2O SAKER DU MÅSTE GÖRA IN ROME ;















1. Se Roma Live. Tro mig, den känslan är obeskrivlig, OBESKRIVLIG!

2. Gå in i Lazio Store och skrik "LAZIO MERDA, FORZA ROMA".

3. Spendera hela eftermiddagen på spanska trappan och få massa nya
facebook-kontakter som inte kan någon engelska!

4. Gå på dejt med en italienare -men bli inte chockad om han
tar med sig lexikon, det gäller att göra det bästa utav situationen!

5. Hoppa in i ett pendeltåg eller en buss utan biljett -kommer
någon man och frågar efter biljett så är det bara att flirta med honom!

6. Mata uteliggarna utanför flygplatsen om du råkat köpa någon
äcklig macka i en konstig livsmedelsaffär där kassören inte kan snacka.

7. Fotas med ALLA poliser och nunnor du ser -och bli inte
chockad om fem poliser kommer fram till dig och vill ta en bild!

8. Lura alla turister som frågar vart olika platser ligger.

9. RAGGA BARA PÅ VIKTIGA PERSONER! Det vill säga, alla män med
svarta kostymer och snygga bentleys som du ser lite här och där.

10. Åk med främlingar och låt dem köra hem dig om de vill.

11. Låt servetrisen bestämma vad du ska äta en eftermiddag -men höj
inte det ena ögonbrynet om han kommer in med en pizza full med ägg.

12. Byt identitet för en dag -och se hur lättlurade folk är (de gick på
att jag och min vän var kineser efter att vi berättat att vi gjort en
skönhetsoperation för att få mer "europeiska ögon")

13. Befinner du dig i Rom på en lördag och vill se massa snyggingar
måste du till Art Café (Villa Borghese).

14. Lura en indier att du ska köpa alla hans saker men att du
bara måste gå och ta ut lite pengar -men så kommer du inte tillbaks..

15. Häll öl på alla laziali du ser i en utekväll.

16. Börjar du få hemlängtan -vilket du egentligen inte borde få- så lugn,
snacka svenska riktigt högt så kommer flera svenskar fram till dig!

17. Lek en döv turist på Colosseum.

18. Drick en Borghetti om dagen, för det är faktiskt bra för magen!

19. Blir du bjuden på en cigarr så är det bara att buga och bocka. Men
känn dig inte speciell, 10-åringar sitter och röker det i olika caféer.

20. Åk vespa med en främlig på kvällskvisten och se hur vackert Rom är.

Om jag glömt något så får du mer än gärna fylla i listan
för nu ska jag fortsätta vara förskyld och tycka synd om mig själv!


Ciao
a tutti, belli e brutti!

KVÄLLENS SJUKA MATCHER:

1. Rubin Kazan chockade Barcelona och tog ledningen via en straff som Noboa nätade in. Trots att man tog in Messi i andra halvlek blev det inget målkalas utan Villa lyckas bara kvittera. 1-1 slutade matchen.

2. Valencia kämpade och kämpade.. och förlorade mot Manchester United i slutminuterna. Hernández, eller El chicharito som han kallas, gav engelsmännen vinst på spansk mark och kan därmed sova gott inatt.

3. Eto'o gjorde hattrick på hemmaplan och lyckades därmed vinna över Werder Bremen. Kamerunaren var dock inte den enda som gjorde mål utan Sneijder bjöd även på ett mål när Inter vann med 4-0.

4. Tottenham gav Twente en tuff kamp och vann med 4-1. Pavlychenko nätade in två mål via straff och Van der Vaart och Bale gjorde vars ett mål mot holländarna som klarade oavgjort mot Inter första omgången.

5. Bastos glänste även i andra omgången då hans lag Lyon vann över Hapoel Tel Aviv med 3-1. Två underbara mål gjorde han inte helt ensam utan bosniern Pjanic bjöd också på ett fantastiskt mål.

6. Huntelaar gjorde sitt första mål i Schalketröjan när tyskarna besegrade Benfica på hemmaplan. 2-0 slutade matchen och Farfán var faktiskt mannen som stod bakom det första tyska målet ikväll.

7. Rangers vann däremot över Bursaspor som åkte på stryck i första omgången av Valencia med 1-0 och Copenhagen vann chockande nog över Panathinaikos i Aten. Behöver jag ens säga något mer?

DAGENS ROMANEWS:

- Mexés som spräckte nollan på Olimpico igår har fortfarande inte berättat om han tänker förlänga kontraktet med Roma men Chelsea har ännu en gång fått upp ögonen på fransosen och sägs vara redo att betala 5 miljoner euro per säsong. Kommer detta betyda att il rugatino efter alla dessa år kommer lämna oss för Ancelotti? Använd hjärnan.

- En ny italiensk undersökning har visat att kvinnorna valt Borriello till Romas hetaste hunk. Detta kan ju diskuteras men efter de tre målen han nätat in i de gulröda färgerna så ska jag absolut inte be er observera De rossi och Ménez. Eller gjorde jag precis det?

- Vem kommer att få börja mot Napoli? Ménez, Borriello och Totti. Förra säsongen vann vi över Napoli i första omgången via två underbara mål från Totti men om det kommer bli en retur på det återstår att se. Ranieri är precis som oss supportrar mer än nöjd med de två senaste matcherna och jag är förmodligen inte den enda som är hundra procent säker på att segertåget bara börjat!

- Det skvallrades länge att Ilary Blasi, Tottis fru, varit gravid men hon sätter stopp för ryktena och berättar att hon är nöjd med sina två barn. Håller Totti med? Absolut inte. Han berättar att han vill ha fem barn -men det är som sagt bara framtiden som vet vad den har att erbjuda.

- Champions League ikväll också, undra hur det ska gå? Eftersom jag är en jäkel på tippa så låter jag bli att göra det ikväll men håller givetvis alla tummar och tår för Valencia som kommit tillbaks på banan igen.
Hur kul som helst ju, men glöm inte.. AVANTI ROMA!

ROMA - CLUJ 2-1


ROMA
: Lobont; Cicinho (64′ Cassetti), Mexes, N.Burdisso, Castellini; Menez (45´ Adriano), De Rossi, Pizarro, Perrotta; Vucinic (64′ Borriello), Totti.

CLUJ: Nuno Claro; Panìn, Alcàntara, Cadù, Edimar, Rada; Dica, Kivuvu, Juan Culio; Hora (76´De Zerbi); Traorè (82´Bjelanović)


Med en Hora och Totti på plan (förlåt kunde inte låta bli) lyste Juan med sin frånvaro. Castellini fick äntligen spela mer än sju minuter och Cicinho fick en ny chans att briljera. Riise satt tillsammans med de yngre spelarna på läktaren och fick njuta av rumänska och italienska målchanser som hade svårt att gå in i mål. Med en yngre version av Drogba var det ingen tvekan om att Cluj var nöjda med Traoré som var den hungrigaste Cluj-spelaren under kvällens möte på Olimpico.

Ménez som just nu leder listan över flest målchanser i Roma byttes ut tidigt i andra halvlek och fick välkomna Adriano istället. Det långtråkiga passningsspelt fortsatte ända in i andra halvlek men det gjorde även Vucinic galna målchanser. Efter 64 spelade minuter var det dags för lite förändringar och det var då Ranieri bestämde sig för att utnyttja sina två sista byten genom att byta Vucinic mot Borriello och Cicinho mot Cassetti. Det var även då showen började!

Mexés som höll känslorna i styr bjöd på ett fenomenalt skott som gick rakt in i mål och spräckte därmed nollan i 69:e minuten. Olimpico jublade och fortsatte att jubla två minuter efter det första målet för det var faktiskt då Borriello expanderade glädjen. 1-0 blev helt plötsligt 2-0 på enbart två minuter och glädjen blev helt plötsligt omöjlig att beskriva. Visst hade jag blivit ännu gladare om Lobont hållt nollan och inte släppt in Radas tröstmål men man kan inte få allt i livet. Två vinster i rad skrivs direkt ner i meritlistan och det firar jag givetvis med gårdagens tårta.

Är dock lite irriterad för att jag inte hann tippa kvällens matcher. Ajax- Milan slutade precis som jag berättade för er oavgjort. Precis som jag hade förutspått tog Ajax ledningen men sorgligt nog var det Zlatan som kvitterade och inte någon av hans lagkamrater. Basel som tog ledningen snabbt på hemmaplan förlorade mot Bayern München tack vare Schweinsteigers två mål i andra halvlek. Chelsea hade som sagt inga problem mot fransoserna och vann med 2-0 via J.Terry och Anelka. Detta var faktiskt Marseilles andra förlust i Champions League.

Spartak Moskva gjorde däremot tre mål mot MSK Zilina. Ari stod bakom två mål och Ibson satte punkt för ryssarnas vinst ikväll. Auxerre kunde inte hålla nollan och torskade mot Real Madrids Di Maria som bjöd på ett mål i slutet av andra halvlek. Arsenal tog en ganska enkel seger mot Partizan Belgrad och vann på bortaplan med 1-3. Vinst blev det även för ukrainska Shakhtar Donetsk som vann på Sporting Bragas hemmaplan med 0-3. Underbar kväll? Det kan man lungt säga!

CHAMPIONS LEAGUE OMGÅNG DUE

- Messi som skadade vristen rejält när Barcelona spelade mot Atlético Madrid är redan tillbaks och jag finner seriöst inga ord! Han är uttagen i truppen mot Rubin Kazan imorgon men om han kommer spela från start återstår fortfarande att se. Jag hoppas dock han värmer bänken för inte skall han behövas mot ryssarna. Eller vad säger ni?

- Zlatan gör comeback på sin gamla arena och det är många som förväntar sig minst ett mål från den forna ajaxspelaren. Kommer han lyckas eller kommer han misslyckas? Jag hoppas givetvis på det sistnämnda men jag är dock ganska säker på en kvittering av någon av hans lagkamrater. Helst vill jag ju se hunger i Ajaxspelarna men eftersom Roma spelar samtidigt så missar jag sorgligt nog matchen!

- Ikväll får Marseille skärpa till sig och undgå några självmål när Chelsea spelar utan Lampard. Engelsmännen som förlorade mot Manchester City i helgen kommer förmodligen bjuda på ett nytt målkalas mot fransosena som ligger på sjätte plats i den franska ligan. Ancelotti som har sagt att han vill stanna i den blåa klubben för resten av sitt liv är ganska säker på en blå seger ikväll. Därefter väntar ett intensivt möte i helgens PL.

- Partizan Belgrad som förlorade mot Shakhtar Donetsk i första omgången ställs mot ett tuffare motstånd den här omgången och får äran att möta Arsenal på hemmaplan. Kommer det bli en ny engelsk lekstuga måntro? Definitivt. Trots den hemska förlusten Arsenal fick smaka på i helgen mot West Bromwich lär de ge Fabregas en krya-på-dig-present för det ryktas faktiskt att han kan vara tillbaks denna helg!

- Ikväll är det Tottis tur att glänsa när hans Roma möter Cluj på bortaplan. Piccolo som spelat både i Juventus och Lazio har länge sett fram emot matchen och sägs vara säker på en rumänsk seger. Någon annan italienare som spelar i Cluj är faktiskt De Zerbi som spelat i Napoli. Men vem är det Roma egentligen skall ha ögonen på? Horan. Ja, ni läste rätt för jag skrev inte fel. Det finns en spelare som heter Hora i Cluj och trots att han kommer värma bänken ikväll så hoppas jag på att få se honom springandes några minuter!

Troliga startelvor i kvällens match:

- ROMA (4-4-2): Lobont; Cicinho, Mexes, N.Burdisso, Riise; Menez, De Rossi, Brighi, Perrotta; Vucinic, Totti. Bänken: Doni, Juan, Castellini, Cassetti, Pizarro, Adriano, Borriello. All. Ranieri.

- CLUJ (4-4-1-1): Stancioiu; Panin, Alcantaro, Caduù, Rada; Dica, Costa, Konè, Culio; Bastos, Traorè. Bänken: Claro, Tony, Piccolo, Edimar, Sforzini, De Zerbi, Hora. All.Cartu

Vem vinner ikväll då?

Basel- Bayern München. Roma- Cluj. Spartak Moskva- MSK Zilina. Chelsea- Marseille. Auxerre- Real Madrid. Ajax- Milan. Partizan Belgrad- Arsenal. Sporting Braga- Shakhtar Donetsk.

- Lagen som är understrukna= vinnare.
- Lagen som är kursiva= oavgjort.

Håller ni med?! Diskutera gärna!

Francesco è un campione, non un peso per Ranieri ..

Månen skiner, allting rullar på och jag har precis käkat tårta och firat Tottis födelsedag. Låter kanske lite löjligt, men det är faktiskt tradition att göra det på er pupones födelsedag. Sitter just nu och får in min dagliga romados och börjar smått inse hur mycket jag saknar Taddei som fortfarande är ett frågetecken inför helgens match mot Napoli. Jag ser verkligen inte fram emot Cavani och company men efter de tre efterlängtade poängen Roma fick smaka på mot Inter så är det ingen tvekan om att självförtroendet ligger på topp just nu.

Men istället för att fokusera oss på bönderna så är det faktiskt Cluj som står näst på tur. Vi alla minns förlusten mot rumänerna under Spallettis tid men nu är det Ranieris tid att skina som aldrig förr! Truppen som mister tagit ut saknar Julio Sergio, Taddei och Okaka men om startelvan kommer att se ut återstår fortfarande att se. Lobont som däremot höll sin första nolla i romatröjan i lördags var hetare än någonsin så det råder givetvis inget tvivel på att han kommer få starta imorgon.

Ajax som möter Milan samtidigt hyser fortfarande stor chärlek till Zlatan och är det bara jag som hoppas på att holländarna ska ge italienarna en tuff match? Chelsea som saknar Lampard kommer att få möta Marseille och Manchester United som möter ligaledarna Valencia på onsdag petar Rooney och saknar walesiska Giggs. Blir det en ny galen omgång av Champions League måntro? -Ingen aning, men jag blir mätt och belåten om Roma har lekstuga mot Cluj. DAJE ROMA DAJE!

AUGURI CAPITANO, UNO DI NOI!

Han är unik, inte någon annan lik.

Han är alldeles specifik och så oerhört magnifik.

Han är inte sagolik, han är gudalik!

Han är kolossal, har aldrig varit minimal.

Han är inte generell, Han är exceptionell.

 

Han är Francesco Totti -världens bästa fotbollsspelare.

 

Och idag fyller han 34 magiska år.

 

Hoppas du får en fin dag full med både chärlek och glädje,

 

för jag älskar dig -och det kommer jag föralltid att göra.



HELGENS SJUKASTE MATCHER:

1. Roma vände oturen och vann över Inter på övertid genom Vucinic.
2. Chelsea chockade hela världen och förlorade mot Manchester City!
3. Cesena som tog ledningen tidigt mot Napoli torskade med 1-4.
4. Bayern München förlorade mot tabelledarna Mainz 05 med 1-2.
5. Arsenal förlorade mot West Bromwich på hemmaplan med 2-3.
6. Manchester United ställdes mot ett tufft Bolton och kvitterade 2-2.
7. Levante som förlorade mot Roma i somras höll nollan mot Real (0-0).
8. Barca behövde inte Messi och vann på bortaplan med 3-1 mot Bilbao.
9. Fiorentina som inte vunnit en enda match i Serie A vann över Parma.
10. Krasic bjöd på hattrick när Juve vann över Cagliari med 4-2.

GRAZIE ROMA, GRAZIE VUCINIC!



Questa è la vera Roma!

Abbiamo lottato fino alla

fine. Siamo una grande

famiglia. FORZA GRANDE ROMA!


VUCINIC SÄNKTE INTER PÅ ÖVERTID

 

Det har varit hektiska dagar i Rom. Alla tränare i Serie A har känt sig tvingade att tycka till om Romas usla start och Russo har varit det stora samtalsämnet. Att han blivit jämförd både med Rizzoli och Moreno tror jag inte någon lyckats undgå men Mexés raseriutbrott har varit minst lika omtalat och väckt stora känslor världen runt. Fransosen blev inte enbart avstängd i tre matcher utan han fick böta precis som Pradé som hade en hel del att säga om domaren men även Perrotta som slog sönder dörren till domarens omklädningsrum med knytnäven.


Kriserna i laget har blivit jämförda med förra säsongens krassliga start som fick Spalletti att gråta bakom sina solglasögon och avgå efter att han förlorat både mot Genoa och Juventus och trots att Ranieri kom som en räddande ängel och vann sina två första matcher och lyfte upp hela laget kan denna start inte ens bli jämförd med ifjol. Jag har fortfarande inte smält den stora Cagliari-förlusten på förhäxade Stadio Sant'Elia och poängtappningen mot Bologna på Olimpico. Inte har jag heller glömt nykomlingarna Cesena som gav oss en tuff match med en grym Antonioli i målet, Bayern Munchen som fick sin seger i slutminuterna och Brescia som inte förtjänade ett enda poäng.

Brescia som tog ledningen tidigt i första halvlek hade som sagt inga problem med att vinna matchen med hjälp av domartavlan som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Eftersom både il capitano och il futuro capitano saknades skulle tre poäng på Rigamonti vara svåra att kamma hem men eftersom Ranieri i våras bänkade både Totti och De rossi under senaste lazioderbyt var jag väldigt optimistisk om en seger. 2-1 då blev 2-1 även nu -men inte till vår fördel, utan till Brescias fördel förstås. Trots alla chanser våra gulröda spelare hade var det enbart Borriello som kom med ett tröstmål.

Adriano avancerade dock som aldrig förr och både Cicinho och Baptista fick sina efterlängtade comebacks men sorgligt nog blev Ménez tidigt utbytt trots att han skapat enorma målchanser som kunde ha gått in i mål redan efter ett par minuter i första halvlek. Ranieri har som sagt fått smaka på en hel del tarvliga kommentarer om sina beslut och det har till och med ryktats att man vill att han ska avgå. Givetvis är det ett förhastat beslut efter enbart fyra matcher men det sägs att Lippi fortfarande väntar på ett besked från styrelsen.

Julio Sergio som fick stå ut med enorm smärta de sista minuterna av onsdagens match skadades allvarligt och lär vara borta till slutet av november. Hans tårar fick mig att börja gråta som ett nyfött litet barn och trots att Lobont inte är i närheten av vår superman var det han som fick stå i mål mot Inter. Med stor tygnd på hans axlar kunde han i alla fall andas ut när läkarteamet bekräftade att Riise var spelklar. Den saknade norrmannen var inte den enda som var tillbaks utan även storebror Burdisso som blev avstängd i två matcher mot Cagliari.

Med Riise, Burdisso, Totti och De rossi tillbaks var Ranieris trupp starkare än någonsin och man var definitivt redo att röra om i grytan och ge Inter en match som de sent kommer att glömma. En skräll stod på menyn och eftersom Benitez redan vunnit över Roma förra månaden under supercoppa italiana var Ranieri ute efter revansch men även de tre efterlängtade poängen som Roma fortfarande inte fått smaka på.

Kvällens match började fartfyllt och båda lagen kämpade som aldrig förr. Borriello och Menéz hade precis som förra matchen galna målchanser men det hade även Inter som hade flera sinnessjuka försök som fick mitt hjärta att vilja hoppa upp ur halsen. Roma visade enorm förbättring men även att kampen om de tre poängen skulle bli smärtsam. Inter som inte hade förlorat en enda match i Serie A var övertygade om att de skulle gå hem med ett leende på läpparna men efter en hård kamp var det en man som stod ut från alla spelare på plan.

Matchens krigare var utan tvekan Menéz som lyckades visa sin farligaste sida någonsin och trots alla slag han fick smaka på svider det enormt att han inte fick in ett mål tillsammans med kompanjonen Borriello som kommer på en delad etta med fransosen som till början inte var en solklar favorit för Ranieri. Men efter 91 minuter hände något magiskt, något fenomenalt. Efter 91 minuter kom det efterlängtade målet som fick mig att hoppa upp och dansa som aldrig förr. Efter 91 minuter visade Vucinic att han fått tillbaks sin gnista. Tack, jag har saknat dig. Jag har verkligen saknat dig min galna montenegrin.

SEMPRE FORZA ROMA, SEMPRE FORZA VUCINIC!

Scandalo a Brescia



Jag vet inte vart jag ska börja, jag vet inte vad jag ska säga och jag vet verkligen inte varför jag försöker skriva ihop ett inlägg när skärmen blir suddigare och suddigare för varje sekund som går. Det känns.. Känns som om jag precis blivit överkörd, känns som om jag blivit släpad med full fart efter bilen för att dränka motorvägen med mitt blod och visa hela världen om vilken barbarisk metod jag varit med om. Känner mig så svag varenda gång jag fäller tårar när Roma förlorar, men jag kan inte hjälpa det, kan inte låta bli att dränka mig i sorg och undra vilken del av mitt hjärta jag kommer ta farväl utav för mitt hjärta orkar inte mer. Den orkar inte med fler förluster. Den orkar inte med fler domarskandaler och eländiga matcher. Den orkar inte se min morfar och bli påmind om att han dog innan vi hann se en match på Olimpico tillsammans. 

Har försökt hålla igång optimismen, har försökt att tänka positivt ända sedan ligan startade -men hur skall jag ens våga kolla på lördagens match? Hur skall jag sluta tänka på kvällens match och sluta lipa varenda gång jag ser Julio Sergio? Varenda gång jag ser Mexés? Varför händer allting oss? Varför är det vi som alltid får lida så fruktansvärt mycket? Ska jag fortsätta slå huvudet i väggen? Ska jag skylla allting på Mister? Ska detta aldrig få ett slut? Jag orkar inte mer. Orkar inte ens engagera mig överhuvudtaget. Orkar inte be till Gud om bättre tider. Orkar inte läsa, höra, se något mer. Orkar inte med fotbollen, orkar inte med den jävla sporten. Kan lika gärna lägga den på hyllan för jag ger upp. För första gången i mitt liv ger jag upp om den jävla scudetton som jag kommer smälta sönder så fort jag får syn på den. Jag hatar den. Jag hatar den så fruktansvärt mycket. Jag hatar allt just nu. Ska inte kolla på tabellen, ska inte kolla på resultaten av kvällens matcher -utan jag ska lägga mig gråtandes, jag ska lägga mig gråtandes och hoppas på en Riise från start när jag vaknar upp. Godnatt. God-jävla-natt vem ni nu än är som läser den här jävla patetiska bloggen..

HUMOR



Hahaha! Kan seriöst inte sluta skratta åt dessa två bilder. Hahaha! Är de inte gulliga?! Hade förresten världens sjukaste dröm i natt. Drömde att jag skulle träna med Roma (fråga mig inte varför) så skulle vi springa 20 km och under tiden var det en man som körde efter oss med hamburgare för vi skulle äta det under tiden vi sprang eftersom det var "Hamburgartävlingen". Alltså näe jag finner seriöst inga ord. Hahaha, varför drömmer man sådant? Varför? En gång drömde jag till och med att jag var Ranieris dotter så blev jag kär i Ménez men Rosella Sensi förbjöd oss att träffa varandra för det skulle bara förstöra honom. Hahaha orkar inte att hon förstör mina drömmar..

Ranieri non si tocca!

Brescia som vi oftast fått se i Serie B möter Roma på deras hemmaplan Stadio Mario Rigamonti och nu är det upp till bevis för mister Ranieri att visa oss att han kan kamma hem tre poäng tillsammans med grabbarna. Det är inte enbart Burdisso, Taddei, Castellini och Riise som är saknade -utan även vår il capitano som har problem med det vänstra knät och il futuro capitano som har en kontusion på vänster lår. 

Det betyder givetvis att antigen kommer Vucinic eller Adriano att få starta tillsammans med Borreillo och bjuda på en magnifik show som Brescias tränare inte ser fram emot. Han har berättat för pressen att vargarna kommer vara hungrigare än någonsin och att det kommer vara väldigt svårt att vinna över dem vilket stämmer till hundra procent. Bruno Conti försäkrar oss även att relationen mellan Ranieri och grabbarna inte försämrats som den elaka median påstått.

I dagens konferens kunde inte journalisterna låta bli att fråga om Ranieri någonsin tänkt på att flytta ifrån Rom och hans svar "aldrig" lär givetvis få tyst på en hel del rubriker kan jag garantera er. Morgondagens spel kommer inte handla om skyhöga siffror utan om en enorm förbättring som skall se till att romarna kammar hem tre pinnar innan Roma möter Inter som kommer spela utan Zanetti nu på lördag.  

Avslutar inlägget med Pizarros egna ord efter dagens träning; DAJE ROMA!

DEN DÄR BALOTELLI ALLTSÅ ..

Det är helt ofattbart hur Balotelli lyckats väcka så stor uppmärksamhet den senaste tiden. Först berättar Galliani att han vill se Balotelli i den rödsvarta tröjan och för enbart några veckor sedan sjöng han milans sång inför journalisterna när han befann sig på sjukhuset. Nu ryktas det att en flytt kan vara väldigt nära och den Palermo-födde spelaren berättar i dagens nyheter att han -hör och häpna- alltid varit ett stort milanfan.

Är det bara jag som chockas över hans ord när han efter Champions League finalen berättar att han föralltid kommer vara en trogen interista?! Han har ju verkligen visat hur trogen han är.. Men Manchester City som han fortfarande spelar för har valt att inte säga för mycket -och det kan mycket väl vara ett tecken från engelsmännen som förmodligen är trötta på den jobbiga situationen med italienaren som har en tendens att släppa grodor ur sin mun.    

Rubrikernas namn, Mourinho, bekräftar att det är Real Madrid han kommer att fokusera sig på så det portugisiska landslaget får försöka luska ut vem det är som skall ta över Queiroz plats. Maradona som har kopplats ihop med det portugisiska landslaget berättar att han vill träna Argentina igen och det snackades faktiskt om en comeback av argentinaren som åkte ut mot tyskarna i kvartsfinalen i Sydafrika för enbart några veckor sedan men vågar man verkligen tro på det den här gången måntro? Det gäller att avvakta som sagt..

Sampdoria torskade på hemmaplan igår kväll när Napoli överraskande och vann med 1-2. Cassano tog ledningen via straff men några minuter efter lyckades slovakiska Hamsik kvittera. Tre minuter efter den tokiga kvitteringen ger Cavani Napoli tre poäng och jag är förmodligen inte den enda som är chockad! Enligt Correire Dello Sport tror faktiskt läsarna att Napoli har större möjlighet att vinna scudetton än Roma och det jag undrar är: -Ska man skratta eller gråta?

.. Inget utav det för Riise var faktiskt tillbaks på trigoria idag och han hoppas på att få spela mot Inter denna helg. Men först ut är givetvis Brescia som Roma spänt väntar på! Om två dagar skall Ranieri se till att det blir tre pinnar på bortaplan och De rossi är ett stort frågetecken inför onsdagens match. Lazio möter samtidigt Milan på Olimpico och Reja är mycket optimistisk om tre poäng. Borde Zlatan och C:O se upp?

.. Ingen aning, men låt oss ha en tyst minut för Messi som fick smaka på en av historiens fulaste stämplingar av Tomas Ujfalusi när Atletico Madrid förlorade mot Barcelona med 1-2 i helgen. Bilderna var brutala och fick mig att vämjas. Kommer han spela CL nästa vecka? Det återstår fortfarande att se.

ROMA - BOLOGNA 2-2



ROMA:
Julio Sergio; Rosi, Mexes, Juan, Cassetti (Burdisso G. 32′); De Rossi (dal 53′ ), Pizarro, Perrotta; Menez (Simplicio 68′); Totti, Borriello.


BOLOGNA: Viviano; Garics, Portanova, Britos, Rubin; Radovanovic (61′ Cherubin); Siligardi (Meggiorini 76′), Perez, Mudingayi, Paponi (45′ Gimenez); Di Vaio.


Söndagen började fantastiskt. Jag hade precis röstat, kände mig exalterad och beredd på tre poäng. Matchen börjar strålande och Borriello var hetare än någonsin! Efter enbart sju minuter bjuder han hemmalaget på ett lysande skott som går direkt in i mål och plötsligt leder Roma efter ett uppfriskande spel som visar att Olimpico var redo att jubla som aldrig förr. Men vad händer istället?

Bologna lyckas vända matchen -trots att Rubin i början av andra halvlek bjudit Roma på ett självmål. 2-0 blir 2-2 och ännu en gång lyckas Roma inte hålla ledningen i slutminuterna och jag finner seriöst inga ord. Fråga mig inte hur Ranieri tänkte med bytena och fråga mig inte vad Perotta gjorde på plan men backlinjen har på den senaste tiden försvagats rejält och inte visat någon hunger. En stor besvikelse med andra ord.

Matchen var usel och pinsam att åskåda -och det finns inga ursäkter för det defensiva spelet som Roma aldrig borde ha kört med men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur det skulle ha sett ut med en Vucinic eller Adriano på plan.. Ménez borde däremot aldrig ha blivit utbytt men jag skall inte kasta sten i glashus för jag tror fortfarande på Ranieri och jag vet att han kan mycket bättre än så.

Bologna som spelade oavgjort mot Inter i första omgången av Serie A är mer än nöjda med resultatet och det är väl ingen tvekan om saken. Di Vaio som varit laziale en gång i tiden stod bakom båda målen och tystnaden i Romas omklädningsrum just nu är obeskrivlig. Roma möter Brescia på onsdag och det gäller att vara optimistisk trots den absurda starten i ligan som chockat oss allihop. Jag är väl förmodligen inte den enda som inte vågar kolla i tabellen just nu?!

Juventus fick däremot fira sin första vinst någonsin mot Udinese och ett målkals stod på menyn när den gamla damen lyckades vinna med 4-0 via Coda, Iaquinta, Marchisio (merda) och Quagliarella. Den forna romanistan men även violan Luca Toni nätade in en straff för Genoa men Parma lyckades i andra halvlek kvittera tack vare Zaccardo som ser ut som Pazzinis storebror. Chievo torskade överraskande nog mot Brescia som Roma möter nu på onsdag och då kanske man skall se upp för Diamanti som stod bakom dagens mål för Brescia..

Palermo som tog ledningen över Inter i slutet av första halvlek hann sorgligt nog inte fira allt för länge när Eto'o bombade in två mål på på Stadio Renzo Barbera där Luca Toni spelat en gång i tiden. Men vinsten fick även hjälp av domaren -som vanligt! Bari - Cagliari slutade mållöst och Cesena vann över Lecce med 1-0 tack vare Bogdani som nätade in ett mål mot Milan förra helgen. Sampdoria möter Napoli på kvällskvisten och jag hoppas det slutar mållöst.

AS ROMA -SEMPRE E COMUNQUE!

LAZIO MERDA!

SÅ UNDERBART MED STORA FETA VERSALER ATT MILAN SPELADE OAVGJORT HEMMA MOT CATANIA! Förstår ni hur glad jag blir när jag läser sådant? Såg tyvärr inte matchen, men fick mig ett gott skratt när jag läste att Catania tog ledningen via Capuano i första halvlek. Hela världen trodde som vanligt att Zlatan skulle kvittera och visa vilken fantastisk spelare han är men Inzaghi lyckades stjäla showen. Lazio lyckades däremot vinna över Fiorentina och jag förstår verkligen inte vad det är som pågår med de lila spelarna just nu. Vad är det som händer egentligen? Visst har spelet bara börjat och Roma har inte lyckats vinna någon match de heller men min känsla säger mig att viloerna kommer bli en stor flopp iår. Är det någon som vågar säga emot mig? Fiorentina tog ledningen via serben Ljajic som nätade in straffen Cerci hade fixat men Ledesma var mannen som kvitterade i slutminuterna av första halvlek. Kozák var dock örnen som gjorde alla laziali mer än nöjda på Stadio Artemio Franchi där Batigol en gång i tiden spelade. Imorgon är det i alla fall dags för Roma- Bologna och hörde jag tre poäng? AVANTI ROMA!

FORZA ROMA, FORZA LUPI !

Medans Berlusconi ger ut sina bästa dejtingstips (gift dig med en rik partner) så har median varit splittrad angående Claudio Ranieri. Eftersom de italienska sajterna inte alltid delar med sig av sanningen så är det ju självklart att han inte kommer att bli sparkad. Rosella Sensi har bara visat chärlek för honom och trots att förlusterna varit svårta att smälta så betyder det givetvis inte att Roma inte kommer vara med i toppen och slåss om guldet. Men det trodde jag redan att alla visste?! Jag kan dock berätta för er att jag fick mig ett gott skratt när jag läste att Lippi var en" bra kandidat" -i vilken värld liksom?!

Maradona som vill ta över Potugals landslag har fått en ny konkurrent och kan ni gissa vem det är? Mourinho. Visst hade det varit bättre om en portugis tagit över jobbet men kommer Real Madrid verkligen gå med på att släppa honom för två matcher? Ja, ni hörde rätt -man vill hyra in honom för att vinna över Danmark och Island och hur komiskt det än låter så tycker jag inte att det låter omöjligt faktiskt! Det kan ju trots allt inte vara så svårt att övertala spanjorerna när man öppnar plånboken och flashar med pengarna liksom!

Riise som skulle återvänt till den eviga staden i mitten av veckan kommer istället nu på söndag och berättar i sin blogg att han saknar fotbollen men även att han är övertygad om att Roma snart kommer börja vinna matcher. Vucinic och Mexés var tillbaks på träningen igår och en fågel viskade i mitt öra att Rosi kommer starta tillsammans med Méxes mot Bologna. Juan kommer däremot fira sin hundrade match i de gulröda färgerna och Vucinic finns i truppen han med. Taddei är dock fortfarande inte fit for fight men Roma kommer klara sig gott ändå.

Burdisso blev som sagt avstängd i två matcher efter den sjuka taklingen från förra helgen och eftersom Totti efter den dystra förlusten i Champions League ifrågasatt Ranieris taktik planerades det in ett möte under gårdagen för att reda ut alla skavanker och förbättra relationen mot varandra. Efter 50 minuter la de ner "stridsyxan" och kom överens. Nu är båda mer än redo att kamma hem tre poäng mot Bologna som har lika mycket poäng som Roma i tabellen..

Dammi tre punti?!

Er tifoso romanista, dei tifosi è sempre er più !



För tio år sedan svor jag en ed. Jag svor på att föralltid finnas vid er sida, på att föralltid kämpa vid er sida. Jag svor på att älska er, dyrka er och heja på er. Jag svor på scudetton jag såg er lyfta upp i himlen och på Tottis långa hår att föralltid vara en trogen romanista, att föralltid vara en gulröd supporter. Mitt hjärta, det delade jag upp i två bitar; ena halvan gul och andra halvan röd. Innuti mitt hjärta låste jag chärleken till världens finaste lag, till världens bästa lag. Jag låste in chärleken som skulle leva vidare trots att jag tagit farväl av denna värld, trots att jag blivit slukad i världens mörkaste undergång.

Jag svor på att följa er vart jag än befann mig, jag svor på att följa er vart jag än hade besatt mig och jag svor heligt på hela mitt liv att älska er från djupet av mitt hjärta, jag svor heligt på att aldrig glömma er eller lämna er. I motgång och medgång har jag alltid funnits vid er sida, i motgång och medgång har jag alltid försvarat er och älskat er mer och mer för varje dag som gått -jag har gjort allt för er, allt, trots att ni flera gånger lyckats rasa samman min värld, trots att förlusterna varit något jag inte klarat av. Jag svor på att inte gråta, på att inte fälla en enda tår men det ligger enormt stor sanning på att även de starka faller ner.

En förlust tar inte enbart lång tid att smälta utan den orsakar även faktorer ingen hade räknat med men i slutändan lyckas den ändå alltid visa hur det lönar sig med lite blod, svett och tårar. Den lyckas alltid visa hur det lönar sig att vänta på något gott för den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag vet att det är svårt när det inte går som man vill, jag vet att det är svårt när det känns att hela världen inte räcker till men när världen inte är rättvis och chärleken håller på att bli svag är det inte solen som kommer lysa upp din dag, det gör Roma när de vinner, det gör Roma med sitt skimmer -för då påminns vi allihop om hur starkt den inre glöden brinner!

För när Roma vinner försvinner alla bekymmer, när Roma vinner rinner alla hinder! Då känns det som om man svävar uppe i himlen och kollar ner på alla vimmel! Då känns det som om man befinner sig i en annan värld, att man befinner sig i en ny sagolik färd. Man ser fjärilarna flyga bland molnen, man börjar undra hur de kom dit när de bara för en liten stund sedan fanns i din inre själ och man känner glädjen, man känner ruset, lyckan, framgången, chärleken. Man känner alla känslor på en och samma gång. Man känner sig så aktiv, så full av liv.

AS ROMA; jag älskar er, jag dyrkar er och jag kommer föralltid att heja på er. Jag kommer föralltid vara en trogen romanista, jag kommer föralltid vara en gulröd supporter. Varje tår, varje förlust och varje vinst kommer i slutändan löna sig, den kommer visa världen om vilken fantastisk kamp det var, om vilken fantastisk berg-och dalbana vi har varit med om. Vi är vargar, vi är romanisti -och det är vi som har det stora hjärtat som fortfarande har mycket att ge, som fortfarande har mycket att visa er. Ingenting är slut än, ingenting är över. Det här är bara början -bara början om resan till den fantastiska triumfen hela världen kommer att se! SEMPRE FORZA ROMA!

BAYERN MÜNCHEN - ROMA 2-0


AS ROMA:
Julio Sergio; Rosi, Burdisso, Juan, Cassetti; Perrotta, De Rossi, Pizarro, Brighi; Totti (79' Menez), Borriello.


BAYERN MÜNCHEN:
Butt; Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento; Van Bommel, Schweinsteiger; Muller (82' Pranjic), Kroos, Altintop (66' Klose); Olic (66' Gomez)


Arenan var fullsatt och Joakim Löw som vi bäst minns från VM då han käkade snor framför hela världen satt för en gångs skull still på läktaren för att heja fram Bayern München. Robben som kommer vara borta året ut satt på läktaren han med och såg hur tyskarna stod för största delen av bollinnehavet när Boriello levererade med en hel del farliga chanser i början av första halvlek. Den forna milanistan högg till varenda gång han fick chansen och trots att Julio Sergio gjorde flera superräddningar lyckades Müller näta in ett mål i den 78:e minuten. Det andra tyska målet dröjde inte så länge utan den bombade Klose in några minuter efter den första (82:a) och och ännu en gång visar Roma hur svårt det är att hålla nollan i slutminuterna.

Tyskarna hade utan tvekan flest skott på mål men trots att jag var hundra procent säker på att matchen skulle sluta mållös sänkte Müller och inbytte Klose oss. Demichelis och Adriano petades -men trots det är Ranieri nöjd med matchen där Totti inte gjorde så stort intryck. Ménez fick hoppa in och spela i slutminuterna men jag är förmodligen inte den enda som inte var nöjd med Ranieris taktik. Inom loppet av fem dagar har Roma förlorat två viktiga matcher och i helgen är det Bologna som står näst på tur. Är jag den enda som inte ser fram emot den matchen? Inte ens Rocky hade klarat av det här..

Hur gick det i resten av Europa då? Jo, Zlatan stod bakom båda målen när Milan vann över Auxerre med 2-0 och gladast kommer utan tvekan median vara eftersom han kommer bli deras lilla kelgris igen! Real Madrid hade som sagt inga problem mot Ajax och vann även de med med 2-0 tack vare Anita som gjorde en Milito -det vill säga ett självmål men i andra halvlek lyckades Higuain näta in ett efterlängtat mål efter flera sjuka chanser! Arsenal dundrade däremot in 6 fantastiska mål mot Sporting Braga och har hittills gjort flest mål i Champions League! Det blev två mål från spanjoren Fabregas, två från mexikanaren Vela, ett från ryska Arshavin och ett från marockanska Chamakh!

MSK Zilina blev dock krossade av Chelsea som fick måljubla fyra gånger. 1-4 slutade matchen och Anelka var hetare än någonsin och bjussade supportrarna på två mål. Sturridge tog ledningen och Essien stod för Chelseas sista mål när Oravec gav sina slovaker ett litet tröstsmål mot engelsmännen.. Cluj gjorde två tidiga mål mot Basel men fler mål blev det inte förens Stocker stod för Basels enda mål när matchen slutade 2-1 till Cluj. Marseille åkte chockande nog på stryck mot Spartak Moskva och där var det Cesar Azpilicueta som blev kvällens andra syndabock när han gjorde ett självmål. På bara två dagar har vi fått åskåda 3 självmål men vi glömmer givetvis inte att det var Inter som började trenden iår!

Shakhtar Donetsk- Partizan Belgrad var ganska händelselös tills Srna gjorde mål för Shaktar i andra halvlek. Första omgången av Champions League är härmed över och jag är väl inte den enda som INTE längtar till den andra omgången?! Lägger mig som vanligt gråtandes och funderar starkt på att sluta kolla på fotboll.. vem vet, hästar kanske lockar? Eller åsnor, eller fåglar.. det återstår som sagt att se, Adios!


jag älskar er mer än mig själv ..


Kvällens Bragder ;

Bayern München - Roma ikväll, hur ska det sluta måntro? Rosella Sensi är nere i Tyskland med grabbarna och jag är så sjukt taggad. Har verkligen sett fram emot matchen hur länge som helst och nu när det bara är några timmar kvar kan jag verkligen känna hur varenda fjäril pirrar i magen. Jag känner en konstig känsla som jag aldrig känt förut och eftersom jag inte vet om det är negativt eller positivt hoppas jag av hela mitt hjärta att Roma får mig att glömma helgens match som jag de senaste dagarna försökt att eliminera. Det har varit mycket provokation från tyskarnas sida de senaste dagarna men förhoppningsvis tystnar vår il capitano dem ikväll..

Brukar vanligtvis studera motståndarlaget några dagar innan Roma spelar mot dem men denna gång har jag följt tyskarna ända sedan vi blev utlottade i samma grupp. Van Gaal som har en tendens att prata för mycket vet ibland inte om han menar si eller så men Ranieri är mer än redo för utmaningarna som kan göra honom till en bättre tränare. Tyskarna som tog sig ända till final i våras sägs vara starkare än någonsin men kollar man på Bundesliga märker man att det inte ligger någon sanning i det. Demichelis som väckte stor uppmärksamhet i början av säsongen då han gjorde det klart och tydligt att han inte ville stanna i Bayern München spelar ikväll från start och det ryktas att han kommit överens med styrelsen om att stanna kvar om hans divafasoner packar sitt pick och pack och försvinner för gott.

Zlatan som tycker det är kul att sparka sina lagkamrater bakifrån får starta när Milan möter Auxerre ikväll och Real Madrid ställs mot Zlatans gamla klubb Ajax. Trots att Sergio Ramos är skadad förväntar sig Mourinho en vinst på hemmaplan men så lätt kommer det givetvis inte att bli! Arsenal kommer däremot göra sig redo för Sporting Braga och slovakerna MSK Zilina kommer garanterat åka på stryck mot favoriterna Chelsea som många tror kommer vinna hem CL-bucklan! Marseille som vann CL för 17 år sedan kommer att få spela mot Spartak Moskva och det lär bli kul om ryssarna skakar om den franska klubben. Andra lag som spelar ikväll är Cluj- Basel och Shakhtar Donetsk - Partizan Belgrad. Men visst hejar vi allihop på Roma ikväll?

Gör mig stolt mina fina vargar, gör mig glad! FORZA GRANDE ROMA!

MILITO BLEV KVÄLLENS SYNDABOCK!

Mourinho som ville att Benitez skulle vinna ikväll lär förmodligen få en chock när han ser resultaten av kvällens första omgång i Champions League. Matchen slutade 2-2 och Milito blev kvällens syndabock när han gjorde ett självmål som lär bli medians nya favoritrubrik! Barcelona hade däremot lekstuga mot grekerna och vann med hela 5-1. Guardiola som såg väldigt uppjagad ut borde vara nöjd över kvällens insats där Messi bjöd på två mål. Villa, Pedro och Dani Alves stod för de andra målen som expanderade glädjen på läktaren där man inte kunde undgå supportrarnas saknad till Zlatan som spelar för Milan imorgon kväll.

Rauls Schalke 04 hade däremot inte lika skoj mot Lyon och torskade mot fransoserna med 1-0. Bastos stod för målet men jag tror ändå på att Schalke kommer ta sig vidare från gruppen! Rooney som skulle glänsa i kvällens match bjöd inte på ett enda mål utan Manchester United - Rangers slutade mållöst. Turkarna i Bursaspor åkte på stryck mot Valencia som precis som Barcelona bjöd på ett målkalas och vann med 0-4. Soldado, Hernández, Aduriz och Costa stod för Los Ches mål.

Köpenhamn hade inga problem mot Rubin Kazan och vann med 1-0 via N'Doye men de får nog se upp för Panathinaikos i andra omgången. Grekerna kommer utan tvekan vara redo att hämnas på förlusten de fick smaka på idag. Benfica lyckades vinna över Tel Avis med 2-0 och lyckligast var Cardozo och Luisâo som stod bakom målen. Werder Bremen - Tottenham slutade 2-2 och där var det Marin och Almeida som stod för tyskarnas mål. Pasanen och Crouch nätade däremot in Tottenhams mål. Bayern München - Roma imorgon, gissa om jag är taggad? Van Gaal, tro mig, Totti kommer vara avgörande! Tschüss!

DAGENS NOTISER ;

- Bayern Münchens ordförande har hotat det holländska landslaget och kräver ersättning för Robbens skada som var mycket värre än förväntat.

- Van Gaal, Bayerns tränare, berättar att de inte är några favoriter under Champions League men att de definitivt är starkare än förra året!

- Müller försäkrar tysk press att tyskarna kommer vinna över romarna trots att Ribery och Robben kommer lysa starkt med sin frånvaro.

- Zlatan får trots sin krassliga debut i helgen börja mot Auxerre som varit Mexés och Laurent Blancs klubb en gång i tiden.

- Kvällens match kommer utan tvekan vara Barcelona- Panathinaikos och jag hoppas givetvis av hela mitt hjärta att spanjorerna vinner.

- FC Twente är ett annat lag jag håller på ikväll och trots att de inte är några favoriter så hoppas jag att de skakar om Benitez trupp rejält!

- Man har sorgligt nog fortfarande inte någon överenskommelse med den gulröda fransosen Mexés och är det bara jag som börjar bli orolig?!

- AND PLEASE DO NOT FORGET TO VOTE FOR TOTTI RIGHT HERE! HE MUST WIN THE GOLDEN FOOT 2010 SO PLEASE VOTE FOR HIM AND ASK ALL YOUR FRIENDS AND RELATIVES TO VOTE TOO!

MFF - HIF

Har till min stora förvåning precis märkt att jag inte nämnt Allsvenskan en enda gång i bloggen. Men det är väl ganska förståetligt med tanke på att det inte går så bra för AIK just nu?! Fråga mig inte vad som hänt Gnaget men eftersom min pappa är HIF:are så ser jag hellre HIF som mästare än vidriga MFF. Med lika mycket poäng i tabellen lär det bli spännande att följa kampen om guldet, eller vad säger ni? Trelleborg som jag vanligtvis alltid brukar se långt nere i tabellen ligger chockande nog under Kalmar -och DIF har ju bara ett poäng mer än Göteborg och det är ju lite märkligt! Nu hoppas jag verkligen att min hemstad vinner över Malmö på onsdag (så min fader blir riktigt glad) och att AIK klarar av häcken nu på lördag! FORZA ROMA! Ja, vad hade ni annars förväntat er?

ZLATANS FRAMTID?


Ursäkta orden, men STÖRRE hora finns nämligen icke!
Han är en överskattad spelare som aldrig kommer vinna den där jävla C.L..

DAJE ROMA DAJE!

Italien var inte de enda landet som bjöd på chocktillstånd utan Barcelona torskade på hemmaplan mot David Trezeguets Hercules. Nelson Valdez stod bakom båda målen men Guardiola tvivlar trots det inte på sitt lag och berättar samtidigt att det är en tuff säsong som väntar på dem. Cristiano Ronaldo gjorde däremot en tidigare comeback än förväntat och gick från arenan med ett leende på läpparna när hans lag besegrade Osasuna med 1-0 (Carvalho).

Maradona som för bara några veckor sedan berättade för oss att han var redo att lämna allt bakom sig för att spendera lite tid med familjen sägs vara redo att ta över Portugals landslag. Flera italienska tidningar berättar att det är en grym möjlighet för argentinaren som fick lämna det argentinska landslaget i somras. Men är det någon som kan tänka sig Maradona som C.Ronaldos nya bästis? Det kan inte jag -så jag hoppas han tänker till en extra gång!

Daniele Conti som Burdisso kapade i helgen fick sy 30 stygn och Milan fortsätter att sörja helgens match. Galliani går till attack mot domaren -som vanligt- och Rooney har gjort en Ribery. Engelsmannen har varit inblandad i en prostitutionshärva och hans sponsorkontrakt med Coca Cola kan snart vara som bortblåst. Bayern München som Roma möter om två dagar är säkra på att Totti inte kommer vara avgörande och Van Gaal är säker på en tysk vinst trots att Robben fortfarande är saknad.

Adriano är uttagen i CL-truppen men Castellini, Mexes, Vucinic och Taddei missar onsdagsmatchen på grund av skador. Truppen som Ranieri tagit ut ser ut som följande:

1 LOBONT Bogdan Iounut, 2 DE CESARE Cicero Joao - Cicinho, 4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS Juan, 7 PIZARRO CORTEZ David Marcelo, 8 ADRIANO Leite Ribeiro, 10 TOTTI Francesco, 16 DE ROSSI Daniele, 19 J. BAPTISTA Julio Cesar, 20 PERROTTA Simone, 22 BORRIELLO Marco, 23 GRECO Leandro, 25 BURDISSO Guillermo Enio, 27 J. SERGIO BERTAGNOLI Julio Sergio, 29 BURDISSO Nicolas, 30 SIMPLICIO Fabio Henrique, 32 DONI MARANGON Donieber Alexandre, 33 BRIGHI Matteo, 77 CASSETTI Marco, 87 ROSI Aleandro och 94 MENEZ Jéremy.

Vågar vi hoppas på en Rosi från start måntro?!


Noi ciavemo er core grosso Mezzo giallo e mezzo rosso

Burdisso som stod för gårdagens idiotiska takling har bett om förlåtelse både till fadern och sonen som mottog hans ursäkt och lämnade arenan tillsammans. Argentinaren som väckte stora rubriker denna sommar skulle bjuda oss allihop på en dundersuccé men istället blev det en dunderflopp som fick Roma att förlora stort mot Cagliari. Castellini som däremot bara fick spela sju minuter blev skadad och Totti som blev utbytt tidigt av första halvlek har tarmvirus och är ett stort frågetecken inför onsdagens match mot Bayern München.

Riise är tillbaks till Rom i mitten av veckan men ännu är det ingen som vet när han är redo att ta på sig sina fotbollsskor. Blir han dock spelklar innan oktober kommer varenda romanista runtom hela världen att börja hurra! Dagens träning gick som vanligt brilijant för alla men Taddei, Okaka och Vucinic hade en del svårigheter och Mexés fick träffa en sjukgymnast medans Totti var hemma och vilade. Tyskarna kommer vara svåra att slå på bortaplan men förhoppningsvis så ska Ranieri koka ihop något nytt för att få oss allihop att bli nöjda -och framförallt glömma helgens match som kommer ta väldigt lång tid att smälta..

Aquilani gjorde sin debut i sin juventuströja när den gamla damen tog emot Sampdoria på hemmaplan idag. Oavgjort slutade matchen och Del Neri är långt ifrån nöjd och berättar samtidigt att hans inte tror på någon svartvit scudetto. Komiskt eller inte, 3-3 är inget dåligt resultat men eftersom Bari spelade ut dem i första omgången så är det ingen tvekan om att Juventus fortfarande har mycket att jobba på. Cassano gjorde sitt andra mål för säsongen när Pozzi stod för Sampdorias två andra mål. Quagliarella, Pepe och Marchiso stod däremot för Juves mål.

Giovinco som bara är en av de få spelare Juventus aldrig borde ha sålt stod för Parmas enda mål när Catania vann över dem med 2-1 via två straffar som Antenucci och Mascara nätade in. Genoa hade flera svårigheter mot Chievo på hemmaplan och förlorade med 1-3. Destro stod för hemmalagets enda mål medans Pellissier, Marcolini och Moscardelli stod för GialloBlús mål. Lazio (merda) hade chockande nog inga problem mot Bologna på Olimpico och vann med 3-1. Hernanez, Rocchi och Mauri stod för Biancolestis mål medans Mudingayi var mannen som stod för Bolognas tröstmål.

Fiorentina som haft oturen med sig redan i första omgången då Napoli tog ledningen tidigt på deras hemmaplan förlorade mot Lecce med 1-0 via Di.Michele idag! Brescia bjöd däremot på underhållning när man vann över Palermo med 3-2 på Stadio Mario Rigamonti. Brescias målgörare var Caracciolo, Eder och Dallamano och Palermos mål stod Balzaretti och Pastore för! Napoli hade det väldigt tufft på hemmaplan mot Bari som klarade oavgjort i slutminuterna. 2-2 slutade Serie A:s sista match för helgen och Cannavaro och Cavani stod för Napolis mål medans Castillo och Baretto nätade in Baris poäng ikväll.

Helgen som bjudit på en hel del sjuka matcher har även visat att den italienska median är utan pardon. Det är som sagt inte enbart Roma som fått smaka på en hel bedrövelse utan Zlatan har ännu en gång fått igång rubrikerna. Skall dock bli väldigt kul att välkomna Champions League och vi får väl hoppas att Roma bjuder på en oförglömlig show!

Buona notte!

CAGLIARI - ROMA 5-1



CAGLIARI:
Agazzi; Pisano, Canini, Astori, Agostini; Biondini, Conti (Lazzari), Nainggolan; Matri (Nené), Cossu, Acquafresca (Pinardi).

ROMA: Julio Sergio; Cassetti, N.Burdisso, Juan, Castellini (Rosi); Perrotta, Pizarro, De Rossi; Menez (Baptista); Borriello, Totti (G. Burdisso).


Lördagen började med tre pinnar för Inter när Giuseppe Meazza tog emot Udinese med öppna armar. Flores kvitterade Lucios tidiga mål men Eto'o var kamerunaren som gav Inter segern. 2-1 slutade matchen och Benitez blev givetvis lyckligare än någonsin. Roma var därefter redo att möta Cagliari, trodde jag, men blev istället straffade av Rossoblú som bjöd deras supportrar på en fenomenal hemmapremiär.

Matchen som var fruktansvär att åskåda var inte enbart barbarisk utan hade ett tempo ingen av oss åskådare hade hoppats på. På bara 25 minuter hade Burdisso, efter en idiotisk takling, blivit utvisad, Totti och Castellini blivit utbytta och tre mål hade nätats in. De rossi kvitterade Contis mål och tack vare vår favorit argentinare fick Matri äran att slå straffen som gav ledningen till hemmalaget.

Castellinis debut var som pricken över i:et och byttes tidigt ut mot Rosi som borde ha funnits med i startelvan. Fråga mig inte vad som flög i Ranieri men han tyckte att det var dags att ta in Burdissos lillebror istället för Totti. Efter ett hårt pressat spel kom Aquafrescas mål som en chock som fortsatte ända in i andra halvlek där Matri bjöd på sitt andra mål och 4-1 blev helt plötsligt en siffra som fick mig att gråta ut.

Ménez var dock mannen som aldrig gav upp och bjöd på ett lysande spel -men blev chockade nog utbytt mot Baptista som på senaste tid förlorat sin gnista! Hela tiden kunde jag inte låta bli att tänka på Riise, hela tiden kunde jag inte låta bli att tänka på hur mycket vi hade behövt honom ikväll. Men 4-1 blev i slutminuterna 5-1 via Lazzari och jag finner seriöst inga ord..finner inga ord för kvällens bedrövliga spel.

Pizarro fick som sagt ingen fin present av grabbarna på sin 31-års dag men Milan torskade mot nykomlingarna Cesena på bortaplan med 2-0. Nä, nu ska jag torka av tårarna, hoppas på bättre tider och njuta av den här videon.. SEMPRE FORZA ROMA! SEMPRE FORZA GRANDE ROMA!


DAMMI TRE PUNTI!

Med ett poäng och en match spelad är Roma redo för Cagliari på Stadio Sant'Elia. Startelvan saknar inte enbart skadade Riise utan även Vucinic och Mexés som kommer att vila inför Champions League nästa vecka! Castellini och Borriello får spela sin första match någonsin och Burdisso är tillbaks i truppen. Roma har sedan 15 år tillbaka inte lyckats besegra Rossoblú på deras hemmaplan men trots det är Ranieri säker på att en hel del överraskningar kommer att levereras.

Matchen kommer utan tvekan vara väldigt tuff att vinna men det förväntas givetvis tre poäng på Pizarros födelsedag. I dagens konferans berättade Ranieri att Castellini har ett mycket bra spel och i sådana stunder då vår norman fortfarande håller på att kämpa så är det nog bäst vi litar på honom! Mexés har sorgligt nog fortfarande inte berättat om han tänker förlänga sitt kontrakt med den eviga staden precis som Brighi gjorde för några dagar sedan men företaget håller på att förhandla med fransosen om nya valmöjligheter!

Cagliaris öppningsmatch slutade även den mållös mot Palermo för två veckor sedan och trots att scudetton är den alla gulröda supportrar länge drömt om siktar Ranieri på Europa och hoppas att laget spelar bättre än någonsin. Blir det oavgjort eller till och med en förlust kommer Bayern München inte vara vara de enda laget som skrattar sig av lycka. Nu är det full fart frammåt Roma, ge oss tre fina poäng!

BOLT ÄR EN GULRÖD SPELARE!

Trots att calciomercato bommat igen sina dörrar fortsätter flera rykten att härja runt på nätet. Inter vill tydligen hämnas på Milan genom att göra Kaka en svartblå spelare och hur komiskt det än låter så tror jag inte att jag är den enda som tycker att brasilianaren aldrig borde ha lämnat Italien. Uttråkad som jag var kände jag mig tvungen att hitta på ett löjligare rykte vilket resulterade i att jag berättade för alla mina vänner att Bolt lagt sin gamla karriär på hyllan för att bli en gulröd spelare i den eviga staden! Alla blev givetvis chockade men blev såsmåningom lättade då jag berättade att Bolt kände sig redo för nya utmaningar då han tidigare iår blivit besegrad av Gay. Självklart passade jag även på att berätta att han i skrivande stund var på väg till Italiens huvudstad för att skriva på romakontraktet och visa världen vilken fantastisk back han är -och chockad blev jag när alla gick på det! Efter en timmes fnittrande kunde jag dock inte låta bli att berätta den bittra sanningen.. Och, Tja -vissa tog det bättre än andra! Ni, mina bloggläsare, måste däremot hålla med om att det var en genialisk idé. Prade?! Läser du min blogg så vet du precis vad du ska göra! Ciao.

Aspettando la Champions



BARA EN VECKA KVAR! BARA EN VECKA KVAR! BARA EN VECKA KVAR!
Men Riise är inte tillbaks förens i oktober! Skjut mig?

MARADONAS ÖNSKAN ..

Hejar du på Napoli? Eller befinner du dig i Neapel den 30:e oktober?! Då kanske du har lust att se Maradonas comeback på Napolis arena! Den argentinska legenden fyller faktiskt 50 år den 30:e oktober och vill fira sin födelsedag genom att spela en sista match på Stadio San Paolo. Azzurris president sägs vara redo att ta emot honom när som helst men hur detta kommer att sluta återstår fortfarande att se..

.. Argentina- Spanien slutade 4-1.(Messi, Higuain, Tevez, Aguero stod för de argentinska målen medans Llorente var mannen som gav spanjorerna ett litet tröstmål). Men visst hade det varit roligare om de fått spela med en jabulani och åskådarna på läktaren blåst för fullt i vars en vuvuzela?! Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men jag saknar faktiskt VM! Gör inte ni det?!

KVÄLLEN BJÖD PÅ HYSTERISKA MÅLKALAS RUNTOM EUROPA!

- Prandelli och Blanc fick äntligen skratta sig lyckliga när deras nationer vann sina EM-kvalmatcher ikväll. Frankrike vann över Bosnien med 2-0 via Benzema och Malouda och Italien hade lekstuga mot Färöarna. Målkalaset slutade efter fem mål och Gilardinho, De rossi, Cassano Quagliarella och Pirlo var männen som stod bakom de fantastiska målen.

- Sverige hade inga problem mot San Marino och vann med 6-0. Zlatan spräckte nollan redan efter sju minuter och efter två självmål från San Marino gjorde Granqist 4-0. Zlatan gjorde därefter det femte målet och kvällens sista mål stod Berg för. Norge som saknade Riise lyckades däremot vinna över Portugal med 1-0.

- Vucinic gjorde inget mål ikväll men hans landslag besegrade Bulgarien med 1-0. Argentina håller däremot på att skrälla på hemmaplan! 3-0 i första halvlek mot VM-vinnarna var förmodligen inte något många hade räknat med! Burdisso värmer som sagt  bänken tillsammans med Milito, Di Maria ochj Walter Samuel men Messi, Higuain och Tevez har gjort vars ett mål. Vart ska detta sluta måntro..

- Brighi har förresten förlängt sitt kontrakt till 2014!

KRYA PÅ DIG RIISE!

Medans Cassano drömmer om en Totti comeback i Gli Azzuri skadade Riise sitt huvud rejält i gårdagens landslagsträning. I sin blogg skriver han att han redan känner sig på bättringsvägen men enligt flera italienska källor så kommer han att vara borta i flera långa veckor. När man sedan tror att man inte kan få värre nyheter får man läsa att Castellini och Cassetti är männen som skall leda Roma till segern mot Cagliari denna helg. Är det bara jag som plötsligt inte känner någon längtan till lördagen?!

Eftersom Mexés fortfarande grubblar över sitt romakontrakt ryktas det att brasilianska Luisao är en perfekt kandidat för vår fransos. Det har även snackats om Lugano men självklart får Mexés tyst på alla rykten när han förlägger sitt kontrakt med den eviga staden. Burdissos Argentina spelar mot Spanien på kvällskvisten men sorgligt nog är han bänkad och jag väntar spänt på Batistas avked!

Edgar Davids som jag av en konstig anledning drömde om ikväll fick pryda flera holländska omslag igår då han blivit misstänkt för misshandel. Den forna holländska fotbollsspelaren gjorde tydligen en Chris Brown och slog en dam då hon tagit hans plats i biosalongen. Ikväll fortsätter EM-kvalet och det är mycket förhoppningar som vilar både på Prandellis- och Blancs axlar!

Både C.Ronaldo och Riise missar Norge- Portugal men Källström är lyckligt nog inte petad när Sverige möter San Marino. Italien spelar som sagt mot Färöarna och Bosnierna har länge gjort sig redo för Frankrike. Vucinic Montenegro spelar mot Bulgarien ikväll och som vanligt hoppas vi att romaspelarna gör fantastisk ifrån sig! FORZA GRANDE ROMA!

ETT SMAKPROV AV 2010/2011

- Roma tar scudetton och firar sitt fjärde guld när Benitez gråtandes bakom sina solbrillor får sparken från Inter.

- Milan inser att alla värvningar de gjort denna sommar inte gjort någon nytta och Zlatan flyr springandes till Guardiola för att kyssa hans fötter.

- Genoa hamnar före Juventus i tabellen och Del Neri sparkas tillsammans med den nya sportchefen när Del Piero berättar om sin sorg i varenda nyhetstidning i Italien för att lindra sin smärta.

- Mexés förlänger sitt kontrakt medans Ménez och Vucinic bråkar om förstaplatsen i skytteligan.

- Totti straffar Lazio både på hemmaplan och bortaplan när utbuade Zarate skadas ordentligt och blir tvungen att bäras ut på bår!

- Ancelotti bockar av alla symptomer på hemlängtan och är redo att komma tillbaks till Italien när Chelsea slutar på 2:a plats bakom Manchester United i tabellen.

- Mourinho skräller på hemmaplan i El Clásico men Guardiolas gäng vinner La Liga ytterligare en gång!


Laziale?!

Det värsta jag vet är att beställa hotell. Finns inget värre. Kommer aldrig finnas något värre -i alla fall om man inte räknar med Romas förluster eller saknaden av en oöverträfflig individ. På något konstigt sätt lyckas jag alltid beställa ett hotell där personalen alltid hejar på Lazio och vägen till hotellet brukar även den vara väldigt komisk för jag blir alltid så arg på mig själv när jag hoppar in i en taxi utan att ta en extra titt på vilken symbol det är som hänger nedanför den smutsiga spegeln. Självklart brukar jag sitta och svära för mig själv på svenska när jag ser den vidriga örnen som går mig så fruktansvärt mycket på nerverna.

Det lustiga är dock att man ser dem vart man än går. Det kvittar vilken tid på dygnet det är -men givetvis blir det ännu festligare att träffa dem på klubbarna då man "råkar" spilla öl på dem. Att man sedan går förbi Lazio Store utan att göra någonting ingår givetvis inte i min värld utan det resulterade i att både jag och min vän sprang in i den hidösa affären och skrek ut vårt hat. Kärringen i affären var kvick med att slänga ur sig alla svordommar hon kunde när vår italienska vän stod bakom oss och skrattade som ett litet barn. När vi sedan får höra att hon skall kalla på hela sin släkt sprang vi snabbare än Bolt och skrattade så högt att vi insåg att vi borde filmat det. Omoget eller icke, jag älskar att hata dem och strö salt i såren -men visst borde det vara lag på att märka ut hotell? I alla fall i Italien. Håller ni inte med? Hur vidrigt är det liksom inte att behöva gå förbi en laziale varje morgon när man precis vaknat och bara vill ha lite frukost men istället möts man av en obehaglig syn? Usch. Är inte det gräsligt så vet jag inte vad som gräsligt är längre! Gud, snälla skicka tillbaks dem till Serie B! Lazio Merda.


Var är du Tonetto?

Mexés funderar på att inte förnya sitt kontrakt och Riise berättar för oss att han kan lämna Italien om några år. Norsken har tydligen länge velat bo i Los Angeles med frugan och är det bara jag som tror att det kommer att komma ut en serie med Riises familj om sisådär tre-fyra år? En ny reklamsnutt har kommit ut med vår favorit capitano och som vanligt har han "lite" problem med att säga "internet per tutti" och säger istället "internet per totti". Hur gulligt som helst. Annars så saknar jag faktiskt Tonetto av hela mitt hjärta och hoppas att hans agent hittar en ny klubb åt honom så snabbt som möjligt. Du är saknad hjärtat!

Prandelli har fortfarande mycket att bevisa ..

Det blev ingen skräll från Italiens sida utan den lyckades estlänningarna bjuda på när Zenjov gav ledningen till Estland i slutet av första halvlek. Italienarna hade en hel del farliga chanser men det Pazzini och Prandelli inte hade räknat med var givetvis ett farligt defensiv från motståndarna sida. När domaren sedan blåser igång andra halvlek fortsätter Estland att överraska men efter en perfekt hörna från Pirlo lyckas Cassano nicka in en kvittering som får italienarna på läktaren att skrika av lycka. Det fanns till och med en hemsk interflagga bland åskådarna och två estlänningar lyckades springa in på plan under två tillfällen för att visa sina kompisar hur "fräna" de är men Bonucci var faktiskt mannen som lyckades ge Italien vinsten efter en perfekt assist från Cassanos sida. 2-1 är absolut ingenting att hurra över och Prandelli har fortfarande mycket att bevisa men det gäller att avvakta och hoppas på att nästa match spelas mycket bättre än denna. Sorgligast var väl Gilardinho som inte kunde sitta still på bänken -men förhoppningsvis får han spela mot Färöarna den 7e september då både Amauri och Balotelli är skadade. Grattis säger vi i alla fall till Vucinic som gjorde det enda målet för Montenegro mot Wales ikväll och till Sverige som lyckades vinna över Ungern med 2-0 via två fantastiska mål från Wernblom! Frankrike var dock en stor besvikelse när de inte klarade av Vitryssland och förlorade med 0-1 - Bedrövligt är bara förnamnet. Buona notte!

EM- KVALMATCHER

Ikväll blir det lekstuga när Estland får möta Italien. 3-0 eller 4-0?! Eller vad tror ni? Prandelli som "bygger ett lag för framtiden" är mer än redo och kommer bjuda på ett offensivt Italien i kalla och regninga Tallin. Sverige som däremot möter Ungern ikväll har Zlatan i startelvan och Källström är idiotiskt nog petad. Frankrike har både Ménez och Mexés i startelvan och de kommer definitivt göra Blanc väldigt nöjd när Vitryssland kommer att krossas av fransmännen som fick besök av Zidane på träningen för någon dag sedan. Benzema är skadad men väntas vara tillbaks mot Bosnien. Vucinics Montenegro spelar också ikväll mot Wales och självklart hejar vi på vår romanista, men annars håller vi både på Italien och Frankrike ikväll, FORZA ROMA!

Helst vill jag ha Angelini

Romas ekonomi har länge varit knackig på grund av alla skulder Sensifamiljen inte kunnat betala. Sedan flera år tillbaka har man fått erbjudanden från sheiker, ryssar men även asiater som visat stort intresse för den italienska storklubben AS Roma men istället har man valt att tacka nej. Franco Sensi tackade även han nej när han levde och förra sommaren skapades det en stor hysteri när slutet var nära för Rosella, så nära att hon fick specialtillverkade banderoller både på träningen och på läktaren. Men konstigt nog stannade hon kvar -och det gör hon än idag. De senaste månaderna har den italienska median flitigt skrivit om hur Sensifamiljen -som inte var redo att säga farväl- var tvugna att göra det och bara några veckor sedan sades det att det skulle ta flera månader att hitta en ny köpare! Angelucci och Angelucci var två heta namn som hade räckt vars en hjälpande hand och än idag är det fortfarande ingen som vet vem det är som kommer att ta över Roma. Nu är det dock inte det som är det konstiga utan helt plötsligt verkar den italienska fotbollen ha vaknat till liv -speciellt transfermarknaden som var hetare än någonsin denna sommar!

Zlatan som inte gjorde någon succé i Barcelonatröjan välkomnades tillsammans med Robinho i Milan och Genoa men även Parma lyckades värva till sig storspelare från storlagen som var heta en gång i tiden. Pradé som hade lovat Rom att behålla Luca Toni kunde inte hålla sitt ord och Genoa nappade till direkt men istället lyckades Roma kamma hem den forna milanistan Marco Borriello som skapat enorm hysteri i huvudstaden. Flera unga talanger fick packa väskorna och Burdisso som rört om i grytan rejält de senaste veckorna fick efter den långa striden välkomnas i de gulröda färgerna tillsammans med sin lillebror. Serie A som enligt IFFHS fick en bättre rakning än Premier League sägs vara redo att ta världen med storm och i år är det inte enbart Roma och Inter som bråkar om scudetton -utan en ny rival som en gång i tiden tog farväl av sina bästa fotbollsspelare, Paolo Maldini, har chockat världen med deras nya startelva som den svenska median skriver om varje dag.

Hur blev det så? Hur? Kan någon förklara det för mig?


BENVENUTO BORRIELLO



Han är verkligen omtyckt den där Marco Borriello ..

José Maria Gutiérrez Hernández

San Siro blev Hollywood när Zlatan fick sin presentation, men var jag den enda som trodde att den rullades ut för Inzaghi? Nej, jag vill inte gå er på nerverna nu, men är det bara jag som undrar när Inzaghi skall kamma hem sin efterlängtade oscar? Zlatans presentation var inget att skryta om så jag förstår inte varför folk envisas med att det var en grym entré? Har ni liksom hört talas om José Maria Gutiérrez Hernández? Han är faktiskt en av de få Real Madrid-spelare som förtjänar respekt.. och med tanke på den magiska entrén han fick i Turkiet så är det bannemig på tiden att han får den respekt han förtjänar. Kolla på videon och njut. Kolla hur publiken skriker efter honom, kolla hur publiken längtar efter honom -och det mäktigaste av allt, bara kolla hur han tystnar publiken. Är inte det här magiskt så vet jag inte vad magi är längre!


Helt stört, det är nästan så att man borde se Guti i Turkiet nu!

Champions League truppen

LISTA A

1 LOBONT BOGDAN
2 DE CESARE CICERO JOAO (CICINHO)
3 CASTELLINI PAOLO
4 SILVEIRA DOS SANTOS JUAN
5 MEXES PHILIPPE
7 PIZARRO CORTES DAVID MARCELO
8 LEITE RIBEIRO ADRIANO
9 VUCINIC MIRKO
10 TOTTI FRANCESCO
11 TADDEI FERRANTE RODRIGO
16 DE ROSSI DANIELE
17 RIISE JOHN ARNE
19 BAPTISTA JULIO CESAR
20 PERROTTA SIMONE
22 BORRIELLO MARCO
23 LEANDRO GRECO
25 BURDISSO GUILLERMO
27 JULIO SERIO BERTAGNOLI
29 BURDISSO NICOLAS ANDRES
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 MARANGON DONIEBER ALEXANDRE
33 BRIGHI MATTEO
77 CASSETTI MARCO
87 ROSI ALEANDRO
94 MENEZ JEREMY

 

LISTA B

41 PIGLIACELLI MIRKO
42 FRASCATORE PAOLO
43 MONTINI MATTIA
89 OKAKA CHUKA STEFANO

 

SER NI VEM DET ÄR SOM FATTAS?!


RSS 2.0