ursäkta svordomarna ..

Gud vilka deprimerande tider det är! Vill bara ta första flyget ner till Italien och inte bry mig om någon. Inte bry mig om något. Bara vakna upp i hotellrummet, äta deras frukost, åka buss till staden, skratta åt dumma turister, bli bjuden till fina fester, diskutera fotboll med några som vet vad fotboll är, ta massa fina foton, äta italiensk mat, mobba hotellreceptionisten och alla laziali, sitta och chilla med några uteliggare, gå vilse, få schyss av polisen, äta gelato, gå på promenader med massa nunnor, shoppa, ha vattenkrig i vatikanen, leka dj, njuta av stadio olimpico, av roma, kolla på south park med dumma italienska studenter, jävlas med fula milanisti, gå före alla i kön till colosseum, beställa äggpizzan, ge folk fel telefonnummer, störa Gia på jobbet, snacka skit med främlingar från balkongen, höra sjuka historier från hotellvakten, skratta åt idioter med solglasögon tre på natten, hitta ett ställe att äta fem på morgonen, gå barfota på villa borghese, beundra de fina väggarna med romamålningarna, dunka musik i hotellrummet, leka need for speed på motorvägen med Adrian, tvinga bögar att kolla på fotboll, lura italienare att Zlatan är bög, lura äckelgubbar att jag är från China, festa med romanisti, svära åt indier som försöker sälja dig massa fula saker, vila på spanska trappan efter en lång shoppingrunda, springa in i lazio store och skrika LAZIO MERDA, skratta åt italienska svampbob fyrkant, ta fula bilder i fotoautomaten, ååååååååååh VAD FAN GÖR JAG HÄR?!

IL ROMANISTA - DAJEROMA.BLOGG.SE

Roma ligger före Lazio i bloggtabellen och gissa vem som är glad?

ROMA är som sagt inte enbart bäst i fotbollsvärlden utan även i bloggvärlden!
Och besöksrekord hade man även igår, 767! Snacka om sjukt! Är helt chockad, haha!

Hoppas ni stannar också, FORZA ROMA!


BARCELONA FÖRNEDRADE REAL MADRID!

Ännu en gång står Barcelona som segrare. På 18 minuter hade Xavi och Pedro gjort vars ett mål och trots att C.Ronaldo hade lugnat ner sig med sin brun-utan-sol var hans beteende mot Barcelonatränaren kvällens smutsigaste. Förutom de heta känslorna som spelades upp på Camp Nou kan vi även konstatera att domaren som var lik Danny Devito numera finns med i listan över världens sämsta fotbollsdomare. Mourinhos lag som hade blivit attackerade av arga stenkastande Barcelonafans innan matchen fick inte enbart en mardrömsstart utan lyckades aldrig komma i närheten av Barcelonas dominans varken i första- eller andra halvlek. Roliga miner blev det däremot när Villa på enbart tre minuter nätar in två mål som får Casillas att börja grina. Förnedringen fortsatte givetvis in i tilläggsminuterna när inbytte Jeffren bombade in 5-0 innan Sergio Ramos fick se rött. Varför Carvalho inte fick se rött redan i första halvlek förblir dock ett mysterium men med tre nya poäng intar Barcelona förstaplatsen och det jag undrar just nu är hur speciell the special one känner sig..


El Clásico

Jag är ingen bläckfisk, pingvin, björn, iguan eller en ekorre men jag tippar på en vinst till Barcelona. En gentleman som Guardiola kommer få tyst på Mourinho 21:00 ikväll.

Eller vad säger ni?!

Higuain är som sagt skadad och de troliga startelvorna ser ut så här:

Valdés – Alves, Piqué Puyol, Maxwell – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Villa.

Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira –  Di Maria, Özil, Ronaldo – Benzema.

I alla fall om man ska tro DN..

PALERMO- ROMA 3-1


PALERMO
: Sirigu; Balzaretti, Bovo, Munoz (46′ Goian), Cassani; Nocerino, Bacinovic, Migliaccio; Ilicic, Pastore (89′ Liverani); Miccoli (70′ Maccarone).

ROMA: Julio Sergio; Cassetti, Juan, Mexes, Riise; Pizarro (60′ Baptista), De Rossi, Simplicio; Menez (68′ Cicinho); Totti, Borriello.


Jag tvingade mig själv att kolla. Jag var så säker på att mirakel skulle komma. Men jag hade fel. Så fruktansvärt fel. Palermo lyckades vinna och trots de tre målen som kunde ha blivit stoppade var det buandet som fick mitt hat att börja bubbla.

Segertåget är numera ett SJ-tåg som inte kan hålla tiderna under vinterkaoset och självförtroendet som enbart för några timmar sedan låg på topp har blåst iväg likt den svarta ballongen vi allihop fick bevittna på La favorita.

Marco Mottas självmål som gav Fiorentina ledningen i Turin för någon dag sedan skulle hjälpa Roma på traven för att gå före den gamla damen i tabellen men trots det oavgjorda resultatet från gårdagens matcher är det inte Roma som klättrar upp i tabellen utan Siciliens Palermo. Siciliens Nocerino. Siciliens Ilicic. Siciliens Miccoli.

Kallduschen vi precis fick gå igenom kan dock inte bli värre nästa vecka..

SEMPRE E COMUNQUE!


Palermo-Roma, i convocati: out Vucinic, Perrotta, Taddei, Adriano e Greco.

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
10 FRANCESCO TOTTI
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
22 MARCO BORRIELLO
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER M. (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
94 JEREMY MENEZ

De troliga startelvorna:

Roma: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Riise, Simplicio, Pizarro, De Rossi, Menez, Totti och Borriello.

Palermo: Sirigu, Cassani, Muñoz, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Bacinovic, Nocerino, Ilicic, Pastore och Miccoli.

De senaste mötena:

13.02.2010 Roma/Palermo 4-1
MÅL: Brighi, Julio Baptista,
Brighi, Riise

23.09.2009 Palermo/Roma 3-3
MÅL: Brighi, Burdisso, Totti (STRAFF)

28.01.2009 Roma/Palermo 2-1
MÅL: Totti, Brighi

13.09.2008 Palermo/Roma 3-1
MÅL: Baptista

26.01.2008 Roma/Palermo 1-0
MÅL:
Mancini

26.08.2007 Palermo/Roma 0-2
MÅL: Mexes, Aquilani

06.05.2007 Palermo/Roma 1-2
MÅL: Totti, Cassetti

17.11.2006 Roma/Palermo 4-0
MÅL: Mancini, Totti, Mancini, Totti

15.04.2006 Palermo/Roma 3-3
MÅL: Taddei, Mancini (STRAFF), Mancini

11.11.2005 Roma/Palermo 1-2
MÅL:
Cassano

28.02.2005 Palermo/Roma 2-0
MÅL: -

24.10.2004 Roma/Palermo 1-1
MÅL: Totti (STRAFF)

Vargarna är hungrigare än någonsin och kommer inte bli tillfredsställda förens domaren blåst av matchen med tre poäng till Roma. Eftersom vinsten över Bayern München har givit dem ett större självförtroende och låtit dem få känna hur det är att gå på vatten kommer inte någon Pastore att stoppa dem. För vargarna är oslagbara och tror ni inte mig kan ni fråga tyskarna. Fråga dem hur kriget slutade. Fråga dem hur eländet fortsatte att iaktta dem, hur sorgen fyllde deras hjärta, hur förlusten återspelade sig i deras sömn, i deras dröm. Roma har inte åkt till Sicilien för att förlora så om ni på fullaste allvar tror att Palermo har en chans mot Ranieris Roma borde ni ställa er upp och be om förlåtelse. Stadio Renzo Barbera kommer aldrig vara sig likt igen och det svär jag heligt på. Missa inte matchen på Tv4 Sport ikväll 20:45. DAJE ROMA DAJE!

HETA MATCHER

Vi närmar oss december månad med stormsteg och trots att Roma redan vunnit sin tredje raka derby della capitale vinst är det snart dags att vinna över Lazio ännu en gång. I åttondelsfinalen i Coppa Italia väntar nämligen Reja och hans grabbar på Totti och company och om de är revanschsugna tror jag redan alla har räknat ut.

En annan match som jag spänt väntar på är utan tvekan Milan- Roma som kommer att spelas den 18 december. San Siro väntar på att få ge Roma tre poäng och Zlatan väntar på att få en kram av Totti. Vi får dock hålla alla tummar och tår för att det inte ska sluta mållöst som det senaste mötet på Stadio Olimpico där il capitano saknades!

En match jag väntat på sedan säsongen startat är Sampdoria- Roma och jag gnistrar av hat varenda gång jag ser Pazzini men det krävs ju förstås ingen Einstein för att förstå därför. Eftersom den matchen tyvärr inte kommer spelas förens i januari månad så får vi väl hoppas på att Cassano inte byter lag och att Loria inte blir såld!

Sedan får man ju självklart inte glömma bort El Clásico som spelas nu på måndag. Skall bli så fruktansvärt kul att få se Messi och Villas lekstuga mot C.Ronaldo. Jag är däremot inte den enda som hoppas på tre poäng till Barcelona utan Fabregas hoppas på samma sak vilket inte alls är överraskande med tanke på hans uttalanden i somras. Vem tror ni kommer vinna? Motivera och diskutera gärna!

CASSANO TILL INTER?

Sitter och läser calciomercato och kan inte låta bli att skratta. Inter är tydligen ute efter Cassano men Benitez dementerar ryktena. Kanske är det så att man inte har berättat något för spanjoren som är ute på hal is eller kanske är det så att den italienska median tagit lögnerna till en helt ny nivå. I vilket fall som helst så kan jag absolut inte tänka mig Cassano i en av italiens vidrigaste tröjor. Nesta som däremot spelar sin sista säsong i Milan kan vara tillbaks till sina gamla färger och trots att det får bönderna i Rom att jubla tror jag heller inte att han kommer göra samma misstag igen. Men det jag oroar mig mest över är Mexés. Fransosen har fortfarande inte förlängt sitt kontrakt med den eviga staden och Chelsea är fortfarande intresserade.

Någon annan spelare som som kan vara på väg från den eviga staden är ingen mindre än Okaka och om det var hans mål mot Siena som fick Bari och Stoke City att bli imponerade återstår fortfarande att se. Jag vill dock inte ta farväl av killen som har Totti som idol men hur sorgligt det än låter så tror jag att han mycket snart kommer få packa väskorna. Tonetto som fortfarande inte vet om det är Sampdoria eller Lecce han kommer spela för saknar Rom och om Loria gör samma sak är ett mysterium. Nummer 15:s agent har dock berättat att han letar efter en ny klubb åt backen. Det har även gått rykten om att Adriano kommer få lämna Roma men det stämmer absolut inte utan han kommer vara en romanista - i alla fall några månader till! En spelare som Spalletti försöker lägga vantarna på är Hamsik men den dagen ni väljer att tro att han kommer lämna Napoli för Zenit är den dagen grisarna börjar flyga.

Gissa förresten vem som är tillbaks nästa lördag? Taddei och Perrotta!

Rødnesedagen 2010



Idag är ingen vanlig dag utan idag är det dags för norska "Rødnesedagen" där flera norska kändisar, bland annat Romabacken John Arne Riise, har samlat in pengar till Rädda barnen. Riise kommer tyvärr inte finnas på plats i Oslo men ni har väl inte glömt att kolla in hans roliga klipp som kom ut för några veckor sedan? Han måste ju vara den skönaste norsken någonsin! Ska någon av mina norska läsare kolla på galan förresten? 20.00 på norska tv3 ikväll! Glöm inte!

NO TOTTI, NO PARTY!

Den femte omgången av Champions League är äntligen över men Tottis mål mot Bayern München lär till och med mina barn och barnbarn få reda på! Den gulröda vinsten över tyskarna kom inte enbart som en blixt från en klar himmel utan har redan under ett dygn hunnit skriva en fantastisk historia. Roma som har nio raka vinster har självförtroendet på topp och mer kan man givetvis inte begära. Men självklart finns en vinst över Palermo på söndagens schema.

Zlatan som varit rykande het de senaste dagarna såg till att göra sitt fjärde mål i Champions League medan Ronaldinho som vet hur man festar nätade in sitt första mål för säsongen när Milan vann över Auxerre med 2-0 på bortaplan. Hos Inter var det Cambiasso som frälste dem när de vann över holländska Twente med 1-0 på hemmaplan. Tottenham som däremot vann enkelt över Werder Bremen med 3-0 ligger just nu etta i gruppen med lika mycket poäng som Inter.

Hapoel Tel Aviv som inte vunnit en enda match i Champions League den här säsongen glänste mot Benfica som vann över dem med 2-0 i första mötet och Schalke 04 som förlorade mot Lyon den första omgången tog revansch på hemmaplan och vann med 3-0. Andra siffror blev det för Valencia som straffade turkarna på hemmaplan. Spanjorerna hade ett fantastiskt målkalas och vann med 6-1 över Bursaspor som ligger sist i gruppen med 0 poäng.

Barcelona som spelar deras viktigaste match om 5 dagar hade inga problem mot Panathinaikos och vann med 3-0. Pedro var fantastisk och bjöd på två magnifiska mål och Messi som fick se mellanfingret av en arg supporter som sprang in på plan lyckades näta in ett mål. Real Madrid som spelade dagen innan vann med 4-0 över Ajax som Zlatan och Company möter nästa omgång.

Arsenal som skämde ut sig i ligan skämde ut sig igen och denna gång var det Sporting Braga som vann med 3-0 över The Gunners. Chelsea lyckades i alla fall vinna över Zilina trots att de låg under med 1-0 i första halvlek och 2-1 blev det slutgiltiga resultatet som får Wenger att koka lite mer. Ett annat lag som fick oss att höja ögonbrynet var Copenhagen som förlorade mot Rubin Kazan med 1-0.

Gud vad jag älskar Champions League..

IM SO HAPPY I COULD DIE!


ROMA- BAYERN MÜNCHEN 3-2

Jag tror inte någon förstår känslan jag känner just nu. Tror inte någon har den blekaste aning om hur det känns att vara i mina skor just nu. Jag gav upp. Började gråta. Började svära. Började skrika. Slog mobilen i väggen. Slog mina knytnävar i bord och väggar. För en sekund sedan trodde jag till och med att jag drömt alltihop. Jag var så fruktansvärt rädd att jag hade råkat somna och sett Totti avgöra matchen i mina drömmar men när jag kollar mig omkring och ser att jag är vaken, ser min brors chockade ansikte kan jag inte låta bli att gråta. Kan inte låta bli att gråta ut tårarna som förvandlades från sorg till glädje. Jag kan fortfarande inte förstå att Roma vänt matchen. Att Roma vunnit matchen. Att Roma vunnit över Bayern München och att Ranieri visat att han är bättre än Van Gaal. Jag är så glad, så glad, så glad!

Men kan ändå inte sluta gråta. Kan inte. Vill inte. Jag gråter till och med när jag skriver det här! I mina tio år som romanista har jag aldrig känt så här. ALDRIG! Och då är till och med den obeskrivliga känslan från Olimpico inräknad. Jag var kluvad. Jag var så fruktansvärt kluvad och nervös hela dan'! Ena timmen var jag säker på en vinst. Andra timmen var jag säker på en förlust och när matchen väl hade börjat var jag så säker på kryss! Men när Gomez gör två mål på enbart några minuter försvann hoppet. Det lämnde mig. Det sa farväl. Borriellos mål gav mig inte ens hoppet tillbaka och jag var så säker på att det inte skulle bli fler mål men när De rossi kvitterar var det precis som om jag hade satt mig på en elektrisk stol för det var då alla känslor kom tillbaka.

När Borriello sedan blir fälld och Totti skulle slå den avgörande straffen vågade jag nästan inte kolla. Den var precis samma sak som mot Juventus. Men eftersom det handlade om att vinna eller försvinna hoppade jag upp ur soffan, började dansa, skrika, gråta. Alla känslor kom på en och samma gång. Per Gessle, jag älskar dig! Och jag älskar Totti, Borriello, De rossi, Ménez, Ranieri! ALLA! Hade jag sett en laziale just nu hade jag förmodligen kramat honom! ROMA, JAG ÄLSKAR ER!


ROMA: Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Mexes, Riise; Greco (Simplicio 45′), De Rossi, Brighi (Totti 75′), Menez, Vucinic (Pizarro 81′), Borriello.

BAYERN MÜNCHEN: Kraft; Lahm, Van Buyten, Demichelis, Pranjic; Ottl,  Tymoshchuk; Muller (Contento 72′ ), Kroos, Ribery (Altintop 77′); Gomez.

Roma, ecco i convocati per il Bayern

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
94 JEREMY MENEZ

De troliga startelvorna:

Roma: Julio Sergio, Cassetti, Burdisso, Mexes, Riise, Simplicio, Pizarro, De Rossi, Menez, Vucinic och Borriello.

Bayern München: Butt; Lahm, Van Buyten, Breno, Pranjic; Ottl, Tymoshchuk; Muller, Kroos, Ribery; Gomez.

Vi minns allihop vad som hände på Allianz Arena för två månader sedan. Roma som förlorade mot Müller och Klose i slutminuterna är ute efter revansch på hemmaplan och det lär bli allt annat än en enkel uppgift. Men eftersom Roma inte längre befinner sig i en svacka och har Riise tillbaka lär det bli andra siffror ikväll. Även De rossi som satt på läktaren när Roma vann över Udinese kommer börja från start och om Ménez som är i sin bästa form just nu kommer finnas med i startelvan förblir en gåta precis som Vucinic som varit frånvarande de senaste veckorna. Ranieri som satt med 94:an på konferensen igår berättar inte enbart att Roma måste vinna matchen för att gå vidare i gruppen utan även att il futuro capitano och Pizarro är helt friska vilket känns fantastiskt. Tyskarna har precis som Roma åtta raka utan förlust (CL inräknat) men har dock 14 poäng till ligaledarna Dortmund. Mellan Milan och Roma är det sju poängs skillnad och skall man tro den högfärdiga Van Gaal kommer inte Totti vara avgörande. Frågar ni mig så kan jag lova er att vargarna inte kommer att ge upp utan de kommer kämpa in till sista sekund för att bevisa för hela Europa vem det är som regerar. För det handlar inte längre om vem som säger de bästa citaterna och vem det är som har gjort flest mål i Europa. Det handlar om så mycket mer. Om liv och död. Nu är det vinna eller försvinna. Nu är det Olimpico som skall jubla när stjärnorna lyser klarare än alla andra. Svik mig inte Roma.

BENITEZ UTE PÅ HAL IS!

Mirakel sker inte ofta men när de väl sker är det både Italien och England som får ta del av underverken. Först ut är kanske Capello som fått smaka på en hel del tarvliga kommentarer när Gerrard blev skadad i vänskapsmatchen mellan England- Frankrike men det är dock en överdrift om du inte hejar på de röda. Trots att Gerrard blir borta i flera långa veckor kommer hans försäkring att täcka hans lön vilket lär chocka en del människor som inte ens får hälften av det han får.

I Arsenal blev det andra ramsor när Wenger stod för årets raseriutbrott efter att Tottenham vänt matchen och kammat hem tre poäng mot The Gunners. Andra jämmer blev det hos Chelsea som skämde ut sig mot Birmingham och skyller resultatet på otur men de kan dock nöja sig med att de fortfarande står etta i tabellen med lika mycket poäng som Manchester United. Det är inte enbart tabellen i England som ser intressant ut utan även skytteligan där Tevez leder med sina 9 mål och Boltons Elmander och Newcastles Carroll är inte långt efter med sina 8 mål.

I den eviga staden lyckades Roma vinna över Udinese och Lazio lyckades rädda ett poäng efter en kvittering mot Parma på bortaplan. I AC Zlatan lyckades killen från Rosengård göra sitt sjunde mål för säsongen när Milan besegrade Fiorentina på San Siro. Juventus var inte sämre och lyckades vinna över Genoa med 2-0 på Stadio Luigi Ferraris och där var det inte enbart Krasic som firade sitt mål utan även Genoas Eduardo som gav Juventus ledningen. Den gamla damen ligger nu trea i tabellen med ett poäng mer än Roma och Napoli som förlorade mot Lazio förra helgen hade inga problem med att vinna över Bologna. Sampdorias Pazzini var extra het med sitt hattrick mot Lecce och har precis som Cassano gjort fyra mål denna säsongen.

Förutom jubel och glädjescener hos de flesta klubbar i Italien var det ett lag som stod ut. Inter som enbart för några dagar sedan var nära att avskeda Benitez gav honom en ny chans som han tyvärr inte tog vara på. Efter förlusten mot Chievo är sorgen hos Inter ett faktum och trots att domaren missat Eto'os skallning som visat hela världen att kamerunaren kollat på VM 2006-finalen för många gånger är det kanske på tiden att den spanska tränaren slutar anteckna så mycket under matcherna och börjar uppmärksamma matcherna som kräver en hel del förbättringar.

Eller vågar vi kanske hoppas på att Inters tid är över och att alla andra klubbar i Italien jublar över beskedet?

El Clasico som däremot skulle ha spelats nästa helg har bytt datum och kommer istället att spelas MÅNDAGEN DEN 29 NOVEMBER på Camp Nou. Jag är förmodligen inte den enda som längtar och jag kan redan nu berätta för er att Mourinho inte kommer vara så kaxig när han kliver av planen under tiden Barcelona firar sin vinst.

Jag är ingen La Liga expert men Barcelonas fantastiska målkalas mot Almería och deras extremt dåliga målvakt har säkerligen gjort Mourinho mycket skrämd. Trots att Real Madrid gjorde ett-nästan-lika-fantastiskt-målkalas mot Athletic Bilbao (5-1) lär Madridklubben kyssa förstaplatsen farväl om enbart sju dagar.

Kan även passa på att berätta för alla milanisti att Inzaghi kommer tillbaks i April och det är väl precis när Roma är mycket nära scudetton, eller vad säger ni?!

ROMA - UDINESE 2-0


Roma: Julio Sergio, Cassetti, Burdisso N., Juan, Castellini; Simplicio, Greco, Brighi; Menez (62´ Baptista); Totti (82´ Mexes), Borriello (70´ Adriano).

Udinese: Handanovic; Benatia, Coda, Domizzi; Isla (66´ Badu), Inler (45´ Sanchez), Asamoah, Pasquale; Pinzi; Floro Flores, (70´Denis) Di Natale


Jag har sagt det innan men jag säger det igen, FINNS INGEN SOM JÉRÉMY MÉNEZ! 94:an från Frankrike som inte gjort ett enda mål i ligan sedan förlusten mot Milan den förra säsongen bjöd på det efterlängtade målet efter 23 minuters spelande och fortsatte att skapa heta chanser precis som han gjorde i det senaste mötet mot Udinese på hemmaplan. Jerry, som han kallas av mister är en av Romas hetaste spelare och är ett fenomen som trivs fantastiskt i Roma och det syndes mycket väl när publiken skrek ut hans namn i Olimpico. Hans dribblingar och hans skott är en gåva från himlen och magin han skapar varenda gång han lyckas ta sig förbi motståndarna är något en talang från de tuffa områderna i Paris kan skratta sig lycklig med.

Romas andra mål kom inte långt efter och denna gång var det Borriello som nätade in sitt sjätte mål för säsongen när han i den 55:e minuten visar sig vara starkast i Udineses försvarslinje och tillökar Romas ledning via en fin assist från Ménez. Trots Romas fantastiska fotboll denna kvällskvist lyckades zebrorna från norra Italien att skapa flera lägen då Romas försvar inte var i sitt bästa skick men Julio Sergio lyckades då med sina mirakelräddningar hålla nollan när de svartvita spelarna var nära ett reduceringsmål. När man sedan i slutminuterna får för sig att ett tröstmål inte alls är långt bort för Udinese vinkar domaren för offside och kanske skall man inte klaga på mister som byter ut Ménez i storform efter 62 minuter med en herre vid namn Baptista som varit allt annat än hjälpsam trots de få minuterna han spelat men matchen hade definitivt behållt sitt tempo om fransosen som utan tvekan var kvällens hjälte fortsatt att spela. Något som fick en del att höja ögonbrynet och som bör omdiskuteras är Burdissos andra röda kort för säsongen och eftersom man i vanliga fall inte får se rött för en knuff är det viktigt att man tar tag i problemet och mildrar straffet. Roma fortsätter dock att klättra upp i tabellen efter kvällens vinst men för att man skall behålla sin tredje plats krävs det att morgondagen har fina överraskningar..

SEMPRE FORZA GRANDE ROMA!


Roma-Udinese: fuori Riise e De Rossi, tornano Juan e Pizarro!

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
13 VITORINO GABRIEL PACHECO ANTUNES
19 JULIO CESAR BAPTISTA
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
94 JEREMY MENEZ

De troliga startelvorna:

ROMA: Julio Sergio, Cassetti, Burdisso, Juan, Castellini, Simplicio, Pizarro, Greco, Totti, Vucinic, Borriello.

UDINESE:
Handanovic, Benatia, Coda, Domizzi, Isla, Inler, Asamoah, Pasquale, Sanchez, Di Natale, Floro Flores.


De senaste mötena:

11.11.2005 Roma/Udinese 0-1

22.01.2006 Udinese/Roma 1-4
MÅL: Mancini (straff), De Rossi, Mancini, Chivu (straff)


28.10.2006 Udinese/Roma 0-1
MÅL:
Ferrari

11.03.2007 Roma/Udinese 3-1
MÅL: Perrotta, Totti (straff), Totti


02.12.2007 Roma/Udinese 2-1
MÅL: Juan, Taddei


13.04.2008 Udinese/Roma 1-3
MÅL: Vucinic, Taddei, Giuly


26.10.2008 Udinese/Roma 3-1
MÅL: Totti


07.03.2009 Roma/Udinese 1-1
MÅL: Vucinic


28.10.2009 Udinese/Roma 2-1
MÅL: De Rossi

20.03.2010 Roma/Udinese 4-2
MÅL: Toni, Vucinic, Vucinic (straff), Vucinic

Minns det senaste mötet mot Udinese som igår. Kanske beror det på Vucinic hattrick som Ménez låg bakom eller kanske var det helt enkelt så att Ménez spelade sin bästa match någonsin. Fransosen som assisterade fram till andra och fjärde målet såg även till att fixa straff och vann efter flera långa veckor Ranieris självförtroende som resulterade till en kram när han byttes ut i slutminuterna. Totti som såg hela kalaset från läktaren gratulerade sedan 94:an och berättade i en intervju kort därefter att Ménez var den roligaste killen i truppen. Gulliver, eller Toni som han är mest känd för spelade då i Roma och tog ledningen redan efter 14 minuter men eftersom han numera spelar i Genoa lär det bli intressant att se vem det är som gör det första målet. Di natale som gjorde hattrick mot Lecce förra helgen kommer vara en svår konkurrent men man skall dock inte glömma bort att Roma inte förlorat mot Udinese på hemmaplan sedan 2005. Zebrorna från norra Italien som ligger på åttonde plats i tabellen började säsongen svagt med förluster över lag som Genoa, Inter, Juventus och Bologna och trots att Roma saknar Riise och De rossi men även Taddei, Perrotta och Okaka sedan tidigare lär tre poäng inte vara så svåra att kamma hem. Roms stolthet har inte förlorat sedan den tredje oktober och har 6 raka matcher utan förlust. Bör även tilläggas att både Juan och Pizarro är tillbaks så lyckas inte det ge dig ett leende lär du förhoppningvis få ett när matchen börjar 18:00 på Tv4 Sport. DAMMI TRE PUNTI! DAJE ROMA DAJE!

GRAZIE! TACK! THANK YOU! MERCI!

Först och främst vill jag bara tacka för alla gratulationer, alla fina ord och för kommentarerna och mejlen ni tog er tid att skicka! Ni anar inte hur glad jag blev när jag loggade in och såg era ord så tusen tack! Verkligen! Ni är bäst! Trodde inte någon skulle svara men tur att jag hade fel. Vad jag förstod så var det många som ville se mer "utav mig" och mindre utav roma (haha) men eftersom det fortfarande är en fotbollsblogg så får vi se vad framtiden har att bjuda på. Blev i alla fall glad att mina gamla läsare följt mig så jäkla länge och att EN person (du vet vem du är) orkat hänga med mig varenda gång jag avslutat en blogg och startat en ny.

Några stycken klagade på musiken som jag absolut inte tänker ta bort för vackrare musik får man bannemig leta efter. Det är en låt som fastnar direkt i huvudet så vem vet, kanske om någon månad eller så kan vi sjunga den tillsammans på Olimpico ;). Men som sagt, en del förbättringar kommer ske väldigt snart och det betyder givetvis inte att jag ska ta bort bloggen (ni kan andas). Nu var det i alla fall fotboll vi skulle prata om. Eller om Ménez först. Fransosen som varit en favorit hur länge som helst har haft inbrott. Tjuvarna kom undan med flera saker (klockor, smycken och pengar) så om någon tjuv läser min blogg hör av er så är ni jättesnälla!

Roma möter Udinese imorgon och jag vill säga att allting ser jättebra ut, men det gör det tyvärr inte. Skadelistan har tyvärr blivit ännu längre och trots att både Juan och Pizarro är tillbaks i truppen är det Riise (?) och De rossi (muskelbristning, men är tillbaks mot Bayern München på onsdag) som kommer lysa med sin frånvaro på Olimpico imorgon (Perrotta, Taddei och Okaka sedan tidigare). Förutom araberna som nu är mycket nära att köpa AS Roma och Tottis och Ilarys bok som kom ut på min födelsedag (18 november) så är det enbart Udinese som vi måste fokusera oss på. 3 poäng är ett måste så det är dags för Ranieri att motivera spelarna ännu en gång!

ITS MY BIRTHDAY!

Eftersom det är min födelsedag och ALLA måste vara superdupermegasnälla mot mig så måste jag givetvis utnyttja er snällhet till fullo! Alltså betyder detta att ni måste svara på dessa frågor:

1. Hur länge har DU läst min blogg?
2. Bästa/Sämsta med bloggen?
3. Vad vill du se MER / MINDRE utav?
4. Övrigt (berätta hur mycket du dyrkar mig hahaha)

Tack på förhand!


tänkte faktiskt göra som alla andra bloggare och köra med dagens outfit,


och fota mat, bra va? hahaha inte ens om helvetet fryser till is!

NÄ, GLÖM NU INTE BORT ATT SVARA PÅ FRÅGORNA! FÖR DÅ BLIR JAG SUR!

Det är förresten Tonettos dag också, glöm för tusan inte bort honom! Tanti auguri Max!


M SOM I MESSI, SOM I MAGI, SOM I MÅL!



Nu är det officiellt! Argentina är världens bästa fotbollslandslag och Messi (ursäkta men vem är Higuain?) som precis sköt sin nation till seger i "vänskapsmatchen" mot Brasilien har sett till att meritlistan blivit längre! Eftersom Argentina redan vunnit över VM-vinnarna och sina största rivaler är det ingen tvekan om att det är bäst just nu!

Någon som vågar säga emot?


Tänkte väl.

Kvällens vänskapsmatcher drar vi snabbt innan jag går och lägger mig:

Rumänien som tog ledningen över Italien tyckte synd om dem och kvitterade för dem via ett självmål av samma man som hade givit sin nation ledningen i första halvlek, Sverige klarade oavgjort mot Tyskland (0-0) och Portugal vann över Spanien med 4-0. För Montenegros del blev det vinst med 2-0 mot Azerbaijan. Polen överraskade mot Elfenbenskusten och vann med 3-1 (Gervinho stod bakom tröstmålet) och England förlorade mot Franrkike med 1-2. Norge som låg under mot Irland vände matchen och vann med 2-1 och Huntelaar glänste ännu en gång när Holland vann över Turkiet med 1-0. Danmark- Tjeckien slutade mållöst och USA vann över Sydafrika med 1-0.

MARADONA (ARG) - PELÉ (BRA)

Diskussionen om vem som är bäst mellan Pelé och Maradona fortsätter.
Och inte lär den ta slut. Inte än. Inte på ett tag. Inte på flera år.

Argentinaren som är mest känd för Guds hand fick känna på den första attacken redan innan VM började. Pelé ansåg att Maradona inte var någon bra förbundskapten och kriget har sedan dess fortsatt. Idag kallar brasilianaren honom för dålig förebild och påstår att han aldrig kommer att vara världsetta.

Avundsjuka, påstår Maradona.

Och jag håller med. För icke har vi sett några barn knarka på sistone?! Eller har vi?

Världsstjärnorna som var bästa vänner för några år sedan är idag rivaler och det syns inte enbart i media utan även bland fansen. Diskussionen som skett världen över har inte enbart bringat hat utan även skapat heta debatter i alla möjliga kontinenter.

Men det är inte svaret som är det viktiga utan hur sorglig brasilianaren är som fortsätter att kasta sten i glashus med sina uttalanden. 70 år och är fortfarande tävlingssugen. 70 år och är fortfarande omogen. Istället för att skaka hand, krama om varandra och sluta bry sig om vem som egentligen är bäst utav dem kunde de idag ha skapat ett historiskt ögonblick, kunde de ha visat världen vilken fantastisk duo de är.

Men vad händer istället?

Barnfasionerna är igång igen!

Och det finns bara ett sätt att lösa upp det! Man mot man. På plan.

Eller så kanske vi får ett svar. Ikväll. När Argentina möter Brasilien 18.00.

Vem kommer vara först med sina uttalanden måntro?

Eftersom Maradona inte längre tränar Argentina kan det bli kul att få se Pelés min när Argentina som redan vunnit över VM-vinnarna krossar Brasilien.

Eller vad säger ni? Vem vinner ikväll?

PÅ TAL OM ZLATAN ..

JAG HOPPAS DETTA ÄR ETT SKÄMT..



.. FÖR ANNARS ÄR MIN DÖD NÄRA!

Jag skojar inte när jag säger att jag hellre hade ringt upp Saw-producenten, bett honom skära mig i bitar för att sedan skeppa mig till något hungrigt lejon i Afrika.

FOTBOLLSHELGEN I EUROPA

Att Derby di Milano brukar hetta till är definitivt ingen nyhet men att se Chivu hoppa in som fredsmäklare var verkligen otippat. Materazzi som fällde Zlatan några minuter efter att domaren blåst igång matchen såg inte enbart till att Milan vann via en straff som Zlatan inte hade några problem att näta in utan bars även ut på bår efter en hård duell med Zlatan (hur illa det ser ut för italienaren beror på vilken tidning du läser).

Matchen som hade skapat många rubriker världen över lockade den gamla Interspelaren Balotelli till plats för att heja på Zlatan och respektlös är givetvis bara förnamnet. Eftersom första halvlek började fantastiskt för Milanspelarna gick de resterande 45 minuterna inte lika bra utan karate och bråk började komma in i spelet. Abate som redan hade kammat hem ett gult kort fick se rött efter en onödig diskussion med Pandev men med en man mindre lyckades Inter aldrig kvittera utan Milan ligger fortfarande etta i tabellen med sju poäng mer än Roma.

Lazio som däremot överraskade mot Napoli och vann med 2-0 på hemmaplan återtog ledningen i några timmar men Zarate som stod bakom ledningsmålet vet fortfarande inte om han kommer att lämna klubben. Sampdoria som började Serie A fantastiskt klarade inte av Chievo utan två poäng fick de istället dela på.

Bari fortsatte sitt förlusttåg och denna gång var det Parma som vann me 1-0 via Candreva. Tupparna har fortfarande inte vunnit en enda match sedan den 26 september och ligger just nu sist i tabellen. Udinese som Roma möter om fem dagar krossade Lecce med 4-0 och den stora hjälten blev Di Natale som gjorde hattrick.



Borta i England var det Chelsea som väckte enorma känslor när man förlorade mot Sunderland på hemmaplan med 3-0. Ancelottis lag som drabbats utav flera skador ligger dock fortfarande etta i tabellen med två poäng mer än Arsenal som vann lätt över Everton och fick dessutom se Fabregas andra mål för säsongen. 2-1 slutade matchen på Goodson Park och The Gunners jublar utan tvekan över Chelseas förlust.

Manchester United som hade lite problem att besegra Aston Villa fick nöja sig med ett poäng när Vidic några minuter efter Machedas mål kvitterade på bortaplan. Ferguson var inte den enda som blev chockad utan även hemmalaget som var några minuter ifrån vinst. Eftersom Manchester är ett lag som alltid kommer tillbaks lär tre poäng på hemmaplan nästa vecka inte bli så svåra att kamma hem..

Liverpool som bara för två veckor sedan visade att de var tillbaks på banan igen och besegrade Chelsea på hemmaplan med två fantastiska mål från Torres visade en helt annan sidan när Stoke City vann med 2-0. Eftersom båda lagen har lika mycket poäng i tabellen gäller det att Liverpool inte viker ner sig och återhämtar sig snabbt eftersom West Ham som står näst på tur lär vara hungriga.



I Spanien är det fortfarande Real Madrid som toppar ligan och eftersom Mourinho inte är någon tränare lik fick han sitta på läktaren när hans lag vann över Sporting Gijón med 1-0 via argentinaren Higuain. Med ett poäng mer än Barcelona är det snart El Clásico som kommer visa vem det är som regerar hemma i Spanien. Guardiola som blivit hyllad av portugisen ett antal gånger hade inga problem med att vinna över Villarreal och 3-1 slutade matchen via ett fantastiskt anfall av Messi och Villa. 

Valencia som var ligaledare för några veckor sedan vann enkelt över Getafe och kanske är det inte enbart Burger King som är förtvivlade efter förlusten utan även Míchel som tillsammans med sina grabbar måste vinna över Real Zaragoza nästa vecka -för annars blir det Getafes fjärde raka förlust i ligan. Forlan som inte hade gjort något mål i La Liga sedan den 11:e september såg till att glänsa med sina två fantastiska mål när Atletico Madrid vann över Osasuna med 3-0 på hemmaplan.

Sevilla som däremot åkte på storstryk mot Barcelona för två veckor sedan vann över Zaragoza med 2-1 och börjar sakta men säkert gå upp i tabellen..



I Bundesliga börjar Bayern München klättra upp i tabellen men har 12 poäng upp till ligaledarna Dortmund som precis som Bayern vann sin match i helgen. Mest synd är det dock om Raúls Schalke 04 som trivs mycket väl nere i tabellen och har inga planer på att förflytta sig. I Frankrike är det Brest som leder Ligue 1 med ett poäng mer än Gervinhos Lille. Killen från Elfenbenskusten har redan hunnit göra sex mål och är en talang som vi fick åskåda redan under sommaren i Sydafrika.



I Ryssland blev Romas gamla tränare Spalletti ligamästare med Zenit och självklart sänder vi honom ett stort grattis och önskar honom det bästa! FORZA ROMA!

JUVENTUS- ROMA 1-1


JUVENTUS
: Storari, Sorensen, Bonucci, Chiellini, Grosso (Traore 45′), Pepe, Melo, Aquilani, Marchisio (Amauri 76′), Quagliarella, Iaquinta (Del Piero 53′).

ROMA: Julio Sergio, Cassetti (Rosi 45′), N. Burdisso, Mexes, Riise,Greco (Brighi 75′), De Rossi, Simplicio, Menez, Vucinic, Totti (Borriello 68′).

Roma som haft ett tufft schema på sistone åkte till Turin för att kamma hem tre poäng men lämnade istället arenan med blandade känslor efter att matchen slutat oavgjort. Totti som varit det stora samtalsämnet under veckan fick fira sitt första mål för säsongen i Serie A och har Pepe som inte kunde hålla händerna borta att tacka.

Straffen som Francesco Totti inte hade några problem att näta in var lika fin som det senaste mötet på Stadio Olimpico di Torino då Ranieri tog revansch från sitt gamla lag och vann med 2-1. Eftersom Riise inte var lika vass som det senaste mötet var det Mexés som stod ut och spelade sin bästa match någonsin.

Juventus som stod bakom flera farliga chanser tog ledningen redan i den 35:e minuten via Iaquinta och fortsätte att glänsa in i andra halvlek där Roma tappade sitt självförtroende. Ménez som kammade hem ett gult kort redan i den första minuten var fantastisk men trots Romas byten kom det aldrig ett andra mål.

Vucinic som däremot fick värma bänken mot Fiorentina borde ha värmt kvällens bänk och eftersom både Pizzaro Juan hade varit till stor hjälp under kvällens möte är det lite underligt att Cicinho som varit makalös de senaste matcherna inte fick spela ikväll.

Aquilani som en gång i tiden berättade hur mycket han älskar roma gör det kanske fortfarande eftersom han sumpade en målchans men förutom det var han överraskande bra och De rossi som inte varit sig lik denna säsong är äntligen tillbaks på banan igen vilket känns underbart!

1-1 är utan tvekan ett godkänt resultat och trots att många påstår att det kan diskuteras ska man absolut inte glömma bort att Roma spelat fyra matcher inom loppet av tio dagar. Vinst mot Basel, Lazio och Fiorentina har satt sina spår och nu är det i alla fall Udinese som väntar! SEMPRE FORZA ROMA!


JUVENTUS-ROMA: i convocati di Ranieri. Out Pizarro, Perrotta e Juan!

ROMA TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
5 PHILIPPE MEXES
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
94 JEREMY MENEZ

JUVENTUS TRUPPEN:
3 CHIELLINI
4 FELIPE MELO
5 SISSOKO
6 GROSSO
7 SALIHAMIDZIC
8 MARCHISIO
9 IAQUINTA
10 DEL PIERO
11 AMAURI
14 AQUILANI
17 TRAORE
18 QUAQLIARELLA
19 BONUCCI
20 LANZAFAME
23 PEPE
30 STORARI
31 COSTANTINO
39 CAMILLERI
43 SORENSEN
44 KIREV

De troliga startelvorna:

ROMA: Julio Sergio, Cicinho, Mexes, Burdisso, Riise, Simplico, De Rossi, Greco, Ménez, Totti, Vucinic.

JUVENTUS: Storari, Salihamidzic, Bonucci, Chiellini, Grosso, Pepe, Aquilani, Sissoko, Marchisio, Quagliarella, Iaquinta.

DOMARE: Rizzoli

De senaste mötena:
= de senaste tio åren har det blivit oavgjort sju gånger, vinst för roma tre gånger och vinst för juventus åtta gånger.

22.12.2000 Roma/Juventus 0-0

06.05.2001 Juventus/Roma 2-2
MÅL: Nakata, Montella

29.09.2001 Juventus/Roma 0-2
MÅL: Batistuta, Assuncao

10.02.2002 Roma/Juventus 0-0

01.12.2002 Roma/Juventus 2-2
MÅL: Totti, Cassano

19.04.2003 Juventus/Roma 2-1
MÅL: Montella

21.09.2003 Juventus/Roma 2-2
MÅL: Chivu, Zebina

08.02.2004 Roma/Juventus 4-0
MÅL: Dacourt, Totti, Cassano, Cassano

28.10.2004 Juventus/Roma 2-0

05.03.2005 Roma/Juventus 1-2
MÅL: Cassano

19.11.2005 Roma/Juventus 1-4
MÅL: Totti

25.03.2006 Juventus/Roma 1-1
MÅL: Kharja

2006/2007 JUVENTUS - SERIE B

23.09.2007 Roma/Juventus 2-2
MÅL: Totti, Totti

16.02.2008 Juventus/Roma 1-0

01.11.2008 Juventus/Roma 2-0

21.03.2009 Roma/Juventus 1-4
MÅL: Loria

30.08.2009 Roma/Juventus 1-3
MÅL: De rossi

23.01.2010
Juventus/Roma 1-2
MÅL: Totti (straff), Riise


Hur det har gått i SERIE A 2010:

1:a omgången:
Roma- Cesena 0-0
Bari- Juventus 1-0

2:a omgången:
Cagliari- Roma 5-1
Juventus- Sampdoria 3-3

3:e omgången:
Roma- Bologna 2-2
Udinese- Juventus 0-4

4:e omgången:
Brescia- Roma 2-1
Juventus- Palermo 1-3

5:e omgången:
Roma- Inter 1-0
Juventus- Cagliari 4-2

6:e omgången:
Napoli- Roma 2-0
Inter- Juventus 0-0

7:e omgången:
Roma- Genoa 2-1
Juventus- Lecce 4-0

8:e omgången:
Parma- Roma 0-0
Bologna- Juventus 0-0

9:e omgången
Roma- Lecce 2-0
Milan- Juventus 1-2

10:e omgången
Lazio- Roma 0-2
Juventus- Cesena 3-1

11:e omgången
Roma- Fiorentina 3-2
Brescia- Juventus 1-1

Tabellen:
Roma 6:e plats med 18 poäng
Juventus 5:e plats med 19 poäng

Roma som har tre raka vinster med sig i Serie A åker till Turin för att vinna mot Aquilani och Del Piero som tror på en svartvit vinst med Del Neri som fick sparken från Roma för fem år sedan. Ménez som många tror är skadad känner sig bättre än någonsin och är tillsammans med Totti redo att kamma hem tre poäng mot Juventus. Krasic som drömmer om Hollywood på fritiden är skadad och Motta som är mycket saknad i den eviga staden är avstängd. Trots att flera viktiga bianconeri fattas är skadelistan hos Roma minst lika lång. Perrotta som nätade in sitt första mål för säsongen mot Fiorentina stannar precis som Juan och Pizarro hemma men Vucinic som fick värma bänken mot Viola lär spela från start! Ranieri som tränade Juventus innan han kom till Roma är väl medveten om att Juventus är lika hungriga som vargarna men om Rizzoli gör en Carmine Russo kommer Turin aldrig bli sig likt igen. Blir det tre poäng för Roma eller blir det kryss som många har förutspått? Tv4 Sport har svaret imorgon efter matchen som börjar 20:45. SEMPRE FORZA ROMA! JUVE MERDA!

HELGENS HETASTE MATCHER I SERIE A

1. Juventus - Roma

Aquilani som känner sig hemma i Turin ställs mot sitt gamla lag och kräver respekt från sina gamla supportrar som än idag kallar honom för förrädare. Juventus som har vunnit över Milan med 2-1 på San Siro och klarat oavgjort mot Inter ställs mot ett starkt Roma som vunnit över både Inter och Lazio. Del Piero som inte fick spela hela matchen i det senaste mötet då Roma vann med 2-1 är idag i riktigt bra form och förväntar sig precis som sina grabbar en vinst på Olimpico di Torino. Men för att Ranieris Roma skall visa hela Italien att de inte tappat motivationen krävs det att man kammar hem tre poäng. Den gamla damen har lovat en stor skräll, men det har även Totti gjort. I vilket fall som helst så är det ingen match DU vill missa.

Lördag (13/11) 20:45 -LÄGG DET PÅ MINNET!

2. Inter- Milan

På söndag heter det inte San Siro utan Giuseppe Meazza! Inter som numera har Benitez att förlita sig på är inte i närheten av laget Mourinho tog till toppen och har spelat oavgjort mot både Lecce och Brescia. Milan som drabbats av svåra skador räds dock inte Inter och kan säkerligen ta hem minst ett poäng om Allergi får som han vill. Inzaghi som varit det stora samtalsämnet i Milan och som chockat Mourinho i Champions League fick mot Palermo en allvarlig skada som kan vara slutet på hans karriär. Även Pato som varit en av Milans hetaste spelare denna säsong klev av planen skadad och lär inte vara tillbaks på några veckor. Blir det oavgjort eller lyckas Benitez trupp skaka om ligaledarna Milan? Alla frågor besvaras denna söndagskväll!

Söndag (14/11) 20:45 - LÄGG DET PÅ MINNET!

3. Lazio- Napoli

Reja som börjar trilla ner i tabellen ställs mot Napoli som inte förlorat en enda match i Serie A sedan den svidande förlusten mot Milan på hemmaplan. Cesena som överraskade stort mot Lazio under onsdagskvällen har inte enbart givit örnen ett dåligt självförtroende utan även fått dem att frukta sina kommande matcher. Cavani som tillsammans med Eto'o leder skytteligan med 8 mål är en av Napolis hetaste spelare och lär tillsammans med sina grabbar ge Lazio en plågsam omgång. Eftersom Milan ligger i topp med sina 23 poäng, Lazio tvåa med sina 22 poäng och Napoli trea med sina 21 poäng hade en Lazioförlust varit underbart att åkåda men eftersom himmelsblå färger inte är något man tycker om hade ett kryss gjort susen för Roma!

Söndag (14/11) 12:30 - LÄGG DET PÅ MINNET!

ANDRA BUBBLARE:

Fiorentina- Cesena - lördagen den 13 november 18.00
Sampdoria - Chievo - söndagen den 14 november 15:00

LA FESTA CONTINUA!

Med detta säger jag godnatt.. så godnatt!


ROMA - FIORENTINA 3-2


(HIGHLIGHTSVIDEON: KUL ATT DET STÅR LALIGAGOAL NÄR DET ÄR SERIEA!)

ROMA:
Julio Sergio; Cicinho (82' Rosi), Burdisso, Mexes, Riise; Simplicio, De Rossi, Greco (72' Brighi); Menez (63' Perrotta); Totti, Borriello.


FIORENTINA: Boruc; De Silvestri, Natali, Gamberini, Pasqual; Donadel (72' D'Agostino), Santana (80' Bolatti); Marchionni, Mutu, Vargas (59' Ljacic); Gilardino

Med Francesco Totti tillbaks var det en självklarhet att han tillsammans med Borriello skulle få börja från start när Vucinic som sänkt både Lazio och Inter fick värma bänken för att beundra Greco som på senaste tid blivit en stor idol i Roma.

Förutom Julio Sergios mirakelräddning i början av matchen var det Nicolás Burdisso som var utöver det vanliga när han grym som han är stoppade Gilardinos målchans. Simplico som däremot inte fått så mycket speltid i Roma lyckades göra Rosella på läktaren överraskad när han i slutminuterna av första halvlek ger Roma ledningen.

Efter glädjescenerna och de 45 nya minuterna krävdes det ytterligare ett mål från Borriellos sida via en fin assist från Ménez för att Fiorentina skulle vakna upp. Att De rossi enbart några minuter efter det andra målet var nära ett nytt måljubel fick Gilardino att ge Viola ett mål via ett slarvigt Romaförsvar i den 68:e minuten.

Ranieri som redan hade bytt ut Ménez mot Perrotta körde kort därefter ett nytt byte mellan Greco och Brighi som gav resultat på direkten när Perrotta expanderade glädjen på Olimpico med det tredje gulröda målet i den 76:e minuten. När Rosi sedan får byta plats med Cicinho lyckas Fiorentina näta in ett nytt mål via D'Agostino som gav matchen som för övrigt inte var någon höjdare ett nytt tempo.

Efter fyra tilläggsminuter blåste dock domaren av matchen med tre nya poäng åt Roma som har en del att jobba på inför Juventusmatchen på lördag. Milan ligger nu etta i tabellen och Lazio är på väg ner till Serie B vilket är helt underbart!! I helgen väntar flera intressanta matcher men mer om det imorgon! Buona Notte!

FOTBOLLENS MÖRKA SIDA ..

Beckham är otrogen! IGEN! Läste jag i en skvallertidning på tåget när jag var på väg hem. Att jag inte längre lyfter ögonbrynen när jag läser om fotbollsstjärnors otrohet är kanske inte så konstigt med tanke på att det blivit vardagsmat. Självklart betyder det att det finns flera personer runtom i världen som verkar gotta sig i allt kändisarna gör men debatterna som supportrarna skapar har tagits till en helt ny nivå. Att det faktiskt finns personer som försvarar honom och tycker att det är rätt åt hans fru, Victoria Beckham, som för övrigt inte är den vackraste frugan i världen, är ju enbart patetiskt.

Att hon lider av ätstörningar är ju inte så konstigt..

.. men förutom sexköp, alkohol och skandaler finns det faktiskt en man som är mycket värre än Beckham. Det är så illa att han bör byta sitt förnamn till patetisk.

Minns ni Magnus Hedman?

Den lyckliga pappan han en gång i tiden var är ett minne blott och trots att ekonomin inte är i sitt bästa skick hindrar det inte honom från att dricka champange och festa loss. Doping, sexköp, narkotikabrott, ekonomibekymmer..

-Ja, listan kan göras lång!

Så lång att Maradona han själv hade sett ut som en ängel om han ställt sig bredvid honom..

Svensken som en gång i tiden var en målvakt flera klubbar trånade efter är idag mannen som skapar negativa rubriker och festar med tragiska människor från den kända Kanal 5-serien -Kungarna av Tylösand. Sorgen i hans familj är ett faktum men skandalmannen fortsätter att "leva livet" och dementerar alla rykten som går.



Men trots det..

.. är fotbollen fortfarande världens mest populära sport och tacka vet jag spelare som Francesco Totti som ALDRIG kommer bli någon pinsam dåre! Ikväll spelar ju Roma- Fiorentina, så då får vi se om någon lyfter sina ögonbryn.. DAJE ROMA!

HAPPY BIRTHDAY DEL PIERO!

Jag måste bara gratta Del Piero som fyller 36 år idag (ja, han är äldre än Totti)! Det kvittar vilket lag du håller på, alla är vi eniga om att han är en av världens bästa fotbollsspelare. Det är ingen nyhet att Francesco och Alessandro är goda vänner och det finns massa roliga skämt med italienarna både på youtube och i Tottis skämtbok. En klassiker är utan tvekan denna (jag skrattar lika mycket varje gång) men gulligaste videoklippet är när lilla "Alessa" pratar engelska (det trodde ni inte va!). Enjoy:


Men du, Alessa, vi ses på lördag! (13/11 JUVE-ROMA) SEMPRE FORZA ROMA!
IMORGON: ROMA-FIORENTINA 20:45, MER INFO HÄR! DAMMI TRE PUNTI!

ROMA-FIORENTINA: i convocati di Ranieri. Out Pizarro, Taddei e Juan!

TRUPPEN:
1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
5 PHILIPPE MEXES
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
20 SIMONE PERROTTA
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
33 MATTEO BRIGHI
87 ALEANDRO ROSI
94 JEREMY MENEZ

De troliga startelvorna:

ROMA: Julio Sergio, Cicinho, Mexes, Burdisso, Riise, Simplicio, De Rossi, Perrotta, Totti, Vucinic, Borriello.

FIORENTINA:
Boruc; Comotto, Gamberini, Kroldrup, Pasqual; Marchionni, Donadel, Bolatti, Vargas; Mutu, Gilardino.

De senaste mötena:

26.11.2000 Roma/Fiorentina 1-0
MÅL: Batistuta

09.04.2001 Fiorentina/Roma 3-1
MÅL: Emerson

23.09.2001 Roma/Fiorentina 2-1
MÅL:Totti (STRAFF), Panucci

03.02.2002 Fiorentina/Roma 2-2
MÅL: Cassano, Emerson

2002/2003 - FIORENTINA = SERIE C2

2003/2004 - FIORENTINA = SERIE B

12.07.2004 Roma/Fiorentina 1-0
MÅL: Montella

23.01.2005 Fiorentina/Roma 1-2
MÅL: Cassano, Montella

27.11.2005 Roma/Fiorentina 1-1
MÅL: Tommasi

02.04.2006 Fiorentina/Roma 1-1
MÅL: Cufrè

05.11.2006 Roma/Fiorentina 3-1
MÅL: De Rossi, Taddei, Taddei

18.03.2007 Fiorentina/Roma 0-0
MÅL: -

24.02.2008 Roma/Fiorentina 1-0
MÅL: Cicinho

30.11.2008 Roma/Fiorentina 1-0
MÅL: Totti

25.04.2009 Fiorentina/Roma 4-1
MÅL: Baptista

20.09.2009 Roma/Fiorentina 3-1
MÅL: Totti (STRAFF), Totti, De Rossi

07.02.2010 Fiorentina/Roma 0-1

MÅL: Vucinic

Eftersom jag "upptäckte" Roma för tio år sedan då Batistuta sänkte sitt gamla lag med 1-0 på Olimpico finns det, precis som mot Lazio, flera fina minnen. Vem minns inte Vucinic fantastiska mål i det senaste mötet på Stadio Artemio Franchi? Vem minns inte Tottis och De rossis show på hemmaplan för ett år sedan? Vem minns inte SuperTaddei från säsongen 2006/2007 med Spalletti? Vem minns inte Vucinic pass till Cicinho som gör sitt första mål i romatröjan mot Fiorentina som tränades av Prandelli på den tiden? Vem minns inte hur Cicinho efter sitt andra gula kort blev utvisad i slutminuterna och hur fenomenal Doni under den matchen var? Spalletti var då (säsongen 2007/2008) så fruktansvärt nära att vinna scudetton men kom precis som Ranieris Roma i fjol tre poäng bakom Inter och fick nöja sig med silver. Eftersom Roma enbart förlorat två gånger mot Viola de senaste tio åren lär det inte bli så svårt att kamma hem tre poäng på hemmaplan. Totti är som sagt tillbaks efter avstängningen men Roma får klara sig utan brasilianarna Taddei och Juan men även chilenaren Pizarro som fortfarande har problem med ryggen. Ménez var i alla fall tillbaks på träningen idag och om han startar lär vi få reda på imorgon 20:45. Är absolut inte rädd för Vargas eller Mutu men tror däremot att dansken Kroldrup och Gilardino kommer vara riktigt farliga. Ser inte fram emot en lila-Cerci men man får väl släppa taget och hoppas att han inte gör sitt andra mål för säsongen mot sin gamla klubb..

SIAMO TORNATI! Tre vittorie in otto giorni!

Vad underbart det är att vakna upp till strålande sol och tre poäng mot Lazio. Det är en tuff vecka som väntar på Roma men motivationen som lyste med sin frånvaro för några veckor sedan är här för att stanna! Självförtroendet är på topp och trots att skadelistan fortfarande inte lyckats bli mindre är det i alla fall glada nyheter att il capitano är tillbaka. Cerci som vi tog farväl utav i somras gjorde sitt första mål i den lila tröjan när Fiorentina igår besegrade Chievo på hemmaplan med 1-0 och Andreolli som numera spelar för den gula klubben firade dock knappast när han såg sin gamla lagkamrat ge glädje till ett lag som precis som Roma haft en trulig start i Serie A. Den italienska fotbollsklubben från Verona som grundades ett år före Roma har med hjälp av serben Sinisa Mihajlovic (som varit romanista en gång i tiden) åkt en berg-och-dalbana som i slutet av oktober var häftigast i slutminuterna mot Bari.

Vargas, som Real Madrid var ute efter i somras känns tyvärr inte lika het längre och Jovetic som precis som Vucinic är montenegrin är fortfarande inte tillbaks men det är däremot skandalmannen Mutu som bara för någon vecka sedan bad om förlåtelse till klubben när han hamnade i slagsmål med en bartender. Förutom att sparka på män som redan ligger ner och inte komma överens över notan ser han fram emot att möta Roma och det gör givetvis även Gilardino som inte är mannen som gillar att värma bänken i Italiens landslag. Totti som njöt av Romas seger mot Lazio hemma i soffan var idag tillbaks på Trigoria men Ménez som blev skadad i derby della capitale är fortfarande ett stort frågetecken inför matchen på onsdag. Förutom fransosen som de två senaste matcherna varit stjärnan jag brukar rita över i:et är Taddei, Pizzaro, Juan och Okaka även dem ett frågetecken. Men eftersom vi lär få reda på ett och annat i morgondagens konferens så är det bara att gratta Julio Sergio som fyller 32 år idag!

remember, remember the 7th of november!

Nämen oj vad kul att många laziali hittat till min blogg och kallat mig hora bland kommentarerna. "Jag vet inte varför" ni hatar min klubb mer än vad ni älskar ert lag, men det är verkligen superdupermegakul att ni hittat hit! Jag välkomnar er med dessa bilder och hoppas från "djupet av mitt hjärta" att ni kommer tillbaks! Enjoy:



LAZIO - ROMA 0-2

Det är verkligen otroligt hur en match lyckas få dig att skaka och känna enorm nervositet när fjärilarna i magen vägrar att försvinna. När det sedan visar sig att fjärilarna i magen blir fler och fler och hjärtat slår hårdare än normalt är det inte så konstigt att händerna börjar darra när du i nästa sekund inser att lyckan du själv byggt upp försvinner i takt med att domaren vinkar för offside. Men trots att det heter "No Totti, No Party" lyckades det ändå bli en fantastisk show när Ranieri som aldrig förlorat ett derby med Roma skrev historia på Olimpico denna eftermiddag.

Förutom det stora bollinnehavet och dominansen Roma stod för började första halvlek fenomenalt då chanserna påminde mig om VM i Sydafrika. Greco som fick hoppa in istället för en skadad Ménez firade lite för tidigt när målet sorgligt nog dömdes bort men när domaren sedan blåste igång de resterande 45 minuterna var det andra känslor som stod på spel. Det första målet som borde ha kommit redan i första halvlek kom istället efter 51 minuters spelande via en straff som Borriello inte hade några problem med att näta in. Lyckan som den forna milanistan gav de gulröda supportarna fick inte enbart Reja att bli ilsken utan även det tragiska hemmalaget.

Eftersom målet kom precis på samma sätt som det förra mötet då Roma vann med 2-1 lyckades många scener återspelas när Lazio flera gånger var nära på att själa de tre poängen Roma behövde för att gå upp i tabellen. Med sex minuter kvar passade Ranieri på att byta Borriello mot Baptista som inte varit till stor hjälp denna säsong, men när han blev fälld i slutminuterna var det en ny straff som Roma fick slå. Vucinic som stod bakom de två målen i förra derbyt såg inte enbart till att ta av sig tröjan för att visa sin chärlek till sin nyfödda son Aleksandar utan expanderade även glädjen när han i 86:e minuten gör Romas andra magiska mål! 2-0! 2-0! 2-0! 2-0! 2-0! 2-0! 2-0!

LAZIO GRÅTER, ROMA FIRAR! Men det är ju trots allt helt förståetligt med tanke på att det faktiskt var Romas tredje raka derby della capitale vinst!
Hörde jag salute?!

DERBY DELLA CAPITALE, 932 minuter kvar.

MSN för två år sedan:

- Jag ska kolla på fotboll, du då?
- jag med!
- Vilken match?
- derby della capitale :)
- Men det är ju inte idag?
- jo milan-inter cepe
- Så du tror att Milano är Italiens huvudstad?
- milano är italiens huvudstad :S
- Du hade IG i historia va?!
- nej :S
- "Och Hitler lever ju också"!

Hahaha, undra om den nörden lever fortfarande..

Aja, nu ska jag fira att Inter- Brescia slutade 1-1 genom att fortsätta min filmkväll med mina kära kusiner så detta betyder att jag inte kommer bombadera er med fler "derby della capitale" inlägg förens matchen är slut. 15.00 PÅ TV4 SPORT! GLÖM INTE!

FORZA ROMA PER SEMPRE!


DERBY DELLA CAPITALE, 1212 minuter kvar.

Matchen alla pratar om är snart här. Den oändliga längtan och de långa diskussionerna som hållt på hela natten lång kommer om mindre än ett dygn att besvaras och då gäller det verkligen att vara beredd på det värsta, men hoppas på det bästa. När Totti blev utvisad mot Lecce var det många känslor som kom på en och samma gång och eftersom tårarna började rinna var tragedin ett faktum.

Eftersom ett derby utan Totti är som spaghetti utan köttfärssås eller som pyttipana utan kött är det självklart man blir ledsen när man ser banderollen med texten "no totti, no party" i sina drömmar men samtidigt är det väldigt svårt att inte få till ett leende när man kollar tillbaks i arkiven och inser att resten av grabbarna i Roma faktiskt vunnit derby della capitale utan Totti -som annars är den största symbolen i Roma.

Lazio som för första gången på flera år fått smaka på hur det är att vara ligaledare har självförtroendet på topp vilket är ganska förståetligt med tanke på hur Ranieri börjat denna säsong men en örn kan knappast vara hungrigare än en varg.

Jag vet att allting kan hända, jag vet att vem som helst kan vinna och jag vet mycket väl hur besvärliga slutminuterna kan vara men att jämföra de två lagen från Rom är precis som att jämföra Mario och Luigi. Så, vem väljer du?

DERBY DELLA CAPITALE, 1 dag kvar!


- Svennis tror att derby della capitale kommer att sluta oavgjort (2-2).

- Tonetto tror Roma vinner med 2-1 (IGEN)! Ménez är också säker på en romersk vinst!

- Angelini kommer inte köpa klubben. Inte nu. Inte i framtiden. Det är däremot fortfarande några araber och kineser som rör om i grytan!

- Den uttagna truppen: Adriano, Baptista, Julio Sergio Bertagnoli, Brighi, Borriello, Burdisso G., Burdisso N. (det är dock fortfarande osäkert om han kommer att spela!), Cassetti, Castellini, Cicinho, De Rossi, Greco, Lobont, Mexes, Menez, Perrotta, Pizarro, Riise, Rosi, Simplicio och Vucinic.

- JUAN KOMMER INTE ATT SPELA!

- Startelvan kommer förmodligen att se ut så här: Julio Sergio; Cicinho, Cassetti, Mexes, Riise; De Rossi, Perrotta, Simplicio; Menez; Vucinic, Borriello.

-
Totti kommer inte se matchen på Olimpico utan kommer att se den hemifrån!

- Lazios symbol, örnen, kommer inte få flyga ett varv runt arenan vilket är riktigt sorgligt för jag hade kunnat slå vad om att lasermannen hade funnits på plats!

- Väderprognosen för söndagen ser inte så bra ut. Temperaturen kommer att ligga mellan 16-18 grader och det kommer vara ganska mulet med lite regn.

-
Chelseas tränare, Ancelotti, berättar att han inte vill avsluta sin karriär i England utan drömmer FORTFARANDE om AS. ROMA! Han berättar även att Kaka inte är lika bra som tidigare vilket stämmer till hundra procent (tyvärr)!

- Sugen på att kolla lite statistik? Då ska du klicka här!

- Vi har vunnit utan Totti så nu ska vi bannemig göra det igen!

ARE YOU WITH ME?!

FORZA ROMA, LAZIO MERDA!


DERBY DELLA CAPITALE, 2 dagar kvar.

Har varit en trogen romanista i tio år så därför har jag summerat alla derbyn under den underbara tiden. Det har sammanlagt blivit nio vinster, fyra förluster och sju oavgjorda matcher de senaste tio åren så nu håller vi alla tummar och tår och hoppas att den tredje raka vinsten kommer på söndag! Eller vad säger ni?!

- FORZA ROMA, LAZIO MERDA!

(bilderna är klickbara) (bilderna är klickbara) (bilderna är klickbara)

17/12 2000 Lazio/Roma 0-1 Negro (SJÄLVMÅL)

ROMA (3-5-2): Lupatelli, Aldair, Samuel, Zago, Cafu, Tommasi, Zanetti, Candela, Totti, Delvecchio (41' Nakata), Batistuta. Tränare: Capello.




29/04 2001 Roma/Lazio 2-2 Batistuta, Delvecchio

ROMA (3-4-1-2): Antonioli, Zebina, Samuel, Aldair, Cafu, Tommasi, Zanetti (42' Guigou), Candela, Totti, Batistuta, Delvecchio (48' Mangone). Tränare: Capello.



27/10 2001 Roma/Lazio 2-0 Delvecchio, Totti

Roma (3-5-2): Antonioli, Zebina, Samuel, Zago, Cafu, Tommasi, Emerson, Lima, Candela, Totti, Batistuta (45' Delvecchio). Tränare: Capello



26/03 2002 Lazio/Roma 1-5 Montella 4 mål, Totti 1

Roma (3-4-1-2): Antonioli, Panucci, Samuel, Zebina, Cafu , Lima, Emerson (39' Assuncao), Candela, Totti, Montella (29' Cassano), Delvecchio (15' Tommasi) Tränare: Capello.


 

27/10 2002 Lazio-Roma 2-2 Delvecchio, Batistuta


ROMA (3-4-1-2): Antonioli, Zebina, Samuel, Panucci, Cafu, Emerson, Lima, Candela, Totti (44' Cassano), Delvecchio (26' Sartor), Montella (16' Batistuta). Tränare: Capello

 

 

08/03 2003 Roma/Lazio 1-1 Cassano


ROMA (4-4-2): Pelizzoli, Panucci, Zebina (26' Cufre'), Samuel, Candela (45' Delvecchio), Cafu, Emerson, Dacourt, Lima, Totti, Montella (26' st Cassano). Tränare: Capello.

 


9/11 2003 Roma/Lazio 2-0 Mancini, Emerson

 

ROMA (3-4-1-2): Pelizzoli; Zebina, Samuel, Panucci; A. Mancini, Emerson, Dacourt, Lima; Totti; Montella (28' Carew), Cassano (38' De Rossi) Tränare: Capello.

 

 

Minns ni sedan att matchen som skulle spelas den 21/03 2004 blev avbryten?..



.. men fick spelas den 21/04 2004: Lazio/Roma 1-1 TOTTI!


ROMA: Pelizzoli; Panucci, Samuel, Chivu, Candela (45' st D'Agostino); Mancini, Emerson, Dacourt, Lima; Totti, Cassano (42' st Carew) Tränare: Capello.


 

06/01 2005 Lazio/Roma 3-1 Cassano


ROMA (3-4-3): Pelizzoli; Mexes, Dellas, Ferrari (45´ Corvia); Panucci, Perrotta (13´ Aquilani), De Rossi (34´ Candela); Cufrè; Mancini, Totti, Cassano. Tränare: Del Neri.



15/05 2005 Roma/Lazio 0-0 INGEN TOTTI!


ROMA: Curci, Panucci, Chivu (31' Ferrari), Mexes, Cufrè, Mancini, Dacourt (13' Virga), De Rossi, Perrotta; Montella, Cassano. Tränare: Conti.

 

 

23/10 2005 Roma/Lazio 1-1 TOTTI!


ROMA (4-2-3-1): Doni; Panucci, Kuffour, Chivu, Cufrè; Perrotta (19' Dacourt), De Rossi; Mancini, Totti, Taddei; Montella (38' Nonda). Tränare: Spalletti



26/02 2006 Lazio/Roma 0-2 Taddei, Aquilani. INGEN TOTTI!


ROMA (4-2-3-1): Doni; Panucci, Chivu, Mexes, Cufrè ; De Rossi, Aquilani (35' st Dacourt); Taddei (43' Kharja), Perrotta, Mancini; Montella (23' Tommasi)

 

 

10/12 2006 Lazio/Roma 3-0 MERDA!


ROMA (4-2-3-1): Doni; Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto (17' Vucinic); De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Mancini; Totti. Tränare: Spalletti.

 


29/04 2007 Roma/Lazio 0-0

 

Roma (4-2-3-1): Doni; Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto (9' Wilhelmsson); De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Mancini (41' Tavano); Totti (28' Vucinic). Tränare: Spalletti.




31/ 10 2007 Roma/Lazio 3-2 Vucinic, Mancini, Perrotta. INGEN TOTTI!

 

ROMA (4-2-3-1): Doni, Panucci, Mexes, Juan, Cassetti, De Rossi, Pizarro (42´ Brighi), Mancini (29´Giuly), Perrotta, Tonetto, Vucinic (44´Cicinho). Tränare: Spalletti.





19/03 2008 Lazio/Roma 3-2 Taddei, Perrotta

 

ROMA (4-2-3-1): Doni, Cicinho, Mexes, Juan, Cassetti (43' Panucci); De Rossi, Aquilani; Taddei (21' Giuly), Perrotta, Vucinic (38' Mancini); Totti. Tränare: Spalletti.



16/11 2008 Roma/Lazio 1-0 Baptista. TOTTI UTBYTT!

 

ROMA: Doni, Panucci (33' Cassetti), Mexes, Juan, Tonetto, Perrotta, De Rossi, Brighi, Baptista, Vucinic (44' Taddei), Totti (30' Menez) Tränare: Spalletti



.. PER LA LAZIO MERDA!




11/04 2009 Lazio/Roma 4-2 Mexes, De Rossi :'(

 

ROMA (4-3-2-1): Doni; Motta, Mexes, Panucci, Riise; Brighi (20' Tonetto), De Rossi, Pizarro (44' Taddei); Perrotta (10' Menez), Julio Baptista; Totti. Tränare: Spalletti.





06/12 2009 Roma/Lazio 1-0 Cassetti

 

Roma (4-4-2): Julio Sergio, Burdisso, Mexes (44' Cassetti), Juan, Riise, Perrotta, De Rossi, Pizarro, Menez (45' st Brighi), Vucinic (45' Taddei), Totti. Tränare: Ranieri.




18/04 2010 Lazio/Roma 1-2 Vucinic (straff), Vucinic. TOTTI & DE ROSSI UTBYTTA!

 

Roma (4-4-1-1): Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Perrotta, Pizarro, De Rossi (45' st Taddei), Vucinic (36' st Brighi); Totti (45' st Menez); Toni. Tränare: Ranieri.




.. OCH SÅ DEN BERÖMDA:


TO BE CONTINUED ...


Champions League, Omgång 4, Del 2

Med en förlust i bagaget var det ingen tvekan om att revansch skulle finnas med i schemat ikväll. Trots Basels dominans på hemmaplan var det inte enbart Julio Sergios räddningar som var något att hurra över utan även Ménez mål som kom redan efter 16 minuter. Fransosen som lyst med sin frånvaro de senaste matcherna fick tillsammans med sitt lag jubla när han näta in sitt första mål för säsongen på St. Jakob-Park. När man sedan får för sig att han ska göra kvällens andra mål blir han istället fälld och straffen man hade väntat på kom istället efter några minuter då det var Riises tur att ramla. Totti fick då precis som Ménez äran att näta in sitt första mål för säsongen och 1-0 blev helt plötsligt 2-0 efter 25 minuter.

Vucinic som spelade sin första match som pappa var glödande het och trots att försvaret gjorde en tabbe som hette duga när Frei i den 69:e minuten lyckas näta in ett mål var det Ranieri som såg till att hela arenan fortsatte att jubla när Greco som fick byta plats med Ménez fick göra Roma ännu gladare med ett mål. Skadorna som drabbat Roma redan innan matchen startade fortsatte sorgligt nog under matchens gång och med enbart åtta minuter kvar fortsatte tempot att öka när Shaqiri står bakom Basels andra mål för kvällen. Eftersom det verkligen handlade om att vinna eller försvinna var det en enorm lättnad att Roma höll ledningen ända till slutminuterna för det var då jag insåg att Roger Federer sura min aldrig kommer att raderas ur minnet.

3-2 slutade matchen men i San Siro blev det tyvärr ingen vinst utan chockad blev istället Mourinho när Inaghi bjöd på två mål som kom som en blixt från en klar himel. 2-2 slutade matchen och nöjdast måste väl ändå Zlatan vara (The Special One har förmodligen mycket att säga)! För Bayern Münchens del var det i alla fall Gomez som bjöd på ett målkalas när han gjorde hattrick mot Cluj. 4-0 slutade matchen och där var det Müller som satte punkt för kvällens match. Chelsea hade däremot inga problem mot Spartak Moskva och precis som tyskarna blev det ett målkalas även där! 4-1 slutade matchen via två fantastiska mål från Ivanovic, ett från anelka och ett från fantastiska Drogba som han näta på straff. Auxerre som förlorade mot Ajax i den förra omgången tog precis som Roma revansch denna magiska kväll och vann med 2-1.

Arsenal var dock laget som skämde ut sig rejält när de förlorade mot ukrainska Shakhtar Donetsk med 1-2 (Walcott som tog ledningen efter elva minuter lär nog drömma mardrömmar om både Eduardo och Chygrynskiy som stod bakom kvällens mål) och Marseille som vann över Zilina med 1-0 det förra mötet lös starkare på bortaplan och besegrade slovenerna med hela 7-0. Partizan Belgrad förlorade mot Sporting Braga -IGEN- och har ännu inte vunnit en enda match i Champions League! Roma ligger nu tvåa i gruppen och gladare än mig kan man nog inte bli. Buona notte!

BASILEA-ROMA: i convocati di Ranieri.

TRUPPEN
1 LOBONT Bogdan Iounut
2 DE CESARE Cicero Joao - Cicinho
3 CASTELLINI Paolo
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS Juan
5 MEXES Philippe (astmaanfall)
9 VUCINIC Mirko
10 TOTTI Francesco
16 DE ROSSI Daniele
17 RIISE John Arne
19 J. BAPTISTA Julio Cesar
20 PERROTTA Simone
22 BORRIELLO Marco
23 GRECO Leandro
25 BURDISSO Guillermo Enio
27 J. SERGIO BERTAGNOLI Julio Sergio
29 BURDISSO Nicolas
30 SIMPLICIO Fabio Henrique
32 DONI MARANGON Donieber Alexandre
33 BRIGHI Matteo (muskelskada)
77 CASSETTI Marco
87 ROSI Aleandro
89 OKAKA Stefano
94 MENEZ Jéremy

De troliga startelvorna:

BASEL:
Costanzo, Inkoom, Ferati, Abraham, Safari; Shaqiri, Yapi, Huggel, Stocker; Frei, Streller.

ROMA:
J.Sergio, Cicinho, N. Burdisso, Juan, Riise, Perrotta, De Rossi, Brighi, Vucinic, Totti, Borriello.

Mitt i allt Lazio-snack lyckas skadorna och sjukdomarna chocka Roma. Brighi lär vara borta tre veckor, Pizarro är inte tillbaks förens om två veckor, Cassetti har ont i fotleden och Mexés har ännu inte tillfrisknat. Totti däremot känner sig inte alls bra men vägrar att missa returmatchen mot Basel. Laget som anlände till Schweiz denna morgon är revanschsugna och mycket beror på att den senaste matchen slutade med schweisisk vinst på Olimpico. Tyngden på Ranieris axlar är större än någonsin, men ikväll finns det en man som vi länge väntat på. En man som vi alla kan lita på. Mannen som varit borta i en månad är säker på en romersk vinst imorgon, så jag litar på honom. Jag litar på min Ménez. DAJE ROMA!

DERBY DELLA CAPITALE, 6 dagar kvar.

Vi närmar oss med stormsteg till årets viktigaste match. Lazio ställs mot Roma och Curva Nord ställs mot Curva Sud. Totti är det stora samtalsämnet och Lazio tror på tre poäng. Zarate står i toaletten och posar medans Reja försöker att göra något åt den eviga stadens stinkande avlopp. De andra himmelsblå grabbarna står tillsammans och gråter värre än C.Ronaldo när det visar sig att örnen blivit vargens läckra måltid.

Men vad hände innan dess?

Förutom de elva åren Lazio fick spendera i Serie B var det nu dags att inse att de hellre hade sett Totti med sina två tummar ner än flera ölmuggar och mynt som kastats ner från arga åskådare. Det var kaos. Lazio hade inte enbart förlorat mot Roma, utan även förlorat sina viktigaste spelare.

Rocchi, Floccari, Mauri, Brocchi, Ledesma, Hernanes, alla bars ut på bår.

Det var ingen dröm, det var bara helvetet som hade brakat loss.

Men med andra ord var det ännu en fantastisk kväll för Roma som för tredje gången i rad färgat huvudstaden gul-och röd! Quanto sei bella Roma!

MIRKO VUCINIC HAR BLIVIT PAPPA!

- välkommen till världen Aleksandar!

Mirko Vucinic è diventato padre. In mattinata al Policlinico Gemelli è nato il primogenito del numero 9 giallorosso, il cui nome dovrebbe essere Aleksandar.

Jag lovar att lägga upp bilder så fort jag hittar några!

AUGURONI MIRKO, SEMPRE CON NOI!

Speriamo che il figlio sia forte come il papá!


RSS 2.0