LAZIO - ROMA 0-2

Det är verkligen otroligt hur en match lyckas få dig att skaka och känna enorm nervositet när fjärilarna i magen vägrar att försvinna. När det sedan visar sig att fjärilarna i magen blir fler och fler och hjärtat slår hårdare än normalt är det inte så konstigt att händerna börjar darra när du i nästa sekund inser att lyckan du själv byggt upp försvinner i takt med att domaren vinkar för offside. Men trots att det heter "No Totti, No Party" lyckades det ändå bli en fantastisk show när Ranieri som aldrig förlorat ett derby med Roma skrev historia på Olimpico denna eftermiddag.

Förutom det stora bollinnehavet och dominansen Roma stod för började första halvlek fenomenalt då chanserna påminde mig om VM i Sydafrika. Greco som fick hoppa in istället för en skadad Ménez firade lite för tidigt när målet sorgligt nog dömdes bort men när domaren sedan blåste igång de resterande 45 minuterna var det andra känslor som stod på spel. Det första målet som borde ha kommit redan i första halvlek kom istället efter 51 minuters spelande via en straff som Borriello inte hade några problem med att näta in. Lyckan som den forna milanistan gav de gulröda supportarna fick inte enbart Reja att bli ilsken utan även det tragiska hemmalaget.

Eftersom målet kom precis på samma sätt som det förra mötet då Roma vann med 2-1 lyckades många scener återspelas när Lazio flera gånger var nära på att själa de tre poängen Roma behövde för att gå upp i tabellen. Med sex minuter kvar passade Ranieri på att byta Borriello mot Baptista som inte varit till stor hjälp denna säsong, men när han blev fälld i slutminuterna var det en ny straff som Roma fick slå. Vucinic som stod bakom de två målen i förra derbyt såg inte enbart till att ta av sig tröjan för att visa sin chärlek till sin nyfödda son Aleksandar utan expanderade även glädjen när han i 86:e minuten gör Romas andra magiska mål! 2-0! 2-0! 2-0! 2-0! 2-0! 2-0! 2-0!

LAZIO GRÅTER, ROMA FIRAR! Men det är ju trots allt helt förståetligt med tanke på att det faktiskt var Romas tredje raka derby della capitale vinst!