HELGENS HÖJDPUNKTER!BOLOGNA-ROMA: i convocati di Ranieri. C'è Menez. Out Riise e Brighi!Roma möter Bologna (eller Ekdals Bologna som Aftonbladet hade skrivit) på Stadio Renato Dall'Ara om mindre än 60 minuter och spänningen är mycket hög! Varken Riise (problem med vänster fot) eller Brighi (muskelproblem) finns med i Ranieris trupp men Antunes som vi inte sett på riktigt länge finns med i den uttagna truppen. Ménez skadades som ni vet mot den gamla damen men han börjar på bänken med Vucinic! Totti kommer däremot spela från start tillsammans med Borriello och det ryktas även att Castellini som inte fått så mycket speltid i Roma kommer börja bredvid Juan som inte gjort någon bra säsong! I senaste mötet mellan lagen lyckades Bologna vända en tråkig match till 2-2, men det kommer givetvis inte att ske igen! Borriello gjorde som ni kanske minns sitt första mål i Romatröjan men det var Rubin som bjöd på ett självmål i början av andra halvlek. Hjäten i Stadio Olimpico blev dock inte Borriello (eller Rubin för den delen) utan Di Vaio som nätade in två mål. Roma får idag akta sig för den forna lazialen som lyckats näta in lika många mål som Zlatan (13 mål) men även se till att kamma hem tre poäng för att gå förbi örnen ännu en gång! Är ganska säker på att matchen inte blir lika bedrövlig som förra gången men tycker ändå att ni ska hålla alla tummar och tår för Roma! Matchen visas på Canal + Sport 1 men kan även streamas!

Romas trupp:
Antunes, Julio Sergio, Borriello, G. Burdisso, N. Burdisso, Cassetti, Castellini, De Rossi, Doni, Greco, Juan, Lobont, Menez, Mexes, Perrotta, Rosi, Simplicio, Taddei, Totti och Vucinic.


Är det förresten bara jag som tror att Totti kommer näta idag?!


Troliga startelvor: BOLOGNA: Viviano, Garics, Esposito, Britos, Rubin, Casarini, Mudingayi, Della Rocca, Ekdal; Meggiorini, Di Vaio. ROMA: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Castellini, Taddei, De Rossi, Simplicio, Perrotta, Totti, Borriello.

- DAJE ROMA DAJE! DAMMI TRE PUNTI!

MATCHEN INSTÄLLD PGA SNÖSTORM!

DOMAREN AVBRÖT MATCHEN EFTER

16 SNÖIGA MINUTER! BOLOGNA MERDA!


STARTELVORNA: BOLOGNA: Viviano, Garics, Esposito, Britos, Rubin, Casarini, Mudingayi, Della Rocca, Ekdal; Meggiorini, Di Vaio. ROMA: Julio Sergio, Cassetti, Burdisso, Juan, Castellini, Taddei, De Rossi, Simplicio, Perrotta, Totti, Vucinic.

Amerikanisera mera? Del 2

Det snackas hej-vilt överallt på de italienska sidorna om dom fem amerikanerna som är redo att köpa en majoritet av den italienska klubben som varit till salu sedan en lång tid tillbaka. Jag förmodar att ingen vid detta läge missat att legenden Franco Sensi tackat nej till en försäljning av klubben redan innan hans död -men inte har det varit enkelt att vara i Rosella Sensis skor. Romas president som berättat i många intervjuer att hon inte vill släppa taget om klubben hennes fader en gång i tiden tog bättre hand om än sig själv väcker stor uppmärksamhet men det gör även hatet som supportrarna inte tvekar att visa upp. Det är dock inte det enda som expanderat under den senaste tiden utan skulderna kommer snart se till att familjen Sensi är ett minne blott.

Även om intresset alltid funnits har köparna fån jordens alla möjliga hörn antigen kommit med för skamliga förslag eller för lite pengar i kortet. Rosella lovar dock att framtiden kommer att förändras, men om hon kommer vara kvinnan som sitter på läktaren när Roma spelar på Stadio Olimpico återstår fortfarande att se. Eftersom den italienska median kommer med nya nyheter ett stup i kvarten kan det vara svårt att hänga med i svängarna men när det senaste ryktena berättar att det fortfarande finns en chans för Angelucci -som associerats med maffian- att ta över är det svårt att inte höja det ena ögonbrynet! Unicredit äger*, som ni kanske vet, hälften av klubben och vill -om amerikanerna fortfarande är redo att ta över- behålla en fjärdedel av AS Roma.

Men.. nu kommer vi till det värsta.. Aabar som också är delägare i Unicredit har fortfarande inte gett upp hoppet om den gulröda klubben. Det är i alla fall vad den italienska median skriver idag .. och det ryktas även att Aabar-fonden som ägs av ett par araber i Abu Dhabi vill höja priset på klubben för att precis som Unicredit dra in mer pengar på kalaset. Kort och gott kan man säga att -missförstå mig inte nu- araberna är köttet som hunden -amerikanerna i detta läge- är redo att gå flera mil för. Hur Angelucci kommer in i bilden har jag försökt luska ut men han nämns förmodligen för att visa att amerikanerna INTE är de enda som vill ta del av kakan -AS Roma-.

Det skrivs även att det finns en chans att amerikanerna kan äga 60 % av klubben och Unicredit 40 % men 20 % av dessa 40 % kan ägas av en italiensk investerare. Angelucci? Angelini? Unicredit har en lista..

Deadlinen för affären är den 31 januari.. alltså nu på måndag och hur nära amerikanerna egentligen är är det ingen som vet. Enligt flera italienska källor är Di Benedetto ute efter att köpa ett nytt hus i den eviga staden men när det kommer till den italienska median så är det som sagt mycket svårt att veta vad som är rätt eller fel. Som alla har förstått är Roma i behov av en enorm summa av pengar för att klubben skall fungera bättre än vad den gör just nu. Även om spelarna lovat att stanna i Roms bästa fotbollsklubb så är det även viktigt att citatet som De rossi* lät oss höra i somras INTE kommer på tal igen. Vi kan allihop göra en lista på vad Roma behöver och inte behöver men det viktigaste i denna stund är att klubben INTE förlorar sin själ!

Nya köpare brukar vanligtvis erbjuda guld och gröna skogar men eftersom jag inte hört någon idé från amerikanerna så är det svårt att avgöra om det antigen är negativt eller postivit. Di Benedetto "ledaren" har som ni hör, italienska rötter men det behöver som sagt inte betyda att han "tänker italienskt". Det vi dock måste fokusera oss på är hur ett eventuellt köp kommer gynna klubben men även att pengarna som Totti ville se en Shejk betala inte förstör den vackraste historian som vi tillsammans skrivit och upplevt. Hur många av er kommer inte pusta ut när affären är klar?!

Hoppas mitt inlägg har hjälpt er förstå hur situationen ligger till annars är det bara att fråga om något är oklart! SEMPRE FORZA ROMA!

* Unicredit äger 49% av Roma och Sensi-familjen 51%
* De rossi: - Jag kan tänka mig byta klubb för att hjälpa Romas ekonomi.
* Amerikanerna är villiga att betala mellan 120-130 miljoner euro.

VISSTE DU ATT ?


ROMA VIDARE TILL SEMIFINAL!JUVENTUS
: Storari, Motta (Grosso 72
), Bonucci, Chiellini, Grygera, Martinez,  Melo, Sissoko,  Pepe (Iaquinta 60′), Amauri (Krasic 46′), Del Piero.

ROMA: Julio Sergio, Cassetti, Mexés, N.Burdisso, Riise, Brighi (Taddei 40′), De rossi, Simplicio, Perrotta, Ménez (Borriello 46′), Vucinic.

Betyg: Julio Sergio 6.Cassetti 6,5.Riise 6,5.Mexés 7,5. N.Burdisso 7.De rossi 7. Brighi 6,5. Simplicio 7.Perrotta 7. Ménez 6,5. Vucinic 8,5. Taddei 6,5.Borriello 6,5.Ranieri 7,5.

Ännu ett lag är utslaget ur Coppa Italia - och allt är Romas förtjänst. Förra veckan var det Lazio som fick ta farväl av den italienska cupen men ikväll var det den gamla damen som förlorade på hemmaplan. Med Del Piero i startelvan var Del Neri säker på att hans trupp skulle ta ledningen men det blev inte riktigt som han tänkt sig när Roma i en stabil första halvlek imponerade och såg till att hålla nollan. Även om Ranieri gjorde ett överraskande byte i slutet av första halvlek mellan Brighi och Taddei var det det andra bytet som var det intressanta. En skadad Jeremy Ménez fick byta plats med Marco Borriello samtidigt som Juve passade på att byta Amauri mot Krasic.

Det hatfyllda mötet blev dock inte sig likt när Romas älskade montenegrin sköt Roma till ledning efter 64 intensiva minuter. Trots att det visades stort missnöje till domaren från Juventus sida lyckades de aldrig filma till sig en straff eller näta in ett tröstmål. Men ett nytt mål blev det i alla fall i tilläggsminuterna när Taddei säkrade vinsten åt Roma denna magiska kväll i Stadio Olimpico di Torino. Aquilani (som förresten inte fick spela) och company fäller tårar men Romas segertåg fortsätter. Nu är det dock Inter som väntar i semifinalen och det enda vi givetvis inte hoppas på är en repris från ifjol.


BREAKING NEWS
Amerikanisera mera?

Unicredit hade igår ett åtta timmars långt möte med amerikanerna som kopplats
samman med den gulröda klubben. Ingenting har avslöjats än men Rosella berättar
att framtiden ser mycket ljus ut. Framtiden ligger dock inte i Rosellas händer utan i
60-åriga Ricchard Di Bendetto som satt på läktaren när Vucinic frälste Roma mot
Inter i slutminuterna. Hur affären slutar får vi reda på de kommande dagarna.
Bytte ut Rockys huvud mot Tottis.. kanske lika bra?!

Roma spelar i alla fall imorgon kväll mot Juventus på Stadio Olimpico di Torino. Det blev oavgjort senaste gången lagen möttes i Serie A men lagen har inte mötts i Coppa Italia sedan 2006. Roma vann då första omgången på bortaplan och den gamla damen tog revansch på Stadio Olimpico. Lär bli intressant att få se vem av Del Neri och Ranieri som tar sig vidare till semifinal men även vilket lag som kommer ta ledningen! Del Piero tror inte på en gulröd vinst men han har haft fel flera gånger tidigare.

Även om Roma är Roma (det vill säga -allt kan hända) så tror jag inte att den randiga klubben från Turin kommer stoppa Romas segertåg. Juventus som kommer börja med Krasic på bänken har enbart kammat hem fem poäng de fem senaste matcherna - och Roma har faktiskt kammat hem dubbelt så mycket (13 för att vara korrekt). Kollar vi i tabellen märker vi även att Roma ligger före tjuventus och hur underbart är inte det?

Förutom Adriano så är det Borriello som är ett frågetcken inför morgondagens match, men Ranieri berättade i dagens koferens att han -antigen ikväll eller imorgon förmiddag- kommer att besluta om 22:an kommer få spela i Coppa Italias kvartsfinal. Pizarro är fortfarande inte 100% frisk men han är tillbaks i början av februari!Juventus uttagna trupp:
Motta, Chiellini, Felipe Melo, Sissoko, Grosso, Marchisio, Iaquinta, Del Piero, Amauri, Manninger, Aquilani, Bonucci, Grygera, Pepe, Martinez, Krasic, Storari, Costantino, Libertazzi och Sorensen.

Romas uttagna trupp:
Julio Sergio, Borriello, Brighi, G.Burdisso, N. Burdisso, Cassetti, Castellini, De Rossi, Doni, Greco, Juan, Lobont, Ménez, Mexés, Perrotta, Riise, Rosi, Simplicio, Taddei och Vucinic.

Troliga startelvor: Juventus: Storari, Grygera, Bonucci, Chiellini, Grosso, Martinez, Melo, Aquilani, Pepe, Iaquinta, Del Piero. Roma: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise, Taddei, De Rossi, Simplicio, Perrotta, Menez, Vucinic.En snabb uppdatering

- Mexés förlänger sitt kontrakt om MAX 10 D A G A R!

- Nicolás Burdisso har blivit uppkallad till det argentinska lanslaget den 9 februari för att spela mot Portugal i Schweiz.

- Juan kommer INTE spela i vänskapsmatchen mellan Brasilien- Frankrike den 9 februari.

- Adriano som skadade sin högra axel i Coppa Italia matchen mot Lazio har opererats och kommer inte vara tillgänglig för spel i minst en månad.

- Unicredit kommer idag ha ett möte med amerikanerna som är intresserade av Roma.

- Sampdorias nya spelare Maccarone kommer spela mot Napoli nu på söndag!

- Chelsea firade igår kväll sin andra raka vinst i ligan när Elmanders Bolton besegrades med 4-0 på Reebok Stadium. Drogba, Malouda, Anelka och Ramires stod bakom målen.

- Trots Inters förlust i helgen tror både Cesar och Samuel på scudetton.

- Behrami som Roma var ute efter spelar numera i Fiorentina!

- Det är nu officiellt att Van Bommel är Zlatans nya klubbkamrat.

- Inom de närmsta dagarna kommer Wolfsburgs spelare Barazagli bli en bianconeri.

- Mutus agent har berättat att rumänen kommer att spela i ett nytt lag den 31 januari, men skall man tro Mutu så kommer han inte lämna Fiorentina.

- Manchester United försäkrar fansen att Evra kommer att stanna i klubben. Det ryktas till och med att han kommer förlänga sitt kontrakt innan sommaren.

- Efter "incidenten" mot Bologna är det nu klart att Zarate är avstängd i tre matcher.

- Espanyols back Victor Ruiz är mycket mycket nära Napoli.

- Och sist men inte minst.. njut av klippet som Johan delade med sig:


ÄR INTE DET HÄR DET SÖTASTE DU SETT?


Sa ju till er att jag skulle hitta bilder på Vucinic son - Aleksandar Vucinic! Hittade till och med Ménez adress så jag känner mig som Rose i Two and a half men. Hahaha!

ALLT LJUS PÅ FRANCESCO TOTTI

Serie A fortsätter att imponera och Romas segertåg har bara börjat. Efter vinsten mot Lazio i Coppa Italia var det ingen tvekan om att Cagliari skulle åka på stryk på Stadio Olimpico. Kungen av Rom nätade in sitt 250:e mål i Romatröjan och glädjen var obeskrivlig när Roma fick gå före örnen i tabellen. Lazio som redan hade smakat på en förlust i mitten av veckan fick sin andra raka förlust serverad när Bologna lyckades stjäla tre poäng från Romas rivaler. Reja är ingen glad man men han är dock inte ensam för lika dåligt gick det för Leonardos Inter som förlorade mot inga mindre än Udinese. Di Natale toppar skytteligan för tillfället men Cavani är ute efter att vinna den. Segerpizza blev det i alla fall för Lavezzi när han efter Napolis vinst mot Bari berättade att scudetton känns närmare än någonsin. Mellan Sampdoria och Juventus blev det inga mål men på San Siro lyckades Cesena göra självmål innan Zlatan gjorde 2-0.

Givetvis var det inte enbart italienarna som hade en fantastisk fotbollsvecka utan både Arsenal och Manchester United såg till att kamma hem tre poäng för att hålla hoppet om ligaguldet levande. En efterlängtad vinst blev det även för Kenny Dalglish som inte hade några problem med att besegra Wolverhampton med 3-0. Torres stod bakom två mål och Meireles fick näta sitt andra mål för säsongen. Lika bra gick det tyvärr inte för Manchester City som förlorade mot Aston Villa på Villa Park men Tottenham som fick Bale skadad lyckades rädda ett poäng mot Newcastle i tilläggsminuterna. I Ligue 1 finns det inte så mycket att rapportera eftersom det inte spelades några matcher men i Coupe De France lyckades både Paris Saint Germain och Lille vinna sina matcher. Barcelona firade igårkväll sin fjortonde raka vinst i ligan och Baptista lyckades näta in sitt första mål i sin Málagatröja när hans nya klubb förlorade mot Valencia.

På torsdag möter Juventus Roma i Coppa Italia och är det bara jag som längtar?

ROMA - CAGLIARI 3-0


Roma
: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Riise, Simplicio, De Rossi, Perrotta, Taddei (65′ Ménez), Totti (93′ Brighi), Borriello (65′ Vucinic).

CAGLIARI: Agazzi, Pisano, Canini, Astori, Agostini; Biondini, Conti, Naingollan (25′ Laner); Cossu; Nenè (20′ Matri), Acquafresca (44′ Ragatzu).


Betyg: Julio Sergio 6. Cassetti 6. Mexés 7. Juan 6,5. Riise 6. Simplicio 6. De rossi 6,5. Perrotta 6,5. Taddei 6. Ménez 6,5. Totti 7. Borriello 5,5. Vucinic 6. Ranieri 6+.

Jag och Cagliari har ett speciellt band. Men inte på förhäxade Sant'Elia utan på Stadio Olimpico. Jag minns min första match på Romas hemmaplan. Det var 2006. En dag innan jul. Taddei gjorde en snygg bicicleta enbart fyra minuter efter att jag sett Romas maskot dansa runt på plan och hettan var enorm. Jag hade aldrig sett något liknande. Aldrig någonsin. Det var obeskrivligt. Magiskt. Tror knappast det finns några ord som kan beskriva känslan som får dig att känna dig som nyfödd. Du kramar främlingar. Du skriker med främlingar. Du hoppar med främlingar som du aldrig träffat tidigare men ändå känns det som om ni är bästa kompisar! Du står med kameran i högsta hugg och fotar allt. Planen. Stolarna. Främlingarna. Allt. Allt dina ögon vilar på -För det är så heligt. För allt känns så övernaturligt. Så kolossalt. För du hade inte ens reagerat om Superman flygit förbi dig -för du befinner dig redan i paradiset. I himmelen.

När matchen är över.. När förrädaren Mancini gör det andra målet känns allting som en dröm. Men du är så lycklig. Du vill inte vakna upp. Inte ens när Totti efter matchen står några meter ifrån dig och poliserna stoppar dig för att du exalterad som du är vill göra dina kompisar avundsjuka när du springer snabbare än Bolt för att ta en bild med din idol. Ditt allt. Totti. Så nära. Men ändå inte. För det är då du vaknar upp ur dina drömmar. Det är då du inser hur hemska Rossoblu utanför arenan är. Du ser människor bråka. Du ser människor skrika. Du ser blod. Du vill hjälpa till. Men du står still. Du rör inte dig för du vill somna om. Du vill tillbaks till drömmen du befann dig i. Du vill springa till Totti igen. Du vill se Taddei näta igen. Du vill så mycket. Du sluter ögonen igen och försöker känna det du kände för några minuter sedan men plötsligt tar främlingarna tag i din hand och stoppar en taxi för dig. Du står nu framför hotellreceptionisten och inser att din första match på Olimpico slutade med en succé.

För succé blev det igen när Roma besegrade Cagliari på hemmaplan denna vackra kväll. Tre fina magiska poäng såg Roma till att kamma hem mot Cagliari som inte ens var i närheten av Romas spelande. Totti som var avstängd i Coppa Italia matchen i onsdags firade idag sitt 250:e mål i Romatröjan och vackert var det när han via straff sköt Roma till ledning i den 21:a minuten. Men målkalaset tog inte slut här utan Perrotta ökade på i andra halvlek och Ménez som byttes in istället för Taddei såg till att matchen slutade 3-0 innan domaren blåste av fem tilläggsminuter. Även om Cagliari under ett antal gånger var nära att göra ett tröstmål var det Ranieris trupp som var det bästa laget. Många påstår att matchen inte var någon höjdare men jag kan tyvärr inte hålla med för Tottis mål -den kommer man aldrig glömma! Inte kommer man heller glömma hur De rossi och Mexés imponerade. Tre poäng människor! TRE POÄNG! Det säger allt. Roma är före Lazio i tabellen. Vad är det nu ni skall klaga på?
ROMA-CAGLIARI: i convocati di Ranieri. Ok Cassetti. Out Pizarro e Adriano

Efter 20 omgångar i Serie A är Roma fortfarande obesegrat på hemmaplan. Obesegrat! Det är faktiskt mitt nya favoritord -Obesegrat! Känns underbart att säga det! Nästan lika underbart som Romas fjärde raka derby della capitale vinsten i onsdags. Men ikväll väntar ett nytt uppdrag. Ett uppdrag som Rocky misslyckades med i sin sjätte rockyfilm -nämligen att vinna! Kommer Cagliari att stoppa Romas segertåg?

Självklart inte! För med det självförtroendet Roma bär på just nu kommer den sicilianska klubben att få smaka på den underbaraste revanschen en klubb kan få. Om det blir en revansch á la Rocky i trean åtestår fortfarande att se men jag är mycket säker på att Ranieri inte tänker låta Cagliari få vinna sin tredje raka match i ligan.

Adriano är som de flesta redan vet är borta i en hel månad pågrund av den hårda duellen han fick smaka på i de första minuterna mot Lazio men vi kan däremot räkna med Cassetti som var frånvarande i derby della capitale. Även J.Sergio är tillbaks i buren och det intressanta denna kväll är vem som kommer börja från start! Det ryktas att det kommer bli M-T-B istället för M-T-V men jag blir givetvis glad bara Ménez får starta. Fransosen är som jag nämnt tidigare Romas framtid och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att han nätar denna vackra kväll i världens finaste Stadio Olimpico.

Jag tänker dock inte sitta och skriva vem i Cagliari Roma måste akta sig för -för det enda som krävs av Ranieris trupp är att försvaret spelar som om det vore mellan liv och död. Backarna måste akta sig rejält för de röda korten och Juan måste imponera på oss för att vi skall kunna förlåta honom för de senaste matcherna han presterat mycket dåligt i. Den uttagna truppen är: Julio Sergio, Borriello, Brighi, G. Burdisso, Cassetti, Castellini, De Rossi, Doni, Greco, Juan, Ménez, Mexés, Perrotta, Riise, Rosi, Simplicio, Taddei, Totti och Vucinic.

Troliga startelvor:
Roma: Julio Sergio, Cassetti, Mexés, Juan, Riise, Simplicio, De Rossi, Perrotta, Ménez, Totti och Borriello. Cagliari: Agazzi, Pisano, Canini, Astori, Agostini, Biondini, Conti, Nainggolan, Cossu, Matri och Acquafresca.

- DAJE ROMA DAJE! DAMMI TRE PUNTI!


FOTBOLLSORGASM


ROMA - LAZIO 2-1

HEJ MINA ÄLSKADE ROMANISTI! Hur mår ni idag?

Var det bara jag som vaknade upp med ett leende efter gårdagens fantastiska vinst? Var det bara jag som skakade när domaren blåste av gårdagens match? Var det bara jag som räckte tungan till Zárate och hans lagkamrater när matchen var över?

Var det bara jag som skrek och låtsades att jag var i Olimpico när jag såg barnen skrika av glädje? Var det bara jag som hoppade på sofforna efter slutsignalen? Var det bara jag som spelade Roma Roma Roma på repeat hela natten lång?

Var det bara jag som kände jordbävningen? Var det bara jag som googlade ritcherskalan när Simplicio sköt vårt älskade Roma till vinst? VAR DET BARA JAG SOM BYTTE BAKGRUND NÄR ROMA VANN SIN FJÄRDE RAKA DERBY DELLA CAPITALE VINST?!

Var det bara jag som njöt av de vilda glädjescenerna? Var det bara jag som önskade att Totti fanns på plats när hela laget firade? Var det bara jag som ville hoppa efter De rossi när han hoppade upp i målet? Var det bara jag som började gråta av glädje?

VAR DET BARA JAG SOM KOLLADE HIGHLIGHTSEN OM OCH OM IGEN?

Lycka mina vänner, det är inte hur många skor eller pengar ni har. Det är när Roma efter en blek insats i första halvlek tar hela Stadio Olimpico med storm.

Det är när Borriello skjuter straffen som får hela Curva Sud att andas in glädje, som får varenda gulröd supporter att sukta efter seger! Det är när den arga bin i din mage plötsligt förvandlas till en vacker fjäril efter att Simplico visat sina sambrarötter.

Det är när du ser ditt favoritlag köra över sina ärkefiender.

Jag skakar. Det gör jag fortfarande.

Jag hade så många klagomål. Ville drämma till Ranieri. Fråga honom varför han låter Adriano spela, fråga honom varför han är så dum och inte låter Ménez och Vucinic få starta. Fråga honom vilken hjärna han tänker med, vilken imbecill hjärna han går runt och tänker med! Men tankarna mildras. För Julio Sergio imponerar!

Och herregud vad han imponerar!


Första bytet. Check. Andra bytet. Check.

Nu var det dags att röra om i grytan! Nu var det dags att tystna Curva Nord!

Ménez går in och visar vad han går för. Han visar sina lagkamrater, sin tränare och sina supportrar varför en ung fransos skall tas på allvar när han direkt när han går in på plan visar vilken makalös talang han är. Häpen och exalterad som jag är, blir jag chockad över den dramatiska förändringen Roma bidrar med i andra halvlek.

Även om Hernanes fyra minuter efter Borriellos straff kvitterar för Lazio var det i den 76:e minuten euforin skapades. Simplicio. S-I-M-P-L-I-C-I-O! Älskade Simplicio skjuter Roma till vinst! Och han gör det så fint när han assisteras av ingen mindre än Ménez!

LAZIO? WHO?

Ah, de vidriga bönderna som spenderade elva år i Serie B ville ha revansch!

Men snipp snapp snut var Lazios saga i Coppa Italia slut!

ÄR-INTE-DET-GLÄDJE-SÅ-VET-JAG-INTE-LÄNGRE-VAD-GLÄDJE-ÄR!

Fast innan Roma möter Juventus i Coppa Italia den 26:e januari är det först och främst Cagliari som skall slaktas nu på lördag (22 januari)!

Och Pssst.. Italiensk press har skrivit att Méxes är redo att förlänga kontraktet!

KAN MAN FÅ BÄTTRE NYHETER? KAN MAN? TROR INTE DET VA!

SEMPRE FORZA ROMA! SEMPRE FORZA GRANDE ROMA!


ROMA: Julio Sergio, N.Burdisso, Mexés, Juan, Riise, Simplicio, De Rossi, Greco (Vucinic 46′), Adriano (Ménez 46′), Borriello.

LAZIO: Berni; Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu; Brocchi (Bresciano 80′), Ledesma, Gonzalez (Mauri 86′); Mauri; Kozak (Floccari 74′), Zarate.

Betyg:
Julio Sergio 6,5. N.Burdisso 5,5. Mexés 6. Juan 5. Riise 6,5. Brighi 6. De rossi 6,5. Greco 5. Ménez 7. Simplico 6,5. Adriano4. Vucinic 6,5. Borriello 7. Ranieri 5,5.

ROMA DUE LAZIO UNO

Jag är kär. Kär i världens bästa lag. Kär i världens finaste lag.

Jag är kär i Borriello. Kär i Simplicio. Kär i hela AS ROMA.

Kolla på tabellplaceringen sa de och skrattade.

Kolla på de fyra senaste derby della capitale matcherna svarade jag med ett leende!

Magi. Eufori. Orden är många och synonymerna likaså, men säg mig Lotito,

- hur kändes det att se ditt lag förlora från läktaren?VARNING FÖR KÄNSLIGA TITTARE!


Då är den stora dagen här om några timmar och jag är mycket säker på att jag inte är den enda som längtat! Jag har räknat dagarna och jag har njutit av fina youtubeklipp från de tre senaste derby della capitale matcherna men även skrattat åt massa "underbara" bilder på en av världens smutigaste fotbollsspelare. Även om Lazio är ute efter revansch från november så känner jag mig mycket säker på en Romaseger i Coppa Italia. Truppen som Ranieri tagit ut ser ut som följande: CASTELLINI, JUAN, MEXES, ADRIANO, VUCINIC, TADDEI, DE ROSSI, RIISE, PERROTTA, BORRIELLO, GRECO, G. BURDISSO, JULIO SERGIO, N. BURDISSO, SIMPLICIO, DONI, BRIGHI, CASSETTI, ROSI, MENEZ. Totti (AVSTÄNGD I FYRA MATCHER) missar alltså derby della capitale IGEN men Julio Sergio är klar för spel. I startelvan hittar vi bland annat Ménez och Vucinic men det är dock fortfarande oklart om Cassetti kommer att spela mot Lazio. Men inga sura miner här för nu är det snart dags att fira den fjärde raka derby della capitale vinsten! SEMPRE FORZA ROMA E SEMPRE LAZIO MERDA!Troliga startelvor: ROMA: Julio Sergio, Cassetti?, Mexes, N. Burdisso, Riise, Perrotta, De Rossi, Greco, Menez, Vucinic, Borriello. LAZIO: Berni; Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu; Brocchi, Ledesma, Gonzalez; Mauri; Floccari och Zarate.HAR CHELSEA VÄNT OTUREN?

Det har varit en fullspäckad helg full av sjuka resultat i fotbollsvärlden. Chelsea som sakta men säkert börjar återta sin form är med i leken igen och förstaplatsen de tog farväl utav för några månader sedan står högst upp på Ancelottis önskelista! Han är dock inte enbart ute efter nya trepoängare utan det har snackats flitigt om nya spelare till den blåa truppen som är sju poäng bakom ligaledarna Manchester United.

En spelare som varit het på tapeten är Evertons 28-åriga spelare Steven Pienaar. Enligt engelsk press är han redan klar för Chelsea men detta glädjer givetvis inte Tottenham som varit ute efter samma spelare. Det har även snackats om en "ny Drogba" till laget och skall man tro vad som skrivs just nu är Romelu Lukaku som även Arsenal försöker lägga vantarna på mycket nära Chelsea. Men ett kontrakt kan dröja -för 17-åringen berättar i sin senaste intervju att en flytt till PL kan ske nästa säsong.

Borta i Manchester Stadium var Wolverhampton mycket nära en skräll men Manchester City lyckades vinna med 4-3 (Téves som varit superhet denna säsong delar nu förstaplatsen i skytteligan med Berbatov). Arsenal vann däremot enkelt över West Ham och Manchester United vägrade förlora mot Tottenham. Den omtalade matchen slutade nämligen 0-0 och Dalglish Liverpool kammade hem ett poäng mot Everton.

I kära Frankrike är det fortfarande Lille som ligger etta i tabellen. Klubben som imponerat stort de senaste månaderna i den franska ligan har inte vunnit Ligue 1 på mer än 50 år men i slutet av maj kan de vara laget som får lyfta den prestigefyllda pokalen. Den 24-åriga talangen Moussa Sow leder just nu skytteligan och hans lagkamrat Gervinho som de flesta minns från Fotbolls-VM ligger på fjärdeplats.

Det är ingen tvekan om att Lille spelar vackrast fotboll i Ligue 1 just nu -men Paris Saint Germain ligger inte så långt efter utan det skiljer sig bara ett poäng mellan klubbarna. Toppmötet mellan Marseille och Bordeaux slutade med en vinst åt hemmalaget på Vélodrome. Trots att Bordeaux kom tillbaks i andra halvlek och var under flera tillfällen nära att kvittera var det Marseille som stod som segrare.

Ett annat lag som stod segrare på Camp Nou är Barcelona. Baptistas Málaga krossades av Barcelona med 4-1 men det är inte det som är det lustiga utan Mourinhos Real Madrid skämde ut sig på Estadio de los Juegos Mediterráneos. Oavgjort mot ligans bottenlag Almería är kanske ingenting Real Madrids supportrar hurrar över men det får mig att tjuta av skratt för nu är de faktiskt fyra poäng bakom Barcelona.

Är det förresten någon som minns Roberto Carlos? Kolla vad han gjorde igår:


CESENA - ROMA 0-1


Cesena:
Antonioli, Dellafiore, Pellegrino, Von Bergen, Lauro, Sammarco (Caserta 67′), Colucci, Parolo, Giaccherini, Jimenez, Budan (Bogdani 80′).

Roma: Doni, Cassetti (Rosi 60′), Juan , N.Burdisso, Riise, De Rossi, Simplicio, Menez (Borriello 80′), Perrotta, Vucinic (Adriano 80′), Totti.


Romas betyg:
Doni 6.Cassetti 6.Juan 5,5. N. Burdisso 7.Riise 6.Simplicio 6,5. De rossi 6. Perrotta 6. Ménez 6. Totti 6. Vucinic 6. Rosi 6. Adriano 6. Borriello 6. Ranieri 6.

Det är verkligen fascinerande hur Guds hand förföljt fotbollen alla dessa år. I slutet av 80-talet var det många som var säkra på att det inte skulle ske igen, men efter många generationer och många nya fotbollsspelare vägrar Guds hand försvinna ur fotbollshistorien utan den försöker år efter år hitta en ny arvinge. Titeln som Diego Armando Maradona kunde lägga till i sin meritlista ville idag på Stadio Dino Manuzzi ge glädjen åt 25-åriga Cesenaspelaren Giaccherini som började fira allt för tidigt när han fick för sig att han spelade mot England i kvartsfinalen av fotbollsmästerskapet 1986.

Glädjescenarna försvann dock kvickt när målet blev bortdömt av domaren Giannoccaro som en kvart tidigare hade blåst av en mållös första halvlek där Roma radade upp chanser efter chanser. Efter 88 minuter av frustration blandat med offside och flera skott på mål var det tre män som stod bakom en show. Pellegrino såg nämligen till att sjöhästarna hoppade upp av ilska efter att Borriello skjutit i krysset och Romas forna målvakt Antonioni räddat Adrianos skott. 1-0 var precis det jag ville se för fem månader sedan men den som väntar på något gott väntar tydligen aldrig för länge.

Med tre färska poäng står Roma fortfarande fyra i tabellen före Juventus som vann över Bari med 2-1 på hemmaplan denna eftermiddag. Aquilani frälste den gamla damen i den 80:e minuten och Lazio kammade sorgligt nog hem tre poäng mot Sampdoria i den 85:e minuten via Kozák. Inter vann igår kväll över Bologna på Giuseppe Meazza med 4-1 trots att Dejan Stankovics första mål var en solklar offside. Den stora hjälten blev dock inte Eto'o med sina två mål utan Javier Zanetti som spelade sin 519:e match för Inter hyllades rejält av de svartblåa fansen när han byttes ut i andra halvlek.

Mållöst slutade det däremot mellan Napoli och Fiorentina på Stadio San Paolo där viola imponerade starkt på lördagskvisten och oavgjort blev det för Zlatans Milan när Lecce räddade ett poäng i den 82:e minuten via 27-åriga uruguayanen Rubén Oliviera. För Romas del är det nu Lazio som väntar i Coppa Italia och det enda jag har att säga är:
1 Milan Milan 19 40
2 Napoli Napoli 20 37
3 Lazio Lazio 20 37
4 Roma Roma 20 35
5 Juventus Juventus 20 34
6 Inter Inter 18 32
7 Palermo Palermo 20 31
8 Udinese Udinese 20 30
9 Cagliari Cagliari 20 26
10 Sampdoria Sampdoria 19 26
11 Fiorentina Fiorentina 19 24
12 Chievo Chievo 20 23
13 Genoa Genoa 19 23
14 Parma Parma 20 22
15 Catania Catania 20 22
16 Bologna Bologna 20 22
17 Cesena Cesena 19 19
18 Brescia Brescia 20 18
19 Lecce Lecce 19 18
20 Bari Bari 20 14


HELGENS HETASTE MATCHERRoma åker till den italienska regionen Emilia- Romagna för att kamma hem tre
poäng mot sjöhästarna som klarade oavgjort mot vargarna i öppningsmatchen
på Olimpico. Nu är det upp till bevis för den romerska klubben att imponera mer
än Cesenas målvakt Antonioli som vann scudetton med Roma för tio år sedan.
Totti börjar denna gång inte på bänken utan han spelar från start tillsammans
med Ménez och Vucinic. Eftersom Lobont fortfarande inte är hundra procent
frisk och J.Sergio blev utvisad mot Sampdoria är det Doni som får stå i mål.
Cesena har tre raka matcher utan förlust och förlorade senast den 5:e
december hemma mot Bologna med 0-2. Trots den bisarra förlusten mot
Sampdoria förra veckan står favoriterna Roma fortfarande fyra i tabellen.

Troliga startelvor:

Cesena: Antonioli; Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Lauro; Caserta,
Colucci, Parolo; Giaccherini, Jimenez; Budan.

Roma: Doni; Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise; Simplicio, De Rossi,
Perrotta; Menez; Totti, Vucinic.Cercis första match i den lilla tröjan slutade oavgjort mot Napoli på Batigols
gamla fotbollsarena Stadio Artemio Franchi. Cavani tog ledningen efter åtta
minuter och D'Agositino kvitterade i början av andra halvlek. Med tio man
mindre i den 65:e minuten lyckades Fiorentina rädda ett poäng trots alla
chanser som kom från båda hållen, men oavgjort kommer det inte sluta
denna gång - i alla fall inte om Cavani som låg bakom ett hattrick mot
Juventus får som han vill. Mihajlovics trupp har inte förlorat sedan den
11:e december men en ny förlust på Stadio San Paolo kommer
förmodligen att ske. Håll ögonen på Lavezzi och Cavani.

Troliga startelvor:

Napoli:
De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio,
Gargano, Pazienza, Dossena; Sosa, Lavezzi; Cavani.

Fiorentina: Boruc; Comotto, Gamberini, Kroldrup, Pasqual;
Marchionni, D’Agostino, Montolivo, Santana; Babacar, Gilardino.Med Buffon tillbaks i truppen har lagets självförtroendet stigit till toppen.
Trots den stora förlusten mot Napoli gick det bättre för Del Neris Juventus
i Coppa Italia när Russo blåste av en 2-0 vinst till den svartvita klubben mot
Catania som fick se Toni bli skadad i första halvlek. Bari ligger fortfarande
sist i tabellen men kan glädjas åt 1-0 vinsten i öppningsmatchen mot Juve på
Stadio San Nicola. Tupparna förlorade förra veckan mot Bologna -men om det
blir en ny förlust mot den gamla damen återstår fortfarande att se. Skall vi tro
den maskerade Amauri så blir det tre poäng till Juventus .. men om Okaka
lyckas krossa dem klättrar Bari upp i tabellen!

Troliga startelvor:

Juventus: Buffon; Grygera, Bonucci, Chiellini, Grosso; Krasic,
Marchisio, Aquilani, Pepe; Del Piero, Amauri.

Bari: Gillet; A Masiello, Belmonte, Gilk, Raggi; Alvarez, Donati,
Gazzi, Rivas; Okaka, Kutuzov.Lazio firade sin 111-årsdag förra söndagen med en förlust mot Lecce men
eftersom ingen/inget skall firas denna vecka är det nog dags för Sampdoria
att akta sig för den ilskna örnen. Guberti frälste sitt lag på hemmaplan mot
sitt gamla lag i slutminuterna men Pazzini som började på bänken förra
veckan är sugen på en ny vinst nu när han spelar från start. Blir det en ny
vinst för Sampdoria utan Cassano eller lyckas Lazio få sin revansch? Alla
frågor besvaras givetvis denna söndag så se till att vara beredd på en het
match som kommer sändas direkt från Stadio Olimpico.

Troliga startelvor:

Lazio: Muslera; Lichtsteiner, Dias, Diakite, Radu; Ledesma, Brocchi;
Zarate, Hernanes, Mauri; Floccari.

Sampdoria: Curci; Zauri, Volta, Accardi, Ziegler; Tissone, Palombo,
Tissone,Guberti; Pazzini, Macheda.Det är förmodligen ingen som har missat Leonardos succé i Inter och det
komiska är inte att han försäkrar Milanfansen att han inte är en svikare
utan att Inter för första gången på riktigt länge fått smaka på den saknade
glädjen Benitez hade svårt att producera. Med två raka vinster i ligan är
det nästan svårt att tro att Sneijder är skadad -men Cambiasso som stod
bakom två mål mot Catania är hetare än någonsin. Den svartblåa klubben
tror fortfarande på scudetton som många lag denna säsong är ute efter så
en ny trepoängare mot Bologna borde inte vara så svårt för brasilianaren
som försöker få Kaka till klubben. Mållöst blev det förra gången lagen
möttes men Eto'o skall givetvis se till att ändra nollan.

Troliga startelvor:

Inter:
Castellazzi; Maicon, Cordoba, Lucio, Chivu; Zanetti, Cambiasso,
Thiago Motta; Stankovic; Eto’o, Milito.

Bologna: Viviano; Garics, Portanova, Britos, Rubin; Casarini, Mudingayi,
Della Rocca; Ekdal; Ramirez, Di Vaio.Ett av de Englands hetaste lag -Tottenham är ute efter revansch och
eftersom de spelat oavgjort mot Chelsea och kammat hem tre poäng
mot Arsenal borde en hämnd inte vara så svår att utföra. Förlusten
mot Manchester United i slutet av oktober har varit svår att glömma
men Harry Redknapp är beredd på det värsta. Strusarna får klara
sig utan Luka Modric men det ryktas att Niko Kranjcar kommer få
göra sin debut. Ferguson som inte förlorat en enda match i ligan
denna säsong leder fortfarande ligan och skall man tro experterna
så kommer hemmapubliken på White Hart Lane att få jubla.

Troliga startelvor:

Tottenham:
Cudicini; Corluka, King, Bassong, Assou-Ekotto; Lennon,
Palacios, Huddlestone, Kranjcar; Defoe, Crouch.

Manchester United: Foster; O’Shea, Brown, Vidic, Evra; Valencia,
Fletcher, Carrick, Nani; Berbatov, Rooney.Chelsea visade förra veckan ett målkalas mot Ipswich som Arsenal föll
mot i FA-cupen. Men lika bra gick det desvärre inte veckan innan när
Boswinga stod bakom ett självmål mot Wolverhampton som låg sist i ligan.
Ancelotti har inte haft det lätt de senaste månaderna men han försäkrar
supportrarna att oturen har vänt och att Blackburn kommer vara det första
laget som får smaka på enorm vrede av den obärmhärtiga italienaren.
1-2 slutade den senaste matchen till Chelsea men om det blir tre poäng
även denna gång förblir en gåta tills domaren blåser av matchen..

Troliga startelvor:

Chelsea:
Cech, Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Essien, Lampard, Ramires,
Malouda, Drogba, Anelka.

Blackburn: Robinson, Salgado, Nelsen, Samba, Givet, Pedersen, Dunn,
Olsson, Hoilett, Diouf, Benjani.Manchester City ligger enbart två poäng bakom rivalerna Manchester
United och behöver givetvis tre poäng för att fortsätta striden om liga-
guldet som de inte fått lyfta på mer än 40 år. Den senaste matchen
på Molineux chockade många och sorgen var ett faktum när vargarna
imponerade på sin hemmaplan då matchen slutade 2-1. Men en
superhet Tevez som ligger på andraplats i skytteligan har fått en
ny kompanjon att spela med. Herren jag pratar om är ingen mindre
än Dzeko som kommer få börja från start på lördag!

Troliga startelvor:

Manchester City:
Hart, Richards, Kompany, Lescott, Kolarov, De Jong,
Barry, Toure Yaya, Silva, Tevez, Dzeko.

Wolverhampton: Hennessey, Zubar, Stearman, Berra, Ward, Jarvis,
Foley, Jones, Milijas, Hunt, Doyle.Barcelona fortsätter att ta världen med storm. Efter att Messi utnämts till
världens bästa fotbollsspelare och gjort ett fantastiskt hattrick i cupen
mot Real Betis ställs hans lag mot Málaga. Ligaledarna har inte förlorat
i ligan sedan den 11:e september och en förlust på Camp Nou denna
söndag kommer definitivt inte att ske. Málaga har två raka utan förlust
men förlorade stort mot Atletico Madrid innan jullovet. Kommer Guardiolas
trupp att imponera ännu en gång? Ja. Kommer Messi fortsätta bomba in
mål? Ja. Kommer Barcelona vinna? Ja, ja och åter ja. Håll ögonen på
Málagas nya fotbollspelare Baptista som spelat i Roma..


Troliga startelvor:

Barcelona: Valdes, Alves, Busquets, Maxwell, Abidal, Xavi, Mascherano,
Iniesta, Pedro, Messi, Villa.

Málaga: Arnau, Mtiliga, Weligton, Demichelis, Gamez, Juanito, Apono,
Duda, Ramos, Owusu, Rondon.Den franska ligan har varit saknad men nu när juluppehållet äntligen är över
är det en match som skall se till att Stade Vélodrome får jubla som aldrig förr!
Marseille som stod som ligasegrare förra säsongen har tre raka matcher
utan förlust men behöver tre poäng för att klättra upp i tabellen som Lille
leder för tillfället. Gervinhos lag kan dock få kyssa förstaplatsen farväl om
de inte vinner över Nice för då kan PSG återta sin gamla plats om de lyckas
vinna över Sochaux. Bordeaux har dock inte förlorat i ligan sedan den 23:e
oktober men ligger två poäng bakom Marseille som ligger på femte plats..

Troliga startelvor:

Marseille:
Mandanda, Kabore, M'bia, Diawara, Heinze, Cisse, Gonzalez,
Remy, Valbuena, Ayew, Brandao.

Bordeaux: Carrasso, Tremoulinas, Ciani, Fernando, Andrietti, Wendel,
Diarra, Plasil, Fahid, Gouffran, Modeste.

LATEST NEWS

- Mexés kommer INTE spela mot Cesena. Kanske mot Lazio.

- Borriello kan få börja på bänken mot Cesena för att göra plats för M-T-V.

- Gianluigi Buffon som inte spelat i Serie A på 243 dagar gör comeback mot Catania i Coppa Italia ikväll. Toni & Del Piero är med i startelvan men Motta börjar på bänken..

- Förrädaren Mancini har återvänt till sitt hemland. Atletico Mineiro är hans nya klubb!

Det är nu officiellt att Cicinho lånats ut till Villarreal.

- Milan är ute efter Criscito och Lazios tränare vill köpa Sculli.

- Van Bommels agent försäkrar pressen att han inte haft någon kontakt med Milan.

- Pizarro och Taddei var tillbaks på träningen idag, men Totti och Juan saknades.

- Giannoccarro kommer döma matchen mellan Cesena- Roma.

- Ipswich som förlorade mot Chelsea med 0-7 vann över Arsenal med 1-0.

- Liverpool fick smaka på en ny förlust. Mot Blackpool.

- Den tyska ligan startar imorgon och den franska ligan drar igång på lördag!

- Messi gjorde hattrick mot Real Betis som fick stryk av Barcelona med 5-0 i Kings Cup.

7 dagar kvar ..
MESSI VANN GULDBOLLEN

Ny vecka, nya tag och ny match att se fram emot! Juan har bett om förlåtelse och Totti har gjort en ny vodafonereklam! Men det är knappast lika intressant som påhitten den italienska median skrev om igår. När jag fick läsa att L.A Galaxy var ute efter Totti kunde jag inte låta bli att skratta! När jag sedan fick läsa kommentarena folk hade skrivit blev det för mycket. Förstår fortfarande inte hur EN NORMAL MÄNNISKA kan gå på sådana rykten?! Det är ju mer troligt att vi får se Hulken le eller Superman utan sin mantel, men jag fick mig i alla fall ett gott skratt så jag ska väl inte klaga!

Något annat som fick mig att skratta är vinnaren av Guldbollen. Priset tilldelades för andra gången i rad till Lionel Messi och Mourinho som blev vald till världes bästa fotbollstränare i gårdagens gala är inte den enda som är besviken. Xavi borde ha vunnit den, inte Iniesta, inte Messi -utan Xavi! För är det någon i Barcelona som är värd det prestigefyllda priset så är det den 30-åriga killen från Katalonen.

Precis som jag hade förutspått hamnade Ronaldinho i Adrianos gamla klubb, Flamengo. Ett fyraårs-kontrakt blev officiellt för några timmar sedan och är det bara jag som undrar om det kommer förändra Adrianos tankesätt? Även om han förnekat att han inte tänker återvända till sitt hemland på några år så tippar jag på att han kommer packa sina väskor -om, låt oss säga, ett år? Eller efter sommaren? Hade faktiskt inte fällt några tårar om han helt plötsligt bestämmer sig för att "ta en liten semester"..

En liten fågel viskade i mitt öra att Totti inte är den enda som är missnöjd med Ranieri utan även De rossi och Candela. Det hade inte förvånat mig om mister fått sparken om några månader för det går ju trots allt fortfarande rykten om att Ancelotti kan hamna i Italien redan denna sommar. Skall jag vara ärlig så vet jag inte vad jag ska tycka om detta.. Ancelotti vann ju ligan med Chelsea förra säsongen men han befinner sig just nu ute på den hala isen tillsammans med Ranieri. Är det någon som vågar ta på sig sina skridskor och lämna en kopp kaffe till dem? Inte? Då får jag väl göra det själv!
HELGENS HÖJDPUNKTER
SAMPDORIA - ROMA 2-1


Sampdoria:
Curci, Zauri, Lucchini, Gastaldello, Ziegler, Koman, Palombo, Poli (Mannini 80′), Guberti, Marilungo (Pazzini 62′), Pozzi (Macheda 76′).

Roma: Julio Sergio, Cassetti, Mexes (Juan 46′), Burdisso, Riise, Perrotta, Brighi, Greco (Totti 90′), Menez ( Doni 55′), Vucinic, Borriello.


Romas betyg: Julio Sergio 6, Doni 6, Cassetti 6, Mexes 6,5, Juan 3, Burdisso 6,5, Riise 6, Perrotta 6, Greco 5,5, Brighi 6, Menez 6, Vucinic 7, Borriello 6, Ranieri 6.

Röda kort: Julio Sergio (55´), Lucchini (85´), Gastaldello (90´).

Mardrömmen vill inte ta slut..

Drömde att en man hade brytit sig in i mitt rum för att strypa mig. Men det gjorde han inte -för jag bad honom gråtandes att inte döda mig eftersom jag inte ville missa Sampdoria- Roma. Det fick han att försvinna -men fick mig att vakna upp eftersom jag insåg att det enbart var några minuter kvar tills matchen skulle dra igång. På bänken satt De rossi bredvid Totti som slängde en slängkyss till sina supportrar innan domaren några sekunder efter blåser igång det hatfyllda mötet på Stadio Luigi Ferraris.

Pazzini syntes inte till i Sampdorias startelva men det gjorde Guberti. Hos Roma var det Borriello som tillsammans med Vucinic skulle frälsa Roma denna soliga morgon i Genoa och visst gick det bra när montenegrinen i andra matchen i rad nätar in för Roma. Efter 17 minuter fortsatte Roma att imponera när backlinjen skötte sig utmärkt tills Ranieri i början av andra halvlek överraskar oss alla och byter in Juan istället för en fenomenal Mexés som inte fick fortsätta spela eftersom man inte ville riskera en skada.

Som en blixt från en klar himmel fortsätter överraskningarna när Juan gör en tabbe som heter duga. Hans bakåtpass ser inte enbart till att Julio Sergio får se rött efter att han kastat sig på Palombo utan även att Sampdorias Pozzi kvitterar via straff som Doni inte hade någon chans att rädda. Med tio spelare på plan fick Roma fortsätta spela utan Ménez för att rädda ett poäng, men efter en ny tabbe av Juan lyckas Romas forna spelare Guberti skjuta tre poäng till Sampdoria. 2-1. Igen. Ingen revansch..

Och inget vackert avslut -för precis som ifjol lyckas Sampdoria skaka om Ranieris trupp. Jag skulle kanske inte ha vaknat ur mardrömmen men mannen som bröt sig in i mitt rum visste tydligen att Roma skulle förlora. Han ville att jag skulle lida. För det är exakt det jag gör just nu. Var så himla säker på en vinst men precis som för 259 dagar sedan lyckas Sampdoria chocka oss alla. Men inte enbart Sampdoria utan även Juan som blev matchens största syndabock. FORZA ROMA SEMPRE E COMUNQUE!

SAMPDORIA-ROMA: i convocati di Ranieri. Out Adriano, Taddei, Pizarro e Lobont!

Den uttagna truppen:

CICINHO, CASTELLINI, JUAN, MEXÉS, VUCINIC, TOTTI, DE ROSSI, RIISE, PERROTTA, BORRIELLO, GRECO, JULIO SERGIO, N. BURDISSO, SIMPLICIO, DONI, BRIGHI, PENA, CASSETTI, ROSI, MÉNEZ.

De troliga startelvorna:

Sampdoria: Curci, Zauri, Lucchini, Gastaldello, Ziegler, Koman, Palombo, Tissone, Guberti, Marilungo, Pazzini.

Roma: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Riise, Brighi, De Rossi, Simplicio, Menez, Vucinic, Borriello.

Domare: Rocchi

De senaste matcherna:

25.04.2010 Roma/Sampdoria 1-2 Totti, Pazzini, Pazzini
13.12.2009 Sampdoria/Roma 0-0
15.03.2009 Sampdoria/Roma 2-2 Baptista, Pazzini, Pazzini, Baptista
14.01.2009 Roma/Sampdoria 2-0 Baptista, Baptista
04.05.2008 Sampdoria/Roma 0-3 Panucci, Pizarro, Cicinho
22.12.2007 Roma/Sampdoria 2-0 Totti, Totti
15.04.2007 Roma/Sampdoria 4-0 Totti, Totti, Ferrari, Panucci
26.11.2006 Sampdoria/Roma 2-4 Totti, Volpi, Perrotta, Panucci, Totti, Flach
22.04.2006 Roma/Sampdoria 0-0
18.12.2005 Sampdoria/Roma 1-1 Totti, Flachi
24.04.2005 Sampdoria/Roma 2-1 Tonetto, Flachi, Montella
05.12.2004 Roma/Sampdoria 1-1 Pagano, Totti
16.05.2004 Sampdoria/Roma 0-0
18.01.2004 Roma/Sampdoria 3-1 Bazzani, Carew, Totti, Totti
SAMPDORIA I SERIE B SÄSONGEN 2002/2003, 2001/2002, 2000/2001

Efter nio förväntansfulla månader är matchen alla romanisti väntat på äntligen här. I 259 dagar har jag väntat på ett revanschsuget Roma som så sent i våras förlorade mot Sampdorias 26-åriga Pazzini. Det dystra resultatet från den 25:e april har ännu inte suddats bort men även om Loria inte är med i truppen är jag hundra procent säker på att Roma kommer vinna sin fjärde raka match på Stadio Luigi Ferraris.

Arenan kommer koka av spänning när Pazzini kommer få känna hur Jesus kände sig när han blev korsfäst och hemmapubliken kommer andas ilska när Rocchi blåser av matchen med tre poäng åt Roma. Trots att Ranieris trupp fortfarande saknar Lobont, Adriano och Pizarro är det De rossi som oroar supportrarna. Il futuro capitano ligger nämligen i en djup svaka men om han precis som Francesco Totti lyckas imponera på bortapubliken förblir en gåta tills matchen drar igång om tolv timmar!

Ett knackigt Sampdoria som lagt vantarna på den forna Laziospelaren Macheda ligger på nionde plats i tabellen men har en match mindre spelad. I deras startelva hittar vi bland annat Guberti och Pazzini som tillsammans gjort tio mål den här säsongen. Borriello har själv gjort nio mål och är två mål från Di Natale som toppar skytteligan med sina 11 mål. Men nu ska vi givetvis inte fokusera oss på Udinese som vunnit över Napoli och klarat oavgjort mot Sampdoria utan nu skall vi istället fokusera oss på..

.. hur Sampdorias säsong sett ut:

Sampdoria- Lazio 2-0, Juventus- Sampdoria 3-3, Sampdoria- Napoli 1-2,
Cagliari- Sampdoria 0-0, Sampdoria- Udinese 0-0, Bologna- Sampdoria 1-1,
Sampdoria- Fiorentina 2-1, Inter- Sampdoria 1-1, Cesena- Sampdoria 0-1,
Sampdoria- Catania 0-0, Parma- Sampdoria 1-0, Sampdoria- Chievo 0-0,
Lecce- Sampdoria 2-3, Sampdoria- Milan 1-1, Sampdoria- Bari 3-0,
Brescia- Sampdoria 1-0, Palermo- Sampdoria 3-0. Sampdoria- Roma ?

Som ni ser är det många oavgjorda resultat men även en hel del överraskande kvitteringar. Di Carlo som tog över Sampdoria i maj förra året efter att han tagit Chievo till 14:e plats i tabellen tror på en vinst men han lär ju inte bli den enda som blir besviken när Roma firar årets första bortamatch! Eller vad säger du Pazzini?Han är tyvärr upptagen med att.. " ja ni kan väl låta tankarna flöda" ..

- DAJE ROMA DAJE! DAMMI TRE PUNTI!

1 Milan Milan 18 39
2 Lazio Lazio 18 34
3 Napoli Napoli 18 33
4 Roma Roma 18 32
5 Juventus Juventus 18 31
6 Palermo Palermo 18 30
7 Inter Inter 16 26
8 Udinese Udinese 18 26
9 Sampdoria Sampdoria 17 23
10 Genoa Genoa 17 22
11 Parma Parma 18 22
12 Chievo Chievo 18 21
13 Catania Catania 18 21
14 Bologna Bologna 18 21
15 Cagliari Cagliari 18 20
16 Fiorentina Fiorentina 17 20
17 Cesena Cesena 17 18
18 Brescia Brescia 18 15
19 Lecce Lecce 18 15
20 Bari Bari 18 14


MOZARELLA MORTADELLA MIT NUTELLA LUCA SEI PER ME NUMERO ..Eftersom jag aldrig gillat honom så ser jag honom inte som en förrädare utan som en vilsen liten man som borde ha lagt fotbollsskorna på hyllan redan efter Fiorentina. Det roliga är inte att han vill vinna scudetton med Juventus utan att Aquilani lär förmodligen bli hans bästa vän. Kan se de två sorgliga varelserna framför mig men å andra sidan så kommer det faktiskt bli kul att se om han verkligen stannar i Juventus till 2012. Behrami välkomnas om några dagar i Fiorentina och Doni kan vara borta från Roma efter sommaren. Chockad? Det borde du inte vara. Pizarro som kommer hem den 13 januari är sorgligt nog inte tillgänglig för spel förens i februari men han har dock berättat att han tänker stanna i Roma till 2013. GRANDE DAVID PIZARRO! FORZAROMA!

DRÖMSTART FÖR LEONARDO!

Den tyska ligan har fortfarande inte startat men det stoppar givetvis inte italienarna från att bjuda fotbollsälskarna på spektakulära målkalas -både i Rom och i Milano! Succé blev det när Leonardo i sin debutmatch mot Napoli kammade hem tre poäng på Giuseppe Meazza där brasilinaren Thiago Motta som låg bakom det första och tredje intermålet blev Nerazzurris stora hjälte mitt framför ögonen på Sneijder och Eto'o på läktaren. Med ett högt tempo från första sekund bjöds det på spänning från båda hållen men ett trött Napoli i andra halvlek lyckades aldrig rädda ett poäng. Tröstmålet av Michele Pazienza kom redan i första halvlek men Walter Mazzarris glädje försvann på enbart några minuter när Cambiasso gav Milans förra tränare ett leende på läpparna. 3-1 slutade matchen och Inter som har två mindre spelade matcher drömmer fortfarande om scudetton som Napoli så gärna vill kamma hem. I den eviga staden hade Roma problem mot sicilianarna, men efter två mål av en av säsongens hetaste spelare, Marco Borriello, såg Ranieri till att året började fantastiskt för Roma när han bytte in Mirko Vucinic med tio minuter kvar av ordinarie tid. Den galna montenegrinen såg inte enbart till att dundra in två fantastiska mål utan han såg även till att behålla hoppet om scudetton som fortfarande lever kvar hos världens bästa supportrar!

Bari som legat på botten för länge har numera en frälsare som ska se till att Venturas lag klättrar upp i tabellen. Herren jag pratar om är ingen mindre än Okaka -för tre poäng såg han till att det blev när han sköt sitt nya lag till vinst borta mot laget från den lilla halvön Salento. Sampdoria som hade avslutat det förra året med en förlust mot Brescia fick smaka på en ny förlust mot Palermo på Stadio Renzo Barbera och den gamla damen fick stryk av sin gamla fotbollspelare. Atommyran Giovinco straffade nämligen sitt gamla lag på sin gamla arena och Legrottaglie som i sin självbiografi skrivit att han tar starkt avstånd från homosexualitet stod bakom Juventus enda tröstmål. Matchen mellan Cagliari och Milan bjöd på många farliga chanser men bollen som aldrig ville in i mål på Stadio Sant'Elia bytte riktning när Strasser efter ett fint framspel av nykomligen Cassano lyckas näta in sitt första mål för säsongen. Milan som fick spela utan avstängda Zlatan Ibrahimovic toppar fortfarande ligan med sina 39 poäng men om det blir 42 poäng på San Siro denna söndag återstår fortfarande att se.

Det mållösa resultatet mellan Genoa och Lazio var inte oförväntat men örnen lär föromodligen kamma hem tre poäng mot Lecce i helgen. Hejar du på Roma gäller det att sätta söndagens alarmklockan på 12:30 för det är nämligen då ett revanschsuget Roma är redo att kamma hem tre poäng på Stadio Luigi Ferraris. Eftersom jag sett fram emot matchen redan när förra säsongen avslutades hoppas jag att Ranieri, precis som jag, kokar av ilska redan innan domaren blåser igång de 45 första minuterna! Nervkittlande Serie A kommer då andas magi och Pazzini kommer inte längre vara spelaren som frälser sitt lag som sakta men säkert börjar trilla ner i tabellen. Mer dramatik lär det förmodligen bli borta i Stadio San Paolo när Juventus kommer på besök. Lyckas Cavani återta sin förstaplats i skytteligan eller lyckas den gamla damen skämma ut sig? Alla frågor besvaras om enbart två dygn! Vinters transfermarknad fortsätter precis som vanligt att spotta ur sig rykten hetare än lava men om Roma lyckas se några nya ansikten är fortfarande oklart. Jag har dock sagt det innan, men jag säger det igen -Romas älskade David Pizarro kommer inte gå någonstans!

Borta i England är saker precis som vanligt. Eller nästan. För ingen vill heta Ancelotti dessa dagar. Den överraskande kvitteringen mot Aston Villa var långt ifrån överraskande när Chelsea förlorade mot bottenlaget Wolverhampton. Med en sovande Abrahamovic och en knackig trupp är det nu FA-cupen som gäller för italienaren som många supportrar är missnöjda med. Ipswich Town, som precis som Chelsea kallas -The Blues förlorade för några dagar sedan mot Nottingham Forrest i den högsta divisionen The Championship där bland annat Hull City spelar och om det blir en ny förlust på Stamford Bridge får vi reda på den här söndagen! Manchester United leder fortfarande ligan men Arsenal har en ny rival att akta sig för. Manchester City som klarade oavgjort på Emirates ligger nu före The Gunners och vem är det som leder skytteligan i England då? Den 29-åriga bulgaren Dimitar Berbatov med sina 14 mål!

Ett land som däremot är precis som vanligt är Spanien. Barcelona ligger fortfarande etta i tabellen och Real Madrid ligger fortfarande på andraplats. Den omtalande matchen mellan Athletic Bilbao och Barcelona i den spanska cupen blev en av historiens bästa matcher när Abidal, som blev träffad i huvudet av något föremål blev målskytt. Trots det oavgjorda resultatet var det Guardiolas trupp som gick vidare till kvartsfinal när den spanska klubben från Bilbao gav dem en match de sent kommer att glömma! En spelare som jag i alla fall aldrig kommer glömma är den 26-åriga spanjoren Toquero som påminde om en skallig Gattuso. Deportivo La Coruna får på lördagen besök av inga mindre än Barcelona och Real Madrid möter Villarreal på söndag! Veckan är som sagt fullspäckad med massa heta matcher så låt oss allihop hoppas på att det blir rätta segrare bakom vinsterna! SEMPRE FORZA ROMA E SEMPRE LAZIO MERDA!ROMA - CATANIA 4-2ROMA: Julio Sergio; Cassetti, Méxes, Juan, Riise; Simplicio (45´Perrotta), Taddei (79´Vucinic), De Rossi (45´ Greco); Menez, Totti, Borriello.

CATANIA: Andujar; P.Alvarez, Silvestre, Bellusci, Capuano; Carboni; Gomez, P.Ledesma (73´ Del Vecchio), Pesce, Llama (67´ Martinho); Maxi Lopez.

Romaspelarnas betyg: Ranieri 5,5. Vucinic 7,5. Greco 6,5. Perrotta 5,5. Borriello 7,5. Totti 6. Menez 6,5. Simplicio 4,5. De Rossi 4,5. Taddei 6,5. Riise 5,5. Juan 5,5. Mexes 5,5. Cassetti 6. Julio Sergio 5.

OLIMPICO ÄR I EXTAS! För precis som förväntat blev det tre poäng för Roma när Catania kom på besök. Marco Borriello som varit superhet den här säsongen hade inga problem med att skjuta Roma till ledning redan efter fyra minuter men Simplico som såg ut att bli dagens hjälte blev inte belåten när Catanias boll var över gränsen när Silvestre såg till att det blev kvitterat efter 29 minuter. Oroligheterna blev dock värre när hungriga Maxi Lopez sköt sitt lag till ledning innan domaren Brighi blåst av första halvlek. Roma som stod bakom det stora bollinnehavet var dock inte laget som spelade bäst fotboll men det skulle givetvis Ranieri förändra i de 45 resterande minuterna.

Med två snabba byten mellan Simplico- Perrotta och De rossi- Greco var det bara en tidsfråga innan Roma skulle kvittera. Borriellos nionde mål för säsongen kom nämligen i den 47:e minuten efter en fin assist från Riise som Catania inte ville få godkänt. Även om målet såg lite tveksamt ut lyckas Ranieri med tio minuter kvar av matchen byta in Vucinic som ännu en gång lyckas frälsa Roma på hemmaplan. Den galna montenegrinen dundrar inte enbart Romas tredje mål utan även det fjärde målet när världens finaste Curva Sud expanderar sin glädje i slutminuterna! Totti som precis som Ménez inte lyckades näta in ett enda mål lyckades i alla fall assistera fram Vucinic sista mål.

De rossi som däremot var sämst på plan denna hysteriska eftermiddag skulle förmodligen inte ha trimmat skägget utan rakat det helt och hållet. Il futuro capitano som jag trodde var på banan igen efter hans suveräna insats mot Milan saknar fortfarande den gamla gnistan vi annars är vana att se..

Något vi dock kan glädjas åt är att Okaka som blivit lånad till Bari stod bakom ett läckert mål när tupparna besegrade Lecce på Stadio Via del Mare med 0-1. Genoa klarade däremot oavgjort mot Lazio och Juventus förlorade på sin hemmaplan mot Parma med 1-4. Atommyran skrällde mot sitt gamla lag och är det bara jag som är glad? Roma ligger nu före den gamla damen i tabellen (fjärde plats) och Pazzini som förstörde scudettodrömmarna skall straffas om tre dagar! FORZA ROMA!

ROMA-CATANIA: i convocati di Ranieri. C'è De Rossi, out Adriano

Den uttagna truppen:

CICINHO, CASTELLINI, JUAN, MEXÉS, VUCINIC, TOTTI, TADDEI, DE ROSSI, RIISE, PERROTTA, BORRIELLO, GRECO, JULIO SERGIO, N. BURDISSO, SIMPLICIO, DONI, BRIGHI, CASSETTI, MÉNEZ.

De troliga startelvorna:

Roma: Julio Sergio, Casetti, Mexés, Juan, Riise, Simplico, De rossi, Perrotta, Ménez, Totti, Borriello.

Catania:
Andujar; Alvarez, Silvestre, Bellusci, Capuano; Ledesma, Carboni, Llama; Gomez; Mascara, Maxi Lopez.

Domare: Brighi (dömde även mot Palermo)

De senaste matcherna:

27.09.2009
Catania/Roma 1-1
De rossi

16.05.2009 Roma/Catania 4-3
Perrotta, Vucinic, Perrotta, Panucci

21.12.2008 Catania/Roma 3-2 Vucinic, Ménez

18.05.2008 Catania/Roma 1-1
Vucinic

20.01.2008 Roma/Catania 2-0
Giuly, De rossi (straff)

07.04.2007 Catania/Roma 0-2
Tavano, Vucinic

19.11.2006 Roma/Catania 7-0 Panucci, Mancini, Perrotta 2, Panucci, Montella, Totti

CATANIA I SERIE B SÄSONGEN 2005/2006, 2004/2005, 2003/2004, 2002/2003.

CATANIA I SERIE C1 2001/2002, 2000/2001, 1999/2000

Årets första Serie A-match spelas imorgon och laget som fått äran att besöka Olimpico är inga mindre än Catania. De rossi som varit frånvarande från träningen i två dagar pågrund av influensa var på träningen idag men Adriano som tränat hårt de två senaste dagarna är inte uttagen i Raniers trupp mot Catania. Det är fortfarande oklart när Lobont är tillbaka men Julio Sergio som fick sitta på bänken när Roma vann över Milan är precis som Taddei och Perotta hundra procent frisk.

Idag skrevs det att Okaka kommer lånas ut till Bari och att Rosi som vill ha mer speltid kommer förmodligen hamna i Bologna. Ni som däremot fortfarande tror att Mexés kommer byta klubb efter sommaren kan andas ut. Fransosen som väckt mycket uppmärksamhet i media den senaste tiden vill stanna i den gulröda klubben och även om man aldrig kan vara för säker är jag, precis som mina italienska vänner nere i Rom, mycket säker på att han kommer förlänga sitt kontrakt.

Den italienska klubben från Sicilien ligger på tolfte plats i tabellen men den omtalade Maxi Lopez har enbart gjort tre mål den här säsongen. Giampaolos trupp saknar många viktiga spelare men något som är värt att nämna är att Rossazzuri spelat oavgjort mot Lazio, Sampdoria, Fiorentina, Napoli och Milan. Roma som däremot kommer få träffa några köpglada amerikaner i slutet av januari har tre raka matcher i ligan utan förlust men behöver tre poäng för att konkurrera med den gamla damen och örnen.

- DAJE ROMA DAJE! DAMMI TRE PUNTI!HADE JAG VARIT PRADÉ ..


LATEST NEWS

- Adriano som lunchade med Ronaldinho i Brasilien igår är äntligen hemma!

- Vinters transfermarknad som öppnade sina dörrar idag håller på till slutet av januari. Men för att vara helt korrekt ; 31 januari 19:00.

- Precis som tippat blev Mourinho framtöstad till 2010:s bästa tränare. Guardiola kom på andra plats och Ancelotti hamnade femma på listan (före Ferguson och Wenger). På trettonde plats hamnde ingen mindre än Spalletti som vann den ryska ligan med Zenit.

- Det är nu officiellt att Cassano sålt sin själ till den rödsvarta klubben.

- Galliani som befinner sig nere i Brasilien är redo att förhandla med Flamengo angående Ronaldinho som åkte hem från Dubai för några dagar sedan.

- Den unga talangen Andrea Raocchia skrev idag ett fyraårs-kontrakt med Inter.

- Ikväll avslöjas det om Okaka kommer spela för Bari.

- Anelka som denna säsong varit en stor flopp i Chelsea berättar i sin senaste intervju att han vill avsluta sin karriär i USA.

- Enligt Gazetta dello Sport är Juventus ute efter Luca Toni.

- Juventus Iaquinta skadades i gårdagens träning och blir borta i 20 dagar!

- Unicredit rapporterade imorse att Roma INTE kommer skriva ett kontrakt med West Hams Valon Behrami. Är det bara JAG som är lycklig?

- Palermo har välkomnat två nya spelare ; Andelković och Kurtić.

- Criscito som är på väg från Genoa kan få hamna i Napoli.

- Macheda är 99 % klar för Sampdoria. Det enda man väntar på är det officiella beskedet som kommer denna vecka. Det rör sig om ett lån till juni..

- Baptista är nu OFFICIELLT en Malagaspelare.ATLETICO ROMA- AS ROMA

Precis som för ett år sedan inleder Roma året med en vänskapsmatch. Adriano som skulle ha kommit hem idag är fortfarande inte i Italien och Cicinho som vill stanna kvar i den eviga staden kan få starta mot Espositos Atletico Roma. Eftersom Roma fick ett bra pris för Baptista (11,5 miljoner euro) ryktas det nu att Behrami är närmare än någonsin. Calciomercato skriver att lazialen letar efter ett hus men jag är väldigt skeptisk. Trezeguet letade ju efter skolor till sina barn i somras, så varför ska detta stämma? I vilket fall som helst tycker jag vi lämnar det åt sidan (när vi samtidigt hoppas på han INTE alls är nära) och fokuserar oss på de troliga startelvorna:

ATLETICO ROMA: Ambrosi; Farina, Padella, Doudou, Angeletti; Miglietta, Baronio; Esposito, Caputo, Franchini; Ciofani. ROMA: Julio Sergio; Cicinho, Mexes, Burdisso, Castellini; Simplicio, De Rossi, Perrotta; Menez; Totti, Borriello.

UPDATE; Cicinho fick inte starta utan så här ser de officiella startelvorna ut:

ATLETICO ROMA: Ambrosi; Farina, Padella, Doudou, Angeletti; Miglietta, Baronio; Esposito, Caputo, Franchini; Ciofani. ROMA: Julio Sergio; Rosi, Mexes, Burdisso, Riise; Brighi, Greco, Perrotta; Menez; Totti, Vucinic. DAJE ROMA DAJE!

UPDATE; ATLETICO ROMA- AS ROMA 3-2

Lite sorgligt att välkomna det nya året med en förlust mot Espositos lag som aldrig fick spela mot Lazio i slutet av december men efter att de tagit ledningen redan efter fyra minuter var det de tretusen åskådarna med banderollen "vi vill inte ha Behrami" som drog till sig uppmärksamheten. Trots att Ménez och Totti spelade fantastiskt var det Vucinic som stod bakom årets första mål innan Mexés kammade hem 2011 första gula kort. Med 45 nya minuter såg Ranieri till att förändra startelvan till..

ROMA: Doni, Cassetti, N. Burdisso, G. Burdisso, Castellini (77´ Pettinari), De Rossi, Cicinho, Antunes, Simplicio, Okaka, Borriello


Men efter många om och men och flera chanser efter att Chiaretti tagit tillbaks Atletico Romas ledning var det Guillermo Burdisso som några minuter efter en dunderchans från Cicinho kvitterar för Roma i 88:e minuten. När det såg ut att bli ett kryss lyckas Chiaretti skjuta Atletico Roma till vinst och jag finner seriöst inga ord!

Tragedi är bara förnamnet..


SPÅRLÖST FÖRSVUNNENIgår visste ingen vart han var. Idag berättar hans agent att "allt är under kontroll". Förseningen beror nämligen på nyår. Ja, ni läste rätt. Han drog alltså ut på ledigheten bara för att han ville fira nyår med sina vänner i Rio de Janeiro. Hahaha skön snubbe..

RSS 2.0