för ett nytt toppmöte på Stadio Olimpico. Denna gång hoppas jag att Borriello smsat stöddiga Cannavaro för ni minns väl vad 28:an gjorde förra gången lagen möttes?

Om inte, så påminner jag er gärna:
"Kom hit och förlora" hade Cannavaros skickat till Borriellos mobil!

Nu ska vi dock inte prata om sms utan om Roma- Napoli.

Napoli har som ni vet, överraskat stort i Serie A och enligt Corriere dello Sports läsare kommer Cavani och company att vinna ligan, men Roma skall givetvis se till att krossa Azzurris scudettodrömmar och kamma hem tre färska poäng imorgonkväll.

Eftersom Napolis president gärna drömmer om Vucinic förväntar jag mig att montenegrinen nätar in minst ett mål, men det kan mycket väl komma ett mål från il capitano för han är tillbaks i Ranieris trupp där Pizarro fortfarande saknas.

Chilenaren som skulle vara redo för det omtalade mötet kan även missa Shakhtar Donetsk på onsdag och vi får hoppas att det inte är sant. Loria är i alla fall uttagen i truppen och det ryktas även att han kan börja från start (Hörde jag några jubel?)!

Napoli kommer utan tvekan vara svåra att krossa och Cavani kommer vara svår att stoppa utan avstängda Mexés och N. Burdisso men Roma som är obesegrat på hemmaplan denna säsong skall göra allt i sin makt för att förbli -obesegrade!

Kan Chievo. Kan Roma. Mina vänner, det är mitt motto inför morgondagens hatmöte. Jag är inte rädd för Napoli. Jag tror faktiskt på tre poäng och det kvittar att de ligger före oss i tabellen för nu är det banne mig dags att ta Italien med storm!

Bergonzi blåser igång hatmötet på lördags kvällen 20:45 men vi vet allihop att det egentligen inte behövs någon visselpipa för att blåsa igång hatet!


ROMAS UTTAGNA TRUPP: CASTELLINI, JUAN, VUCINIC, TOTTI, TADDEI, LORIA, DE ROSSI, RIISE, PERROTTA, BORRIELLO, GRECO. G. BURDISSO, JULIO SERGIO, SIMPLICIO, DONI, BRIGHI, CASSETTI, ROSI OCH MÉNEZ.

NAPOLIS UTTAGNA TRUPP: DE SANCTIS, GIANELLO, IEZZO, ARONICA, CAMPAGNARO, CANNAVARO, CRIBARI, DOSSENA, SANTACROCE, RUIZ, ZUNIGA, GARGANO, HAMSIK, MAGGIO, PAZIENZA, SOSA, YEBDA, CAVANI, LAVEZZI, LUCARELLI OCH MASCARA.

Troliga startelvor 1:
ROMA: Julio Sergio; Cassetti, Juan, Loria, Riise; Taddei, De Rossi, Simplicio; Perrotta; Totti, Borriello. NAPOLI: De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Pazienza, Gargano, Dossena; Hamsik, Lavezzi; Cavani

Troliga startelvor 2: ROMA: Julio Sergio, Rosi, Cassetti, Juan, Riise, Simplicio, De Rossi, Perrotta, Menez, Vucinic, Totti. NAPOLI: De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Pazienza, Gargano, Dossena; Hamsik, Lavezzi; Cavani.




DET HÄR KALLAR JAG HUMOR ..




EN SNABB UPPDATERING

- Werder Bremen vill ha Juan för 3,5 miljoner euro. 

- Real Madrid ger inte upp.. nu har de erbjudit 35 miljoner euro för De rossi!

- Allas älskade Adriano som befinner sig just nu nere i Brasilien för rehabilitering av axelskada vägrade blåsa i alkoholmätaren när polisen bad honom att göra det. Förutom böter, fick han, körkortet indraget i ett helt år. Bara jag som fått nog?

- Napolis president drömmer överraskande nog om Mirko Vucinic!

- Det blev ingen vinst för Prandelli men De rossi (Borriello fick hoppa in i andra halvlek) fick börja från start när Rossi kvitterade för Italien. 1-1 slutade matchen mot Tyskland.

- Trodde du att Zidane och Materazzi dokusåpan var slut? Då hade du fel. Zidane vägrar att be om förlåtelse och Materazzi.. ja han väntar fortfarande på att få höra "förlåt" från den franska fotbollslegenden som skallade italienaren under VM 2006.

- Det ryktas att Pirlo kan "komma på köpet" om Ancelotti blir Romas tränare.

- Kommer Del Piero att förlänga sitt kontrakt med Juve? Det verkar så..

- Inter, Milan och Napoli jagar Fiorentinas Montolivo!

- Zanetti, N. Burdisso, Milito, Cambiasso, Lavezzi, Messi och Di Maria fick börja från start när Argentina besegrade C. Ronaldos Portugal med 2-1.

- Det blev en tung förlust för Riises Norge när Polen vann med 1-0. Romas norska fotbollsspelare skriver i sin blogg att Norge var det bästa laget, men även att han ser fram emot tre färska poäng mot Napoli på lördagskvisten ;)

- PIZARRO ÄR ÄNTLIGEN TILLBAKS MOT NAPOLI!

- Familjen Beckhams dröm har äntligen slått in! De väntar en dotter!

- Det är nu bekräftat att Shakira och Pique är tillsammans (godmorgon media)!

- Italienska skvallertidningar skriver att Sarah Felberbaum (googla) är Daniele De rossis nya flickvän och jag hoppas verkligen att det INTE är sant!

- Chelseas Malouda berättar att han vill avsluta sin karriär i Brasilien.

- Dubai älskar La Liga -och nu är det Real Zaragoza som får en ny ägare.. från Dubai!

CRISTIANO RONALDO I SINA BÄSTA DAGAR ..


NÄR FOTBOLL GÖR ONT ..

Efter två raka andraplaceringar med Spalletti var det ingen som hade förväntat sig att Roma skulle sluta på sjätteplats när Inter för tredje gången i rad lyckas lyfta upp scudetton våren 2009. Den gulröda klubben som förlorat legenden, Franco Sensi, året tidigare var ute på hal is och medians rubriker gjorde enbart den dåliga placeringen ännu värre. Sorgen hade svept över den goda delen av den eviga staden och smärtan var fruktansvärt olidlig. Efter att Mexés dotter blivit kidnappad och Daniele De rossis svärfar blivit mördad var Spalletti en tickande bomb som snart skulle explodera.

När säsongen 2009/2010 hade börjat lämnade han klubben med tårar rinnandes nerför hans kinder och gjorde plats för Ranieri som kom som en räddande ängel. Roma som inte hade förlorat en enda träningsmatch på hela sommaren fick efter en förlust mot Genoa och Juventus känna på tre poäng med Claudio Ranieri som hade fått sparken från Juventus. Med fem matcher utan förlust reste han tillsammans med laget till Milano för att känna på sin fjärde vinst med laget, men sorgligt nog hade San Siro andra planer trots att Ménez efter 2 minuter och 22 sekunder hade gett Roma ledningen. Efter att Burdisso glidtackalt Nesta blåste domaren för straff som Ronaldinho inte hade några problem att näta in. Donis frustration blev dock allt större när Pato inte långt efter det andra målet skjuter Milan till ledning då Roma slarvat med spelet.

Ett år och tre månader senare hände samma sak igen. På samma arena. Fast med ett annat namn och mot ett annat lag. Inter tog ledningen via Sneijder efter 2 minuter och 10 sekunder och jag som hade varit lugn hela dagen fick plötsligt känna på en känsla jag aldrig känt förr. Simplicio kvitterade men Burdisso gjorde vad han är bäst på. Argentinaren som Roma kämpade för under sommaren har den här säsongen gjort det otänkbara två gånger och den italienska median har inte varit nådiga.

Men jag klandrar inte dem..

För han är värd vartenda utskällning som finns. Han är värd en flygbiljett hem till Argentina och hans bror får gärna hänga med. Han får gärna lämna min klubb, min klubb som kämpade för en kvittering igår kväll. Min klubb som var så nära att gå hem från Giuseppe Meazza med ett poäng. Men domaren blåste aldrig innan Cambiasso gjorde mål. Det åttonde målet som kändes som tio tusen vassa knivar rakt in i hjärtat.

Roma är trots kämpandet ute på hal is.. igen.. och denna gång är det inte Spalletti som är en tickande bomb som snart kommer att explodera utan denna gång är det Ranieri som snart kommer få packa väskorna.

IDAG ÄR JAG GLAD FÖR ATT ..



VIKTIGA POÄNG STÅR PÅ SPEL!

Kommer Roma kamma hem tre poäng på Giuseppe Meazza eller kommer Inters nya stjärna Giampaoli Pazzini att skapa nya rubriker?

Frågar man den forna Milantränaren Leonardo som gjort succé i sin nya klubb, Inter, är tre poäng inte svåra att kamma hem. Men det kan bli hans första förlust på hemmaplan om Roma får sin vilja igenom.

Ranieris trupp åker till Milano utan avstängda Mexés och sjuka Totti och Leonardo får klara sig utan avstängda Chivu men även skadade Stankovic.

Inter som låg risigt till i början av säsongen ligger före Roma i tabellen och har dessutom flera nya spelare från vinters transfermarknad. Den största värvningen var utan tvekan Sampdorias Pazzini som redan hunnit näta tre mål på två matcher.

Han är inte enbart källan till oron i min mage utan han är även killen som skall se till att matchen slutar med en vinst åt Milanoklubben. Eftersom det blev vinst för Roma i det senaste mötet på Olimpico är det revansch som står på Inters meny på söndagen.

Roma som kammade hem ett poäng mot Brescia i onsdags fruktar dock inte rivalerna utan de är ganska säkra på att domaren Tagliavento kommer blåsa av matchen med en vinst åt den gulröda klubben som bekräftat att deras framtid är amerikansk.

Förutom ägarbyte och debatter om tränarbyte är det Adriano som står för veckans snackis. Brasilinaren vill nämligen återvända till sitt hemland -men inte för att byta klubb utan för fira sin födelsedag (17/2) tillsammans med sina vänner i Brasilien.

Hade mitt efternamn varit Sensi hade jag skickat honom direkt men Romas schema denna månad är ingen dans på rosor, så jag tror inte att hans önskan kommer slå in!

Trots att han fortfarande inte återhämtat sig finns han, precis som saknade Pizarro, med i truppen mot Shakhtar Donetsk dagen innan sin födelsedag (16/2). 

De dåliga nyheterna är ju givetvis att Francesco Totti missar matchen pågrund av feber men Inter jublar förstås åt beskedet! Speciellt Materazzi som berättar att det kommer vara enklare för Inter att vinna över Roma utan il capitano. 

Jag vet inte om Materazzi glömt bort Vucinic mål i tilläggsminuterna för några månader sedan men det kommer bli ett sant nöje att se Ménez och Vucinic sammarbeta tillsammans mitt framför italienaren som Zidane skallade i VM 2006.

Gör er beredda på krig för Roma kommer inte åka från Milano utan tre poäng!

- MILANO CITTÁ DI MERDA!

Romas uttagna trupp (lägg märke till Loria som är med): Julio Sergio, Borriello, Brighi, G. Burdisso, N. Burdisso, Cassetti, Castellini, De Rossi, Doni, Greco, Juan, Lobont, Loria, Menez, Perrotta, Riise, Rosi, Simplicio, Taddei och Vucinic.

Inters uttagna trupp: Julio Cesar, Castellazzi, Paolo Orlandoni, Cordoba, Zanetti, Maicon, Ranocchia, Materazzi, Nagatomo, Natalino, T. Motta, Sneijder, Kharja, Cambiasso, Obi, Coutinho, Pazzini, Eto'o, Milito, Pandev.

Troliga startelvor: Inter: Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Materazzi, Zanetti, Thiago Motta, Cambiasso, Kharja, Sneijder, Etòo, Pazzini. Roma: Julio Sergio, Cassetti, Juan, N. Burdisso, Riise, Perrotta, De Rossi, Simplicio, Menez, Borriello, Vucinic.

Inter- Roma visas på TV4 Sport 20:45 på söndag (6/2).

P.S Det är officiellt att Bologna- Roma kommer att spelas den 23 februari 18:30.

TALANGEN JAG VILL SE I AS ROMA!

Eden Hazard. En av världens hetaste talanger just nu. Enbart 20 år gammal men har alla storklubbar efter sig.Arsenal, Chelsea, Manchester United, Real Madrid, ALLA VILL TA DEL AV EDEN HAZARD JUST NU! Den belgiska killen är ingen vanlig fotbollsspelare. FÖR HAN SKAPAR MAGI MED STORA FETA VERSALER VARENDA GÅNG HAN DRIBBLAR SINA MOTSTÅNDARE! 20 ÅR. ENBART 20 ÅR MEN HAN KOMMER FÅ LYFTA POKALEN MED LILLE OM NÅGRA MÅNADER! NJUT MINA LÄSARE, NJUT AV DENNA FÖRTROLLANDE SPELARE: MEN VET DU INTE VEM HAN ÄR BORDE DU SKÄMMAS REJÄLT JUST NU!


EN SNABB UPPDATERING

- Romas framtid är amerikansk. Italiensk media skrev precis att Unicredit bestämt sig och att ett nytt möte står på schemat imorgon. Det officiella beskedet är det enda som fattas men förhandlingarna börjar från och med imorgon!

- Mexés är avstängd i två matcher. Romas bästa back den här säsongen kommer alltså INTE spela mot Inter och Napoli eftersom han förolämpat fjärdedomaren.

- Romas fransoser Ménez och Mexés har blivit tillkallade till den franska truppen mot Brasilien den 9 februari (Juan finns inte med i brasiliens trupp).

- Fiorentina förlåter Mutu (IGEN) -men ingen vet om han kommer spela denna helg!

- Real Madrid kommer att möta Barcelona i Copa Del Rey finalen den 20:e april.

- Bale beräknas vara tillbaka mot Milan i Champions League den 15:e februari men Modric som är borta i två veckor riskerar att missa toppmötet!

- Torres första match i Chelsea blir mot sitt gamla lag - Liverpool nu på söndag!

- Camoranesi har lämnat Stuttgart och återvänt till sitt hemland. Club Atlético Lanús är hans nya klubb. Kan du spanska och vill läsa mer? Klicka här!

- Undrar du hur mycket Palermos Pastore är värd? 100 miljoner euro!

- Sampdorias Palombo har förlängt sitt kontrakt till 2015.

- Inter vann över Bari med 3-0 och Pazzini gjorde mål igen! Men Chivu boxade Rossi och blev avstängd i fyra matcher!

- Romas uttagna trupp till Champions Leagues åttondelsfinal: Lobont, Castellini, Juan, Mexés, Pizarro, Adriano, Vucinic, Totti, Taddei, Loria, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, G. Burdisso, N. Burdisso, Julio Sergio, Simplicio, Doni, Brighi, Pena, Cassetti, Rosi, Ménez, Pigliacelli, Frascatore, Montini och Pettinari. 

CALCIOMERCATO

Har du inte hängt med under vinterns galna transfermarknad?
INGA PROBLEM! Här är alla namn i Serie A:


CALCIOMERCATO BARI

AS Bari: Associazione Sportiva Bari Calcio

IN:
Glik Kamil (Palermo)
Bonvissuto Antonino (Ascoli)
Okaka Chuka Stefano (Roma)
Rudolf Gergely (Genoa)
Bentivoglio Simone (Chievo)
Huseklepp Erik (Brann Norway)
Codrea Paul (Siena)
Kopanek Kamil (Spartak Trnava)

UT:
Nico Pulzetti (Chievo)
Rana Luigi (Barletta)
Crimi Marco(Grosseto)
Caputo Francesco (Siena)
D'Alessandro Marco (Livorno)

 

CALCIOMERCATO BOLOGNA

FC Bologna Calcio

IN:
Bisoli Dimitri (Cagliari)
Montelongo Bruno (Milan)


UT:
-

CALCIOMERCATO BRESCIA

Brescia Calcio 1911

IN:
Miljevic Christian (Paok)
Lanzafame Davide (Juventus)
Zanetti Cristiano (Fiorentina)
Jonathas Cristian Mauricio (Az Alkmar)
Accardi Pietro (Sampdoria)

UT:
Budel Alessandro (Torino)
De Maio Sebastian (Frosinone)
Fofana Adama (Ethnikos Piraeus)
Martinez Gilberto (Sampdoria)
Antonio Juan Ignacio (Ascolil)
Feczesin Robert (Ascoli)
Taddei Riccardo (Triestina)

 

CALCIOMERCATO CAGLIARI

Cagliari Calcio

IN:
Grosso Antonio (Gemini Pirri)
Missiroli Simone (Reggina)
Ceppellini Pablo (Penarol Montevideo)

UT:
Bisoli Dimitri (Bologna)
Biasi Dario (Frosinone)
Pinardi Alex (Novara)
Sivakov Michail (Wisla Cracovia)
Matri Alessandro (Juventus)

 

CALCIOMERCATO CATANIA

Catania Calcio

IN:
Bergessio Gonzalo (St Etienne)
Lodi Francesco (Frosinone)
Schelotto Ezequiel Matias (Cesena)

UT:
Barrientos Pablo Cesar (Estudiantes)
Delvecchio Gennaro (Atalanta)
Antenucci Mirko (Torino)
Mascara Giuseppe (Napoli)

 

CALCIOMERCATO CESENA

AC Cesena

IN:
Cusaro Fabio (Bellaria Igea Marina)
Sammarco Paolo (Sampdoria)
Dellafiore Hernan Paolo (Parma)
Calderoni Alex (Atletico Roma)
Simoncini Aldo (Bellaria)
Riski Roope (TPS Turku)
Rosina Alessandro (Zenit San Pietroburgo)
Karvonen Jusu (Taranto)
Felipe (Fiorentina)
Santon Davide (Inter)

UT:
Ighalo Odion (Udinese)
Cavalieri Diego (Fluminense)
Nagatomo Yuto (Inter)
Tachtsidis Panagiotis (Grosseto)
Schelotto Ezequiel Matias (Catania)
Teodorani Alex (Bellaria)
Turchetta Gianluca (Bellaria)
Petras Martin (Grosseto)
Chiavarini Franco (NK Zagabria)

 

CALCIOMERCATO CHIEVO VERONA

AC Chievo Verona

IN:
Nico Pulzetti (Bari)
Uribe Fernando (Once Caldas)
Samb Amadou (Monza)

UT:
Gasparetto Mirco(Cremonese)
De Paula Marcos Ariel (Padova)
Farias Diego (Foggia)
Bentivoglio Simone (Bari)
Girardi Domenico (Taranto)
Dettori Francesco (Triestina)

 

CALCIOMERCATO FIORENTINA

ACF Fiorentina: Associazione Calcio Firenze

IN:
Di Prete Filippo (Voghera)
Neto Norberto Murara (Atletico Paranaense)
Behrami Valon (West Ham)
Salifu Amid (Vicenza)

UT:
Papa Waigo N'diaye (Grosseto)
Zanetti Cristiano (Brescia)
Felipe (Cesena)

 

CALCIOMERCATO GENOA

 Genoa 1893

IN:
Jelenic Enej (Koper)
Antonelli Luca (Parma)
Hallenius Linus Peter (Hammarby)
Judilson Mamadu Tuncara Gomes (Belenenses)
Scarsi Pasquale (Acqui)
Illiano Daniele (Sanremese)
Molinelli Andrea (Piacenza)
Paloschi Alberto (Parma)
Kucka Juraj (Sparta Praga)
Jelenic Enej (Koper)
Boselli Mauro (Wigan)
Floro Flores Antonio (Udinese)
Konko Abdoulay (Siviglia)
Rodriguez Federico (Penarol)

UT:
Ranocchia Andrea, d (Inter)
Tomovic Nenad (Lecce)
Modesto Francesco (Parma)
Palladino Raffaele (Parma)
Toni Luca (Juventus)
Rudolf Gergely (Bari)
Cofie Isaac (Piacenza)
Sculli Giuseppe (Lazio)
Kharja Houssine (Inter)

 

CALCIOMERCATO INTER

Inter FC: Football Club Internazionale Milano

IN:
Ranocchia Andrea (Genoa)
Bardi Francesco (Livorno)
Mannini Federico (Siena)
Spendlhofer Lukas (St. Polten)
Knasmuller Christoph (Bayern Monaco)
Pazzini Giampaolo (Sampdoria)
Nagatomo Yuto (Cesena)
Kharja Houssine (Genoa)

UT:
Mancini Alessandro Faiolhe Amantino (Atletico Mineiro)
Biabiany Jonathan (Sampdoria)
Muntari Sulley Ali (Sunderland)
Rivas Nelson (Dnipro Dnipropetrovsk)
Santon Davide (Cesena)

 

CALCIOMERCATO JUVENTUS

Juventus Fc

IN:
Toni Luca (Genoa)
Magnusson Hordur Bjorgvin (Fram)
Branescu Laurentiu (Ramnicu Valcea)
Barzagli Andrea (Wolfsburg)
Matri Alessandro (Cagliari)

UT:
Lanzafame Davide (Brescia)
Legrottaglie Nicola (Milan)
Amauri (Parma)

 

CALCIOMERCATO LAZIO

SS Lazio Calcio

IN:
Sculli Giuseppe (Genoa)
Chukwuemeka Ojiakor (Triestina)

UT:
Perpetuini Riccardo (Foggia)
Correa Lucas (Varese)
Cavanda Luis Pedro (Torino)

 

CALCIOMERCATO LECCE

US Lecce

IN:
Tomovic Nenad (Genoa)
Libertini Andrea (San Cesario Aria Sana)
Romano Luca (Copertino)
Bibba Matteo (Fortis Trani)
Caio, c (Sao Judas)

UT:
Diamoutene Souleymane (Pescara)
Regiuniussen Tore (rescissione contratto)
Bergougnoux Bryan (Chateauroux)

 

CALCIOMERCATO MILAN

AC Milan

IN:
Cassano Antonio, a (Sampdoria)
Emanuelson Urby (Ajax)
Van Bommel Mark (Bayern Monaco)
Vilà Didac (Espanyol)
Legrottaglie Nicola (Juventus)
Adiyiah Dominic (Reggina)

UT:
Ronaldinho Gaucho De Assis Moreira (Flamengo)
Onyewu Oguchi (Twente)
Montelongo Bruno (Bologna)

 

CALCIOMERCATO NAPOLI

SSC Napoli Calcio

IN:
Fernandez Lautaro (Tigre)
Ruiz Victor (Espanyol)
Mascara Giuseppe (Catania)
Petta Andrea (Siracusa)
Fernandez Federico (Estudiantes), lånad till juli 2011
Tim Matavz (Groningen), lånad till juli 2011

UT:
Rullo Erminio (Modena)
Bucchi Christian (Pescara)

 

CALCIOMERCATO PALERMO

Palermo Calcio: Unione Sportiva Città di Palermo

IN:
Andelkovic Sinisa (Maribor)
Kurtic Jasmin (ND Gorica)
Paolucci Michele (Siena)
Hoxha Jurgen (A.S.D. L'Aquila)
Gonzalez Pablo (Novara), lånad till juli 2011

UT:
Glik Kamil (Bari)
Ciaramitaro Maurizio (Modena)
Maccarone Massimo (Sampdoria)
Joao Pedro (Vitoria Guimaraes)
Carbonaro Paolo (Gela)

 

CALCIOMERCATO PARMA

FC Parma Calcio

IN:
Modesto Francesco (Genoa)
Calvo Arandes Antonio (Aris Salonicco)
Ferrari Gianmarco (Crociati Noceto)
Malatesta Simone (Carpi)
Palladino Raffaele (Juventus)
Amauri (Juventus)
Terron José Carlos (Terrassa)
Borini Fabio (Chelsea)

UT:
Antonelli Luca (Genoa)
Dellafiore Hernan Paolo (Cesena)
Paloschi Alberto (Genoa)

 

CALCIOMERCATO ROMA

AS Roma Calcio

IN:
-

UT:
Okaka Chuka Stefano (Bari)
Baptista Julio Cesar (Malaga)
Cicinho Cicero Joao De Cezare (Villareal)

 

CALCIOMERCATO SAMPDORIA

UC Sampdoria

IN:
Macheda Federico (Manchester United)
Icardi Mauro (Barcellona)
Laczko Zsolt (Debreceni)
Biabiany Jonathan (Inter)
Maccarone Massimo (Palermo)
Celjak Vedran (Zagabria)
Martinez Gilberto (Brescia)
Martella Bruno (Pescara)
Perticone Romano (Livorno)

UT:
Cassano, a (Milan)
Sammarco Paolo (Cesena)
Marilungo Guido (Atalanta)
Rossini (Sassuolo)
Fiorillo Vincenzo (Spezia)
Pazzini Giampaolo (Inter)
Fornaroli Bruno (Nacional Montevideo)
Cacciatore Fabrizio (Siena)
Accardi Pietro (Brescia)

 

CALCIOMERCATO UDINESE

Udinese CalcioIN:
Ighalo Odion (Cesena)
Ekstrand Joel (Helsingborgs)

UT:
Fabinho Fabio Ayres (Salernitana)
Jefferson Oliveira (Salernitana)
Floro Flores Antonio (Genoa)
Laurito Federico (Empoli)
Morosini Piermario (Vicenza)
Berget Jo Inge (Stromsgodset)
Forestieri Fernando (Empoli)

ROMA - BRESCIA 1-1



Roma:
Julio Sergio; Cassetti, Mexes, Juan, Riise; Perrotta, De Rossi, Simplicio (Menez 46); Totti, Borriello, Vucinic
.

Brescia: Arcari; Zebina, Bega, Zoboli; Zambelli, Filippini, C Zanetti (Lanzafame 67), Hetemaj, Berardi; Diamanti (Vass 83); Eder (Possanzini 74)

Betyg: Julio Sergio 6. Cassetti 6,5. Mexes 6,5. Juan 7. Riise 5. Perrotta 5,5. De Rossi 6. Simplicio 5,5. Menez 6,5. Totti 5,5. Borriello 6. Vucinic 5,5. Ranieri 5.

Trodde aldrig att jag skulle gäspa lika mycket som jag gjorde under gårdagens mållösa resultat mellan Milan och Lazio, men jag hade fel. Jag hade så fruktansvärt fel. Ett tråkigt och omotiverat Roma tappade poäng på hemmaplan och förutom ironin som bjöds på läktaren var det Brescia som stod för det största bollinnehavet i första halvlek. Även om Roma kom tillbaks hungrigare i andra halvlek med ett byte mellan Simplicio och Ménez blev inte Romas glädje långvarig när Borriello sköt sitt tionde mål för säsongen -utan Eder kvitterade för Brescia knappt tio minuter efter ledningsmålet.

Fler mål lyckades det inte bli utan ett bisarrt poäng var det enda Ranieris trupp kunde kamma hem. Hur sorgligt det än låter så tror jag många håller med mig om att Romas försvar var guld idag! I alla fall Mexés och Cassetti som kämpade aldrig förr men även brasilianaren som fyllde 32 år igår (hans bästa match på riktigt länge). Jag hoppas dock att Ranieri kommer med förändringar i Milano för det är väl på tiden att han inser att man inte kan ha hela Fantastic 4 (Totti, Vucinic, Borriello och Ménez) på plan!

Något vi i alla fall kan fira är ..

Napolis förlust mot Chievo och Palermos vinst över Juventus.

All respekt till åsnorna från norra Italien som fick Cavani och company på jorden igen! Vem hade förresten anat att Palermo skulle vinna över den gamla damen med 2-1?

Inte jag i alla fall!

Kan även berätta att det gick lika dåligt för Sampdoria som enbart kammat hem ett poäng de fyra senaste matcherna! Underbart eller vad?

Känner att jag inte borde fira för mycket för nu är det Inter som står näst på tur men jag blir faktiskt glad bara vi kammar hem ett poäg mot Leonardos trupp.

Eller nä..

Ranieri? Kan inte Loria få spela på söndag?


HEKTISKT SCHEMA FÖR ROMA

Februari månad har bara börjat men romaspelarna har ett hektiskt schema framför sig. Det snöiga vädret såg ju till att matchen mellan Bologna och Roma blev inställd i söndags men det är ingenting att sura över eftersom denna vecka innehåller två viktiga matcher men även sex viktiga poäng som Roma behöver för att hålla kampen om scudetton levande. Först ut är Brescia och vi minns allihop hur Italiens sämsta domare såg till att det senaste mötet slutade med en skandal. Carmine Russo är dock inte mannen som kommer döma matchen i Stadio Olimpico utan mannen som har fått den äran är ingen mindre än De Marco. Brighi, Adriano och Pizarro har fortfarande inte återhämtat sig men det har Riise och han kommer att börja från start! Som ni kanske vet blev det inga nya spelare för Roma under vinterns transfermarknad (var det bara jag som blev chockad när vi inte lånade en spelare i slutsekunderna?) och det kanske är lika bra eftersom fotbollsvärlden lider av Torresinfluensan jag helst inte vill prata om.

Brescia har däremot lagt vantarna på fem nya tillskott (Miljevic, Jonathas, Lanzafame, Zanetti och Accardi) men de har även en ny tränare. Beppe Iachini som blev sparkad i slutet av 2010 har fått en ny chans och Bresciafansen jublar förstås åt beskedet. Men med två raka förluster mot Palermo och Chievo är Brescia precis som Roma ute efter tre poäng. Lätt kommer det inte bli men det som är värt att nämnas är att klubben från norra Italien ligger nästsist i tabellen med enbart 18 poäng. Men vi skall heller inte glömma att Brescia vann över Sampdoria med 1-0 på hemmaplan i början av december så jag säger som jag alltid brukar säga -Roma är Roma och -Brescia är Bresica. Det vill säga allt kan hända. Är dock ganska säker på tre poäng och jag är förmodligen inte den enda som är det! På söndag reser Ranieris trupp till Milano för att skaka om Giuseppe Meazza och sätta stopp för Giampaolo Pazzinis galna rubriker! Mirko Vucinics mål i tilläggsminuterna på underbara Stadio Olimpico fick Inters förra tränare Rafael Benitez att koka av ilska men den blåsvarta truppen är som sagt ute efter revansch.

Leonardo har som ni vet gjort succé i Inter men om det blir succé när Roma möter dem på söndagskvällen återstår fortfarande att se. Inter kommer ju även att få möta Roma i Coppa Italias semifinal i april så går det inte bra denna helg är det bara att rista in den 20:e april i almanackan! Tuffare blir det även nästa vecka när Napoli kommer på besök och eftersom det blev förlust på Maradonas gamla arena Stadio San Paolo i det första mötet den här säsongen kommer det bli intressant att få se vilket lag som kommer få smaka på en segerpizza! Champions League närmar sig också med stormsteg (16/2) och visst är det en fördel att Roma börjar på hemmaplan? Shakhtar Donetsk är ganska säkra på en ukrainsk vinst men det kommer bli en gulröd vinst mina kära vänner! Hur som helst, tre poäng mot Brescia först! DAJE ROMA DAJE!

Romas uttagna trupp:
Lobont, Castellini, Juan, Mexés, Vucinic, Totti, Taddei, De rossi, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, G. Burdisso, N. Burdisso, Julio Sergio, Simplicio, Doni, Cassetti, Rosi och Ménez. Bolognas uttagna trupp: Accardi, Arcari, Baiocco, Benga, Berardi, Caracciolo, Daprelá, Diamanti, Eder, Filippini, Hetemaj, Lanzafame, Mareco, Possanzini, Sereni, Vass, Zambelli, Zanetti, Zebina och Zobolo.

Troliga startelvor: Roma:
Julio Sergio; Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise, De Rossi, Simplicio; Perrotta; Totti, Borriello, Vucinic. Brescia: Sereni; Zebina, Bega, Mareco; Zambelli, Filippini, Zanetti, Hetemaj, Berardi; Diamanti; Caracciolo.




GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN BATIGOL!

Romas framtid är fortfarande oklar (fem bud har lagts) så därför passar jag på att gratta en av världens bästa fotbollsspelare som fyller 42 år idag!



RSS 2.0