Mi manca il suono assordante della ..


Det är Nyårsafton om några timmar men det enda jag kan tänka på är hur fotbollsvärlden sett ut de senaste tolv månaderna. Egentligen är det inte så konstigt om du fått för dig att alla storfavoriter blivit drogade av Sydafrikas president bara för att bringa lite spänning i det stora fotbollsmästerskapet som gjort oss häpna ett flertal gånger, men är du inte spanjor är det faktiskt inte konstigt om sommaren varit en enorm depression. Har du däremot några tyska rötter är det heller inte så konstigt om du helt plötsligt blir sugen på en enorm bläckfisk. Jabulanin som fick massvis med kritik är inte saknad men vuvuzelan skulle ha funkat perfekt för att blåsa lite vett i varenda skalle som finns. Det kanske är rubbat att njuta av något som låter som tusen arga bin men om italienarna börjar sälja denna trumpet utanför arenorna slipper man kanske oroa sig över tomma läktare. Funkar inte denna teori borde man kanske köra med strömavbrott varje helg och hoppas på att biljettförsäljningen skall öka. Även om påven inte hurrar över söndagens tidiga fotbollsschema lär han förmodligen få fram ett leende när Berlusconi efter en sex månaders lång koma börjar värna om miljön. För det är väl bara en tidsfråga innan denna milanista tvingas bort?! Jag tänker dock inte ha några nyårslöften i år! Tänker inte vara lika bisarr som knäppgökarna som bestämmer sig för att uppfylla ett nyårslöfte som man förr eller senare kommer att bryta. Det roliga är inte deras löjliga löften utan att denna traditon alltid lyckas få fart på individens magiska tänkande om ett förbättrat liv. Det enda jag ser fram emot är en scudetto. Allt annat skiter jag i. För lyckas Roma lyfta scudetton om några månader -ja då kan jag banne mig försäkra er ett fantastiskt liv! FORZA ROMA & GOTT NYTT ÅR!



Jag vet inte vad som är värst ..


1. Zarate avslöjar i sin senaste intervju att han är metrosexuell. Han använder många krämer och vaxar HELA kroppen. Han berättar även att han älskar att kolla på sig själv i spegeln i flera timmar och jag klandrar inte honom för vem kan motstå detta ansikte:



2. Milan som befinner sig i Dubai älskar tydligen att springa med strumpor i sanden..



3. Arsenal som var ute efter tre poäng mot Wigan fick en "ny hjäte" i kvällens möte. Squillaci kvitterade nämligen för Wigan i den 81:a minuten. 2-2 slutade matchen.



4. Wolverhampton som låg sist i tabellen för några timmar sedan har Ward att tacka. Efter tre poäng mot Liverpool är det numera West Ham som ligger sist i Premier League. Hörde jag "im forever blowing bubbles"? Hmm..



MARCO BORRIELLO


















ROMANEWS

Imorse rapporterades det att både Vucinic och Perrotta återhämtat sig från skadorna när nästan hela Roma samlades på Trigoria efter juluppehållet. Montenegrinen som röstats fram till "årets montenegrin" kommer tillsammans med Perrotta att spela mot Catania nästa torsdag men det är fortfarande oklart vem som kommer spela i vänskapssmatchen mot Espositos Atletico Roma nu på söndag (2 januari).

En spelare vi kan stryka från vinters transfermarknad är Pizarro som varken är till salu eller till lån. Det ryktas dock att Malaga som är ute efter Baptista* är intresserade utav Doni och skall man tro Gazzetta dello Sport är Rosi mycket nära Bologna. Även om det finns många osannolika rubriker som får en att höja ögonbrynen är det svårt att hålla sig borta från den italienska median som har en tendens att gå till överdrift.

Angelucci som associeras med maffian har kommit på tal igen och mycket talar om att han kan bli Romas nya president under sommaren 2011. Kanske låter som en bra lösning när shejkerna Totti ville se i den eviga staden verkar ha dragit sig ur. Även om det kommit ett flertals intressen från världens alla hörn lär Rosella Sensi sitta bekvämt i Stadio Olimpico ett bra tag till. (En stor tragedi om ni frågar mig..)

Adriano som förresten skulle återvända till Rom imorgon bitti är fast i Brasilien pågrund av visumproblem men räknas vara tillbaks den 31:a december. God fortsättning!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



THREE IS A MAGIC NUMBER

Likt den ryska publiken i boxningsmatchen mellan Rocky och Drago vänder medgångssupportrarna kappan efter vinden. Även om supportrarna aldrig fick ett blodigt slut var det många hjärtan som brast ut. En tickande bomb har lösts ut och sorgen den engelska klubben från sydvästra London fått smaka på har hamnat i ett djup man förr i tiden brukade gräva för att fånga ett djur. Matchen som får journalister att skapa heta rubriker på några sekunder har ännu en gång chockerat publiken men denna gång var det inte Ancelotti som skrällde i Londonderbyt utan ett revanschsuget Arsenal fick istället en efterlängtad seger på Emirates innan en lycklig Wenger kramade om italienaren som snart kan vara ett minne blott. Chelsea som för några veckor sedan stod som ligaledare börjar sakta trilla ner i tabellen som skapat mer sorg än glädje.

Med stor tyngd på Ancelottis axlar befinner han sig numera i en pressad situation då hans lag enbart kammat hem sex poäng de senaste åtta veckorna men om Stamford Bridge får jubla när Bolton kommer på besök förblir en vild diskussion tills domaren blåser ut ett resultat de blåa kan vara nöjda över. Fabregas som stod bakom kvällens andra mål är nöjd över resultatet men berättar även att ligan känns väldigt jämn. Nasri som däremot var nära sitt nionde mål för säsongen tycker att vinsten är välförtjänt och det är definitivt något alla kan hålla med om. Drogba som började på bänken mot Tottenham fick börja från start och trots att det såg ut att bli Chelseas kväll när domaren blåste igång matchen var elvan inte den enda som var besviken efter den chockande förlusten. 3-1 slutade matchen och Ivanovic var mannen som stod bakom ett tröstmål lika stort som hoppet som finns i den forna Milan-tränaren just nu.

Men sagan tar givetvis inte slut här utan dokusåpan fortsätter ikväll när Birmingham gör sig redo för en Berbatov som är redo att näta in fler mål..

(3-1) SONG, FABREGAS,WALCOTT & IVANOVIC.


CALCIOMERCATO




EN SNABB UPDATE ;

- Benitez har fått sparken från Inter. Milans gamla tränare Leonardo tar hans plats!

- Milan åker på träningsläger tillsammans med Cassano till Dubai den 28:e december.

- Cannavaros klubb Al Ahli möter Milan den 2:a januari i Emirates Challenge Cup.

- Romas brasilianare Júlio Baptista kan antigen hamna i Malaga eller Genoa.

- Adriano stannar i Roma och är det bara jag som märkt att han gått ner i vikt?

- Criscito på väg bort från Genoa? Juventus? Bayern München?

- Corriere dello Sport skriver idag att Ronaldinho är jättenära Brasilien.

- Italiensk media påstår att Dzeko redan är klar för Juventus.

- Målvakten Shay Given kan lämna Manchester City för Roma.

- Ferguson är övertygad om att det är United, Arsenal eller Chelsea som vinner PL.

- Hugo Almeida har skrivit på för den turkiska klubben Besiktas.

- Inter håller ögonen på Fiorentinas 25-åriga Riccardo Montolivio.

- Chelsea som är ute efter en anfallare är intresserade av Boca Juniors Pablo Mouche.

- Buffon som är tillbaks från skadan i januari lägger skorna på hyllan när han är 45.

Hoppas ni haft en bra jul! Forza Roma!


Buon Natale - Merry Christmas - God Jul!

För romasupportrarna blev det ett fantastiskt avslut på året när Borriello sköt Roma till vinst på kalla San Siro men det gick tyvärr inte lika bra för Udinese som bjöd Lazio på tre poäng när Zapata stod bakom ett självmål i den 88:e minuten. Eftersom slutminuterna alltid är viktigast i Serie A lyckades Napoli ännu en gång imponera i tilläggsminuterna när Cavani gjorde sitt tionde mål för säsongen. Uruguayanen som påstås vara bättre än Ibra leder nu skytteligan tillsammans med Di Natale och har gjort Napolis president mycket stolt. Bari som däremot inte vunnit en match på flera månader lyckades kvittera mot Palermo och Chievo räddade ett poäng mot den gamla damen i den 93:e minuten via 31-åriga Pellissier som varit sin klubb trogen i tio år.

Inter som vann VM för klubblag nere i Abu Dhabi vill fortfarande sparka Benitez men spanjoren som inte vill lämna Italien är fortfarande säker på att han kan vinna ligan. Eftersom det inte gått så bra för Inter i Serie A ryktas det fortfarande att man är mycket intresserad av Spalletti som vunnit den ryska ligan med Zenit men tittar man på Morattis önskelista är det Capello och Guardiola som toppar den. Det hade ju varit bäst om Benitez fått stanna men hur det blir med det får vi nog reda på mycket snart.

Om du undrar vart Romaspelarna kommer spendera sina jullov så kan jag avslöja att Totti kommer att fira julen tillsammans med familjen hemma i Rom men kommer sedan att åka till fjällen. De rossi är däremot lite hemlighetsfull och har inte berättat vart han befinner sig utan italiensk media avslöjar enbart att han befinner sig på ett exotiskt ställe. Riise har valt två destinationer (Norge och Dubai) och Adriano är hemma hos sin mamma i Rio de Janeiro. Simplico har tillsammans med Taddei åkt hem till Sao Paulo och Juan och Doni finns även de i Brasilien. Bröderna Burdisso hittar ni i Argentina och Romas fransoser Ménez och Mexés firar sitt jullov i Frankrike medan Borriello fortfarande befinner sig i Milano. Brighi finner ni i Rimini och Julio Sergio spenderar sina lediga dagar i sköna Maldiverna. Vucinic har tillsammans med frugan och sonen åkt ner till Montenegro men kommer sedan att ta flyget ner till den italienska halvön Salento. Pizarro kan ni nå i Chile och Ranieri är nere i London med familjen.

Jullovet tar dock slut för våra kära romanisti den 27:e december (29:e för sydamerikanerna) och innan Serie A startar den 6:e januari (Roma- Catania) är det en träningsmatch mot Atletico Roma som väntar den 2:a januari. Lazio kommer att få möta Serie B- klubben två dagar (31 december) innan Roma så det lär nog bli ganska intressant att se Romas gamla Esposito mot örnen. Något annat som kommer bli mycket intressant att följa är vinterns transfermarknad -och eftersom en ny back till Roma inte hade skadat hoppas jag att Pradé lyckas med en ny värvning. Även om det fortfarande ser ganska dåligt med ekonomin för Sensi-familjen hoppas jag att man hittar nya investerare mycket snart! Det kommer som sagt dröja med nya ägare så låt oss hoppas krisen som drabbat den gulröda klubben mildras.

I England var det varken Chelsea eller Manchester United som stod för rubrikerna utan snökaoset tog istället åt sig äran och såg till att sju matcher blev inställda. Men engelsmännen har inte jullov på söndag utan det är Premier League precis som vanligt. Spanjorerna har precis som italienarna redan fått ledigt men La Liga drar igång fyra dagar innan Serie A. Har du läst ända hit önskar jag dig en vit God Jul och ett gnistrande Gott nytt år! Ta hand om er och sempre forza grande roma!


VÄRLDENS BÄSTA LAG ..


Per lo scudetto ci siamo anche noi!


MILAN- ROMA 0-1

MILAN: Abbiati; Abate, Nesta, Bonera, Antonini; Gattuso, Pirlo (20′ Seedorf), Ambrosini; Boateng (85′ Ronaldinho); Ibrahimovic, Robinho.

ROMA: Doni; N.Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Simplicio, De Rossi, Brighi; Menez (80′ Taddei), Adriano (87′ Rosi), Borriello (90´ Okaka).

ROMASPELARNAS BETYG: Doni 6,5. N.Burdisso 6,5. Juan 7,5. Mexes 6,5. Riise 5,5. De Rossi 7. Brighi 6,5. Simplicio 6,5. Menez 7,5. Borriello 6,5. Adriano 6,5.

Herregud vilken kväll! Jag är tom på ord. Helt jäkla tom på ord. Även om jag hade försökt att prata hade jag förmodligen inte fått ut ett enda ord för jag har nog inte skrikit så här mycket på flera månader. Glädjen och lyckan som fyllde hela min kropp fick mig inte enbart att skrika så fruktansvärt högt att det började svida rejält i halsen utan det fick mig även att rysa i hela kroppen. Kvällen men även ligan är äntligen räddad och vi har inte enbart Borriello att tacka utan hela det fantastiska laget som höll nollan ända till slutet. När domaren gav oss 4 tilläggsminuter fruktade jag för det värsta för ska jag vara helt ärlig så finns det banne mig inget värre än matchens slutminuter eftersom det alltid lyckas få min nervositet att stiga! Det är egentligen helt sjukt att Borriello skräller på sin gamla arena och lyckas skjuta Roma till vinst när Milan i första halvlek bjuder oss på intensiv fotboll tillsammans med en Robinho som var på sitt bästa humör ikväll men trots att roma-försvaret inte var i sitt bästa skick när Damato blåste igång de 45 första minuterna lyckades Doni hålla nollan även när Prince Boateng och Zlatan var nära att spräcka den. Ett starkare Roma kom dock tillbaks i andra halvlek och då var det inte så svårt att se vem det var som dominerade. Det efterlängtade målet kom som sagt från Borriello efter 68 minuter och då var det inga glada miner från hemmapubliken som fick se sin forna milanista näta istället för den omtalade Zlatan som inte gav hundra procent ikväll. Adriano som jag däremot aldrig gillat spelade överraskande nog sin bästa match ikväll och Ménez som aldrig lyckades bjuda på en repris från ifjol var precis lika farlig som vanligt innan han fick byta plats med Taddei efter 80 minuter. Totti fick aldrig fick spela men det kändes skönt att få se De rossi tillbaks på banan igen! SEMPRE FORZA GRANDE ROMA!

Och jag glömde ju nästan det viktigaste..
VEM VAR DET SOM SKULLE AVGÖRA? VEM? JA JUST DET!

MILAN- ROMA, 177 minuter kvar!

Om några timmar smäller det i Italiens fulaste stad och jag tippar på att jag inte är den enda som är nervös! Det har varit en frustrerande väntan men även en hel del diskussioner om vem som kommer avgöra matchen som rört om i grytan rejält de senaste dagarna. Jag har sagt det innan men jag säger det gärna igen; Zlatan kommer inte vara den som kommer få jubla utan det är nog dags att Aftonbladets medgångssupporterliga inser hur tragisk median blivit idag. Trots att Vucinic fortfarande är skadad kan det vara Borriello som kan skrälla mot sitt gamla lag och även om jag de senaste veckorna känt mig hundra procent säker på ett Tottimål kan även han bjuda San Siro på en sensation. Tycker inte att vi skall fokusera oss så mycket på de senaste veckorna som varit allt annat än bra utan en vinst mot Milan kan inte vara så svårt som alla verkar tro. Visst, Roma är Roma -Det kan antigen gå hur bra som helst eller så kan de överraska oss när vi minst anar det, men med Riise tillbaks känner jag mig inte enbart säker på att Zlatan kommer få det tufft utan fransosen som fortfarande inte förlängt kontraktet varenda romanista hoppats på är starkare än någonsin. Någon annan som kommer bjuda oss allihop på en magisk afton är ingen mindre än Ménez som förbättrats enormt sedan den förra säsongen.

Damato har fått äran att döma matchen med start 20:45 på Tv4 Sport.

Troliga startelvor:


MILAN:
Abbiati; Abate, Nesta, Bonera, Antonini; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Boateng; Ibrahimovic, Robinho.

ROMA:
Doni; N.Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Simplicio, De Rossi, Brighi; Menez, Totti?, Borriello. (Ryktas att Totti kan få börja på bänken tillsammans med J.Sergio.)

MILAN- ROMA, 1 dag kvar!

Har precis sammanställt de tio senaste åren mellan de två stora klubbarna och det är faktiskt ganska jämt. Milan har vunnit sju gånger precis som Roma och oavgjort har det blivit sex gånger. Alltså betyder detta att Roma enbart förlorat sju gånger de senaste 20 matcherna. Vågar vi hoppas på en ny vinst imorgon eller blir det ett kryss?

06.03.2010
Roma/Milan 0-0 Romas startelva: Julio Sergio; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Baptista (12' st Toni); Vucinic.



18.10.2009
Milan/Roma 2-1 MÅL: Ménez, Ronaldinho, Pato. Romas startelva: Doni; Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise; Taddei (Guberti dal 26' s.t.), De Rossi, Pizarro, Perrotta; Menez (Baptista dal 30' s.t. ), Vucinic (Okaka dal 26' s.t.).



24.05.2009 Milan/Roma 2-3 MÅL: Riise, Ambrosini (2), Ménez, Totti. Romas startelva: Artur; Motta, Mexes, Juan (24' st Diamoutene), Riise; Taddei, Brighi, Cassetti (18' st Filipe); Pizarro; Totti, Vucinic (31' st Menez).



11.01.2009 Roma/Milan 2-2 MÅL: Vucinic, Pato, Vucinic, Pato. Romas startelva: Doni; Cassetti (36' st Cicinho), Mexes, Juan, Riise; De Rossi, Brighi (39' st Aquilani); Taddei (20' st Pizarro), Perrotta, Baptista; Vucinic



15.03.2008 Roma/Milan 2-1 MÅL: Kaka, Giuly, Vucinic. Romas startelva: Doni; Cicinho, Juan, Panucci, Tonetto; De Rossi, Pizarro (Giuly dal 17' s.t.); Taddei (Aquilani dal 28' s.t.), Perrotta, Mancini (Vucinic dal 10' s.t.); Totti.



28.10.2007 Milan/Roma 0-1 MÅL: Vucinic (De rossi missade straff) Romas startelva: Doni; Cicinho (39' st Panucci), Mexes, Juan, Cassetti; De Rossi, Pizarro; Mancini (30' st Giuly), Perrotta (13' st Brighi), Tonetto; Vucinic.



31.03.2007 Roma/Milan 1-1 MÅL: Mexés, Gilardino. Romas startelva: Doni, Cassetti, Mexes, Chivu, Panucci, De Rossi, Pizarro, Willhelmsson (22' st Perrotta), Taddei, Mancini (40' st Tavano), Totti (37' st Vucinic).



11.11.2006 Milan/Roma 1-2 MÅL: Totti, Brocchi, Totti. Romas startelva: Doni; Panucci, Mexes (dal 32' st Ferrari), Chivu, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta (dal 16' st Aquilani), Mancini (dal 42' st Cassetti); Totti.



14.05.2006
Milan/Roma 2-1 MÅL: Kaka, Mexés, Marcio Amoroso. Romas startelva: Doni, Panucci, Mexes, Bovo, Cufrè (35' st Rosi), De Rossi, Dacourt (34' pt Totti), Tommasi, Perrotta, Mancini (25' st Alvarez), Taddei.



15.01.2006
Roma/Milan 1-0 MÅL: Mancini. Romas startelva: Doni, Panucci, Mexes, Chivu, Cufrè, De Rossi, Aquilani (25' st Mancini), Tommasi, Perrotta, Taddei (43' st Rosi), Totti.



20.03. 2005
Roma/Milan 0-2 MÅL: Crespo, Pirlo. Romas startelva: Curci, Panucci, Ferrari, Chivu, Cufrè (5' st Scurto), Perrotta, Dacourt, Aquilani, Totti, Montella (17' st Mancini), Cassano.



07.11.2004
Milan/Roma 1-1 MÅL: Shevchenko, Montella. Romas startelva: Pelizzoli; Sartor (dal 36' st Scurto), Ferrari, Dellas (dal 1' st Mexes), Cufré; Mancini, De Rossi, Aquilani, Delvecchio (dal 21' pt De Martino); Totti, Montella.



02.05.2004 Milan/Roma 1-0 MÅL: Shevchenko Romas startelva: Pelizzoli; Panucci, Zebina, Samuel, Candela (dal 1' st D'Agostino); Mancini, Emerson, Dacourt, Lima (dal 34' st De Rossi); Totti, Cassano (dal 28' st Del Vecchio) (Rökbomber kastades in på plan, klicka här för att läsa mer om skandalmatchen)



06.01.2004 Roma/Milan 1-2 MÅL: Shevchenko, Cassano, Shevchenko. Romas startelva: Pelizzoli; Panucci, Samuel, Chivu; Mancini, Dacourt, Emerson, Lima (1' st Candela); Totti, Cassano, Carew (1' st Delvecchio).



26.04.2003 Roma/Milan 2-1 MÅL: Cassano, Tommasi, Tomasson. Romas startelva: Pelizzoli, Zebina, Samuel, Panucci, Sartor (34' st Aldair), Tommasi, Emerson, Dacourt, Lima, Totti (12' st Cassano), Montella.



07.12.2002 Milan/Roma 1-0 MÅL: Inzaghi. Romas startelva: Antonioli, Zebina, Dellas, Samuel, Panucci (30' Pt Sartor), Cafu, Emerson, Lima, Bombardini (46' St Tomic), Cassano (14' St Batistuta), Montella.



21.04.2002 Milan- Roma 0-0 Romas startelva: Antonioli, Panucci, Samuel, Zago (29' pt Aldair), Cafu, Tommasi, Emerson, Candela, Totti (27' st Cassano), Montella, Delvecchio (38' st Fuser)



16.12.2001 Roma- Milan 1-0 MÅL: Totti. Romas startelva: Antonioli, Zebina, Samuel, Panucci, Cafu, Emerson, Assuncao, Lima (25 st Tommasi), Candela, Totti, Delvecchio.




27.05.2001 Roma/Milan 1-1 MÅL: Coco, Montella. Romas startelva: Antonioli, Zebina, Samuel, Zago, Cafu, Tommasi, Assuncao (30' st C. Zanetti), Candela, Totti (48' st Nakata), Batistuta, Delvecchio (1' st Montella).



21.01.2001 Milan/Roma 3-2 MÅL: Leonardo, Shevchenko, Totti, Shevchenko,Totti. Romas startelva: Lupatelli, Zago, Samuel, Aldair, Cafu, Tommasi, Zanetti, Candela, Totti, Batistuta, Delvecchio (17' st Montella).



MILANVINST: sju gånger. ROMAVINST: sju gånger. OAVGJORT: sex gånger

SEMPRE FORZA ROMA!


Åttondelsfinalerna i Champions League:

ROMA- SHAKHTAR DONETSK (roma vidare?)
MILAN- TOTTENHAM (tottenham vidare?)
VALENCIA- SCHALKE 04 (valencia vidare?)
INTER- BAYERN MÜNCHEN (bayern vidare?)
LYON- REAL MADRID (real madrid vidare?)
ARSENAL- BARCELONA (barcelona vidare?)
MARSEILLE- MANCHESTER UNITED (manchester vidare?)
FC KOBENHAVN- CHELSEA (chelsea vidare?)

Roma möter alltså Shakhtar Donetsk i åttondelsfinalen och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men det får vi så småningom reda på i februari. Lite tråkigt att Lyon får möta Real Madrid igen men det skall bli kul att få se Mourinhos lag ta revansch från ifjol. Milan får som sagt möta Tottenham och det kommer verkligen bli intressant att få se Zlatan mot Bale. Den hetaste matchen kommer utan tvekan vara Arsenal- Barcelona och jag känner på mig redan nu att det kommer bjudas på en hel del överraskningar, eller vad säger ni? Wenger kan ju inte vara så glad just nu..

Har ni förresten hört det senaste? Cassano till Milan. Allt enligt italiensk press som påstår att affären redan är klar. Har verkligen ingen respekt för den grabben längre..

Jag glömmer dig aldrig ..

Antonio De Falchi ; RIP 04/06/1989.



För 21 år sedan dog han för sina färger, för sin klubb, för sina hjältar. Han dog när 30 milanfans hoppade på honom efter att de hört hans romerska dialekt när de frågat honom vad klockan var. När polisen anlände till platsen 30 sekunder efter försökte han att resa på sig, men han kunde inte. När han sedan var på väg till sjukhuset var det försent. En ängel hade lämnat oss. En ängel hade sagt farväl.. Må du vila i frid ♥

MILAN-ROMA, 3 dagar kvar!

Efter ett par skandalmatcher är det nu dags för det omtalade mötet mellan Milan och Roma på San Siro som varenda tidning skriver om. Zlatan som fick sitta på läktaren tillsammans med Galliani när Milan krossade Lecce med 4-0 är numera Milanos kung och trots att det aldrig spilldes några tårar när Ibra lämnade Barcelona berättar han idag att han känner sig hemma i Italiens näst största stad. Mourinho som varnade honom för Milan kunde dock skratta sig lycklig när Real Madrid vann med 2-0 på Bernabeu men även om Inzaghi visade att åldern bara är en siffra när Mourinho kom på besök var det Zlatans gamla klubb, Ajax, som lyckades lysa klarare än stjärnorna på Milans hemmaplan. Zlatan drömmer dock fortfarande om den där jävla Champions League men om han får scudetton på köpet återstår fortfarande att se.

I Serie A har Allegri enbart förlorat mot Cesena och den gamla damen men om hans lag lyckas förbrylla oss i årets sista matchen lär förbli en hemlighet tills domaren blåser av lördagens match. Den vridna berg- och dalbanan Roma åkt de senaste månaderna kan dock få en ny upplevelse om Ranieri får som han vill för lyckas den gulröda klubben kamma hem tre poäng är det enbart sju poäng som skiljer klubarna åt. Även om det finns flera matcher och domare man helst inte vill tänka på kan vi alla konstatera att ligan som IFFHS rankat bättre än Premier League aldrig bjudit på så många överraskningar på så kort tid. Roma som trots alla skott på mål inte klarade av att kamma hem tre poäng i öppningsmatchen mot Cesena gav publiken på Olimpico och bakom tv-rutan en frustation som växte mer när Sardinen stod näst på tur.

Nicolás Burdisso som kapade sportchefens son fick inte enbart se rött när Cagliari gav oss ett ärr i själen utan mardrömmen fortsatte när Bologna vände en pinsam match jag helst inte vill prata om. En ny skandal väntade sedan på Roma när Brescia med hjälp av domaren Carmine Russo kammade hem tre poäng men det var Julio Sergios tårar och Mexés frustration som fick hjärtat krossat. Sorgen vid detta läge var ett faktum men efter fyra omgångar kom glädjen varenda romanista hade väntat på! Vucinic som sänkte Inter på övertid gav oss en magisk kväll att minnas och oturen som vi allihop trodde skulle vändas fick istället ett bittert avslut på San Paolo. Efter sju omgångar utan förlust med bland annat vinst över Lazio och Fiorentina var det Palermo som gav oss en kalldusch, så med en vinst över Bari och ett poäng mot Chievo har de senaste veckorna sorgligt nog inte gett oss något att hurra över..

Men Roma viker inte ner sig utan ser fram emot matchen som kan skriva historia världen runt. Favoriterna är utan tvekan Rossoneri men eftersom Serie A inte är lika förutsägbart som La Liga kan vad som helst hända -och det vet både du och jag. Jag kan dock försäkra er om att det kommer skapas magi när Ménez har bollen, för det är han ni ska ha ögonen på.. Inte Zlatan. DAJE ROMA!

ROMA SCENDE IN CAMPO!

Lyckat blev det igår när Roma tillsammans med Lazio och basketlaget Lottomatica Virtus Roma spelade både basket och fotboll inför 6500 människor för att bekämpa hungern i Bangladesh. De rossi fick stå i mål när man lirade boll och Mexés visade senare sina baskettalanger innan Lazios Floccari hann skada sig. Lite ensamt blev det dock för bröderna Burdisso som höll sig för sig själva under hela kvällen men Totti och Borriello hade inga problem med att bjuda på sig själva. Förutom massa autografskrivande och härliga skämt blev kvällen en succé när det visade sig att insamlingen räckte till mat för 241 000 barn. Några bilder från kvällen:


Vi kanske har en ny målvakt i vårt lag?! ;)

SÄMST I SERIE A (Bidone d'oro 2010)

1 Adriano
2 Amauri
3 Ronaldinho
4 F. Cannavaro
5 Materazzi
6 Cassano
7 Mancini
8 Diego
9 Felipe Melo
10 Mutu




VARFÖR ÄR MAN INTE CHOCKAD?

Det var inte straffarnas helg..

Ännu en helg har passerat och jag beklagar Genoas sorg. Det är så fruktansvärt typiskt att Italiens äldsta lag aldrig lyckades kamma hem ett poäng trots att chanserna efter Hamsiks fina nick i den 26:e minuten aldrig ville ta slut. Den som påstår att Tonis Genoa inte var bättre än Napoli är antigen blind eller kan ingenting om fotboll men även om Rossoblu aldrig lyckades kvittera bjöd de på ren underhållning som Azzuri aldrig var i närheten utav. Även i Stadio Olimpico di Torino blev det minst lika fartfyllt när Chiellini efter 1 minut och 27 sekunder nickar in ledningen till Juventus. När det sedan gått 13 minuter av matchen lyckas argentinaren Zarate kvittera för Lazio men när man får för sig att matchen skall sluta precis som man tippat lyckas filmstjärnan Milos Krasic skjuta Juventus till ledning i slutsekunderna. Den gamla damen ligger numera på andra plats i tabellen och örnen? Ja, hon ligger på fjärde plats!

För Chelsea såg det ut att gå rätt så bra tills Drogba sumpade straffen. Ivorianen som led av malaria för ett tag sedan sköt sitt åttonde mål för säsongen men fick aldrig chansen att fira sitt nionde mål utan ett nytt kryss blev det för Chelsea som lämnade White Hart Lane med blandade känslor. Ancelotti klagar dock inte utan han ser redan fram emot söndagen då det är dags att blåsa igång hatmötet mellan Chelsea och Manchester United. Visst lyckades backlinjen hålla Bale borta i gårdagens match men lyckas The Blues hålla Berbatov borta denna gång? Det är många frågor som ännu inte är besvarade men en sak är i alla fall säker och det är givetvis att Lampard kommer få mer speltid denna helg! Åttan tror nämligen fortfarande på en ligaseger men om Chelsea lyckas fira sin första vinst på fyra veckor återstår fortfarande att se..

En annan spelare som hade problem med att sätta in straffen var ingen mindre än Rooney. Hulken som inte gjort mål i ligan sedan den 28:e augusti sköt inte enbart över målet utan gjorde desvärre inte så stor nytta när Arsenal kom på besök till Old Trafford. Den stora hjälten blev istället Ji-Sung som firade sitt fjärde mål för säsongen men han var inte den enda som fick hemmapubliken att jubla utan även Vidic bjöd på en fin räddning. Med tre nya poäng är det nu Manchester United som står som ligaledare och efter kvällens match är det ingen tvekan om att de förtjänar den. Är det förresten bara jag som undrar varför Rio Ferdinand fortfarande "spelar fotboll"?

ROMA - BARI 1-0


ROMA: Lobont (46′ Doni); Cassetti, Juan, Mexes, Castellini; Simplicio, Greco, Brighi; Menez (87′ Taddei); Totti (70′ Okaka), Borriello.

BARI: Gillet; Galasso, A. Masiello, Rinaldi, Raggi; Gazzi, Donati, Pulzetti; Strambelli (80′ Crimi), Rivas (60′ Romero), Caputo (68′ D’Alessandro).


Egentligen borde man kanske fira Romas tre fina poäng mot bottenlaget Bari men det funkar ju inte när man helst vill skrika ut sin vrede precis som vi fick se Borriello göra i 87:e minuten då domaren felaktigt dömde bort målet.

Även om Totti sumpade straffen i den 19:e minuten och aldrig fick fira sitt 250:e mål i världens vackraste tröja var det Juan som fick Olimpico att jubla när han tio minuter efter den pinsamma incidenten nätar in matchens enda mål.

Matchen som inte var någon höjdare och som frambringade en hel del gäspningar var inte i närheten av förväntningarna utan Ventura som fortfarande befinner sig på hal is kunde med huvudet högt lämna Romas hemmaplan trots att det aldrig blev ett tröstmål från tupparna som fortfarande ligger sist i tabellen.

Förutom fantastiska Fenoménez var det Mexés som lyckades leverera när Bari gång på gång var nära att kvittera och trots att Ranieri fortfarande har problem med att få igång sitt gamla Roma är det på tiden att den gulröda klubben skärper till sig för att inte få se Milan lyfta scudetton i maj.

Totti som spelade sin sämsta match den här säsongen får tillsammans med Ranieri sämst betyg och det är någonting man självklart håller med om för tar man in Taddei i slutminuterna då är man ju bara för.. ni får gärna fortsätta meningen..

ROMA-BARI: i convocati di Ranieri. Out Vucinic, Perrotta e Adriano. Torna Riise!

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
10 FRANCESCO TOTTI
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
17 JOHN ARNE RIISE
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
89 OKAKA CHUKA STEFANO
94 JEREMY MENEZ

De troliga startelvorna:

Roma:
Lobont; Cassetti, Juan, Mexes, Castellini; Taddei, Pizarro, Brighi; Menez; Totti, Borriello.

Bari: Gillet; Galasso, Rinaldi, A. Masiello, Raggi; D'Alessandro, Gazzi, Donati, Pulzetti; Rana, Rivas.

De senaste mötena:

03.04.2010 Bari/Roma 0-1
MÅL: Vucinic

22.11.2009 Roma/Bari 3-1
MÅL: Totti (3)

2008/2009 BARI I SERIE B

2007/2008 BARI I SERIE B

2006/2007 BARI I SERIE B

2005/2006 BARI I SERIE B

2004/2005 BARI I SERIE B

2003/2002 BARI I SERIE B

2002/2003 BARI I SERIE B

2001/2002 BARI I SERIE B

20.05.2001 Bari/Roma 1-4
MÅL:
Candela , Batistuta (2), Cafù

14.01.2001 Roma/Bari 1-1
MÅL: Totti

30.04.2000 Bari / Roma 0-0

06.01.2000 Roma / Bari 3-1
MÅL: Montella (3)

03.04.1999 Bari/Roma 1-4
MÅL: SJÄLVMÅL,
Di Biagio, Di Francesco, Cafu

21.11.1998 Roma/Bari 1-1
MÅL: Totti

1997/1998 SÄSONGEN:

Bari - Roma 1-3
MÅL:
Totti, Balbo, Totti

Roma - Bari 2-1
MÅL: P. Sergio, Aldair.

1996/1997 BARI I SERIE B

1995/1996 SÄSONGEN:

Roma - Bari 2-1
MÅL:
Fonseca, Totti

Bari - Roma 1-2
MÅL:
Totti, Statuto

1994/1995 SÄSONGEN:

Roma - Bari 2-0
MÅL:
Balbo, Totti

Bari - Roma 2-2
MÅL:
Fonseca (2)

1993/1994 BARI I SERIE B

1992/1993 BARI I SERIE B

19.01.1992 Bari- Roma 2-1
MÅL:
Voeller

10.02.1991 Roma - Bari 2-0
MÅL:
Voeller, Di Mauro

Denna eftermiddag är det två lag som slåss om tre poäng på Olimpico. Roma som bara kammat hem ett poäng de senaste två veckorna ligger på nionde plats och måste upp i tabellen för att vara med och slåss om den kära scudetton. Bari som däremot inte vunnit över Roma på 18 år måste även dem kämpa sig upp i tabellen för att inte hamna i Serie B. Tupparna ligger som sagt sist i tabellen och har inte vunnit en match på mer än två månader så det är ingen tvekan om att Venturas grabbar måste leverera. Lobont som stod i mål mot Cluj i veckan är med i startelvan ännu en gång när Roma får klara sig både utan Julio Sergio och avstängda De rossi. Även Adriano som fick börja från start mot Cluj kommer tillsammans med Vucinic och Perrotta att lysa med sin frånvaro. Brasilianaren har dock inte tröttnat på att röra om i grytan och är enligt hans familj och vänner beredd på att återvända till hans hemland eftersom han inte trivs i Roma. Om det är glada eller dåliga nyheter får ni avgöra själva men Riises comeback är definitivt något som får varenda romanista att le. Norsken tycker att det är dags att kamma hem tre poäng och visst håller vi med? Låt oss även hoppas på att få se minst ett mål från Totti för nätar vår il capitano in ett mål blir det hans 250:e mål i världens vackraste tröja. Det är dags att skriva historia! Det är dags att vinna! DAMMI TRE PUNTI! (Tv4 Sport sänder matchen 15:00).

Matcher att se fram emot ..

ROMA- BARI

- vem är det som får gå upp i tabellen?

Roma som inte har spelat på sin hemmaplan sedan den 23 november möter tupparna i Bari på söndag och trots att motståndarna ligger sist i tabellen kan Venturas grabbar överraska romarna precis som de gjorde i slutminuterna mot Fiorentina. Jag brukar vanligtvis predika om hur lätt det kommer att vara med tre poäng men eftersom Roma visat mig raka motsatsen de senaste veckorna lär matchen skappa en hetta som tar oss tillbaka till antikens Rom där Gladiator tvingades kämpa mellan liv och död. Ranieri måste vinna tillbaks supportrarnas förtroende genom att kamma hem tre poäng utan Julio Sergio och Bari som inte vunnit en match i Serie A sedan den 26:e september måste kämpa sig upp i tabellen för att inte hamna i Serie B. Matchen visas på TV4 Sport 15:00 på söndag!

JUVE- LAZIO

- lyckas den gamla damen stoppa örnen?

Ingen har missat Lazios succé denna säsong. Som en blixt från en klar himmel har örnen tagit sig till nya höjder ingen trodde fanns men det har även Del Neri som vunnit över Milan lyckats med! Trots den chockande förlusten i den första omgången mot Bari och den stora förlusten mot Palermo ligger Juventus på tredje plats i tabellen och Lazio som kammade hem tre poäng mot Inter på Olimpico förra helgen vill mer än gärna stanna på andra plats för att hålla scudettodrömmarna vid liv. Givetvis kommer spänning finnas med på schemat när Stadio Olimpico di Torino gör sig redo för en av helgens hetaste matcher men om Rejas grabbar lyckas ta sig förbi en het Quagliarella återstår att se. Bäst hade det ju varit om matchen slutat oavgjort så låt oss allihop hoppas på det! Matchen visas på TV4 + 20:45 på söndag!

TOTTENHAM- CHELSEA

- kommer motivationen tillbaka?

Ancelotti och hans Chelsea har det inte lätt. Laget som skakas av skador och som inte längre befinner sig i toppen har inte vunnit en match i ligan sedan den 10:e november. Med en chockande förlust mot Marseille i veckan och två raka kryss i ligan är det inte Chelsea som är favoriterna utan Tottenham som varit glödande heta både i Champions Lague och Premier League har självförtroendet på topp. Det ryktades länge om att Lampard skulle hinna tillbaks mot Spurs men The Guardian skriver idag att mittfältaren inte kommer vara tillbaks förens den 19:e december. Statistiken talar för strutsarna men om Drogba får som han vill kan hans åttonde -och kanske nionde- mål för säsongen bevittnas på White Hart Lane. I vilket fall som helst så kan vi allihop konstatera att London-derbyt absolut inte får missas! Matchen visas på Viasat Fotboll, Viasat HD, Premier League HD 17:00 på söndag!

MANCHESTER U. -ARSENAL

- vem tystnar publiken?

Kriget har redan börjat! I alla fall om man skall tro Evra som mer än gärna hånar och kritiserar The Gunners som enligt honom ligger i kris. Jag vet inte om senegalen har problem med synen men Arsenal har trots sina fyra förluster i ligan klarat sig riktigt bra och man behöver inte vara ett stort fan av engelsk fotboll för att märka det. Ingen lär ha missat Nasri som är i sin bästa form just nu men jag tror heller inte någon har missat Berbatov som leder skytteligan med sina elva mål. Howard Webb har fått äran att döma matchen och senaste gången Arsenal förlorade med Howard Webb som domare var faktiskt på Old Trafford i April 2008 -så om det händer igen återstår fortfarande att se. Man vet dock inte om Fabregas kommer vara tillgänglig för spel på måndagskvällen men jag hoppas att DU sitter bänkad när det hatfyllda mötet drar igång. Matchen visas på Viasat Fotboll, Viasat HD, PL HD 21:00 på måndag!

Marco Borriello - både älskad och hatad!


För ett år sedan diskuterade jag och min vän om Marco Borriello hade platsat i Roma. Vi kom överens om att han hade varit en grym spelare i världens finaste fotbollsklubb men efter flera långa timmar var vi säkra på att det aldrig skulle ske. Några månader efter diskusionen skulle Roma få möta Lazio och eftersom jag spenderar minst en timme varje dag på att läsa romanyheter kunde jag inte undgå Borriellos uttalande som fick mig att känna enorm avsky för honom. I en intervju där man hade frågat olika fotbollsspelare vem man skulle heja på under derby della capitale hade han svarat Lazio bara för att det hade varit bäst för Milan vilket egentligen inte är så konstigt med tanke på att han spelat i Milan i flera långa år men trots att han numera är på lån hos AS Roma vägrar citatet jag läst i våras försvinna ur mitt huvud. Jag äcklades till och med när jag i somras fick läsa hur nära han var den eviga staden och jag övedriver heller inte när jag berättar för er att tårarna var nära när han blev Romas nya idol. Marco Borriello är inte enbart en napolitanare utan han är och förblir en Beckham. Grabbarna kanske förstår vad jag menar och tjejerna kanske höjer det ena ögonbrynet men sanningen är den att fotbollsspelare som Beckham och Borriello ALLTID kommer få mer uppmärksamhet för deras utseende än sitt spelande för det är precis så tjejmagneterna i fotbollens värld funkar idag. Visst tar jag tillbaks alla möjliga ord jag kallat honom när han nätat i den vackraste tröjan i världen men jag kan samtidigt inte låta bli att undra hur många mål Totti hade gjort om Borriello inte spelat i Roma.

CHAMPIONS LEAGUE

Den 2010-08-26 @ 19:32:37 skrev jag:
Så här tror jag grupperna kommer sluta:

Grupp A: Inter, Werder Bremen, Tottenham, Twente.

Grupp B: Lyon, Schalke 04, Benfica, Hapoel Tel Aviv.

Grupp C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor.

Grupp D: Barcelona, Panathinaikos, Rubin Kazan, Köpenhamn.

Grupp E: Bayern München, Roma, Cluj, Basel.

Grupp F: Chelsea, Marseille, Spartak Moskva, Zilina.

Grupp G: Real Madrid, Milan, Ajax, Auxerre.

Grupp H: Arsenal, Braga, Shakhtar Donetsk, Partizan Belgrad.

 

Och så här slutade det:

Grupp A: Tottenham, Inter, Twente, Werder Bremen.

Grupp B: Schalke 04, Lyon, Benfica, Hapoel Tel Aviv.

Grupp C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor.

Grupp D: Barcelona, Copenhagen, Rubin Kazan, Panathinaikos.

Grupp E: Bayern München, Roma, Basel, Cluj.

Grupp F: Chelsea, Marseille, Spartak Moskva, Zilina.

Grupp G: Real Madrid, Milan, Ajax, Auxerre.

Grupp H: Shakhtar Donetsk, Arsenal, Sporting Braga, Partizan Belgrad.

 

Alltså betyder det:

GRUPP A: Inter gick vidare = alltså 1 RÄTT!

GRUPP B: Borde ha bytt plats på Schake & Lyon -men både gick vidare = alltså RÄTT!

GRUPP C: Slutade precis som jag hade skrivit! = alltså 4 rätt -JACKPOT!

GRUPP D: Barcelona gick vidare = alltså 1 RÄTT!

GRUPP E: Bayern & Roma gick vidare = alltså 2 rätt!

GRUPP F: Slutade precis som jag hade skrivit! = alltså 4 rätt -JACKPOT!

GRUPP G: Slutade precis som jag hade skrivit! = alltså 4 rätt -JACKPOT!

GRUPP H: Arsenal gick vidare = alltså 1 RÄTT!

; är jag grym eller ÄR JAG GRYM?!



Tottenham, Shakhtar Donetsk, Ajax och Copenhagen FC.. Det blev flera överraskningar i årets gruppspel av Champions League men ingenting var i närheten av Roma- Bayern München som slutade 3-2. Kanske var det ingen som trodde att Roma i 2-0 underläge skulle vända matchen och kamma hem tre poäng men Totti lyckades ännu en gång visa vad han går för när han slog den avgörande straffen i den 85:e minuten som fick hela Olimpico att jubla. Även Tottenhams vinst över Inter lär svida för Benitez grabbar ett tag till. Skall man däremot tro italiensk press så är det antigen Schalke 04 eller Shakhtar Donetsk som Roma kommer få möta i åttondelsfinalen (i februari) men det lär vi såsmåningom få reda på nästa fredag (17 december) då utlottningen äger rum i Nyon, Schweiz. FORZA ROMA PER SEMPRE!


UPDATE;

- Man verkar ha kommit överens och börjat skriva ett nytt avtal -alltså blir det ingen strejk! Roma möter Bari på söndag!

- Datumet för åttondelsfinalen i Coppa Italia mellan Roma- Lazio spelas den 19 januari.


CLUJ - ROMA 1-1


CLUJ:
Stancioiu; Panin, Cadu, Rada, Edimar (63′ Bjelanovic); Konè,  Dica, (45′ Veloso) Kivuvu, Culio; De Zerbi (78′ Bastos), Traorè.

ROMA: Lobont, Cassetti (64′ Cicinho), Mexes, Burdisso, Castellini;  De Rossi, Brighi; Simplicio; Menez (45′ Geco), Totti, Borriello.


Det blev en hel del överraskningar innan Roma gjorde sig redo för Cluj på Dr. Constantin Radulescu. Menéz som dagen innan matchen hade problem med ryggen såg ganska kry ut och fick börja från start tillsammans med Totti och Borriello. Lobont fick däremot hoppa in istället för Julio Sergio som några timmar innan matchen rapporterades ha muskelbristning i ljumsken.

Trots att domaren i den 14:e minuten inte blåste för straff när Ménez blev fälld lyckades Borriello i den 21:a minuten ge Roma ledningen. Men Roma som stod för den största delen av bollinnehavet i första halvlek har rumänen Lobont att tacka. Med magiska räddningar lyckades han gång på gång hålla nollan när Cassetti inte var på sitt bästa humör. Intensivare blev det givetvis i andra halvlek när Cluj fortsatte att dominera mot ett blekt Roma som aldrig lyckades näta in ett andra mål.

Totti var inte den enda som var besviken utan även Ranieri som aldrig körde med sitt tredje byte var överraskad av rumänerna som aldrig blev trötta på att kämpa. Kylan som svepte ner över hela arenan var dock inte i närheten av de farliga målchanserna som såg till att det slutade oavgjort. Givetvis var det Drogbakopian Traoré som såg till att rumänerna i den 43:e minuten kvitterade men med ett poäng lyckas Roma ändå gå vidare till åttondelsfinalen som kommer lottas ut NÄSTA fredag!

På San Siro blev det tre poäng till Ajax som vann över Milan med 2-0 och Marseille som förlorade mot Chelsea i andra omgången fick sin revansch ikväll när de vann över engelsmännen med 1-0. För Arsenal blev det ännu en gång 3-1 mot Partizan Belgrad och för Real Madrid var det Benzema som bjöd på hattrick när spanjorerna vann över fransmännen med 4-0. Zilina och Partizan Belgrad var faktiskt de enda klubbarna som inte lyckades kamma hem ett enda poäng under hela CL.

Convocati per il Cluj: torna Juan, assenti Perrotta e Riise!

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
16 DANIELE DE ROSSI
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
89 OKAKA CHUKA STEFANO
94 JEREMY MENEZ

De troliga startelvorna:

Cluj: Nuno Claro, Panin, Cadù, Alcantara, Edimar, Konè, Dica, Kivuvu, Culio, Bjelanovic, Traorè.

Roma: Julio Sergio, Cicinho, Mexes, Juan, Castellini, Brighi, De Rossi, Taddei, Simplicio, Totti, Vucinic.

I slutet av september hade Roma inga problem med att vinna över Cluj på hemmaplan. Då var det Mexés och Borriello som nätade in vars ett mål på enbart två minuter innan Rada lyckades bjuda Cluj på ett litet tröstmål bakom Lobont i slutminuterna. Vucinic var under den kvällen het på gröten men det var även Drogbakopian Traoré som precis som montenegrinen ville bomba in ett mål. Roma befinner sig dock inte på hemmaplan denna gång utan ikväll möter vargarna rumänerna på den lilla arenan Dr. Constantin Radulescu. Trots att Ménez är uttagen i truppen kommer vi tyvärr inte få se fransosen spela utan han kommer istället få vila pågrund av sina ryggproblem. Riise som däremot aldrig fick chansen att spela mot rumänerna då han led av en kraftig hjärnskakning har nu problem med låret och missar matchen han med. Skall man däremot tro på italiensk media kommer Cicinho få börja från start precis som det senaste mötet mot Cluj då Cassetti fick värma bänken. Även Totti som inte fick spela i helgen mot Chievo kan få börja från start vilket låter helt underbart. Tror faktiskt inte det blir så svårt att kamma hem tre poäng i den sista omgången av Champions League så jag tippar på att det blir 2-1 igen! Missa inte matchen 20:45 PÅ VIASAT SPORT IKVÄLL! DAJE ROMA DAJE!

UEFA TEAM OF THE YEAR (2010)



Kollade precis in UEFA:S TEAM OF THE YEAR och eftersom jag är så snäll som jag är bestämde jag mig för att skriva ner hela listan i bloggen! Är jätteglad för att Romas Riise finns med i listan men är besviken på att man inte plockat fram några fler Romaspelare! Trodde ju att De rossi skulle finnas med i listan men icke sa nicke. Men hellre en spelare från Roma än 0 från Lazio och Milan. Ja, ni läste rätt. Zlatan finns inte med i listan (detta gjorde min dag) men Cassano är nominerad! Även Tottenhams Bale finns med i listan och eftersom många namn går att diskuteras förstår jag verkligen inte hur UEFA valt Khedira! Log i alla fall för mig själv när jag såg att man kunde rösta på en av Japans bästa fotbollsspelare! Nämlingen, Honda!

Namnen i fet stil är de jag röstat på! Få inte en chock när ni kollar lite längre ner i listan. Mourinho är grym, det förstår vem som helst men jag är romanista, ALLTSÅ BETYDER DET ATT HAN ALDRG KOMMER FÅ MIN RÖST! Van Gaal hatar jag så det fick bli Atlético Madrids tränare! Bra va? Här kan även NI rösta!

GOALKEEPER:


Iker Casillas (Real Madrid), Julio Cesar (Inter), David de Gea (Atletico Madrid), Maarten Stekelenburg (Ajax), Eduardo (Genoa).

RIGHT BACK:

Maicon (Inter), Sergio Ramos (Real Madrid), Philipp Lahm (Bayern München), Branislav Ivanović (Chelsea), Gregory van der Wiel (Ajax)

CENTRAL DEFENDER:

Gerard Piqué (Barcelona)
, Lúcio (Inter), Carles Puyol (Barcelona), Walter Samuel (Inter), David Luiz (Benfica), Leonardo Bonucci (Juventus), Brede Hangeland (Fulham), Diego Lugano (Fenerbahçe), Souleymane Diawara (Marseille), Douglas (Twente).

LEFT BACK:

Fábio Coentrão (Benfica), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Ashley Cole (Chelsea), John Arne Riise (Roma), Michel Bastos (Lyon).

RIGHT MIDFIELD:

Arjen Robben (Bayern München)
, Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Javier Zanetti (Inter), Adam Johnson (Manchester City), Dirk Kuyt (Liverpool).

CENTRAL MIDFIELD:

Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Mark van Bommel (Bayern München), Xavi Hernández (Barcelona), Sami Khedira (Real Madrid), Esteban Cambiasso (Inter).

ATTACKING MIDFIELD:

Wesley Sneijder (Inter), Mesut Özil (Real Madrid), Cesc Fàbregas (Arsenal), Thomas Müller (Bayern München), Keisuke Honda (CSKA Moskva).

LEFT MIDFIELD:

Andrés Iniesta (Barcelona), Florent Malouda (Chelsea), Antonio Cassano (Sampdoria), Ángel Di María (Real Madrid), Gareth Bale (Tottenham).

FORWARD:

Lionel Messi (Barcelona), Diego Forlán (Atlético Madrid), David Villa (Barcelona), Diego Milito (Inter), Luis Suárez (Ajax), Didier Drogba (Chelsea), Gonzalo Higuaín (Real Madrid), Samuel Eto'o (Inter), Romelu Lukaku (RSC Anderlecht), Carlos Tévez (Manchester City).

COACH:

José Mourinho (Real Madrid), Vicente del Bosque (Spaniens förbundskapten), Quique Sánchez Flores (Atlético Madrid), Bert van Marwijk (Hollands förbundskapten), Louis van Gaal (Bayern München).

CALCIOMERCATO

- Kommer Okaka gå till Bari?

- Kommer Baptista packa väskorna för Malaga?

- Kommer Adriano stanna i den eviga staden?

- Kommer Eboué stanna i Arsenal?

- Kommer Behrami hamna i England eller Italien?

- Kommer Roma lyckas få Ciani?

- Kommer Balotelli lämna Manchester City?

- Kommer Mexés förlänga sitt kontrakt?

- Kommer Donadel stanna i Fiorentina?

- Kommer Loria hitta en ny klubb?

- Kommer Stefan Savic bli Romas nya back?

- Kommer Cassano verkligen byta klubb?

- Kommer Muntari hamna i Roma?

- Kommer Benzema lämna Real Madrid?

- Kommer Cannavaro återvända till Italien?

- Kommer Doni hamna i England?

- Kommer Lugano få spela i Roma?

I'M FOREVER BLOWING BUBBLES!

Det har varit en spännande helg och det är inte enbart Italien som kan intyga detta utan även Tyskland som inte varit sig likt. Bayern München som för några veckor sedan fick en fin överraskning på Olimpico har fortfarande problem med att ta sig upp i tabellen men denna gång var det inga italienare som gav dem några men för livet utan det var faktiskt Rauls Schalke 04 som överraskade. Trots att de åkte på storstryck förra helgen mot Kaiserslautern var det dags att ge hemmapubliken ett skäl till att fortsätta älska klubben som äntligen börjar röra sig upp i tabellen. På nio minuter hade både Höwedes och Jurado hunnit näta och trots alla målchanser lyckades Bayern aldrig reducera. 2-0 slutade matchen och här kan ni se highlightsen!

I Premier League är det Arsenal som leder tabellen. Chelsea som jublade över Terrys comeback fick nöja sig med ett poäng mot Everton och West Ham ligger tyvärr fortfarande sist i tabellen. Berbatov som däremot slog rekord förra helgen i Old Trafford ligger fortfarande etta i skytteligan med sina 11 mål och om vi får se Lampards comeback nästa vecka återstår fortfarande att se. Två spännande matcher väntar dock på oss näsa vecka och det är förstås Tottenham- Chelsea och Manchester United- Arsenal jag pratar om! Kommer Bales Tottenham att lysa på hemmaplan eller kommer Ancelotti som saknat både fokus och motivation de senaste veckorna vända oturen? Det är ingen som vet men vi längtar minst lika mycket allihop! På Old Trafford kommer Arsenal givetvis att försöka hålla sig som ligaledare men det tror jag tyvärr inte kommer att ske. Eller vad säger ni?

Borta i Milano lider man utav Zlatanfeber men man gottar sig även åt Inters torsk mot Lazio som sätter större press på Benitez. Roma räddade som sagt ett poäng mot Chievo men precis som vanligt försöker Ranieri lugna ner oss med att det kommer bättre tider. Strejken som man dock talade flitigt om i september tar fart i Serie A nästa helg och kanske kom det lägligt för lite extra fritid skadar aldrig någon! Bari verkar dock trivas längst ner i tabellen för en vinst har vi inte fått se sedan den 26:e september. Tupparna ligger risigt till och fick senast idag en ny förlust att smaka på när Guberti och Pazzni blev Sampdorias hjältar ännu en gång! Snart möter Catania- Juventus och vem hejar vi på? Krävs det verkligen ett svar? Glad andra advent!

ROMA & LAZIO, 8 dagar kvar.

Gissa vad som händer den 13 december? Roma kommer tillsammans med Lazio och basketlaget Lottomatica Virtus Roma spela basket i en välgörenhetsgala för att bekämpa hungern i världen! Hur underbart låter inte det på en skala 1 till 10?

Så här gick det senast när Roma spelade basket för välgörenhet.. Klick!
Någon mer än jag som längtar?!


Det är förresten strejk i Serie A mellan den 11-12 december. Mer info här!

CHIEVO - ROMA 2-2


Chievo:
Sorrentino, N.Frey, Andreolli, Cesar, Mantovani; Fernandes (Bogliacino 77′), Rigoni, Marcolini (Granoche 58′); Constant; Pellissier, Moscardelli (Sardo 88′).

ROMA: Julio Sergio; Cassetti, N.Burdisso, Mexes, Castellini; Greco (Taddei 65′), De Rossi, Brighi; Simplicio (Menez 83′); Vucinic, Adriano (Borriello 77′)


Stadio Marc' Antonio Bentegodi var inte i sitt bästa skick men det var Simplico som blev tvåmålskytt när han först visade sina sambarötter i den 25:e minuten och fortsatte sedan att glänsa i den 44:e minuten då han med hjälp av stolpen kunde tillöka Romas ledning. Brasilianaren som gjorde Rosella chockad på läktaren när Roma vann över Fiorentina var dock en av de få som var på sitt humör ikväll.

Adriano som det snackats flitigt om de senaste dagarna fick en plats i startelvan och om han förtjänade den kräver inte enbart en debatt utan även en personlig tränare för några framsteg blev det tyvärr inte ikväll. Något som man däremot inte kunde undvika var Riises frånvaro som, trots den knackiga spelet mot Palermo, säkerligen hade spelat mycket bättre ikväll. Mexés glänste dock som aldrig förr och blev i slutminuterna en hjälte som visade att han absolut är någon att räkna med!

Med detta sagt har ni formodligen redan räknat ut att det enbart var Simplico och Mexés som glänste borta mot Chievo men trots de två målen som kom i första halvlek var matchen ingen höjdare. De flygande åsnorna som bjöd på många långbollar och tråkig fotboll i de 45 första minuterna var starkare än vargarna i andra halvlek och såg till att kvittera innan domaren blåst av matchen.

Männen bakom Chievos mål var Moscardelli och Granoche som fick hemmapubliken att jubla även när De rossi fick se rött i en onödig tackling som vi annars är vana att se utav Burdisso. Ett poäng är som sagt ingenting att sura över -speciellt inte efter nervositeten varenda romanista fick smaka på i slutminuterna men ett annat ord som beskriver kvällen gott och kort är..

B E S V I K E L S E !


CHIEVO-ROMA: i convocati di Ranieri. Out Riise, Perrotta e Rosi. Torna Taddei

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
94 JEREMY MENEZ
89 OKAKA CHUKA STEFANO
32 DONIEBER ALEXANDER M. (DONI)


De troliga startelvorna:

Chievo: Sorrentino, Frey, Cesar, Andreolli, Mantovani, Fernandes, Rigoni, Marcolini, Costant, Thereau, Pellissier.

Roma: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Burdisso, Castellini, De Rossi, Pizarro, Greco, Menez, Totti, Vucinic.

De senaste mötena:

16.05.2010 Chievo /Roma 0-2
MÅL:
Vucinic, De Rossi

09.01.2010 Roma/Chievo 1-0
MÅL: De rossi

03.05.2009 Roma/Chievo 0-0

06.12.2008 Chievo/Roma 0-1
MÅL: Ménez

CHIEVO I SERIE B 2007/2008

28.02.2007 Chievo/Roma 2-2
MÅL: Totti, Totti

22.10.2006
Roma/Chievo 1-1
MÅL: Totti

30.04.2006
Chievo/Roma 4-4
MÅL: De rossi, De rossi, Taddei, Dacourt

21.12.2005 Roma/Chievo 4-0
MÅL: Totti, Totti, Perrotta, Taddei

29.05.2005 Roma/Chievo 0-0

16.01.2005 Chievo/Roma 2-2
MÅL: Montella, Montella

10.04.2004 Roma/Chievo 3-1
MÅL: Carew, Cassano, SJÄLVMÅL

07.12.2003 Chievo/Roma 0-3
MÅL: Totti, Mancini, Cassano

17.05.2003 Chievo/Roma 0-0

12.01.2003 Roma/Chievo 0-1

Denna gång är det inte Sicilien som väntar utan denna gång är det den gamla kulturstaden i norra Italien som får ta del av Roma denna härliga kvällskvist. Förlusten i Palermo har redan sagt sitt men eftersom Chievo inte vunnit över Roma på sju år lär de vara på hugget. Revansch är som sagt bara ett av de få punkter som finns med i schemat ikväll och trots att Taddei är tillbaks lär han sorgligt nog få börja på bänken. Adriano som däremot varit het på tapeten de senaste dagarna vill ha mer speltid och skall man tro hans bästa kompis, Il fenomeno (Riktiga Ronaldo) så är inte brasilianaren som behöver förlora lite mer vikt nöjd med Roma. Det har givetvis snackats om att en flytt kan vara mycket nära och trots att Ranieri dementerat ryktet kan han snart få återvända till sitt hemland, Brasilien. Riise stannar tyvärr hemma eftersom han har problem med låret och trots att han hade behövts i en sådan match får vi istället hoppas på att Cicinho får starta. Norsken är dock tillbaks mot Milan den 18 december och Vucinic som lyst med sin frånvaro de senaste veckorna är äntligen tillbaks för att förgylla vargarna! Rizzoli har fått äran att döma matchen så det lär nog märkas om han besökt optikern sedan Turinbesöket för några veckor sedan. Ser inte fram emot att se älskade Andreolli i sin nya gula tröja men jag ser definitivt fram emot tre nya poäng! Det kommer utan tvekan bli svårt men det gäller att ha optimistiska tankar på Stadio Marc' Antonio Bentegodi för att våra älskade vargar ska klättra upp i tabellen! Hörde jag DAMMI TRE PUNTI?! Bra! Missa för guds skull inte matchen på Tv4 Sport 18:00 ikväll. DAJE ROMA DAJE!

Y.M.C.A with Borriello and ..


Hahahahahaha, hur kan man inte älska dessa pågar? I LOVE THEM!

LAZIO - INTER

Mi casa es su casa/ Mitt hem är ditt hem..

Hur många gånger har vi inte fått höra detta? Tja, det är ingen som räknar men när det kommer till Italiens två bästa kompisar är det inte enbart "mi casa es su casa" som sägs utan man byter gärna ut "casa" med de flesta orden som finns tillgängliga i ordlistan. Låter kanske lite absurt men med tanke på att de delat hjärta, jublat när det ena laget gjort mål trots att man varit nära Serie B är detta inga konstigheter!

För om en laziale hamnar i säng med en interista då är det inga otrohetsaffärer som man börjar prata om utan det gör man som sagt enbart för att visa det oerhört starka bandet de två klubbarna skapat det senaste året.

Lazio som jublade när de förlorade mot Inter i våras visade inte enbart att de hatar Roma mer än vad de älskar sin klubb utan visade även att deras chärlek till Inter var så fruktansvärt obeskrivlig att de kände att det var dags att skriva på ett nytt kontrakt där man kom på att det inte hade skadat att dela på alla sina kära ägodelar.

Och det är precis här frugan inte kan lägga ner sin fot och säga ifrån -för ligger du med en laziale - då har du legat med en interista och tvärtom!

Så till ALLA interisti och laziali som legat vakna om nätterna och undrat om de varit otrogna mot sin fru när de hoppat i säng med sin bästa kompis fru kan lugna ner sig! Det är ju tack vare er det "speciella" bandet blivit starkare! Så istället för att bli sura på Corriere dello Sport som inte hunnit snappa upp denna trend kan ni istället sitta bänkade 20:45 ikväll framför TV4 Sport för det kommer i alla fall jag att göra..

LAZIO E INTER MERDA!

update: Lazio var bättre än Inter och vann med 3-1 på Olimpico.

RSS 2.0