Amerikanisera mera? Del 2

Det snackas hej-vilt överallt på de italienska sidorna om dom fem amerikanerna som är redo att köpa en majoritet av den italienska klubben som varit till salu sedan en lång tid tillbaka. Jag förmodar att ingen vid detta läge missat att legenden Franco Sensi tackat nej till en försäljning av klubben redan innan hans död -men inte har det varit enkelt att vara i Rosella Sensis skor. Romas president som berättat i många intervjuer att hon inte vill släppa taget om klubben hennes fader en gång i tiden tog bättre hand om än sig själv väcker stor uppmärksamhet men det gör även hatet som supportrarna inte tvekar att visa upp. Det är dock inte det enda som expanderat under den senaste tiden utan skulderna kommer snart se till att familjen Sensi är ett minne blott.

Även om intresset alltid funnits har köparna fån jordens alla möjliga hörn antigen kommit med för skamliga förslag eller för lite pengar i kortet. Rosella lovar dock att framtiden kommer att förändras, men om hon kommer vara kvinnan som sitter på läktaren när Roma spelar på Stadio Olimpico återstår fortfarande att se. Eftersom den italienska median kommer med nya nyheter ett stup i kvarten kan det vara svårt att hänga med i svängarna men när det senaste ryktena berättar att det fortfarande finns en chans för Angelucci -som associerats med maffian- att ta över är det svårt att inte höja det ena ögonbrynet! Unicredit äger*, som ni kanske vet, hälften av klubben och vill -om amerikanerna fortfarande är redo att ta över- behålla en fjärdedel av AS Roma.

Men.. nu kommer vi till det värsta.. Aabar som också är delägare i Unicredit har fortfarande inte gett upp hoppet om den gulröda klubben. Det är i alla fall vad den italienska median skriver idag .. och det ryktas även att Aabar-fonden som ägs av ett par araber i Abu Dhabi vill höja priset på klubben för att precis som Unicredit dra in mer pengar på kalaset. Kort och gott kan man säga att -missförstå mig inte nu- araberna är köttet som hunden -amerikanerna i detta läge- är redo att gå flera mil för. Hur Angelucci kommer in i bilden har jag försökt luska ut men han nämns förmodligen för att visa att amerikanerna INTE är de enda som vill ta del av kakan -AS Roma-.

Det skrivs även att det finns en chans att amerikanerna kan äga 60 % av klubben och Unicredit 40 % men 20 % av dessa 40 % kan ägas av en italiensk investerare. Angelucci? Angelini? Unicredit har en lista..

Deadlinen för affären är den 31 januari.. alltså nu på måndag och hur nära amerikanerna egentligen är är det ingen som vet. Enligt flera italienska källor är Di Benedetto ute efter att köpa ett nytt hus i den eviga staden men när det kommer till den italienska median så är det som sagt mycket svårt att veta vad som är rätt eller fel. Som alla har förstått är Roma i behov av en enorm summa av pengar för att klubben skall fungera bättre än vad den gör just nu. Även om spelarna lovat att stanna i Roms bästa fotbollsklubb så är det även viktigt att citatet som De rossi* lät oss höra i somras INTE kommer på tal igen. Vi kan allihop göra en lista på vad Roma behöver och inte behöver men det viktigaste i denna stund är att klubben INTE förlorar sin själ!

Nya köpare brukar vanligtvis erbjuda guld och gröna skogar men eftersom jag inte hört någon idé från amerikanerna så är det svårt att avgöra om det antigen är negativt eller postivit. Di Benedetto "ledaren" har som ni hör, italienska rötter men det behöver som sagt inte betyda att han "tänker italienskt". Det vi dock måste fokusera oss på är hur ett eventuellt köp kommer gynna klubben men även att pengarna som Totti ville se en Shejk betala inte förstör den vackraste historian som vi tillsammans skrivit och upplevt. Hur många av er kommer inte pusta ut när affären är klar?!

Hoppas mitt inlägg har hjälpt er förstå hur situationen ligger till annars är det bara att fråga om något är oklart! SEMPRE FORZA ROMA!

* Unicredit äger 49% av Roma och Sensi-familjen 51%
* De rossi: - Jag kan tänka mig byta klubb för att hjälpa Romas ekonomi.
* Amerikanerna är villiga att betala mellan 120-130 miljoner euro.

Kommentarer
Postat av: L I S A ♥

skrivar du bara om fotboll? COOLT

2011-01-29 @ 16:18:53
URL: http://magiclisa.blogg.se/
Postat av: danten89

Det där är sjukt egentligen.. :O

2011-01-29 @ 17:19:39
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja det händer mycket och snabbt i den där världen, det gäller verkligen att hänga med i svängarna om man vill ha koll på läget. Det ändras hela tiden tycker jag!

2011-01-29 @ 17:21:03
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: DAJE ROMA ;

- VAD ÄR DET SOM ÄR SJUKT?!

2011-01-29 @ 17:44:21
Postat av: danten89

Att inte klubbarna kan ägas som det en gång gjorde.. än att investerare ska gå in osv..

2011-01-29 @ 17:57:17
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Ingrid

vad jobbigt för henne när hennes pappa hade klubben innan :/ vilken press!

2011-01-29 @ 19:34:14
URL: http://p0llys.blogg.se/
Postat av: Sarah

Duktigt av dig, är galet imponerad!

2011-01-29 @ 19:52:50
URL: http://stylebysarah.blogg.se/
Postat av: johan

De rossi har rätt i att det viktigaste är att vi inte förlorar vår själ, vilket jag tror att vi kommer att göra om Aabar köper oss. Fast han har väl inte presenterat några planer så det kan man väl egentligen inte säga jag tänker bara på city och har dom som exempel, men det behöver inte bli så. Som jag har förstått det hela ser Nesv det hela som en investering som dom kan tjäna pengar på, dom vill bygga upp en bra juniorverksamhet och satsa mer på egna talanger istället för att spendera massa pengar på dyra spelare, har jag rätt?

Sjukt att vi bara är värda 120 miljoner €, Cristiano gick ju nästan för den summan till Real. Milan-Lazio på tisdag vilka ska man heja på?

2011-01-30 @ 03:02:42
Postat av: DAJE ROMA ;

- ja det har du alldeles rätt i.. det är ju svårt för oss att veta om klubben kommer förlora sin själ när inga idéer har presenterats! 120-130 miljoner för 60 procent av klubben är ganska lite ja.. men det kommer förmodligen slösas mer pengar när de väl börjar bygga upp laget! vi får heller inte glömma den nya arenan de snackade om för ett tag sedan.. ryktas ju att den kommer byggas! lär bli jävligt intressant om amerikanerna gillar idén eller om de kommer komma upp med en ny sådan! aja på måndag avslöjas allt i alla fall! haha vi hejar inte på någon av dem utan vi hoppas det slutar oavgjort!

2011-01-30 @ 03:08:26
Postat av: johan

Jo visst kommer det spenderas mer pengar sen när någon har köpt upp oss men ursprungsvärdet borde vara högre tycker jag. Bra skrivet inlägg måste jag säga förresten! Kul om det blir en ny arena och det är säkert bra för oss men jag tycker att Olimpico är jävligt soft och kan egentligen inte hitta något större fel på den förutom att den är lite sliten. Tänkte på om att det vore bäst med lika men det bästa för oss om vi vinner våra matcher är ju om milan tappar poäng eftersom att dom har ett försprång och lazio kommer som bäst sluta 4-6, men man blir ju alltid glad när lazio förlorar...

2011-01-30 @ 03:21:02
Postat av: DAJE ROMA ;

- ja men unicredit har ju haft svårt att hitta någon som är villig att betala den summan och jag tror inte någon har erbjudit mer pengar så det är ju bara att bita ihop! nämen tack så hemskt mycket! ja, jag har inga problem med olimpico jag heller men vill inte dela den med äckellazio, hade jag fått bestämma hade jag gett dem lite pengar för att bli av med dem från arenan! haha så hade de fått en egen arena de med! ja det stämmer faktiskt.. hellre att milan förlorar men tror inte det kommer hända.. båda lagen vann ju idag också, så vi får väl vänta och se!

2011-01-30 @ 03:29:38
Postat av: johan

Ja summan spelar ingen roll för oss då det mesta går till Rossella och andra ägare som säljer sina andelar, men det vore ju skönt att få ett slut på det hela! Tyckte summan var lite liten bara men det är väl som det är... hahaha hade det vart så lätt så hade det vart grymt! vad tror du om matchen imorn, bologna är väl hyfsat bra som jag har förstått det ungefär som chievo fast med en bra målgörare? hört något om startuppställningar?

2011-01-30 @ 03:37:23
Postat av: DAJE ROMA ;

- true true! hahaha men vafan man kan väl ge det ett försök! heeej lazio, hur mycket vill ni ha? nä men om de inte går med på det kan man ju hota dem med angelucci! så kan han skrämma dem med sina maffiavänner! hahahaha! well ingen riise eller jerry från start men tror ändå inte det blir förlust! tror faktiskt på tre poäng! du då?

2011-01-30 @ 03:41:54
Postat av: johan

haha man borde iförsig kunna köpa ut deras andel från arenan (dom kanske hyr iförsig vet faktiskt inte) men tror att det skulle vara väldigt dyrt, haha låter som en bra idé men är inte angelucci lazio supporter läste det på något forum eller nått behöver verkligen inte vara sant och är inte speciellt insatt heller. jo jag tror och hoppas såklart på tre poäng inför alla matcher men vi är så sjukt ojämna vi skulle kunna vinna mot barcelona och nästa vecka spela lika mot ett lag som cesena, är aldrig säker på vinst inför en match oavsett vilka vi möter men självklart borde vi vinna imorgon, vi kan såklart vinna utan menez men han är alltid bra att ha och en viktig spelare samma med riise men han har inte vart lika bra denna säsong som förra men bra har han varit

2011-01-30 @ 03:55:15
Postat av: DAJE ROMA ;

- haha ingen aning om de hyr eller köpt fatiskt! haha nej han är ingen laziale?! jo det har du helt rätt i men jag tror som sagt det blir seger! ja det stämmer faktiskt att riise inte varit lika bra som förra säsongen, men jag skyller på hjärnskakningen han hade för några månader sedan! eller nä.. vad vet jag! vi får väl hoppas han skärper till sig.. men även juan! han kommer ju börja från start!

2011-01-30 @ 11:25:37
Postat av: zofinamontenegro.

hejhej, fin blogg!

Jag gillar oxå det laget.^^

2011-01-30 @ 12:21:08
URL: http://zofinas.blogg.se/
Postat av: johan

Juan är så osäker, bra back egentligen men det är fan läskigt att se han spela som matchen mot samporia

2011-01-30 @ 12:39:01
Postat av: DAJE ROMA ;

- ja.. ger bort en seger till sampdoria och gör självmål mot napoli.. så många misstag han gjort den här säsongen! förstår verkligen inte varför! hoppas han är bra idag!

2011-01-30 @ 12:40:48
Postat av: Hanna

grymm blogg

2011-01-30 @ 12:41:39
URL: http://ejmolin.blogg.se/
Postat av: johan

han var ju bra i vm trodde att han skulle dominera i vår backlinje och att mexes och burdisso skulle få turas om om den andra platsen men så blev det inte!

2011-01-30 @ 12:53:09
Postat av: DAJE ROMA ;

- haha ellerhur.. vem fan visste att mexés skulle vara så jävla bra den här säsongen?! HELT SJUKT!

2011-01-30 @ 12:55:47
Postat av: johan

haha jo men kul att han har visat vad han kan efter att ha varit bänkad mycket förra säsongen, nu är han vår viktigaste mittback skulle jag säga!

2011-01-30 @ 13:19:22
Postat av: DAJE ROMA ;

- det har du helt rätt i johan! by the way.. troliga startelvor:- BOLOGNA: Viviano, Garics, Esposito, Britos, Rubin, Casarini, Mudingayi, Della Rocca, Ekdal; Meggiorini, Di Vaio.- ROMA: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Castellini, Taddei, De Rossi, Simplicio, Perrotta, Totti, Borriello.

2011-01-30 @ 13:22:28
Postat av: johan

tackar! är det samma esposito som spelade i roma? deras enda riktiga farliga spelare är väl di vaio? vår elva är såklart mycket bättre men man vet aldrig med roma... tråkigt att inte vucinic startar hoppas att han kommer in i andra halvlek eller nått

2011-01-30 @ 13:30:18
Postat av: DAJE ROMA ;

- haha nej nej vår gamla esposito spelar ju i atletico roma! haha ja di vaio och EKDAL! hahahaha nä skoja! indeed, vi får hålla alla tummar och tår!

2011-01-30 @ 13:32:36
Postat av: johan

haha ekdal är väl inte så speciellt bra får en massa uppmärksamhet för att han är svensk bara? han kan säkert bli hyfsat bra i framtiden men just nu är det precis att han platsar i startelvan?

2011-01-30 @ 13:38:56
Postat av: DAJE ROMA ;

- hahaha men no shit! var ju sarkastisk! hahaha!

2011-01-30 @ 13:41:29
Postat av: johan

haha jag fatta det men vet inte så mycket om han egentligen så det var mer en fråga

2011-01-30 @ 13:42:51
Postat av: DAJE ROMA ;

- haha ingen koll på honom faktiskt.. vet bara att zarate ville slå honom!

2011-01-30 @ 13:43:27
Postat av: johan

haha zarate hatar han men måste säga att han är rätt rolig egentligen

2011-01-30 @ 13:45:13
Postat av: DAJE ROMA ;

- hahaha ja zarate ville ju även spotta på ekdal men det kom på rubin istället! haha!

2011-01-30 @ 13:47:12
Postat av: johan

haha kommer du ihåg hans bråk med totti förut när han sa att totti var slut som spelare så totti sa typ "jag önskar zarate en god jul 240 gånger" klockrent

"Congratulations to all the fans, all sports, and all the great champions of football like [Gianluigi] Buffon, [Alessandro] Del Piero, [Lionel] Messi, Cristiano Ronaldo, Kaka, Ronaldinho. I apologise if I forgot anyone..."Since we are in the Christmas season and we should all be better people. I do give 240 well wishes to Zarate. In 2010, I hope to get more goals and assists to become a record goalscorer."I guess I must hurry, because I am a finished player...well come to think of it, I was also finished at the beginning of 2009!"

2011-01-30 @ 13:53:49
Postat av: DAJE ROMA ;

- hahahahaha klart jag minns! så jävla kul det var!

2011-01-30 @ 14:22:35

Kommentera gärna:

Men ingen reklam tack!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback