FOTBOLLSHELGEN I EUROPA

Att Derby di Milano brukar hetta till är definitivt ingen nyhet men att se Chivu hoppa in som fredsmäklare var verkligen otippat. Materazzi som fällde Zlatan några minuter efter att domaren blåst igång matchen såg inte enbart till att Milan vann via en straff som Zlatan inte hade några problem att näta in utan bars även ut på bår efter en hård duell med Zlatan (hur illa det ser ut för italienaren beror på vilken tidning du läser).

Matchen som hade skapat många rubriker världen över lockade den gamla Interspelaren Balotelli till plats för att heja på Zlatan och respektlös är givetvis bara förnamnet. Eftersom första halvlek började fantastiskt för Milanspelarna gick de resterande 45 minuterna inte lika bra utan karate och bråk började komma in i spelet. Abate som redan hade kammat hem ett gult kort fick se rött efter en onödig diskussion med Pandev men med en man mindre lyckades Inter aldrig kvittera utan Milan ligger fortfarande etta i tabellen med sju poäng mer än Roma.

Lazio som däremot överraskade mot Napoli och vann med 2-0 på hemmaplan återtog ledningen i några timmar men Zarate som stod bakom ledningsmålet vet fortfarande inte om han kommer att lämna klubben. Sampdoria som började Serie A fantastiskt klarade inte av Chievo utan två poäng fick de istället dela på.

Bari fortsatte sitt förlusttåg och denna gång var det Parma som vann me 1-0 via Candreva. Tupparna har fortfarande inte vunnit en enda match sedan den 26 september och ligger just nu sist i tabellen. Udinese som Roma möter om fem dagar krossade Lecce med 4-0 och den stora hjälten blev Di Natale som gjorde hattrick.



Borta i England var det Chelsea som väckte enorma känslor när man förlorade mot Sunderland på hemmaplan med 3-0. Ancelottis lag som drabbats utav flera skador ligger dock fortfarande etta i tabellen med två poäng mer än Arsenal som vann lätt över Everton och fick dessutom se Fabregas andra mål för säsongen. 2-1 slutade matchen på Goodson Park och The Gunners jublar utan tvekan över Chelseas förlust.

Manchester United som hade lite problem att besegra Aston Villa fick nöja sig med ett poäng när Vidic några minuter efter Machedas mål kvitterade på bortaplan. Ferguson var inte den enda som blev chockad utan även hemmalaget som var några minuter ifrån vinst. Eftersom Manchester är ett lag som alltid kommer tillbaks lär tre poäng på hemmaplan nästa vecka inte bli så svåra att kamma hem..

Liverpool som bara för två veckor sedan visade att de var tillbaks på banan igen och besegrade Chelsea på hemmaplan med två fantastiska mål från Torres visade en helt annan sidan när Stoke City vann med 2-0. Eftersom båda lagen har lika mycket poäng i tabellen gäller det att Liverpool inte viker ner sig och återhämtar sig snabbt eftersom West Ham som står näst på tur lär vara hungriga.



I Spanien är det fortfarande Real Madrid som toppar ligan och eftersom Mourinho inte är någon tränare lik fick han sitta på läktaren när hans lag vann över Sporting Gijón med 1-0 via argentinaren Higuain. Med ett poäng mer än Barcelona är det snart El Clásico som kommer visa vem det är som regerar hemma i Spanien. Guardiola som blivit hyllad av portugisen ett antal gånger hade inga problem med att vinna över Villarreal och 3-1 slutade matchen via ett fantastiskt anfall av Messi och Villa. 

Valencia som var ligaledare för några veckor sedan vann enkelt över Getafe och kanske är det inte enbart Burger King som är förtvivlade efter förlusten utan även Míchel som tillsammans med sina grabbar måste vinna över Real Zaragoza nästa vecka -för annars blir det Getafes fjärde raka förlust i ligan. Forlan som inte hade gjort något mål i La Liga sedan den 11:e september såg till att glänsa med sina två fantastiska mål när Atletico Madrid vann över Osasuna med 3-0 på hemmaplan.

Sevilla som däremot åkte på storstryk mot Barcelona för två veckor sedan vann över Zaragoza med 2-1 och börjar sakta men säkert gå upp i tabellen..



I Bundesliga börjar Bayern München klättra upp i tabellen men har 12 poäng upp till ligaledarna Dortmund som precis som Bayern vann sin match i helgen. Mest synd är det dock om Raúls Schalke 04 som trivs mycket väl nere i tabellen och har inga planer på att förflytta sig. I Frankrike är det Brest som leder Ligue 1 med ett poäng mer än Gervinhos Lille. Killen från Elfenbenskusten har redan hunnit göra sex mål och är en talang som vi fick åskåda redan under sommaren i Sydafrika.



I Ryssland blev Romas gamla tränare Spalletti ligamästare med Zenit och självklart sänder vi honom ett stort grattis och önskar honom det bästa! FORZA ROMA!

Kommentarer
Postat av: Chelsea bloggen

Du är sååå duktig!! JAG ÄLSKAR DIN BLOGG!!!!

Postat av: Alavi

Keep up the good work, du förvånar mig mer för varje inlägg !

2010-11-15 @ 18:35:05
URL: http://siempremadridistas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha, tack för detta snygging.

Barca; de spelade riktigt bra mot Villareal, bra seger. Jag såg delar av Real Madrids match, Mourinhos uttalanden hade eldat upp Sporting Gijon ganska bra men det räckte tyvärr inte hela vägen.

För ett gammalt Gunnersfan (jag vet, det är inget jag skyltar med) var det en bra helg; ok match mot Everton, tre poäng, och fantastiska matcher av Aston Villa och framför allt Sunderland - gör tabellen litet intressantare.

Såg stora delar av Romas match, en poäng är ganska ok, skrek mer över den uteblivna straffen än när Totti gjorde mål, och derbyt igår, imponeras litet av pensionärerna i Milan men Inter var ganska bleka.

Det blev en del fotboll mao...

2010-11-15 @ 18:46:59
Postat av: DAJE ROMA ;

- hej-jag-har-inget-liv-så-därför-skriver-jag-så-långa-inlägg! haha glädjer mig att ni gillar det i alla fall! gammalt gunnersfan? varför? var det en holländare som spelade där eller? haha im in shock! ja ett poäng för roma är som sagt inte alls dåligt och mexes skulle fått straff ja men eftersom rizzoli är en av världens sämsta domare så hjälper det inte att klaga. farfarsklubben var däremot on fire vilket känns lite si-så-där när man satt och väntade på ett kvitteringsmål från sneijder.. men men!

2010-11-15 @ 19:00:17
Postat av: Marco

Mer såna här inlägg, tummen upp! JAG ÄLSKAR OCKSÅ DIN BLOGG!!

2010-11-15 @ 19:53:37
Postat av: Denise

Du gillar fotboll va? hihi ;)

2010-11-15 @ 20:26:51
URL: http://denizes.se
Postat av: En modells liv

Hej! :)



Beundrar verkligen din blogg, har läst den ett tag och den inspererar mig verkligen!



Tänkte fårga om vi ska lägag till varandra på bloglovin? På så sätt får vi ju mer kontakt och följare :)



Direktlänk:

http://www.bloglovin.com/sv/blog/1971283/modellinglove/follow

2010-11-15 @ 20:38:01
URL: http://modellinglove.se
Postat av: Anonym

Haha, god knows hur det gick till, men så bodde jag i London en sväng inkl 2004, så då blev det ju inte bättre...

I know. Det är därför jag varit litet försiktig. Sätt dig ner. Andas.



Yes, det tar nog litet längre tid för dem att komma igång ordentligt - nu börjar t.ex. Gattuso och Seedorf se litet bättre ut än vad de gjorde i början av säsongen (Nesta ok, Pirlo inte riktigt). Frågan är dock om de håller hela säsongen. De taggar väl till litet extra i ett derby också, blir nog frånsprungna igen av mindre lag...

2010-11-15 @ 20:38:28
Postat av: DAJE ROMA ;

- haha jaha.. det förklarar saken lite i alla fall! Ja, ganska kul att de tog ut Gattuso så han inte skulle få rött kort och så får Abate ett istället! haha är van att se ambrosini få rött, men då är det när roma spelar mot dem! blev faktiskt ganska chockad att pirlo spelade, det ryktades ju att han var skadad och så hoppar han in! men nu möter ju milan fiorentina så då får vi heja på cerci och udinese givetvis!

2010-11-15 @ 20:49:42
Postat av: Alavi

Tjena! Skulle undra om du ville göra ett " samarbete " tillsammans med mig, syftet med detta är att du skriver om Roma, jag om Real Madrid. I samma blogg. Headern blir Roma + Real Madrid. Vad tycker du? mer besökare, väldigt intressant. vad tycker du? Vill du diskutera, Finns i msn. Tror att jag addat dig.

2010-11-15 @ 21:00:11
URL: http://siempremadridistas.blogg.se/
Postat av: DAJE ROMA ;

- ja om du lägger den här bilden som header; http://www.asromaultras.org/0708realmadridroma_01.JPG hahaha nä skoja! vill inte vara taskig eller så, du är ju en jättesnäll kille men real madrid är ingen klubb jag tycker om och det förstod du säkert när vi pratade om el clásico.. men är det något annat du behöver hjälp med så säg till!

2010-11-15 @ 21:19:10
Postat av: Alavi

hahaha den var bra.. kan tyvärr inte kontra tillbaka.

2010-11-15 @ 21:22:05
Postat av: Kabab

Vinst är vinst ! :D speciellt mot inter! på "borta" plan!

2010-11-15 @ 21:58:46
URL: http://kababmannen.blogg.se/
Postat av: DAJE ROMA ;

- har jag sagt något annat mister kabab?

2010-11-15 @ 22:11:06
Postat av: jennie

Älskar headern på bloggen nu.. kommer inte ihåg om jag skrev det sist.. så jag gördet igen.. det är så sjukt fina färger!!

Japp nu är det dax för vinst!!

(och förlust för milan.. bla)

=P

2010-11-15 @ 23:48:51
URL: http://boobee.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ser intressant ut i Italien nu :)



Men måste också säga att jag är glaaad att Chelsea tappade i toppen och Arsenal tar in. Mitt lag ;)

2010-11-16 @ 02:28:44
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: danten89

Härligt :D



Finns det inga speciella romalåtar du kan dela med dig av?^^

2010-11-16 @ 18:45:03
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: DAJE ROMA ;

- ABSOLUT! Finns hur många som helst, men favoriterna är:



http://www.youtube.com/watch?v=1xigDH384K0&translated=1



http://www.youtube.com/watch?v=gsDV0UhxMVY&translated=1

2010-11-16 @ 18:48:01
Postat av: Natalie

:),

Vilken bra blogg du har! Fast själv är jag inte så intresserad av fotboll hehe

2010-11-16 @ 18:48:50
URL: http://nnaataliie.blogg.se/

Kommentera gärna:

Men ingen reklam tack!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback