Vad händer den 11:e september?!

Bologna gjorde precis min kväll när deras målvakt Viviano visade sina och stolparnas superkrafter mot ormarna i Inter. Varken Eto'o eller Sneijder fick till ett mål men Bologna var fenomenala på att rensa men även på att få Walter Samuel att blöda när han istället för att nicka på bollen nickar på en herre vid namn Di Vaio. Benitez var säker på tre poäng och Milito var mannen som skulle tystna kritikerna men trots de sex långa tilläggsminuterna blev det lyckligtvis bara ett poäng på Stadio Renato Dall'Ara. Matchen var inte enbart fartfylld utan även njutningsrik!

Om 24 timmar stänger calciomercaton och rubrikerna fortsätter att skapa stor hetta världen runt. Borriello som för bara några timmar sedan var nära Juventus sägs vara nära Roma -och Robinho som Milan länge varit ute efter kan joina Zlatans nya lag inom de närmaste timmarna! Okaka som länge ryktats vara på väg bort från de gulröda färgerna stannar i Rom och hur det blir med Cicinho och Baptista är fortfarande oklart -men precis som jag skrivit tidigare så kan jag garantera er att odjuret Bapi kommer att stanna i klubben!

Greco kan däremot hamna i Padova på lån och Barusso har sedan flera veckor tillbaka varit nära Livorno. Brighi stannar som sagt i Roma och Romas nästa match är INTE den 12:e september utan den 11:e september på Pizarros födelsedag! Grabbarna kommer givetvis ge chilenaren den bästa födelsedagen genom att kamma hem tre fina poäng på bortaplan. DAJE ROMA DAJE!

Känn hur sakta alla medgångssupportrar kommer att byta klubb nu när världens mest överskattade spelare återvänt till Italien.

För bara några veckor sedan kändes söndagen så fruktansvärt meningslös, så fruktansvärt onödig att vakna till. Men nu när man äntligen fått njuta av Serie A hoppar uppehållet fram och gör oss allihop väldigt frustrerande. Landslagsfotboll är som sagt inte lika kul att åskåda men man har ju givetvis inget annat val när det är det enda som visas på tv! Lyckligtvis är i alla fall Serie A tillbaks om två veckor!

Något som gjorde min dag bättre än någonsin var givetvis Donatis mål mot den gamla damen. Juventus åkte på stryck mot Bari med 1-0 och jag är väl förmodligen inte den enda som är lycklig?! Satt och svor högt framför tv:n varenda gång jag fick syn på Motta men jag förstår samtidigt inte hur man kan lita på någon som Del Neri? Hans tid i Roma var absolut inte den bästa men vi får helt enkelt se vart de svartvita spelarna hamnar i tabellen denna gång!

Zlatanhysterin som median flitigt skriver om var en stor hit bland hemmapubliken. Zlatan gjorde entré på San Siro och fick sitta bredvid Galliani när "hans lag" strålade mot Lecce. 4-0 slutade matchen och Pato låg bakom två mål och Thiago Silva nätade in ett. Inzaghi visade däremot att åldern bara är en siffra när han bombade in Milans fjärde mål i slutminuterna och gav sin rödsvarta publik vad de förtjänade.

Sampdoria hade bedrövligt nog svårigheter på hemmaplan mot Lazio som stod för det största bollinnehavet både i första- och andra halvlek. De 45 första mållösa minuterna bytte dock riktning när Cassano (via straff) sköt sitt lag till ledning. Mannen som låg bakom det andra målet var även han en före detta romanista och 2-0 lyckades han dundra in! Vem pratar jag om? Guberti såklart!

Napoli överraskade stort när de tog ledningen på bortaplan väldigt tidigt via Cavani. Matchen chockade inte enbart hemmapubliken utan även violas tränare som hade hoppats på tre poäng. Vargas som Real Madrid var ute efter rörde om i grytan och fick dessutom se rött när han dum som han är bestämmer sig för att visa sin machosida. Precis som jag hade tippat lyckades de lila spelarna kvittera och det som gjorde mest ont i hjärtat var Cerci i hans nya lila tröja. D'Agostino var dock italienaren bakom målet..

Chievo lyckades faktiskt vinna sin match mot Catania med 2-1 (Pellissier (straff), D'Moscardelli, A. Ricchiuti) och mållöst slutade det mellan Palermo- Cagliari som Roma möter om 14 dagar. Parma lyckades däremot vinna över Brescia med 2-0 och männen bakom målen var inga mindre än S. Morrone och V.Bojinov.

På kvällskvisten imorgon möter Bologna Inter och det lär faktiskt bli kul att se vad Benitez kokat ihop. Veckans snackis är utan tvekan Zlatan! Förstår verkligen inte Guardiolas mildhet men samtidigt så är han ju givetvis ingen Mourinho som spottar ur sig ord innan han tänker sig för. Affären som skapat rubriker världen över var ett billigt pris för italienarna och förlusterna är inget som skapar leenden hos den katalanska klubben.

Zlatan som var en av Barcas mest hatade spelare för bara några månader sedan gjorde det klart för oss allihop att det var den där jävla champions league han vill vinna, men frågan är den, kommer han att lyckas hos den svartröda klubben?

Svaret är givetvis nej. Människor som påstår att Zlatan är världens bästa fotbollsspelare kan ingenting om fotboll -för handen på hjärtat nu, är han den han en gång i tiden var? Självklart inte. Zlatan var Zlatan när han inte hade den störiga attityden, Zlatan var Zlatan när han inte hade det där störiga leendet man bara vill slita loss med en tång. Zlatan var Zlatan när han inte svävade så högt upp i himlen..

Innan några medgångssupportrar börjar skriva böcker så vill jag förmedla er att ingen gillar er, ingen kommer någonsin att älska er eller se upp till er. Ni är hatade! Hatade världen runt.. Innan ni börjar kalla er milanister så kanske ni borde kalla er själva zlatanister!

ROMA - CESENA 0-0


ROMA
: Julio Sergio; Cassetti, Mexes, Juan,Riise; Perrotta (Okaka), Pizarro, De Rossi (Brighi); Menez (Taddei), Vucinic; Totti.

CESENA
: Antonioli; Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Nagatomo; Appiah (Piangerelli), Colucci, Parolo; Schelotto, Bogdani, Giaccherini.

Hoppar upp ur sängen med ett stort leende på läpparna när jag läser att Burdisso återvänt till den eviga staden och börjar seriöst gråta av glädje när jag inser att vi vunnit kampen om den argentinske backen som väckt oerhört stor uppmärksamhet i media. Zlatan som rört om grytan rejält denna sommar är tillbaks i Italien han med och jag är faktiskt en aning chockad men borde insett att det var något som skulle ske eftersom Tv4 helt plötsligt bestämmer sig för att köpa rättigheterna för italienska Serie A. Luca Tonis Genoa hade redan vunnit över Udinese med 1-0 via Mestos grymma cykelspark och nu var det äntligen dags att åskåda Romas första hemmamatch för säsongen.

Antonello Vendittis låt Roma Roma Roma hade spelats flitigt under hela dagen och fick mig seriöst att rysa när läktaren sjöng sig hes av världens vackraste låt som skrevs i slutet av 70-talet. Roma var ute efter tre poäng men nykomlingarna Cesena överraskade och Antonioli likaså. Den 40-åriga målvakten som spelat i Roma en gång i tiden chockade oss allihop med sina fantastiska räddningar och trots alla farliga chanser Roma hade slutade matchen sorgligt nog mållöst på Olimpico. Totti var het på gröten och De Rossi och Perotta var männen som kunde gett oss lyckan redan i första halvlek men istället fick vi smaka på några hjärtattacker då och då. Ménez som lyckats bli en av våra bästa spelare var även han, hetare än någonsin men Taddei var chockande nog ett grymt bra inhopp när han byttes in istället för vår kära fransos. 0-0 kan ses från olika riktiningar men är definitivt inget resultat man skall sura över -trots att vi borde ha vunnit den här matchen. Lite mer fokus på backlinjen och ett bättre framträdande av Vucinic är allt jag önskar inför nästa match som spelas om två veckor (se upp cagliari)!

Imorgon börjar första matchen klockan 18:00 och då är det faktiskt Bari som får spela mot den gamla damen. Senare på kvällen blir det underhållning om Milan förlorar poäng mot Lecce och självklart hoppas jag att det slutar mållöst mellan Samdpria - Lazio -eftersom jag hyser enormt med hat till båda lagen! Sist men inte minst så finns det givetvis bara en sak att säga och det är ; DAJE ROMA DAJE !

Jag vill ge dem minnen svåra att eliminera

Serie A, världens finaste liga, världens bästa liga, världen mest passionerade liga -du har varit saknad! Saknad av hela mitt hjärta, av hela min själ. Jag har räknat dagarna till din start och jag har räknat sekunderna till din rentré. Jag har länge väntat på att du skall fylla mig glädje, jag har länge väntat på att du ska fylla mig chärlek. Jag har väntat på din lyster, på din fägnad. Jag har väntat på dig i flera långa veckor, i flera långa dagar och jag kan knappt bärja mig tills fjärilarna börjar pirra i min mage, i mitt inre väsen. Jag vill ha flera trepoängare, jag vill ha flera vinster -inga dystra kapitel med smärtor vassare än knivar som långsamt sticks in i min inre själ.

Jag vill se glädjen expandera, jag vill se vargarna hungrigare än någonsin och jag vill se ett nytt segertåg med romare svåra att stoppas, med romare svåra att besegras. Jag vill se en ny glöd i våra ögon, en ny flamma i våra hjärtan. Jag vill sätta skräck i varje arena, känna förskräckelsen, paniken alla motståndare darrar utav. Jag vill se deras rädsla och kunna skratta åt den. Jag vill se dem frukta oss, dyrka oss, tillbe oss! Jag vill ge dem minnen svåra att glömma, svåra att eliminera. Jag vill ge dem minnen som spelas up i deras sömn! Minnen som får dem att drömma mardrömmar, som får dem att vakna upp mitt i natten gråtandes när vinden smeker deras själ. Jag vill ge dem någonting deras barn och barnbarn kommer att berätta för sina barn. Jag vill att hela världen ska ta del av vår framgång, av vår första plats! Jag vill ha scudetton i våra händer, jag vill se vår il capitano lyfta den mot himlen! Jag vill känna glädjen, känna den bubblandes i min själ. Är det för mycket begärt? Är det för mycket begärt om jag vill ha den efterlängtade trofén? Eller kommer de svarta molnen utplåna min själ och slita loss mitt hjärta som lidit så fruktansvärt länge, så fruktansvärt mycket?!

Roma, vackra Roma, kan du lova mig att skriva en ny historia?
Kan du lova mig att uppfylla mina visioner, mina drömmar?! Kan du?

Tack Atlético Madrid!

Vilken match, vilken publik! Spanjorerna ställde inte enbart till en scen på plan utan även på läktaren! Det blev ingen pokal för de svartblåa "favoriterna"  utan en vinst till atleterna som bjöd på ren underhållning. Matchen hade ett grymt tempo där chanser kom från båda hållen men andra halvlek bjöd givetvis på fler festligheter när både Reyes och Agüero sköt sitt lag till en ny triumf. När man sedan tror att Milito ska ge sitt lag ett litet tröstmål gör han Benitez bittrare än någonsin och bränner en straff -det, mina damer och herrar, var rena rama höjdpunkten av denna vackra kväll! Kramkalaset drog givetvis igång direkt när domaren blåst av supercupfinalen och grattis säger vi givetvis till "atleterna" som förtjänade vinsten -helt klart!

forza forlan

Blir det Inters femte pokal? Eller blir det Forlans show? Jag hejar givetvis på Atetico Madrid ikväll och hoppas att Benitez torskar rejält. 3-1 eller 3-2 till spanjorerna är mitt tips, vad tror ni?

Adriano har muskelproblem och blir borta i cirka en månad. Gud vad underbart! Nu har han chansen att gå ner lite i vikt också! Toppen! Det går fortfarande rykten om att Burdisso snart är vår och jag tänker inte skriva mer om honom tills han blir helt klar..

Finns faktiskt inget annat som är värt att notera.. förutom Zlatansåpan som fortfarande inte är över. Suck..

världens bästa fotbollsspelare



.. med detta säger jag GODNATT!

CHAMPIONS LEAGUE BABY!

Satt helt nervös under hela lottningen och började hoppa av glädje när de nämnde Roma som hamnade i Grupp E tillsammans med Bayern München, Cluj och Basel som vi spelat mot tidigare. Att vi fick tyskarna som tog sig till final mot Inter i våras är inget att jubla över men Basel kommer bli ganska lätt med tanke på att vi vann över dem i EL. Cluj fick vi däremot spela mot under Spallettitiden och då gick det desvärre inte så bra men nu när vi har Ranieri kommer det inte bli en tuff match!

Så här tror jag grupperna kommer sluta:

Grupp A: Inter, Werder Bremen, Tottenham, Twente.

Grupp B: Lyon, Schalke 04, Benfica, Hapoel Tel Aviv.

Grupp C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor.

Grupp D: Barcelona, Panathinaikos, Rubin Kazan, Köpenhamn.

Grupp E: Bayern München, Roma, Cluj, Basel.

Grupp F: Chelsea, Marseille, Spartak Moskva, Zilina.

Grupp G: Real Madrid, Milan, Ajax, Auxerre.

Grupp H: Arsenal, Braga, Sjachtar Donetsk, Partizan Belgrad.

 

Hatar att grupp F och H fick så lätt motstånd. Men något som är väldigt glasklart i nuläget är att Zlatan som vill vinna den där jävla champions league kommer inte flytta tillbaks till Italien -roligast hade det varit om Mourinho kammat hem honom och fått slut på alla rykten.

 

ROMAS MATCHER

15 september;
Bayern Monaco – ROMA
28 september;
ROMA – Cluj
19 oktober;
ROMA – Basilea
3 november;
Basilea – ROMA
23 november;
ROMA – Bayern Monaco
8 december;
Cluj – ROMA


Inter tog däremot hem alla priser och är det bara jag som tror att de mutat domaren? Herregud säger jag bara!

 

Årets målvakt: Julio Cesar, Inter.
Årets försvarare:
Maicon, Inter.
Årets mittfältare:
Wesley Sneijder, Inter.
Årets anfallare:
Diego Milito, Inter.
Årets spelare:
Diego Milito, Inter.

Gud, vad spännande det ska bli! Vem tror ni går vidare?

** Champions Leagues gruppspel inleds 15/16 september och avslutas 7/8 december. Finalen spelas på Wembley i London 28 maj nästa år!

BARA 3 DAGAR KVAR!

Bara tre dagar kvar, 3 DAGAR KVAR! Kan ni fatta det? Kan ni? Herregud vad glad jag är! Äntligen är vi närmare än någonsin. Äntligen kan vi pusta ut! Serie A kommer bli ännu bättre, ännu farligare, ännu grymare! Vi kommer krossa alla lag och vi kommer vara bättre än någonsin. Kolla bara på tabellen och låt nostalgin blomma! Känner ni det jag känner? Känner ni? Två poäng, TVÅ POÄNG! Nä grabbar, nu tar vi det här!

1 Inter Inter 82
2 Roma Roma 80
3 Milan Milan 70
4 Sampdoria Sampdoria 67
5 Palermo Palermo 65
6 Napoli Napoli 59
7 Juventus Juventus 55
8 Parma Parma 52
9 Genoa Genoa 51
10 Bari Bari 50
11 Fiorentina Fiorentina 47
12 Lazio Lazio 46
13 Catania Catania 45
14 Cagliari Cagliari 44
15 Udinese Udinese 44
16 Chievo Chievo 44
17 Bologna Bologna 42
18 Atalanta Atalanta 35
19 Siena Siena 31
20 Livorno Livorno 29


Och här är alla mål vi gjorde från förra säsongen:


DAGENS GULRÖDA NOTISER

- Totti missar starten?

- Det ryktas att J.Sergio har svårt att återta formen..

- Ancelotti vill inte alls ha Burdisso..

- Panucci berättar att han fortfarande har Roma i hjärtat!

- Vucinic tror att Genoa kommer överraska stort iår!

- Arsenal vill ha Juan.

- Barusso är närmare Livorno än någonsin!

- Roma har tydligen visat intresse för Demichelis.

- Schalke är fortfarande intresserade utav Baptista..

- Burdisso kommer att stanna i Inter?!

- Så här ful har Aquilani blivit..


VOTE FOR TOTTI!


VOTE FOR FRANCESCO TOTTI -GOLDEN FOOT 2010 - RIGHT HERE!
ASK ALL YOUR FRIENDS TO VOTE! GRANDE CAPITANO TOTTI!

När drömmar känns verkliga ..

Drömde att Aquilani hade åkt till Rom istället för Torino i sin gamla Romatröja för att berätta för oss allihop att han inte tänker spela i Juventus, att det var Roma han ville spela i. Vaknar upp med ett stort leende på läpparna för jag trodde drömmen var sann. Hoppade upp ur sängen och satte på datorn för att se hans konferans, klickar mig in på Correire dello Sport och inser att jag drömt alltihopa. Nu är han i Torino på läkarundersökning och kommer snart skriva på avtalet som kommer göra alla bianconeri glada. Jag får helt enkelt börja rensa mina Aquilani bilder på datorn och "önska" honom "lycka till" hos den gamla damen.

Igår blev det även officiellt att Panucci lagt fotbollsskorna på hyllan och jag sörjer honom av hela mitt hjärta. För några månader sedan när han tog "paus från fotbollen" på grund av sina familjeproblem trodde jag att han skulle komma tillbaka farligare än någonsin -men jag hade fel, så fruktansvärt fel. Christian Panucci, numero due, tack för allting! Du är redan saknad! Andreolli som varit ett hett namn i calciomercato spelar numera i Chievo och självklart önskar vi honom all lycka och hoppas han får mer speltid i sin nya klubb än vad han fick i Roma. Glömmer aldrig hans fantastisk mål mot Fulham i EL! Minns det som igår!

PEZZO DI MERDA!

Seriöst jag finner inga ord! Är så lack på de flesta sidor som skriver att Inter vann rättvist, vilken rättvisa är det dem snackar om? Såg vi verkligen samma match? Roma spelade ut Inter nästan hela matchen, 70-80 procent om inte mer! Inter bjöd inte på någon föreställning utan fick segern levererad via ett par tabbar som var fruktansvärt pinsama att åskåda! Jag skall inte börja klanka ner våra spelare -och speciellt inte försvaret som försvagades i slutet av första halvlek då Pandev inte hade några vidare problem med att rulla in bollen i vårt mål men hur kan Benitez vara stolt?

Jag förnekar inte att Lobont släppte in smärtsamma mål som vår favorit Julio Sergio aldrig hade släppt in -men Ranieri är inte den enda som borde vakna upp! Ranieri är inte den enda som har något att oroa sig över för de svartblåa spelarna skall inte vara så glada -trots att de tog hem suppercoppan som Riise trodde vi skulle kamma hem! Eto'os första mål ska vi inte ens prata om och hur mycket jag än försöker resonera så kommer vi ta igen i Serie A! Det är jag helt säker på. 6 dagar kvar.. Bara 6 dagar kvar och det är två matcher jag ser fram emot! 2 matcher som jag kommer att räkna dagarna till.. Kan ni gissa vilka det är? Sampdoria och Juventus. Roma mot Pazzini. Roma mot Aquilani. Det är precis i denna stund jag är tacksam över att vi har Loria -för jag ska banne mig be honom tackla Pazzini så jävla hårt att han blir skadad säsongen ut. Vem bryr sig om Loria får rött kort? Exakt.

ROMA (4-2-3-1): Lobont; Cassetti, Mexes, Juan, Riise; Perrotta, Pizarro (Taddei al 54′ s.t.), De Rossi; Menez ( Okaka al 82′ s.t.); Vucinic (Adriano al 67′ s.t.); Totti. INTER (4-2-3-1): Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu; Zanetti (Stankovic dal 1′ s.t.), Cambiasso; Pandev (Mariga al 79′ s.t.), Snejider (Materazzi al 87′ s.t.), Eto’o; Milito. MÅLEN: Riise 21, Pandev 41′, Eto’o 70′, Eto’o 80′. Milano città di merda!

Inter - Roma 3-1

Jag gråter .. Gråter mig till sömns, Godnatt.


INTER MERDA!

Lycklig, stressad, nervös, skakig, exalterad, tjurig, åh det är för många känslor på en gång. Supercoppa finalen är idag och jag har verkligen sett fram emot matchen sedan flera veckor tillbaka -men samtidigt så är jag väldigt nedstämd för att Julio Sergio inte kommer att vara med! Aquilani skall inte ens nämnas -jag äcklas bara av tanken. Han som var en stolt romanista en gång i tiden är tydligen glad över att få spela i Juventus och han kommer att träffa dem denna måndag. Förrädarklubben växer tydligen snabbare än träd -och idioter finns det tyvärr för många utav!

Nåväl, här skall vi inte sörja utan här ska vi se fram emot 20:45 (matchen drar igång då). Ska bli kul att se hur Ranieri startar ikväll men enligt vissa källor kommer det kanske, bara kanske att se ut så här:

ROMA (4-2-3-1)
: Lobont; Cassetti, Juan, Mexes, Riise; De Rossi, Simplicio; Perrotta, Menez, Vucinic; Totti.

INTER (4-2-3-1): Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Stankovic, Cambiasso; Eto’o, Sneijder, Pandev; Milito.

Pizarro kommer tydligen få börja på bänken medans Perotta och Taddei slåss om platsen i startelvan. Bergonzi har fått äran att vara domare och det är bara att hoppas på ett rättvist spelande -och flera galna mål. Det kommer inte att vara en lätt match, försäsongen slutade katastrofal, vi har inte vår bästa målvakt -men Ranieri är lika optimistisk som vanligt! Bara några timmar kvar nu och sist men inte minst -Dagens bästa nyhet? Burdisso blir klar antigen på söndag kväll eller på måndag och jag hoppade verkligen av glädje när jag läste nyheten! Som ni kanske redan läst tidigare så var jag väldigt tveksam till affären och trodde att hoppet var som bortblåst -men nu verkar mina böner ha gått igenom så Gud måste verkligen finnas! Nu får vi hoppas vi får lika bra nyheter på San Siro ikväll! DAJE ROMA DAJE!

Hatten har aldrig varit hetare!



Francesco Totti som alltid varit en fashionable man vet att hatten är den nya heta accessoaren för män. Att det blivit en het trend tror jag inte någon lyckats undgå -speciellt inte på catwalken som var först med att visa huvudbonaden som intagit världen med storm. Det är inte många killar som passar i hatt -och speciellt inte i alla färger men vår älskade il capitano passar utmärkt i både den vita och den lila! Den fräschar inte enbart upp stilen utan strålar även självkänsla! Nu när hösten är på väg kan det vara utmärkt att införskaffa en hatt i en vit eller svart färg. Är du desvärre osäker på om du passar i en så kan det vara bra att fråga kassörskan i butiken. Hos H&M finns det ett perfekt urval så kicka in där vettja!



Så här stiliga såg förresten våra romanisti ut på flygplatsen! Och nej, oroa er inte -det är fortfarande en fotbollsblogg!

"Totti è una leggenda, un simbolo e un campione straordinario"

För några veckor sedan gick det rykten om att Aquilani skulle återvända till den eviga staden. Idag berättar Corriere dello Sport att han kommer bli en svartvit spelare. Först var det Motta som fick joina Juventus och nu är det Aquilani som blir hans nya kamrat. Det rör sig om ett lån och inom de närmaste timmarna får vi reda på vad som händer i Torino där Krasic genomgår en undersökning för att sedan skriva på ett femårskontrakt med den gamla damen. Snacka om att den gamla damen är redo att inta Serie A och vi får väl se om de lyckas hamna på en bättre plats i tabellen den här säsongen!

Pizarro som fortfarande är ett frågetecken har sagt att han vill spela imorgon -och han är faktiskt uttagen i truppen där Julio Sergio inte är med! Är det bara jag som är orolig? Lobont och Doni är ju inte i närheten av honom så det kommer bli väldigt tufft att klara av ett Inter som mer än gärna vill ta hem vinsten. Låt oss allihop be till alla gudar i himlen och hoppas på att vår backlinje är starkare än någonsin!

Något annat som är värt att notera är att Sneijder gått ut i italiensk media och hyst chärlek till vår capitano. Han berättar att Totti är väldigt stor i Holland och är det bara jag som är chockad? Tveksamt. Benitez hoppas i alla fall på en bra match imorgon och det hoppas även Ranieri (och vi) -såklart! Kuyt som jag däremot bäst minns från Fotbolls-VM i Sydafrika kan, enligt engelsk press, vara på väg till Inter och självklart hoppas jag att det inte blir av. Calciomercaton  går mig verkligen på nerverna!

Nu ska jag göra ett collage om Tottis senaste look! Ciao!

Adriano vill göra MINST 25 mål i Serie A



.. men då kanske det är dags att öka på fettförbränningen ?!


3 dagar kvar

- Massimo Gobbi som "var riktigt nära AS Roma" är numera en Parmaspelare och det kommer verkligen bli hur kul som helst att få se både Giovinco och Gobbi spela i samma klubb. Något som lär bli ännu roligare är Kevin-Prince Boateng i Milan.

- Behrami (som är varit det löjligaste namnet på Romas mercato) har sagt att han vill spela i Roma -och trots alla rykten som cirkluerat runt den forna lazialen så hoppas jag av hela mitt hjärta att han INTE hamnar i Roma! Ingen vill ha Behrami i Roma, INGEN!

- Tiden börjar rinna ut för Nicolás Burdisso och ska jag vara helt ärlig så börjar jag tveka riktigt stort! Hans lillebror och agent har länge visat optimisim men nu är till och med Chelsea med i leken när Inter fortsätter att dröja ut på tiden.

- Glöm inte bort Suppercoppa finalen som spelas om tre dagar! Rai Uno visar matchen så glöm inte bänka dig 20:45 och heja på Roma för annars är du inte välkommen till min blogg! FORZA ROMA!

Förresten; är det bara jag som är lite kluvad angående Özilaffären? Vad ska Mourinho med honom till? Manchester United var ju väldigt kvicka med att informera sina suppotrar att han var en av dem, men helt plötsligt öppnar spanjorerna plånboken och chockar oss alla?! Mourinho har verkligen reviderat de vita!

2 anni fa moriva un grande presidente ..



Världens finaste president som såg sina Romaspelare som sina egna söner somnade in för två år sedan och han har sedan dess varit hemskt saknad.

Franco som kämpade sina sista dagar tog över Roma 1993. Han fick, innan han dog, se världens finaste lag vinna ligan, två supercuptitlar och två triumfer i Coppa Italia. Han var dock ingen vanlig hjälte utan en hjälte som levde för sin klubb, för sina gulröda färger och för fotbollen. Han var inte bara unik utan även hyllad världen över.

Världens finaste president som blev 82 år var en av de få människor som kämpade med att fotbollen inte skulle förlora sin själ, sitt hjärta och sin glans. Han tackade till och med nej till en försäljning av klubben dagarna innan hans bortgång och det är precis därför hans dotter Rosella Sensi (Romas nuvarande president) inte vill sälja klubben..

Själv minns man hans bortgång som igår. Jag minns hur tårarna nuddade min kind. Jag minns hur jag började oroa mig för klubben och jag minns hur jag trodde att det var kört för alltid. Det var en obeskrivlig känsla, en obeskrivlig känsla ingen romanista var beredd på. Men han begravde sig i vår själ och i vårt gulröda hjärta, i vårt gulröda hjärta som grät ut sin sorg under hans svåra sjukdom som bara blev värre och värre.

Franco Sensi, min fina ängel, min älskade president, idag var det exakt två år sedan du lämnade oss.
Riposa in pace valoroso presidente 29/7 1926- 17/8 2008

RSS 2.0